دوره نقاهت
3 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
1 ساعت
مدت ماندگاری
همیشگی
اثر بخشی
زیاد
معرفی تکنیک
کاشت رینگ قوز قرنیه با هدف تغییر شکل قرنیه و کاهش قوز انجام میشود. این روش با قرار دادن رینگهای پلاستیکی در لبه قرنیه، فشار داخلی را متعادل میکند و به بهبود بینایی کمک میکند.
مــراحـل عمــل عمل رینگ قوز قرنیه
بی حسی
1
10 دقیقه
استریل کردن چشم و پوشاندن اطراف آن
2
3 دقیقه
ایجاد کانال قرنیه در لایه میانی قرنیه
3
15 دقیقه
قرار دادن رینگها در کانال ساخته شده
4
10 دقیقه
تنظیم موقعیت رینگها
5
5 دقیقه
بخیه زدن
6
7 دقیقه
مراقبت های بعد از عمل رینگ قوز قرنیه
عـــوارض عمل رینگ قوز قرنیه
- اجتناب از عوامل آسیبزا
- عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
- از مالیدن چشمها خودداری کنید
- مصرف قطره چشم آنتی بیوتیک
- نوسانات مداوم بینایی
- اکستروژن حلقه
- هالههای شبانه یا خیرهکننده
- تورم چشم
کاشت رینگ داخل قرنیه یک عمل جراحی است که در آن یک رینگ پلاستیکی در لایه میانی قرنیه قرار میگیرد. این رینگ گذاری میتواند مشکلات خاصی را در قرنیه شما اصلاح کند و به شما کمک کند واضح ببینید. از جراحی رینگ داخل قرنیه برای درمان نزدیکبینی، آستیگمات، بهبود بینایی و کاهش یا حذف قوز قرنیه نیز استفاده میشود.
همه میدانیم که جراحیهای مربوط به چشم خطرات و مزایای خاص خود را دارند. بااینحال، میتوانند بینایی ما را بهبود دهند. براساس تجربیات شخصی، توصیه میکنم با انواع این جراحیها آشنا شوید و مطمئن باشید که آیا کاندید مناسبی برای این نوع جراحیها هستید؟ آیا از پس پرداخت هزینه رینگ داخل قرنیه برمیآیید؟ کاشت رینگ داخل چشمی از آن دست جراحیهای کم تهاجمی و ایمن است که زندگی را برای شما راحتتر میکند.
بیماری قوز قرنیه چیست؟
قرنیه چشم یک لایه شفاف است که جلوی چشم شما را میپوشاند و از چشم شما در برابر میکروبها و مواد زائد محافظت میکند. این عضو همچنین به تمرکز نور در چشم شما کمک میکند. شرایط مختلفی میتوانند باعث شوند شکل قرنیه آسیب ببیند و دچار قوز یا حالت مخروطی شود. اگر این شرایط پیش آید، پرتوهای نور دقیقاً در جایی که باید تمرکز نمیکنند. درنتیجه، ممکن است حتی در هنگام استفاده از عینک نیز بینایی ضعیفی داشته باشید.
برای اینکه عمل رینگ قوز قرنیه را انجام دهید، باید حداقل 21 سال سن داشته باشید؛ بینایی شما باید به مدت یکسال ثابت مانده باشد؛ و چشمان شما باید سالم و بدون بیماری باشد. اگر نزدیک بینی یا آستیگماتیسم شدید دارید، جراحی رینگ داخل قرنیه برای شما مناسب نیست.
مراحل عمل رینگ قوز قرنیه
نحوه انجام عمل رینگ قوز قرنیه بسیار ساده است و نیاز به بیهوشی عمومی ندارد؛ مگر اینکه بیمار دچار شرایط خاص باشد. پزشک نیز برای آرامش شما از داروهای آرامبخش موردنیاز استفاده میکند.
1- ابتدا قطرههای بیحس کننده به داخل چشم ریخته میشود و یا داروی بیحس کننده تزریق میشود تا مطمئن شود دردی احساس نمیکنید.
2- جراح برشهای کوچکی در لبه خارجی قرنیه ایجاد میکند.
3- سپس تونلهایی را در زیر لایه بیرونی قرنیه شما ایجاد میکند.
4- جراح بخشهایی از رینگ را در این تونلها قرار میدهد.
5- سپس برش را با بخیههای بسیار ظریف جراحی میبندد.
6- یک پماد آنتیبیوتیک برای جلوگیری از عفونت روی چشم شما میزند.
7- در نهایت چشم را پانسمان میکند تا پوشیده شود.
مزایای عمل رینگ قوز قرنیه
- هیچ تغییر بافتی در قرنیه مرکزی ایجاد نمیشود و حالت طبیعی قرنیه حفظ میگردد؛
- قرنیه بهراحتی به وضعیت قبل از جراحی برمیگردد و در صورت نیاز میتوان آنها را برداشت؛
- عمل رینگ قوز قرنیه باعث صاف و منظم شدن قرنیه مرکزی میشود. این روش نسبتاً کمخطر است و بهبودی سریع دارد، اما اثرات آن بر بینایی متغیر است؛
- از هر 3 نفر 2 نفر احساس میکنند که بعد از درمان بهبود قابلتوجهی در بینایی داشتهاند؛
- ممکن است از انجام پیوند قرنیه خلاص شوید.
- این جراحی منجر به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و گلوکوم میشود.
معایب عمل رینگ قوز قرنیه
- احتمال بروز التهاب و عفونت قرنیه وجود دارد؛
- یک سوراخ کوچک در چشم شما ایجاد میشود؛
- ممکن است رینگ از قرنیه خارج شود؛
- احتمال بروز تورم چشم وجود دارد؛
- امکان حرکت رینگ وجود دارد؛
- ممکن است دچار هالهبینی شوید؛
- ممکن است دچار درد طولانی مدت در چشم شوید.
مراقبت بعد از عمل رینگ قوز قرنیه
- در بیشتر موارد، همان روز جراحی به خانه میروید؛ بهتر است یک همراه داشته باشید.
- پزشک داروهایی، مانند قطره چشم آنتیبیوتیک تجویز میکند که باید سر وقت مصرف کنید.
- باید یک روز یا بیشتر از چسب چشم استفاده کنید.
- چشمهایتان را مالش ندهید.
- باید تا مدتی بهطور مرتب پزشک چشم شما را ویزیت کند.
- در صورت کاهش دید یا قرمزی، تورم یا درد چشم، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
- برخی از افراد پس از این جراحی نیازی به استفاده از لنزهای اصلاحی ندارند.
- برای انجام ورزش سنگین و یا برگشتن به محل کار با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض رینگ داخل چشم
عوارض جانبی مشکلاتی هستند که اکثر بیماران تا حدی بعد از جراحی با آن مواجه میشوند. این عوارض معمولاً با گذشت زمان بهبود مییابند، اما ممکن است به طور کامل برطرف نشوند.
• آستیگناتیسم
یکی از عوارضی که ممکن است عمل رینگ قوز قرنیه داشته باشد، احتمال بروز آستیگماتیسم و یا اصلاح نشدن بینایی شما است. این اتفاق زمانی میافتد که انحنای قرنیه نامنظم میشود. به همین دلیل ممکن است نیاز به جراحی مجدد داشته باشید.
• پراکندگی نور
احتمال پراکندگی نور در دوره اولیه پس از کاشت رینگ داخل قرنیه طبیعی است. ممکن است مشکلاتی، مانند تابش خیرهکننده، هاله، تصاویر ارواح را تجربه کنید. شعلهور دیده شدن چراغهای جلوی اتومبیلهایی که از روبرو میآیند یک نشانه رایج است. به همین دلیل توصیه میکنم در شب رانندگی نکنید. تجربه نشان داده است که این عوارض جانبی معمولاً در عرض چند ماه بهبود مییابند؛ زیرا نواحی بینایی مغز شما با ورودی بصری جدید سازگار میشوند.
• ناراحتی چشم
برخی از ناراحتیهای سطح چشم در ماههای اولیه پس از جراحی چشم رایج هستند. ممکن است پس از جراحی رینگ قرنیه دچار ناراحتی در یکی از چشمان خود شوید که نگران کننده نیست. مصرف قطرههای چشمی روانکننده مفید است و در صورت لزوم میتوانید علاوهبر سایر داروهایتان از آن استفاده کنید. چنانچه قبل از جراحی سطح چشم طبیعی داشته باشید، مشکلات طولانیمدت غیرعادی هستند و باید به پزشک مراجعه نمایید.
• تغییر ظاهر چشم
ممکن است لکههای قرمزی روی بخش سفید چشم ظاهر شوند. نام این خونریزیها ملتحمه است و به دلیل نشت کوچک خون در زیر غشای مخاطی که قسمت سفید دیواره چشم را پوشانده است، ایجاد میشوند. اگرچه ممکن است از شرایط چشم خود ناراضی باشید، اما لکهها موقتی هستند و بر سلامت چشم تأثیر نمیگذارند. 6 هفته طول میکشد تا این لکهها به طور کامل از بین بروند.
هزینه عمل رینگ قوز قرنیه
هزینه عمل رینگ چشم علاوهبر قیمت رینگ داخل چشم، بستگی به این دارد که چرا آن را انجام میدهید و اینکه آیا بیمه دارید یا خیر. اگر بیمه پزشکی دارید و کاشت رینگ را برای درمان قوز قرنیه انجام میدهید، احتمالاً میتوانید تحت پوشش بیمه قرار بگیرید. اما اگر برای درمان نزدیکبینی به دنبال کاشت رینگ هستید، بعید است که تحت پوشش قرار بگیرد؛ زیرا این یک روش درمانی انتخابی است.
هزینه این جراحی بستگی زیادی به قیمت رینگ داخل قرنیه، انتخاب پزشک باتجربه، کلینیک محل جراحی و موارد دیگر دارد. بهتر است پیش از انجام آن با پزشک خود مشورت کنید و اجازه ندهید هزینه عامل اصلی تصمیم شما باشد. بهبود بینایی شما اولویت بیشتری دارد.