دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

ایمپلنت لیزری

دوره نقاهت

1 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

1 ساعت 30 دقیقه

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

ایمپلنت لیزری با استفاده از لیزر دیود یا اربیوم، بافت نرم را برش داده و استخوان را آماده می‌کند، خونریزی و درد را کاهش می‌دهد و فرآیند ترمیم را تسریع می‌کند.

مــراحـل عمــل ایمپلنت لیزری

بررسی و عکسبرداری

1

10 دقیقه

بی‌حسی موضعی

2

15 دقیقه

برش لثه با لیزر

3

10 دقیقه

آماده‌سازی استخوان

4

15 دقیقه

جایگذاری پایه ایمپلنت

5

20 دقیقه

بستن لثه با لیزر

6

10 دقیقه

مراقبت های بعد از ایمپلنت لیزری

عـــوارض ایمپلنت لیزری

  • پرهیز از غذاهای سفت و داغ در 48 ساعت اول.
  • معاینات منظم
  • عدم مصرف دخانیات
  • استفاده از کمپرس سرد
  • .
  • .
  • خونریزی
  • درد و تورم

دندان‌ها اعضای مهمی از بدن هستند و علاوه بر زیبایی بر روی سلامتی هم تاثیر دارند. از دست دادن دندان می‌تواند علت ابتلا به بیماری‌های دیگر باشد. مثلا بسیاری از بیماری‌های گوارشی در اثر خوب نجویدن غذا اتفاق می‌افتند. این مشکل هم به دلیل از دست دادن دندان‌ها و عدم توانایی در جویدن غذا است.

 

پس کاشت دندان می‌تواند از بسیار از مشکلات گوارشی و سلامتی جلوگیری کند. استفاده از دندان‌های مصنوعی خیلی وقت است که جای خود را به ایمپلنت داده است. در این روش به جای استفاده از دندان مصنوعی متحرک، دندان را می‌کارند. به‌این‌ترتیب دندان‌ها دائمی می‌شوند و مثل دندان واقعی عمل می‌کنند. ایمپلنت لیزری یکی از جدیدترین روش‌ها برای کاشت دندان است. این روش مزیت‌های زیادی دارد. اگر شما هم می‌خواهید به بهترین و ساده‌ترین روش دندان بکارید، می‌توانید ایمپلنت با لیزر را انتخاب کنید. در ادامه درباره کاشت ایمپلنت با لیزر و مزایا و معایب و هزینه‌های آن با شما صحبت می‌کنیم.

 

نحوه انجام ایمپلنت لیزری

ایمپلنت با لیزر یکی از روش‌های کاشت دندان است که بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که ایمپلنت لیزری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

 

در روش کاشت ایمپلنت با لیزر بجای تیغ جراحی یا اسکالپل از لیزر استفاده می‌کنند. کاشت دندان با لیزر روش عجیب و غریبی نیست، بلکه شبیه به همان روش قدیمی است. فقط در این روش از لیزر برای برش لثه استفاده می‌کنند این کار خونریزی را کاهش می‌دهد و فرد زودتر بهبود پیدا می‌کند.

 

عمل کاشت دندان یا همان ایمپلنت با لیزر بین ۱۵ الی ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. این روش با بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد تا هیچ دردی حس نکنید. بعد هم برش لیزری روی لثه انجام می‌شود. سپس جراح دندانپزشک با کمک دستگاه مخصوص ایمپلنت را جاگذاری می‌کند.

 

ایمپلنت دندان از یک میله استوانه‌ای از جنس تیتانیوم تشکیل می‌شود. این ایمپلنت در واقع نقش ریشه دندان و نگهدارنده روکش را بازی می‌کند. در آخر هم جراح محل ایمپلنت را بخیه می‌زند.

 

پس از عمل ایمپلنت دندان باید بین سه الی شش ماه منتظر بمانید تا روکش دندان شما آماده شود. در این مدت زمان از روکش موقت روی پایه ایمپلنت استفاده می‌کنند. در ادامه مراحل دقیق کاشت ایمپلنت با لیزر را برای شما توضیح می‌دهیم.

 

نحوه انجام ایمپلنت لیزری

 

مراحل انجام ایمپلنت با لیزر

برای انجام ایمپلنت به روش لیزری یک سری مراحل وجود دارد که باید به ترتیب آنها را طی کنید. در ادامه این مراحل را برای شما آورده‌ایم: 

 

1-   در مرحله اول باید آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های لازم را انجام دهید. اگر لازم باشد ممکن است از شما سی تی اسکن فک هم بگیرند تا ببینند آیا کیس مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر. بعد از بررسی‌های پزشک می‌توانید برای انجام عمل آماده شوید.

2-   در این مرحله جراح ماده بی‌حسی را به محل موردنظر تزریق می‌کند. بعد از چند دقیقه که محل کاشت دندان بی حس شد، جراح کار خود را شروع می‌کند.

3-   در مرحله بعدی جراح با استفاده از لیزر محل ایمپلنت را برش می‌دهد. لیزر مخاط و رگ‌های خونی محل برش را می‌سوزاند و از خونریزی جلوگیری می‌کند.

4-   در این مرحله جراح پیچ ایمپلنت را درون محل موردنظر قرار می‌دهد و جای آن را فیکس می‌کند.

5-   حالا در مرحله بعدی محل کناره‌های پیچ را بخیه می‌زند تا آن را در جای خودش ثابت نگه دارد.

6-   بعد از چند روز که بخیه‌ها جوش خوردند، جراح روکش موقت را نصب می‌کند. در این مدت پیچ وقت دارد تا با استخوان فک ترکیب شود و جای خود را محکم کند.

7-   آخرین مرحله پس از سه الی شش ماه است که پیچ کامل جا می‌افتد. در این مرحله جراح روکش موقت را برمی‌دارد و روکش دائم را به جای آن قرار می‌دهد.

 

مزایا و معایب ایمپلنت لیزری

 

ماندگاری ایمپلنت لیزری

ایمپلنت یا لیزر با ایمپلنت معمولی فرقی از نظر پایه و اساس ندارد. در این نوع ایمپلنت فقط روش انجام کار متفاوت است. در این روش برش‌ها با دستگاه لیزر انجام می‌شود تا خونریزی و درد به حداقل برسد و فرد زودتر بهبود پیدا کند.

 

ماندگاری کاشت ایمپلنت با لیزر هم مانند همان روش کاشت معمولی بین ۱۰ الی ۳۰ سال است. افرادی که برای ایمپلنت مراجعه می‌کنند معمولا مسن‌تر هستند. این افراد در طول زندگی دندان‌های خود را از دست می‌دهند. بعد از چند سال این افراد به فکر ایمپلنت می‌افتند. به همین دلیل می‌توان گفت که ایمپلنت لیزری هم مانند ایمپلنت معمولی تا آخر عمر ماندگاری دارد.

 

البته اگر فرد در سنین جوانی ایمپلنت انجام دهد، ممکن است ماندگاری آن کمتر شود. بااین‌حال درصد زیادی از ماندگاری ایمپلنت به جراح دندانپزشک بستگی دارد. اگر جراح تخصص و مهارت کافی داشته باشد می‌تواند کاشت را طوری انجام دهد که ماندگاری آن افزایش پیدا کند.

 

مزایای کاشت ایمپلنت با لیزر

زندگی با تکنولوژی‌های جدید و به‌روز دندانپزشکی خیلی آسان‌تر می‌شود. دندان‌ها در بدن بسیار مهم هستند. برخی افراد برای زیبایی و برخی دیگر هم برای رفع مشکل جویدن و... به دندان‌های خود رسیدگی می‌کنند.
ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند جای خالی دندان‌های شما را پر کنند. ایمپلنت لیزری یکی از جدیدترین روش‌ها برای کاشت دندان است.

 

جراحی لیزری ایمپلنت دندان مزیت‌های زیادی دارد. مدت زمان جراحی در این روش حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد کمتر می‌شود. از دیگر مزیت‌های این روش کاشت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 

  • در این روش بافت‌های نرم لثه آسیب نمی‌بینند
  • دوره بهبودی بسیار آسان‌تر و سریع‌تر است
  • پرتوهای لیزر تاثیر منفی بر بدن نمی‌گذارند
  • لیزر بستر مناسبی را در لثه برای کاشت ایجاد می‌کند
  • استفاده از لیزر در ایمپلنت خاصیت ضدباکتریایی دارد
  • عوارض بعد از کاشت در این روش بسیار کمتر هستند
  • این روش غیرتهاجمی است
  • در این روش از مته و دریل و... استفاده نمی‌شود و به همین دلیل سروصدای آزاردهنده‌ای ندارد
  • در روش ایمپلنت لیزری خونریزی وجود ندارد، زیرا لیزر رگ‌های خونی در محل برش را می‌سوزاند
  • پس از درمان ایمپلنت دندان با لیزر، پوشش فتوکواگولاسیون تولید می‌شود که از زخم در برابر ورود میکروارگانیسم‌ها محافظت می‌کند
  • لیزر محل برش را استریل می‌کند
  • در این روش نیازی به بیهوشی نیست
  • گاهی در این روش نیازی به بخیه زدن هم نخواهد بود
  • این روش کاملا راحت و بدون درد است.

 

عوارض ایمپلنت لیزری

 

معایب کاشت ایمپلنت با لیزر

کاشت ایمپلنت با لیزر روشی ایمن است که این روزها برای کاشت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش برای مراقبت از دندان‌ها بسیار پیشنهاد می‌شود، زیرا مزیت‌های زیادی دارد.

 

ایمپلنت به روش لیزر عوارض را کاهش می‌دهد و معایب خاصی هم نمی‌توان برای آن عنوان کرد. در این روش نیازی به استریل کردن نیست، زیرا لیزر خودش محل کاشت و... را ضدعفونی می‌کند.

 

اگرچه ایمپلنت لیزری به‌طورکلی یک روش درمانی بسیار ایمن و موثر در نظر گرفته می‌شود، اما تضمینی هم وجود ندارد که کاملا بدون عیب باشد. این روش برای افرادی که بافت استخوانی ضعیف دارند خیلی مناسب نیست.

 

البته این روزها روش‌های پیشرفته‌ای برای پیوند استخوان و... وجود دارد. اگر فردی بافت استخوان ضعیفی داشته باشد با کمک پودر استخوان می‌توان بافت آن را تقویت کرد.

 

افرادی که مشکلات متابولیکی و بیماری‌های زمینه‌ای دارند در انجام ایمپلنت با لیزر محدودیت دارند. این افراد قبل از انجام ایمپلنت باید تحت آزمایش‌های مختلف قرار بگیرند و در صورت نبود مشکل این کار را انجام دهند.

 

پس اگر شما هم در انجام ایمپلنت با لیزر شک دارید، حتما با یک پزشک حرفه‌ای وقت مشاوره بگیرید. در جلسه مشاور معاینه می‌شوید و می‌توانید درباره روند درمان و محدودیت‌ها با او صحبت کنید.

 

مراقبت بعد از ایمپلنت لیزری

اگر از ایمپلنت با لیزر به‌خوبی مراقبت کنید، به اندازه دندان‌های طبیعی دوام می‌آورند. برای اطمینان از اینکه جراحی شما نتیجه خوبی خواهد داشت، بهتر است از آنها به‌خوبی مراقبت کنید. در ادامه نکاتی را برای شما آورده‌ایم که به بهبود سریع‌تر و ماندگاری بیشتر ایمپلنت‌ها کمک می‌کنند: 

 

  • پس از کاشت ایمپلنت می‌توانید به خانه برگردید
  • داروهای تجویزی جراح شامل مسکن و آنتی‌بیوتیک‌ها را به‌موقع و کامل مصرف کنید
  • یک روز بعد می‌توانید روال عادی زندگی را در پیش بگیرید
  • تا چند روز از انجام فعالیت و ورزش‌های سنگین خودداری کنید
  • ایمپلنت لیزری خونریزی ندارد، اما خونریزی کم طبیعی است. اگر خونریزی ادامه پیدا کرد باید با پزشک خود تماس بگیرید
  • تا یک هفته پس از درمان فقط غذاهای نرم مثل سوپ و آش بخورید
  • دهان خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید
  • حداقل سه الی چهار بار در روز تا ۲۴ ساعت پس از درمان دهان خود را با دهان‌شویه تجویز شده توسط جراح بشویید
  • بلافاصله پس از جراحی غذا و نوشیدنی گرم نخورید، چون ممکن است محل جراحی خونریزی کند
  • از نی یا سیگار و قلیان (چیزهای مکیدنی) استفاده نکنید
  • ایمپلنت را با انگشت یا زبان دست‌کاری نکنید
  • حداقل به مدت دو هفته از الکل و سیگار استفاده نکنید
  • از مسواک نرم در محل جراحی استفاده کنید. البته این کار را حداقل ۲۴ ساعت بعد از عمل انجام دهید.

 

عوارض ایمپلنت لیزری

ایمپلنت لیزری هم مانند ایمپلنت معمولی ممکن است یک سری عوارض داشته باشد. از عوارض شایع این نوع درمان می‌توان به تورم، کبودی و درد در ناحیه کاشت اشاره کرد. یک سری عوارض جدی‌تر هم ممکن است برای ایمپلنت با روش لیزر وجود داشته باشد. البته این عوارض به‌ندرت اتفاق می‌افتند. در ادامه به عوارض کاشت ایمپلنت با لیزر اشاره می‌کنیم: 

 

•  رشد استخوان در اطراف ایمپلنت

گاهی اوقات استخوان در اطراف ایمپلنت رشد می‌کند. اگر ادغام پیچ ایمپلنت با استخوان فک ناموفق باشد این اتفاق می‌افتد. در این حالت ایمپلنت به اندازه کافی ایمن نیست و نمی‌تواند تاج را در جای خود نگه دارد. به این اتفاق شکست ایمپلنت دندان می‌گویند. در صورت شکست ایمپلنت دندان، ممکن است ایمپلنت به خودی خود بیفتد. گاهی اوقات هم جراح باید آن را بردارد. در این صورت جراح باید تصمیم بگیرد که یک ایمپلنت جدید جایگزین کند یا اینکه ملا دیگر از ایمپلنت استفاده نکند.

 

•  جای‌گذاری نامناسب ایمپلنت

ممکن است جراحی که انتخاب می‌کنید مهارت کافی برای ایمپلنت لیزری را نداشته باشد. در چنین شرایطی جراح ممکن است اشتباه کند و زاویه کاشت را به‌درستی انتخاب نکند. این موضوع باعث جای‌گذاری نادرست ایمپلنت و مشکلات بعدی می‌شود.

این اشتباه باعث می‌شود که پیچ در جای نامناسبی جوش بخورد. به همین دلیل هم ممکن است استخوان در اطراف آن رشد کند یا اینکه ایمپلنت بشکند.

در چنین شرایطی این جراح است که باید ایمپلنت را در بیاورد و آن را دوباره در جای مناسب قرار دهد. گاهی هم ممکن است بافت لثه آسیب ببیند و دیگر نتوانید تا یک مدت کاشت انجام دهید.

بنابراین مهم است که جراح معتبر و کاربلدی را برای کاشت ایمپلنت با لیزر انتخاب کنید. انتخاب جراح تاثیر مستقیمی بر روی موفقیت یا عدم موفقیت جراحی دارد.

 

قیمت ایمپلنت لیزری

استفاده از لیزر در دندانپزشکی باعث افزایش در هزینه‌ها می‌شود. البته این افزایش هزینه واقعا ارزشش را دارد. وقتی می‌توانید بدون درد و خونریزی ایمپلنت دندانی انجام دهید، بهتر است کمی بیشتر هزینه کنید. ایمپلنت به روش‌های قدیمی درد و خونریزی زیاد دارد. همچنین بهبودی بعد از جراحی به‌کندی پیش می‌رود.

 

در روش کاشت ایمپلنت با لیزر هیچ میکروبی وجود ندارد، زیرا لیزر کاملا استریل است. همچنین به دلیل سوزاندن رگ‌های خوبی در محل جراحی هیچ خونریزی اتفاق نمی‌افتد. التهاب و تورم هم در محل کاشت کمتر می‌شود و خیلی سریع‌تر بهبود پیدا می‌کنید.

 

البته باز هم هزینه کاشت لیزری دندان به کلینیک دندانپزشکی، جراح، تکنیک‌های مورد استفاده و مواد مصرفی بستگی دارد. مثلا یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده قیمت ایمپلنت لیزری جنس آن است. ایمپلنت‌ها از برندها و کشورهای مختلفی هستند که قیمت هرکدام از آنها متفاوت است. بهترین ایمپلنت‌های دندانی ساخت کشورهای سوئیس و آمریکا هستند. قبل از انجام جراحی می‌توانید با پزشکتان مشاوره داشته باشید و درباره هزینه‌ها از او بپرسید. اگر بتوانید از پس هزینه‌های ایمپلنت لیزری بربیایید، بهتر است این روش را برای کاشت انتخاب کنید.

 

جمع بندی

ایمپلنت لیزری یک انقلاب در روش‌های کاشت دندان به‌حساب می‌آید. تکنیک کاشت در این روش با روش‌های قدیمی تقریبا یکسان است. فقط در این روش از لیزر برای برش لثه استفاده می‌کنند. این کار خونریزی را کاهش می‌دهد و به بافت لثه هم آسیبی وارد نمی‌کند. اگر شما هم قصد کاشت دندان دارید، بهتر است با یک جراح دندانپزشک متخصص و حرفه‌ای وقت بگیرید. جراح پس از معاینه به شما می‌گوید که آیا گزینه مناسبی برای کاشت هستید یا خیر.

 

در هر صورت برای کاشت دندان باید استخوان فک با بافت مناسب داشته باشید. همچنین نباید به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا بیماری‌های قلبی مبتلا باشید. اگر شرایط کاشت لیزری دندان را داشته باشید، می‌توانیم بگوییم که بهترین روش برای کاشت را انتخاب کرده‌اید.
 

سوالات متداول ایمپلنت لیزری

  • کشور کره ارزان‌ترین ایمپلنت‌ها را با کیفیت خوبی ارائه می‌دهد.

  • بله، پس از اتمام جراحی از یک روکش موقت بر روی پیچ ایمپلنت استفاده می‌کنند. بعد از اینکه روکش دائمی آماده شد، روکش موقت را برمی‌دارند و روکش دائم را جایگزین آن می‌کنند.

  • تفاوت این دو روش کاشت دندان در تکنیک برش لثه است. در روش معمولی از اسکالپل (تیغ جراحی) برای برش لثه استفاده می‌کنند. در روش کاشت لیزری از اشعه لیزر برای برش لثه کمک می‌گیرند.

  • بیمارانی که تراکم استخوان فک کافی دارند و هیچ عامل خطرزای مستعد دیگری مانند عفونت در آن‌ها وجود ندارد، کاندید ایمپلنت لیزری هستند.

  • کاشت ایمپلنت لیزری حداکثر ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. این زمان به محل دندان موردنظر، بافت استخوان فک، لثه، مهارت جراح و... بستگی دارد.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.