دوره نقاهت
2 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
1 ساعت 30 دقیقه
مدت ماندگاری
همیشگی
اثر بخشی
زیاد
معرفی تکنیک
روشی دائمی برای جایگزینی دندان از دست رفته است. یک پیچ تیتانیومی به عنوان ریشه دندان در استخوان فک کار گذاشته میشود تا از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری کند سپس پروتز دندانی به آن متصل می گردد.
مــراحـل عمــل ایمپلنت دندان
عکسبرداری
1
30 دقیقه
مشاوره و بررسی اولیه
2
30 دقیقه
بیحسی موضعی یا عمومی
3
15 دقیقه
ایجاد برش در لثه
4
5 دقیقه
جداسازی لثه از استخوان
5
5 دقیقه
ایجاد حفره در استخوان
6
10 دقیقه
قرار دادن ایمپلنت
7
5 دقیقه
بخیه زدن
8
5 دقیقه
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
عـــوارض ایمپلنت دندان
- -
- عدم استفاده از خلال یا اشیا تیز
- عدم نوشیدن مایعات گرم
- عدم مصرف غذای سفت
- درد و ناراحتی
- واکنش آلرژیک
- آسیب عصبی یا بافتی
- تورم
از دست دادن دندان، چه به دلیل آسیب باشد، چه پوسیدگی و یا عوامل دیگر، میتواند برای هر فردی به یک موضوع چالش برانگیز بدل شود، زیرا نه تنها بر توانایی جویدن و لذت بردن از غذا تأثیر میگذارد، بلکه میتواند به طور قابل توجهی بر زیبایی چهره شما و اعتماد به نفستان تأثیر بگذارد.
ایمپلنتهای دندانی به عنوان یک روش انقلابی در زمینه دندانپزشکی ترمیمی به شما این امکان را میدهند که راحتی و توانایی قبلی خود را برای بلع به طبیعیترین شکل ممکن بازیابی کنید و همچنین زیبایی و دلنشینی سابق صورتتان را دوباره بهدست آورید.
ایمپلنتهای دندانی ریشههای دندان مصنوعی ساخته شده از تیتانیوم هستند که با جراحی در استخوان فک قرار میگیرند و به عنوان پایهای محکم برای دندان، بریج یا حتی پروتز کامل عمل میکنند. دندانهای ایمپلنت از نظر ظاهر و عملکرد بسیار شبیه به دندانهای طبیعی هستند.
شرایط گذاشتن ایمپلنت
واجد شرایط بودن برای جراحی ایمپلنت دندان مستلزم رعایت معیارهای خاصی است. کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت منوط به داشتن نکات زیر است و عدم رعایت این پیش نیازها ممکن است عوارض و عواقب نامطلوبی را به همراه داشته باشد.
لثههای سالم
پیش نیاز یک ایمپلنت دندانی موفق داشتن لثهی سالم است، زیرا لثهها نقشی اساسی در حمایت دندان و محافظت در برابر آسیب به ریشه دارند، بنابراین، قبل از کاشت دندان، دندانپزشکان و متخصصان دندان ارزیابی کاملی از وضعیت لثه بیمار انجام میدهند. لثههای ناسالم می توانند منجر به شکست پروسه ایمپلنت دندان شوند. از این جهت، اولویت دادن به سلامت لثه را برای دستیابی به نتایج کارآمد و ماندگار ایمپلنت ضروری است.
در حین جراحی برای قرار دادن ایمپلنت دندان، جراح دهان شما برشی برای باز کردن لثه و نمایان کردن استخوان ایجاد میکند. سوراخهایی در استخوانی که پایه فلزی ایمپلنت دندان در آن قرار خواهد گرفت حفاری میشود. از آنجایی که پست به عنوان ریشه دندان عمل خواهد کرد، در عمق استخوان کاشته میشود.
تراکم مناسب استخوان فک
پایه ایمپلنت میبایست در استخوان فک تعبیه شود. برای اطمینان از قرارگیری بهینه پایه ایمپلنت در فک، دانستن وضعیت بافت استخوان از اهمیت بالایی برخوردار است. استحکام و ضخامت بالای بافت فک باعث افزایش دوام ایمپلنتهای کاشته شده می شود. تراکم استخوان ناکافی میتواند بر کیفیت و طول عمر ایمپلنتها تأثیر بگذارد.
مراقبت و نگهداری مداوم
کیفیت و طول عمر تمام روش های دندانپزشکی ترمیمی، از جمله ایمپلنت، به شدت به مراقبت های ارائه شده پس از جراحی ایمپلنت دندان بستگی دارد. تا حد امکان مراقب دندان های خود باشید و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه را فراموش نکنید. محیط دهانی تمیز و فضاهای بین دندانی به خوبی حفظ شده به اثربخشی و کیفیت طولانی مدت ایمپلنت کمک می کند.
چه کسانی واجد شرایط کاشت دندان نیستند؟
برخی از افراد معیارهای ضروری برای ایمپلنت دندان را ندارند:
رشد ناقص
ایمپلنتهای دندانی ارتباط نزدیکی با سن و روند رشد فرد دارند زیرا هرگونه تغییر در اندازه این نواحی می تواند منجر به ناهماهنگی ایمپلنت ها و خطرات احتمالی شود. به همین دلیل کاشت ایمپلنت پس از رسیدن به رشد کامل و اطمینان از ثبات فک، صورت و لثه توصیه میشود.
زنان باردار
قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس در طول درمان ایمپلنت میتواند خطراتی برای جنین ایجاد کند. به زنان باردار توصیه می شود به دلیل اثرات مضر احتمالی اشعه از کاشت ایمپلنت دندان خودداری کنند.
مصرف کنندگان دخانیات و الکل
افرادی که به طور منظم سیگار میکشند یا الکل مصرف میکنند اغلب سیستم ایمنی ضعیفی دارند که می تواند بر روند بهبودشان تاثیر منفی بگذارد. همچنین سیگار و الکل به سلامت دهان و دندان شما آسیب میزنند.
افراد با شرایط خاص پزشکی
برخی از شرایط پزشکی مانند دیابت، اختلالات بافت همبند و هموفیلی میتوانند روند ایمپلنتهای دندان را با پیچیدگی مواجه کنند. چنانچه مبتلا به هرکدام از شرایط فوق یا انواع دیگر شرایط پزشکی هستید توصیه میشود این موضوع را بهطور حتم با پزشک خود در میان بگذارید چرا که این موارد نیاز به بررسی دقیق و شرایط خاص دارد.
اقدامات قبل از کاشت ایمپلنت دندان
قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان، توصیه میشود اقدامات مراقبتی خاصی را با هدف به حداقل رساندن عوارض و بهینهسازی نتیجه فرآیند کاشت دنبال کنید:
- از خوردن غذاها و داروهایی که دارای اثرات رقیق کننده خون هستند خودداری کنید زیرا احتمال خونریزی را افزایش میدهند.
- توصیه میشود قبل از آماده شدن برای جراحی ایمپلنت از مسکن قوی استفاده کنید تا به مدیریت هر گونه ناراحتی پس از عمل کمک کرده و تجربه راحت تری داشته باشید.
- قبل از انجام عمل، داخل دهان خود را با دهانشویه مناسب تمیز کنید.
- قبل از جراحی مطمئن شوید که به خوبی استراحت کردهاید زیرا خستگی و کمبود خواب میتواند منجر به استرس و اضطراب شود که ممکن است بر جراحی تاثیر منفی بگذارد. یک وضعیت استراحت خوب برای ارتقای تجربه ایمپلنت دندانی صاف و موفق ضروری است.
انواع مختلف ایمپلنت
ایمپلنتهای دندان بر اساس روش کاشت دندان به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند. این دستهبندیها بر اساس نحوه انجام کار و مدل کاشت ایمپلنت دندان صورت میگیرد:
ایمپلنتهای اندواستیل (Endosteal Implants)
در این روش پایه ایمپلنت با استفاده از دریل دندانپزشکی در داخل استخوان فک قرار میگیرد. با گذشت زمان، استخوان فک با ایمپلنت ترکیب می شود و ثبات و موفقیت طولانی مدت آن را تضمین میکند.
ایمپلنتهای ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants)
این روش زمانی استفاده میشود که استخوان فک بیمار به اندازه کافی برای کاشت ایمپلنت سنتی قوی نیست. در این روش به جای اینکه ایمپلنت در داخل استخوان قرار گیرد، یک اسکلت فلزی دقیقا در زیر لثه قرار می گیرد. این چارچوب شامل یک یا چند میله است. با ترمیم لثه و جوش خوردن با ایمپلنت، پروتز ثابت می ماند و دندان های مصنوعی به پایهها متصل می شوند.
شما و متخصص دندانپزشکی خود میتوانید دندانهای مصنوعی را انتخاب کنید که قابل جابجایی، ثابت یا ترکیبی از هر دو باشند
ایمپلنتهای یک مرحلهای (Single-Stage Implants)
در این روش ابتدا لثه با یک برش باز میشود و سپس پایه ایمپلنت به دقت درون لثه قرار میگیرد و دوباره بسته میشود و با بخیه دوخته میشود. در این روش، جای خالی دندان برای مدتی باقی میماند تا اتصال لثه به ایمپلنت به خوبی برقرار شود. ایمپلنت تک مرحلهای معمولاً برای بیمارانی که با مشکلاتی مانند کمبود تراکم استخوان یا شرایط خاصی روبرو هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
ایمپلنتهای دو مرحلهای (Two-Stage Implants)
این نوع ایمپلنت دندانی نیاز به دو جراحی از طرف متخصص دارد، در مرحله اول، دندانپزشک در طی جراحی پایه ایمپلنت دندان را در استخوان فک قرار میدهد و سپس آن را میبندد، پس از این مرحله و به مدت چند ماه، در جراحی دوم، دندانپزشک پایه ایمپلنت را وارد استخوان فک کرده و سپس آن را بخیه میزند.
پس از چند ماه، پس از بهبود کامل حفره دهان، عمل جراحی دوم برای اتصال پایه ایمپلنت به اباتمنت و پوشش ایمپلنت انجام میشود. این نوع ایمپلنت دندانی، اگرچه پیچیدهتر و تهاجمیتر از ایمپلنت تک مرحلهای است، اما مزایای بلندمدتی دارد.
انتخاب نوع ایمپلنت مناسب بر اساس نیاز و وضعیت فرد و با توجه به تشخیص دندانپزشک انجام میشود.
نحوه ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندانی یک روش جایگزینی دندان یا دندانهای از دست رفته است که با استفاده از جراحی انجام میشود. این روش معمولاً به چند مرحله تقسیم میشود. در ادامه مراحل کاشت ایمپلنت به طور کلی توضیح داده شده است:
- ارزیابی و برنامهریزی:
در ابتدا، دندانپزشک شما نیازهای خود را برای کاشت ایمپلنت بررسی میکند. این شامل بررسی سلامت دهان و دندانها، تصویربرداری پانورامیک (X-ray)، سیتی اسکن (CT scan) و سایر مطالبات تشخیصی است. بر اساس اطلاعات به دست آمده، یک برنامه کاشت ایمپلنت تهیه میشود.
- جراحی کاشت ایمپلنت:
در این مرحله، ایمپلنت (معمولاً یک تیخ) در استخوان فک کاشت میشود. این جراحی تحت بیهوشی موضعی یا عمومی انجام میشود. پس از ایجاد یک سوراخ در استخوان، ایمپلنت درون استخوان قرار داده میشود. سپس محل کاشت به طور دقیق بسته میشود.
- ترکیبسازی (انتگراسیون):
پس از جراحی، ایمپلنت به مرور زمان با استخوان فک ادغام میشود. این مرحله به عنوان ترکیبسازی یا انتگراسیون شناخته میشود. این فرآیند ممکن است چند ماه به طول بیانجامد.
- پروتز دندانی:
پس از ترکیبسازی ایمپلنت با استخوان، دندانپزشک شما یک پروتز دندانی (مثل تاج یا پل) روی ایمپلنت قرار میدهد. این پروتز با ایمپلنت اتصال محکم دارد و به شکل و عملکرد دندان طبیعی شبیه میشود.
- مراقبت و نگهداری:
برای حفظ بهترین وضعیت ایمپلنت و پروتز دندانی، شما باید به دندانپزشک خود برای بررسیهای دورهای و مراقبتهای پساعمل مراجعه کنید. همچنین، به مراقبت مراقبتی خوب در خانه و مسائل بهداشت دهانی توجه داشته باشید.
پس از هر مرحله از جراحی، ممکن است نیاز داشته باشید تا محل جراحی بهبود یابد، غذاهای نرم بخورید. معمولاً جراح شما از بخیههایی استفاده میکند که خود به خود حل میشوند. اگر بخیههای شما خود حلکننده نیستند، پزشک آنها را برمیدارد.
توجه داشته باشید که ممکن است مراحل کاشت ایمپلنت برای هر فرد متفاوت باشد و نیازهای درمانی هر فرد ممکن است متغیر باشد. بهتر است با دندانپزشک خود در مورد نیازها و برنامه درمانی خود مشوره کنید.
نکات و مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت
مراقبت پس از ایمپلنت دندان بسیار حیاتی است تا بهبودی سریع و موفقیت طولانی مدت را تضمین کنید. در این راستا، این دستورالعملها را رعایت کنید:
- تا 72 ساعت بعد از جراحی، از مصرف غذاهای سفت خودداری کنید تا ریسک تماس مستقیم با ایمپلنت کاهش یابد.
- اگر سیگار میکشید، حداقل یک هفته پس از عمل از ترک سیگار خود دوری کنید تا بهبودی سریعتری حاصل شود.
- در ۲۴ ساعت ابتدایی پس از جراحی از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید.
- پس از برداشتن بخیهها، تمام نواحی دهان خود را با مسواک و دهانشویه تمیز کنید.
- از خلال دندان یا اشیاء تیز برای تمیز کردن بین دندانها استفاده نکنید.
- در ساعات ابتدایی پس از جراحی غذاهای خیلی گرم یا سرد مصرف نکنید.
- پس از مصرف مواد قندی، دهان خود را کاملاً بشویید تا از آسیب به دندانها جلوگیری کنید.
- از تف کردن خودداری کنید تا از خونریزی و ناراحتی جلوگیری کنید. به جای تف، بزاق دهان را به آرامی با یک دستمال خارج کنید.
- داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنید و از خوددرمانی خودداری کنید.
- از کمپرس یخ برای کاهش تورم و التهاب بعد از جراحی ایمپلنت دندان استفاده کنید.
- گاز استریل را به مدت 2 ساعت بعد از جراحی روی زخم قرار دهید و با فشار ملایم در محل نگه دارید. گاز را هر 45 دقیقه تعویض کنید.
- مایعات فراوان بنوشید، اما تا 48 ساعت اول پس از جراحی ایمپلنت دندان از نوشیدن مایعات گرم خودداری کنید.
- با رعایت این دستورالعملها و مشورت با دندانپزشک معالج، موفقیت و طول عمر ایمپلنتهای دندانی شما افزایش خواهد یافت.
ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟
عوارض ایمپلنت دندان به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت طبقه بندی می شوند:
عوارض کوتاه مدت: شامل ناراحتی های موقتی است که در روزهای بعد از عمل تجربه خواهید کرد، مانند درد، تورم، خونریزی، التهاب، و کبودی صورت.
عوارض طولانی مدت: این مسائل پس از یک دوره قابل توجه پس از جراحی، اغلب به دلیل عدم رعایت مراقبت های قبل و بعد از عمل به وجود می آیند. عوارض طولانی مدت شامل شکستگی، عفونت، شل شدن ایمپلنت، لایه برداری پوشش و مشکلات سینوسی است.
تعرفه ایمپلنت دندان
هزینه ایمپلنت دندان بسته به عوامل مختلفی می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. در اینجا برخی از ملاحظات کلیدی وجود دارد که می تواند بر قیمت و هزینه ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد:
- تخصص دندانپزشکی که عمل ایمپلنت را انجام می دهد می تواند بر هزینه آن تأثیر بگذارد. متخصصانی مانند جراحان دهان و دندان یا پروتزها به دلیل آموزش و تجربه پیشرفته معمولاً هزینه بیشتری دریافت می کنند.
- هزینه ایمپلنت دندان می تواند بسته به منطقه یا کشور متفاوت باشد. خدمات دندانپزشکی در مناطق شهری و کشورهای توسعه یافته ممکن است گرانتر از مناطق روستایی یا مناطق کمتر توسعه یافته باشد.
- انتخاب نوع و برند ایمپلنت می تواند بر هزینه تاثیر بگذارد. برندهای پریمیوم یا معروف ایمپلنت ممکن است گرانتر از گزینههای عمومی باشند. نوع خاصی از ایمپلنت مورد استفاده، مانند ایمپلنت های استاندارد یا مینی نیز می تواند بر قیمت تاثیر بگذارد.
- روش های اضافی مانند لیفت سینوس، پیوند استخوان یا پیوند لثه ممکن است در برخی موارد برای آماده سازی فک برای کاشت ایمپلنت مورد نیاز باشد. این جراحی های تکمیلی می تواند هزینه کلی را افزایش دهد.
- هزینه کل به تعداد ایمپلنت های مورد نیاز شما بستگی دارد. جایگزینی یک دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان نسبت به ترمیم کامل دهان با چندین ایمپلنت هزینه کمتری دارد.
- کیفیت مواد مورد استفاده برای تاج ایمپلنت، اباتمنت و فیکسچر می تواند بر قیمت تاثیر بگذارد. مواد با کیفیت بالا ممکن است قیمت بالایی داشته باشند.
- اگر در طول عمل ایمپلنت نیاز به بیهوشی یا آرامبخش داشته باشید، ممکن است به هزینه اضافه کند.
زمان مناسب کاشت ایمپلنت
توصیه به انتظار 2 تا 4 ماه پس از کشیدن دندان به منظور اجرای عمل کاشت ایمپلنت دندان منطقی است و مزایای زیادی دارد. این مدت زمان انتظار به بافت لثه و استخوان فرصت میدهد تا بهبود یابد و آمادگی مناسب برای عمل کاشت ایمپلنت دندان فراهم شود.
از طرف دیگر، انجام کاشت ایمپلنت زودتر ممکن است در موارد خاص مورد نیاز باشد، اما انتظار 2 تا 4 ماه به عنوان زمان استاندارد برای بسیاری از موارد توصیه میشود. در هر صورت، تصمیم به زمان اجرای کاشت ایمپلنت دندان باید با دندانپزشک شما گرفته شود، زیرا او میتواند شرایط شما را ارزیابی کرده و توصیههای خاص برای شما ارائه دهد.
یک واحد ایمپلنت چیست
در دندانپزشکی، "واحد ایمپلنت" اصطلاحی است که برای توصیف تعداد ایمپلنت های دندانی مورد نیاز برای جایگزینی تعداد خاصی از دندان های از دست رفته در دهان بیمار استفاده می شود. تعداد ایمپلنت های دندانی مورد نیاز برای هر واحد ایمپلنت بسته به محل دندان های از دست رفته و ویژگی های ساختار فک و استخوان بیمار می تواند متفاوت باشد.
ایمپلنتها تحت بیهوشی موضعی قرار داده میشوند. پس از این، یک کلاه موقت بهبودی بر روی ایمپلنت اعمال میشود. پس از 7 تا 10 روز برای برداشتن بخیهها به مطب باز میگردید. ایمپلنتولوژیست همچنین وضعیت روند بهبودی را بررسی خواهد کرد.
مفهوم واحد ایمپلنت برای تعیین موثرترین و کارآمدترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته با ایمپلنت های دندانی استفاده می شود. در اینجا چند نکته کلیدی مربوط به واحدهای ایمپلنت وجود دارد:
- زمانی که تنها یک دندان از دست رفته باشد، معمولاً از یک ایمپلنت دندانی برای جایگزینی آن استفاده می شود. در این حالت یک واحد ایمپلنت برابر با یک ایمپلنت دندان است.
- زمانی که بیمار چندین دندان خود را از دست داده باشد، تعداد واحدهای ایمپلنت مورد نیاز می تواند بر اساس موقعیت خاص متفاوت باشد. تعداد ایمپلنت های مورد نیاز به عواملی مانند تعداد دندان های از دست رفته، محل شکاف و کیفیت ساختار استخوانی بیمار بستگی دارد.
- ایمپلنت های دندانی برای تقلید از ریشه های طبیعی دندان طراحی شده اند. تعداد ریشه ها در دندان های طبیعی می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، دندان های جلویی و برخی از دندان های آسیاب کوچک ممکن است تنها یک ریشه داشته باشند، در حالی که دندان های آسیاب بزرگتر می توانند دو یا حتی سه ریشه داشته باشند. تعداد ریشه های دندان های از دست رفته می تواند بر تعداد ایمپلنت های مورد نیاز تأثیر بگذارد.
- اندازه، قطر و طول ایمپلنت های دندانی نقش بسزایی در تعیین تعداد ایمپلنت های مورد نیاز دارد. ایمپلنتهای بزرگتر و طولانیتر ممکن است دندانهای از دست رفته بیشتری را پشتیبانی کنند و بنابراین، ایمپلنتهای کمتری مورد نیاز است.
- در دسترس بودن استخوان در محل مورد نظر ایمپلنت نیز یک عامل بسیار مهم است. در نواحی با حجم استخوان محدود، تکنیکهای ویژه یا ایمپلنتهای اضافی ممکن است برای اطمینان از ثبات و عملکرد مناسب لازم باشد.
- فک بالا و پایین ممکن است به تعداد متفاوتی از ایمپلنت نیاز داشته باشد به دلیل تغییر در تراکم استخوان. فک پایین به دلیل تفاوت در ساختار استخوان اغلب به ایمپلنت کمتری در مقایسه با فک بالا نیاز دارد.
- تعیین تعداد واحدهای ایمپلنت و ایمپلنت های دندانی مورد نیاز برای یک مورد خاص توسط دندانپزشک یا جراح دهان واجد شرایط انجام می شود. آنها سلامت دهان و دندان فرد، محل دندان های از دست رفته و سایر عوامل را برای ایجاد یک برنامه درمانی مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان ارزیابی می کنند.
ایمپلنت چند دندان کنار هم به چه صورت است؟
ایمپلنتهای جداگانه برای هر دندان
در این روش، هر دندان با یک ایمپلنت جداگانه جایگزین میشود. هر ایمپلنت از یک پایه تیتانیومی تشکیل شده است که به استخوان فک اضافه میشود. سپس به هر ایمپلنت یک تاج یا پل برای جایگزینی دندان از دست رفته متصل میشود. این روش برای جایگزینی هر دندان به صورت مستقل و طبیعیترین گزینه ممکن است.
بریج پشتیبانی شده از ایمپلنت (Co-Implant)
در این روش، به جای استفاده از ایمپلنتهای جداگانه برای هر دندان، از ایجاد یک بریج با پشتیبانی از ایمپلنتها استفاده میشود. دو یا چند ایمپلنت دندانی به صورت استراتژیک در استخوان فک قرار میگیرند و یک بریج برای جایگزینی دندانهای از دست رفته ایجاد میشود.
پس از آن، پل به ایمپلنتها متصل میشود و پشتیبانی پایدار و قابل اعتماد برای جایگزینی دندانهای از دست رفته فراهم میکند. این روش معمولاً در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که چندین دندان مجاور از دست رفتهاند و استفاده از ایمپلنتهای جداگانه برای هر دندان ممکن است غیرعملی یا زمانبر باشد.
یک مثال رایج از این روش وقتی استفاده میشود که دو دندان مجاور از دست رفتهاند. در این حالت، یک بریج دندانی با یک یا دو ایمپلنت ممکن است برای جایگزینی هر دو دندان از دست رفته به کار رود. این روش گاهی به عنوان "همایمپلنت" نیز شناخته میشود.
تصمیم گیری برای استفاده از کدام روش به عواملی مانند تعداد دندانهای از دست رفته، وضعیت استخوان فک، و ترجیحات بیمار وابسته است. انجام یک معاینه جامع توسط دندانپزشک یا جراح دهان به تعیین بهترین برنامه درمانی کمک میکند.
ایمپلنت دندان جلویی
ایمپلنت دندان جلو معمولاً برای جایگزینی دندانهای قدامی (دندانهای جلویی) مورد استفاده قرار میگیرد. این ایمپلنتها به طور مستقیم در استخوان فک قرار میگیرند و دندان مصنوعی به آنها متصل میشود.
استفاده از ایمپلنتهای دندان جلو به شما امکان میدهد تا دندانهای از دست رفته در ناحیه جلوی دهان را به شکلی طبیعی و زیبا جایگزین کنید. این روش به طور چشمگیری به زیبایی و عملکرد دندانهای جلویی کمک میکند و به شما لبخندی طبیعی و جذاب میبخشد.
ایمپلنت دندان عقب
دندانهای عقب دهان معمولاً به عنوان مولرها شناخته میشوند و نقش مهمی در فرآیندهای گزارش مواد غذایی و جویدن ایفا میکنند. اگر یک یا چند دندان مولر از دست رفته باشد به علت ترک خوردگی، تصادف، تخریب ناشی از تسکین داروها یا دلایل دیگر، ایمپلنتها به عنوان گزینهای مناسب برای جایگزینی آنها در نظر گرفته میشوند.
بهترین برندهای ایمپلنت
در زیر برخی از برندهای معروف ایمپلنت دندان از کشورهای مختلف آورده شده است:
- Straumann (سوئیس):
Straumann یکی از معتبرترین برندهای ایمپلنت دندان سوئیسی است که به دلیل کیفیت و دقت محصولاتش شناخته شده است. آنها چندین گزینه ایمپلنت را ارائه می دهند و اغلب به عنوان یک انتخاب برتر در نظر گرفته می شوند.
- Nobel Biocare (سوئد):
Nobel Biocare یک شرکت پیشرو در زمینه ایمپلنت دندان سوئدی است که به دلیل سابقه طولانی در تولید ایمپلنت های با کیفیت و راه حل های نوآورانه شناخته شده است.
- BioHorizons (ایالات متحده):
BioHorizons یک شرکت آمریکایی است که به دلیل تحقیقات نوآورانه و فناوریهای پیشرفته مانند Laser-Lok که به ادغام سریعتر با استخوان کمک میکند، شهرت دارد.
- Zimmer Biomet (ایالات متحده):
یکی دیگر از شرکت های آمریکایی، Zimmer Biomet انواع ایمپلنت های معروف به دوام و دقت را ارائه می دهد.
- Dentsply Sirona (ایالات متحده و آلمان):
با حضور در ایالات متحده و آلمان، Dentsply Sirona طیف گسترده ای از ایمپلنت های با کیفیت و قابل اعتماد را تولید می کند.
- Astra Tech (سوئد):
Astra Tech یک برند سوئدی است که به دلیل طراحی خاص ایمپلنت هایش که به تثبیت اولیه اولیه کمک می کند و توسط پزشکان مورد علاقه استفاده می شود، شناخته شده است.
برای حفظ شرایط بهینه لثهها و تاج خود، معاینات منظم و مراقبتهای پس از آن ضروری است. به این ترتیب میتوانید اطمینان حاصل کنید که ایمپلنتهای شما عمر طولانیتری خواهند داشت.
- Megagen (کره جنوبی):
Megagen یک شرکت کره ای است که به دلیل تحقیق و نوآوری شناخته شده است که انواع محصولات ایمپلنت را با قیمت های رقابتی ارائه می دهد.
- Intra-Lock (ایالات متحده):
Intra-Lock یک شرکت آمریکایی است که به دلیل طراحی منحصر به فرد و استفاده از موادی که باعث تشکیل سریع استخوان می شود، شناخته شده است.
- دنتیوم (کره جنوبی):
دنتیوم، یک شرکت کره ای است که به ارائه ایمپلنت های با کیفیت و قیمت مقرون به صرفه معروف است و در بین دندانپزشکان و بیماران بسیار محبوب است.
- Medentika (آلمان):
Medentika یک برند آلمانی است که سیستم های ایمپلنت دندان را با دوام و دقت ارائه می دهد.
مهم است که با یک دندانپزشک یا جراح دهان مشورت کنید تا بهترین انتخاب ایمپلنت دندان را برای شرایط شما تعیین کنید. همچنین تخصص و تجربه دندانپزشک در استفاده از یک برند خاص نیز می تواند در انتخاب تاثیرگذار باشد. در نهایت، موفقیت ایمپلنت دندان به مهارت و دقت دندانپزشک، کیفیت ایمپلنت و مراقبت های بعد از عمل بستگی دارد.
سوالات متداول ایمپلنت دندان
ترمیم دندان ایمپلنت چگونه انجام میشود؟
ترمیم دندان ایمپلنت به وسیله دندانپزشک با استفاده از متریالها و تکنیکهای مربوط به ترمیم دندانها انجام میشود. ترمیم ممکن است شامل تعویض تاج دندان مصنوعی، ترمیم تراکم، و سایر ترمیمهای دندانی باشد.
فرق ایمپلنت با پین چیست؟
ایمپلنت دندان یک ساختار جراحی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است، در حالی که پینها به عنوان قطعات کوچکتری معمولاً برای ترمیم دندانهای طبیعی استفاده میشوند. این دو مفهوم متفاوت هستند.
آیا ایمپلنت دندان را میتوان ترمیم کرد؟
بله، اگر ایمپلنت یا دندان مصنوعی به هر دلیلی تخریب شود، معمولاً میتوان آنها را ترمیم کرد یا تعویض کرد.
آیا ایمپلنت دندان ثابت است؟
بله، ایمپلنت دندان به عنوان یک پایه ثابت در استخوان فک قرار میگیرد و به طور معمول با دندانهای مصنوعی ترمیم میشود، بنابراین بسیاری از افراد حس میکنند که ایمپلنت دندانهای ثابتی دارند.
عمر دندان ایمپلنت شده چقدر است؟
عمر دندانهای ایمپلنتی بستگی به مراقبتهای شخصی، وضعیت ایمپلنت و عوامل دیگر دارد. با مراقبت و نگهداری مناسب، ایمپلنتها ممکن است دههها به عمر بیافتند.
آیا ایمپلنت دندان ضمانت دارد؟
ضمانت بستگی به توافقات و شرایطی دارد که با دندانپزشک و کلینیک ایمپلنت خود دارید. بیشتر کلینیکهای ایمپلنت ارائه گارانتی برای محصولات و خدمات خود دارند.
قورت دادن دندان ایمپلنت ممکن است؟
دندانهای ایمپلنتی بعد از جراحی به مدت زمان معینی نیاز به ترمیم و پرداخت دارند. پزشک شما به شما توصیههای خاصی برای مراقبت از ایمپلنتها و دندانهای مصنوعی شما خواهد داد تا از قورت دادن آنها جلوگیری کنید.
برای ایمپلنت بیهوشی استفاده میشود؟
بله، جراحی ایمپلنت دندان معمولاً تحت بیهوشی انجام میشود. میتواند بیهوشی موضعی (تزریق مواد بیهوش کننده در ناحیه مورد عمل) یا بیهوشی کلی (استفاده از داروهای آرامبخش تحت نظر پزشک تخصصی بیهوشی) باشد.
برای ایمپلنت ریشه دندان لازم است؟
بله، برای نصب ایمپلنت دندان، معمولاً باید استخوان فک مناسبی در محل نصب ایمپلنت وجود داشته باشد.
آیا ایمپلنت روی ریشه دندان میشود؟
ایمپلنت به عنوان معادل ریشه دندان طبیعی عمل میکند و در استخوان فک جای میگیرد، نه روی ریشه دندانهای طبیعی.