دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

شکستگی کاسه چشم

دوره نقاهت

10 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

2 ساعت 30 دقیقه

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

شکستگی‌های چشم معمولاً بر اثر ضربه مستقیم ایجاد می‌شوند. در جراحی، استخوان‌های آسیب‌دیده با استفاده از پیوند و ایمپلنت‌ها ترمیم می‌شوند تا عملکرد و زیبایی چشم حفظ شود.

مــراحـل عمــل شکستگی کاسه چشم

آماده‌سازی بیمار و بیهوشی کامل

1

10 دقیقه

برش و دسترسی به محل شکستگی

2

20 دقیقه

بازسازی و تثبیت شکستگی

3

50 دقیقه

ترمیم بافت‌های نرم در صورت نیاز

4

20 دقیقه

بررسی عملکرد عضلات و اعصاب

5

15 دقیقه

بستن برش و پوشش محافظتی

6

10 دقیقه

ریکاوری

7

30 دقیقه

مراقبت های بعد از شکستگی کاسه چشم

عـــوارض شکستگی کاسه چشم

  • اجتناب از عوامل آسیب‌زا
  • عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
  • استفاده از عینک
  • کمپرس سرد
  • کاهش دید
  • دوبینی
  • خشکی چشم
  • افتادگی پلک

شکستگی کاسه چشم یکی از آن اتفاقاتی است که ممکن است برای هر کدام از ما پیش بیاید، چه در حین ورزش، چه در حین یک حادثه ناگهانی. شاید برای شما هم پیش آمده که به خاطر یک ضربه محکم به صورت یا چشم، نگران شده ‌اید که مبادا آسیبی جدی دیده باشید. شکستگی کاسه چشم می‌ تواند به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره و بینایی شما تاثیر بگذارد.

 

در این مقاله، قصد داریم با هم نگاهی بیاندازیم به اینکه شکستگی کاسه چشم چیست، چگونه تشخیص داده می ‌شود و چه روش‌ هایی برای درمان آن وجود دارد. همچنین درباره مراقبت‌ های لازم پس از جراحی صحبت خواهیم کرد تا بتوانیم با هم به درک بهتری از این موضوع برسیم و در صورت مواجهه با آن، بهتر عمل کنیم. این مطلب نه تنها برای کسانی که درگیر این مشکل شده ‌اند مفید است، بلکه برای همه ما که می ‌خواهیم اطلاعات بیشتری درباره سلامت چشمانمان داشته باشیم نیز کاربردی خواهد بود.


حفره چشم، یک فنجان استخوانی است که چشم را احاطه کرده و از آن محافظت می کند. هنگامی که یکی از استخوان هایی که این جام استخوانی را تشکیل می دهد شکسته شود، به آن شکستگی اربیت می گویند. به شکستگی حفره چشم، شکستگی حدقه چشم نیز گفته می شود.

 

علائم شکستگی حفره مداری چیست؟

علائم شکستگی کاسه چشم به نوع و شدت شکستگی بستگی دارد. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:


کبودی: تجمع خون در زیر پوست می تواند باعث کبودی اطراف چشم شود.
تغییرات در بینایی:  شکستگی مدار چشم ممکن است باعث دوبینی شود.
تغییرات کره چشم: تغییرات ممکن است شامل تجمع خون در قسمت سفید چشم، مشکل یا کاهش حرکت چشم یا فرورفتگی کره چشم باشد.
بی حسی صورت: آسیب عصبی در داخل و اطراف شکستگی می تواند منجر به بی حسی شود که ممکن است موقت یا دائمی باشد.
درد: شکستگی ممکن است باعث درد چشم یا درد در گونه هنگام باز شدن دهان شود.
تورم: التهاب منجر به تورم پیشانی، گونه یا پوست زیر چشم می شود.
تاری دید: ضربه مستقیم به کره چشم می تواند باعث آسیب دیدگی شود. بسته به ماهیت آسیب، این آسیب می تواند خفیف باشد و خود را التیام بخشد، یا به اندازه ای شدید باشد که باعث ایجاد آب مروارید یا آسیب تروماتیک به عصب چشم شود.
پف کردن پلک ها: اگر دیواره استخوانی بین چشم و سینوس شکسته شود، هوا می تواند زیر پوست جمع شود.

 

دلایل شکستگی اربیت چشم

ضربه مستقیم به چشم یا صورت: علت اصلی شکستگی حفره اوربیت ضربه مستقیم  به چشم یا صورت است. شکستگی اربیت چشم ناشی از ضربه مستقیم به چشم و صورت می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله تصادفات رانندگی، آسیب‌ های ورزشی، سقوط، یا نزاع ‌های فیزیکی رخ دهد.

 

ضربه شدید به ناحیه چشم و اطراف آن می‌ تواند منجر به شکستگی استخوان‌ های ظریف و حساس اربیت شود.همچنین برخورد اشیای سخت یا سقوط می ‌تواند باعث شکستگی‌ های گسترده ‌تر در استخوان ‌های صورت شود که به اربیت نیز آسیب می ‌رساند.

 

شکستگی اربیت چشم ناشی از ضربه مستقیم به چشم و صورت می ‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد که نیازمند تشخیص و درمان فوری توسط پزشک متخصص است. مراقبت مناسب پس از جراحی و پیگیری ‌های منظم برای بهبود کامل و جلوگیری از عوارض بسیار مهم است.


شکستگی های ناشی از فشار: شکستگی اربیت چشم ناشی از فشار (Blowout Fracture) نوع خاصی از شکستگی است که به علت ضربه مستقیم و ناگهانی به چشم ایجاد می‌ شود. این نوع شکستگی معمولاً زمانی رخ می‌ دهد که جسمی با نیروی زیاد و مستقیم به چشم برخورد کند، مثل توپ در ورزش‌ های تماسی یا مشت در درگیری ‌های فیزیکی.


نیروی ضربه ‌ای که به کره چشم وارد می‌ شود، باعث افزایش ناگهانی فشار داخل چشم می ‌شود. این فشار به دیواره‌ های نازک اربیت منتقل می ‌شود و باعث شکستن آنها می‌ شود. معمولاً کف اربیت و دیواره‌ های داخلی نازک‌ تر هستند و بیشتر مستعد شکستگی می ‌باشند.

 

شکستگی اربیت چشم ناشی از فشار یک وضعیت جدی است که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد. مراقبت مناسب پس از جراحی و پیگیری ‌های منظم برای بهبود کامل و جلوگیری از عوارض بسیار مهم است. تشخیص به موقع و درمان مناسب می‌ تواند به بازگشت عملکرد طبیعی چشم و جلوگیری از عوارض بلند مدت کمک کند.


جالب است که بدانید اصولا مردان چهار برابر بیشتر از زنان دچار شکستگی چشم می شوند.

 

هدف از عمل جراحی شکستگی کاسه چشم

شکستگی های اربیتال فقط در صورتی نیاز به جراحی دارند که قسمت دیگری از چشم نیز درگیر شده باشد یا بیش از 50 درصد کف آن شکسته باشد. در غیر این صورت شکستگی ها بهتر است که به حال خود رها شود.

 

اصلاح شکستگی و بازسازی کاسه چشم:

اصلاح شکستگی و بازسازی کاسه چشم طی عمل جراحی یک پروسه پیچیده است که نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد. این جراحی ‌ها برای ترمیم استخوان‌های شکسته و بازسازی ساختار طبیعی اربیت انجام می‌ شود.

 

پیگیری و مراقبت مناسب پس از جراحی از اهمیت بالایی برخوردار است تا بیمار بهبودی کامل و عملکرد طبیعی چشم خود را بازیابید. با توجه به پیچیدگی این نوع جراحی ‌ها، همکاری بیمار با تیم پزشکی و رعایت توصیه‌ های پس از جراحی برای جلوگیری از عوارض و بهبود سریع‌تر بسیار مهم است.

 

جلوگیری از عوارض جدی:  

جراحی شکستگی اربیت چشم به منظور جلوگیری از عوارض جدی و بازسازی ساختار طبیعی چشم و اطراف آن انجام می‌ شود. این عوارض می ‌توانند شامل دوبینی، کاهش دید، جابجایی کره چشم، و حتی آسیب‌ های عصبی باشند جراحی شکستگی اربیت چشم با توجه به پیچیدگی‌های آن نیازمند برنامه ‌ریزی دقیق و اجرای مهارت ‌های جراحی خاص است. با تشخیص دقیق، استفاده از تکنیک ‌های جراحی پیشرفته و مراقبت‌ های پس از جراحی می ‌توان از عوارض جدی جلوگیری کرد و بهبودی کامل را برای بیمار فراهم کرد.

 

نحوه درمان شکستگی کاسه چشم

درمان بستگی به شدت و محل آسیب دارد.برای یک شکستگی کوچک بدون عارضه با حداقل دوبینی، پزشک ممکن است تسکین درد با استفاده از مسکن ها، کمپرس یخ برای کاهش تورم و چند روز استراحت را توصیه کند.


اگر شکستگی شدیدتر باشد، ممکن است نیاز به ترمیم جراحی باشد. عضله گرفتار می تواند منجر به حالت تهوع، استفراغ و ضربان قلب پایین به خصوص در کودکان شود. این علائم معمولاً در عرض 4 روز منجر به جراحی فوری خواهد شد.


در بیشتر موارد تورم و کبودی بعد از یک هفته شروع به کاهش می ‌کند، اما شکستگی استخوا ن‌ها مدت بیشتری طول می‌ کشد تا بهبود یابد. تورم می تواند معاینه چشم و حرکت آن را دشوار کند. پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد پس از یک هفته که تورم کاهش یافته است مجدداً شما را ارزیابی کند.


اگر برای رفع مشکل شما تصمیم به جراحی گرفته شود ضروری است که با مراحل این درمان آشنایی کافی داشته باشید.
اینکه دقیقاً چه جراحی انجام می شود به موقعیت نقص، سن فرد و وجود سایر آسیب های مرتبط بستگی دارد. جراح شما در مورد بهترین روش جراحی در صورت نیاز به جراحی با شما صحبت خواهد کرد.


در طی روند این درمان برای بررسی شکستگی چشم، چشم پزشک چشم و ناحیه اطراف آن را معاینه می کند. آنها از چشم و حفره چشم، با اشعه ایکس و سی تی اسکن، عکس می گیرند.
چشم ‌پزشک بررسی می ‌کند که آیا چشم آن‌ طور که باید حرکت می‌ کند یا خیر، و آیا مشکلات بینایی وجود دارد یا خیر. آنها همچنین ممکن است چشم را اندازه گیری کنند تا ببینند آیا به درستی در حفره چشم قرار گرفته است یا خیر.


بسته به شدت بیماری شما، ممکن است لازم باشد مقداری از بافت چربی یا استخوان اطراف حفره چشم شما برداشته شود. در حین جراحی از بیهوشی عمومی استفاده می شود، بنابراین شما هوشیار نیستید و در حین عمل احساس درد نمی کنید. همچنین در صورت امکان از بخیه های حل شونده استفاده می شود که نیازی به برداشتن ندارند.
پزشک طی عمل جراحی شکستگی اربیت چشم اقداماتی را انجام می ‌دهد که به بازسازی و تثبیت استخوان‌ ها و بافت ‌های آسیب‌ دیده می ‌انجامد.


جراح برشی را ایجاد می ‌کند تا به محل شکستگی دسترسی پیدا کند. این برش ممکن است در داخل پلک یا در ناحیه‌ی پوست اطراف چشم باشد تا جای زخم به حداقل برسد.


جراح با دقت به محل شکستگی دسترسی پیدا کرده و بافت‌ های نرم را از روی استخوان ‌ها جدا می ‌کند تا بتواند شکستگی را به خوبی ببیند. اگر قطعات استخوان جابجا شده باشند، جراح آنها را به محل صحیح خود باز می ‌گرداند. برای تثبیت استخوان ‌ها از صفحات فلزی کوچک، پیچ ‌ها یا مش‌ های تیتانیومی استفاده می‌ شود. این ابزارها به حفظ ساختار طبیعی اربیت کمک می‌ کنند. همچنین در صورت نیاز، بافت ‌های نرم آسیب ‌دیده نیز ترمیم می ‌شوند. اگر بخشی از استخوان از بین رفته باشد، ممکن است از پیوند استخوانی یا مواد مصنوعی برای بازسازی استفاده شود.


در نهایت جراح اطمینان حاصل می ‌کند که برای عضلات و اعصاب چشم مشکلی ایجاد نشده است و عملکرد طبیعی خود را حفظ کرده ‌اند.
برش ‌های جراحی با دقت بسته می ‌شوند و در صورت نیاز، چشم و ناحیه جراحی شده با پوشش ‌های محافظ مانند پدهای چشمی یا سپرهای پلاستیکی پوشانده می ‌شوند تا از آسیب‌ های بعدی جلوگیری شود.


به طور کلی عمل جراحی شکستگی اربیت چشم یک پروسه تخصصی و حساس است که نیاز به تخصص و تجربه جراح دارد. پیگیری و مراقبت مناسب پس از جراحی از اهمیت بالایی برخوردار است تا  بهبودی کامل و عملکرد طبیعی چشم شما بازگردد.

 

اقدامات قبل از عمل

برای دستیابی به بهترین نتایج ممکن، علاوه بر کاهش دوره نقاهت، مهم است که برای جراحی اربیتال خود آماده شوید.

 

  • معاینه ی جسمی:

این معاینه باید ظرف 30 روز پس از جراحی انجام شود و باید مدارکی را ارائه دهد که نشان دهد شما برای انجام این عمل جراحی سلامتی پایدار دارید.
این معاینه فیزیکی باید شامل مجموعه ای از آخرین علائم حیاتی، شرح حال کامل و مستندات فیزیکی معاینه قلب و ریه باشد.


به طور کلی بیمارانی که تحت هر نوع جراحی انتخابی اربیت قرار می گیرند باید از سلامت خوبی برخوردار باشند و بتوانند تحت بیهوشی عمومی قرار گیرند. فشار خون باید به خوبی کنترل شود و آسپرین یا داروهای رقیق کننده خون باید با خیال راحت قبل از عمل قطع شوند. بیمار باید سرفه و سرماخوردگی نداشته باشد و دیابتی ها بیماری خود را به خوبی کنترل کنند. بیمار باید بتواند برای مدت طولانی به پشت دراز بکشد.

 

  • ارزیابی قبل از بیهوشی:

همه بیماران باید قبل از جراحی با متخصص بیهوشی ملاقات کنند تا وضعیت کلی آنها برای دریافت داروهای بیهوشی بررسی شود.

 

  • EKG:

EKGبرای همه بیماران بالای 60 سال و برای همه بیماران با سابقه بیماری قلبی لازم است.

 

  • بیهوشی:

جراحی که در اتاق عمل انجام می‌شود، معمولاً با آرام ‌بخشی IV یا بیهوشی عمومی انجام می ‌شود. اکثر بیمارانی که جراحی اربیتات انجام می دهند تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرند و یک لوله تنفسی در حین جراحی در گلوی شما قرار می گیرد.
نیمه شب قبل از عمل چیزی نخورید یا ننوشید. عدم رعایت این موارد بدون استثنا منجر به لغو جراحی می شود.

 

  • مصرف دخانیات و الکل:

به مدت 2 هفته قبل و بعد از عمل از استعمال دخانیات خودداری کنید. همچنین 2 روز قبل از جراحی و یک هفته بعد از آن از مصرف الکل خودداری کنید.

 

  • قطع داروهای خاص:

قبل از جراحی، فعالیت‌ ها، مکمل ‌ها و سایر موادی که می‌ توانند خون شما را رقیق کنند یا توانایی ‌های درمانی شما را تحت تأثیر قرار دهند، کاهش دهید.
این داروها شامل آسپرین، ضدالتهاب های غیر استروئیدی، منعقد کننده ها، ضد پلاکت ها و بسیاری از ویتامین ها و داروهای گیاهی رایج هستند.


آیا می دانستید که مصرف یک قرص ASPRIN در عرض 2 هفته قبل از عمل یا 5 روز پس از جراحی، می تواند منجر به خونریزی شدید شود که ممکن است منجر به از دست دادن دائمی بینایی شود؟


از مصرف هر یک از این داروها خودداری کنید، مگر اینکه به طور خاص توسط پزشک دستور ادامه استفاده از آنها را داده باشید. از آنجایی که اکثر داروهای ضد التهاب و مسکن ها حاوی عوامل رقیق کننده خون هستند، باید از مصرف این داروها خودداری شود.


اگر از وارفارین، هپارین یا لاونوکس استفاده می کنید، بسیار مهم است که قبل از عمل با پزشک خود در این مورد صحبت کنید. به طور معمول وارفارین باید 5 روز قبل از جراحی قطع شود. هپارین و LOVENOX باید 24 ساعت قبل از عمل قطع شود. با این حال، قبل از مشورت با پزشک خود، این داروها را قطع نکنید


از دیگر ویتامین ها و گیاهان دارویی که نیاز است پس از انجام این درمان قطع شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  ویتامین E
  • کندرویتن
  • روغن ماهی (اسیدهای چرب امگا)
  • گلوکزامین
  • دونگ کوآی
  • جینسینگ
  • افدرا
  • سیر
  • چای سبز
  • جینکو بیلوبا
  • زردچوبه
  • زنجبیل

 

  • لباس و آرایش:

از آرایش کردن در روز جراحی خودداری کنید. در روز جراحی از لنزهای تماسی خود استفاده نکنید. لطفا تمام جواهرات را قبل از جراحی بردارید. همچنین سمعک و دندان مصنوعی را قبل از جدا کنید.

 

  • بهبود:

زمان بهبودی پس از عمل از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. اگر نگران ظاهر خود هستید، ممکن است به یک تا دو هفته استراحت نیاز داشته باشید تا کبودی و تورم برطرف شود. بدیهی است که هر چه جراحی طولانی تر باشد کبودی و تورم بیشتری ممکن است تجربه کنید.


همچنین توجه داشته باشید که پس از انجام عمل شما باید حداقل به مدت یک هفته از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.

 

مراقبت های پس از عمل کاسه چشم

مراقبت ‌های پس از عمل کاسه چشم بسیار مهم هستند تا بهبود سریع ‌تر و کامل ‌تر فراهم شود و از عوارض جانبی جلوگیری شود


پزشک بلافاصله پس از جراحی یا در عرض چند روز از حفره چشم شما عکس می گیرد. شما همچنین سه تا شش ماه پس از جراحی به یک جلسه تصویربرداری بعدی نیاز دارید تا مطمئن شوید که روند بهبودی شما به بهترین نحو صورت می گیرد.


پزشک شما می خواهد مطمئن شود که شما به مننژیت مبتلا نمی شوید. این ممکن است حتی سال ها پس از جراحی نیز اتفاق بیفتد. ممکن است پزشک شما آنتی بیوتیک را پس از جراحی حفره چشم توصیه نکند.


شما نمی توانید به مدت 10 روز بینی خود را باد کنید، و نباید تا مدت شش هفته شنا کنید.
در موارد بسیار نادر، ایمپلنت شما باید برداشته شود. این تنها در صورتی است که عفونی شود یا باعث تورم ماندگار در بافت های چشم شما شود. گاهی اوقات بیماران در صورتی که ایمپلنت در اطراف لبه‌های چشم قابل مشاهده باشد، درخواست می ‌کنند که ایمپلنت برداشته شود.


پس از جراحی، اهمیت استراحت کامل و اجتناب از فعالیت‌ های شدید بسیار زیاد است. همچنین مراقبت دقیق از زخم جراحی و تعویض بنداژ به موقع برای جلوگیری از عفونت و ترشحات غیرطبیعی اهمیت ویژه ای دارد.


استفاده از یخ یا کمپرس سرد بر روی چشم به مدت چند روز اول پس از جراحی برای کاهش تورم و اجتناب از خم شدن و فعالیت‌ های فیزیکی سنگین که ممکن است باعث خونریزی مجدد شود توصیه می شود.


استفاده از عینک محافظ یا لنزهای مخصوص برای محافظت از چشم در برابر نور خورشید، گرد و غبار و خطرات دیگر.


حضور به موقع در جلسات پیگیری پس از جراحی و انجام تست ‌های لازم برای بررسی پیشرفت وضعیت چشم.


بنابراین توصیه می ‌شود همیشه با پزشک خود در مورد برنامه مراقبتی خود در طول دوره در ارتباط باشید.

 

عوارض شکستگی کاسه چشم

شکستن اربیت چشم می ‌تواند منجر به عوارض مختلفی شود که شدت و نوع آنها به محل و شدت شکستگی بستگی دارد. برخی از عوارض شایع عبارتند از:


دوبینی (دیپلوپیا): آسیب به عضلات چشم یا اعصاب می‌ تواند منجر به مشکلات در حرکات هماهنگ چشم‌ ها و در نتیجه دوبینی شود.
خشکی چشم: زمانی که پوست پلک به سمت خارج کشیده می‌ شود، ممکن است باعث خشک شدن چشم و عوارض مرتبط با آن شود.
انسداد مجرای اشکی: شکستگی می ‌تواند باعث انسداد مجرای اشکی و تجمع اشک در چشم شود
افتادگی پلک (پتوز): آسیب به عضلات و اعصاب می ‌تواند باعث افتادگی پلک شود.
کاهش دید: در صورتی که عصب بینایی آسیب ببیند، ممکن است دید کاهش یابد.
کاهش حجم حفره چشمی (انوفتمالوس): شکستگی می ‌تواند باعث جابجایی یا افتادگی چشم به سمت داخل حفره چشمی شود.
عفونت: هر نوع آسیب به استخوان و بافت‌ های اطراف چشم می ‌تواند باعث افزایش خطر عفونت شود.
تورم و کبودی: تورم و کبودی اطراف چشم پس از شکستگی معمول است.


تشخیص و درمان مناسب توسط یک متخصص چشم بسیار مهم است تا از عوارض جدی جلوگیری شود. در برخی موارد، جراحی لازم است تا استخوان‌ ها و بافت‌ های آسیب‌دیده ترمیم شوند.

 

هزینه عمل شکستگی کاسه چشم

هزینه عمل کاسه چشم ممکن است بستگی به چندین عامل داشته باشد، از جمله نوع شکستگی، مرکز درمانی، محل جغرافیایی و تجربه پزشک است.


هزینه‌ ها بین مراکز مختلف ممکن است متفاوت باشد، که بستگی به سطح خدمات، تجهیزات پزشکی و شرایط بیمارستانی دارد همچنین بسته به نیازهای بیمار، جراحی‌ های مختلفی برای شکستگی کاسه چشم انجام می ‌شود، که هر کدام هزینه ‌های مختلفی دارند.


به طور کلی، هزینه عمل کاسه چشم ممکن است از چند میلیون تومان تا چند ده میلیون تومان متغیر باشد. برای مشخص شدن هزینه، توصیه می‌ شود در این خصوص با پزشک خود قبل از اقدام به درمان صحبت کنید.


 در روزهایی که زندگی ما را به چالش می ‌کشد، گاهی اتفاقاتی می ‌افتد که باعث نگرانی و نیاز به مداخلات پزشکی ایجاد می شود . شکستگی اربیت چشم یکی از این حوادث ناگهانی است که می‌تواند زندگی روزمره ما را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.

 

در این مقاله، سعی کردیم تا به دانش بیشتری به بررسی این موضوع بپردازیم و اطلاعاتی را که برای شناخت بهتر و مدیریت بهتر این موقعیت مهم لازم است، ارائه دهیم. امیدواریم که این مطالب برای همگان مفید واقع شود و در صورت نیاز، بهترین پشتیبانی را برای افراد مبتلا به این مشکل ارائه داده باشیم.
 

 

سوالات متداول شکستگی کاسه چشم

  • بسته به مواد ترمیم جراحی مورد استفاده، بیماران معمولاً می توانند فعالیت های عادی خود را در حدود سه هفته پس از جراحی از سر بگیرند. در طول دوره نقاهت، بیماران باید از فعالیت ‌های پرتحرک یا ورزش ‌های پرخطر که می ‌تواند منجر به شکستگی مجدد ناحیه شود، اجتناب کنند.

  • گاهی اوقات شکستگی های اربیت به خودی خود بهبود می یابند، بدون آسیب ماندگاری به ساختارهای اطراف یا خود چشم. به طور معمول پس از آسیب تروماتیک صورت و شکستگی اربیت، ناحیه اربیتال ممکن است تورم قابل توجهی داشته باشد. این ممکن است باعث ایجاد شرایطی مانند دوبینی، کاهش تحرک چشم، کاهش دید به دلیل تورم بافت اطراف و درد شود. با کاهش تورم، این شرایط یا ثابت می ماند یا بهبود می یابد. این یکی از شاخص هایی است که برای تعیین نیاز به جراحی استفاده می شود.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

      logo-samandehi

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.