دوره نقاهت
7 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
3 ساعت
مدت ماندگاری
همیشگی
اثر بخشی
زیاد
معرفی تکنیک
میکروشیا با استفاده از غضروف و بافتهای اطراف گوش، ساختار گوش را بازسازی کرده و به بهبود ظاهر و عملکرد آن کمک میکند. این روش زیبایی را به گوش بازمیگرداند.
مــراحـل عمــل میکروشیا
بیهوشی
1
15 دقیقه
ایجاد برش
2
30 دقیقه
حکاکی غضروف
3
60 دقیقه
فرم دهی به لاله گوش
4
60 دقیقه
بستن زخم
5
15 دقیقه
مراقبت های بعد از میکروشیا
عـــوارض میکروشیا
- اجتناب از عوامل آسیبزا
- عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
- تغذیه مناسب
- خوابیدن صحیح
- برگشت دوباره عارضه
- عدم بسته شدن گپ بین راه استخوانی و هوایی
- آسیب رسیدن به عصب صورتی
- کم شنوایی حسی عصبی
جراحی میکروشیا یک روش جراحی است که با هدف بهبود ظاهری افراد مبتلا به ناهنجاری مادرزادی گوش میکروشیا، تقویت قدرت شنیداری، طبیعی شدن الگوی صحبت کردن و در نهایت افزایش اعتماد به نفس در این افراد صورت میگیرد. این عمل جراحی توسط یک جراح متخصص گوش و حلق و بینی انجام میشود. مهمترین اقدام برای افرادی که به میکروشیا مبتلا شدهاند، جراحی ترمیمی و بازسازی گوش است. جراحی گوش میکروتیا به صورتی طراحی شده که علاوه بر برطرف کردن مشکل فرم گوش خارجی، میتوان مشکلات مربوط به مجرای گوش را نیز برطرف نماید.
انواع عمل میکروشیا
همانطور که اشاره شد بهترین گزینه برای مشکل میکروشیا که ناهنجای گوش مادرزادی است که باعث بد شکل و بد فرم بودن لاله گوش میشود، جراحی میکروتیا است. در خصوص این جراحی باید گفت که از دو روش میتوان برای رفع این اختلال و بازسازی گوشی خارجی استفاده کرد:
- استفاده از غضروف اعضای بدن بیمار
- استفاده از ایمپلنت و بافت مصنوعی
در واقع این جراح متخصص است که تشخیص میدهد آیا بافت بدن و غضروف گرفته شده از بیمار برای بازسازی گوش مناسب است یا برای بازسازی نیاز به بافت مصنوعی و اپمپلنت وجود دارد.
مراحل انجام عمل میکروشیا
در مورد جراحی که برای درمان آنوتیا و میکروتیا انجام میشود، باید گفت در هر دو روش مراحل انجام جراحی یکسان است با این تفاوت که در یک روش از غضروف دنده فرد و در روش دیگر از ایمپلنت و بافت مصنوعی برای بازسازی گوشی خارجی استفاده میشود. مراحل انجام این عمل جراحی به شرح زیر است:
• مرحله اول
ابتدا جراحی بر روی قفسه سینه فرد انجام شده و غضروفهای لازم از چند دنده برداشت میشود
• مرحله دوم
با استفاده از غضروفها لاله گوش بازسازی میشود
• مرحله سوم
پس از شکل گرفتن گوش، لاله بازسازی شده در پاکت پوستی در بدن بیمار نگهداری میشود
• مرحله چهارم
در زمان مناسب گوش بازسازی شده از پاکت خارج شده و در محل اصلی کار گذاشته میشود
در صورتی که غضروف دنده فرد بیمار برای بازسازی گوش مناسب یا کافی نباشد، از اپمپلنت و بافت مصنوعی برای ساخت لاله خارجی گوش استفاده شده و سپس آن را در محل مورد نظر کار میگذارند. در مورد انجام جراحی میکروتیا باید گفت که بهترین سن برای انجام این عمل جراحی، فاصله سنی 4 تا 16 سال است.
مراقبتهای بعد از عمل میکروشیا
افرادی که به دلیل ناهنجاری گوش تحت جراحی میکروشیا قرار میگیرند، باید یک سری نکات را به عنوان مراقبتهای بعد از عمل به منظور بهبودی سریعتر مورد توجه قرار دهند. از جمله مهمترین مراقبتهای بعد از عمل میکروشیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک پس از عمل جراحی
- خودداری از تماس و وارد کردن ضربه و فشار به گوش بازسازی شده
- عدم تماس با محیط آلوده به منظور جلوگیری از بروز عفونت
در مورد جراحی میکروشیا و مراقبتهای بعد از عمل آن باید به این موضوع اشاره کرد که بهبودی اولیه پس از جراحی معمولا بین 10 روز تا دو هفته به طول میانجامد. جراح پس از عمل به منظور محافظت از گوش ترمیم شده در برابر ضربه و آسیبهای مختلف یک محافظ قرار میدهد.
عوارض عمل میکروشیا
در مورد عواض ناشی از جراحی میکروتیا باید گفت که این جراحی یک روش کم تهاجمی است؛ اما با این حال ممکن است برخی عوارض در افراد دیده شود که معمولا خفیف و موقتی بوده و پس از مدتی رفع میشود. از مهمترین عوارض ناشی از عمل میکروشیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس درد در ناحیه جراحی (میتوان به کمک مسکن کنترل و مدیریت کرد)
- باقی ماندن جای زخم یا اسکار روی گوش
- خونریزی محل جراحی
- عفونت محل جراحی
- عوارض ناشی از داروی بیهوشی
- سرگیجه
- احساس انسداد و گرفتگی در ناحیه گوش
هزینه عمل گوش میکروتیا
هزینه عمل بزرگ کردن گوش یا بازسازی گوش در افراد مبتلا به بیماری میکروشیا به دو روش انجام میشود. در صورتی که برای بازسازی گوش از غضروف دندههای بیمار استفاده شود، نیاز به دو مرحله جراحی وجود دارد؛ به همین دلیل این روش در مقایسه با روش استفاده از ایمپلنت و بافت مصنوعی، هزینه بیشتری دارد. به طور کلی هزینه عمل گوش میکروتیا به عواملی مانند تخصص، تجربه و مهارت جراح، نوع روش، تجهیزات و مواد مورد استفاده بستگی دارد.