دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

مزوتراپی موی سر

دوره نقاهت

ندارد

میانگین زمان عمل

مدت زمان

1 ساعت

مدت ماندگاری

12

12 ماه

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

معمولی

معرفی تکنیک

مزوتراپی مو، تزریق ترکیبی از ویتامین‌ها و مواد مغذی به پوست سر است که با تغذیه و تحریک فولیکول های مو و افزایش گردش خون در پوست سر، به رشد مجدد، تقویت، کاهش ریزش و افزایش ضخامت مو کمک می‌کند.

مــراحـل عمــل مزوتراپی موی سر

مشاوره اولیه و تعیین ترکیب کوکتل

1

30 دقیقه

تمیز کردن و ضدعفونی پوست سر

2

15 دقیقه

بی‌حسی موضعی (در صورت نیاز)

3

15 دقیقه

تزریق کوکتل

4

25 دقیقه

ماساژ ملایم پوست سر

5

10 دقیقه

مراقبت های بعد از مزوتراپی موی سر

عـــوارض مزوتراپی موی سر

  • مراجعه به پزشک
  • پرهیز از استرس
  • شستشوی موها با شامپوی ملایم
  • اجتناب از حرارت زیاد مانند سونا و جکوزی
  • سردرد
  • آسیب به پوست سر
  • ریزش مو
  • واکنش آلرژیک

اگر موهایتان نازک و ضعیف شده‌اند و یا با ریزش مو مواجه هستید، مزوتراپی مو یک روش درمانی موثر و پرکاربرد در زمینه بهبود و تقویت موهایتان‌ است که بسیاری از افراد برای مقابله با مشکلات از این دست از آن بهره می‌برند.

 

موها برای بسیاری از مردم جزئی ارزشمند از زیبایی و جذابیت خود هستند و مشکلاتی مانند ریزش مو، کاهش حجم و ضعیف شدن آنها می‌تواند به عنوان یک مشکل جدی و آزاردهنده تلقی شود.

 

مزوتراپی چیست؟

مزوتراپی (Mesotherapy) یک روش درمانی است که در آن مواد معمولاً ترکیبی از ویتامین‌ها، مواد مغذی، و داروها به صورت تزریقی در لایه میانی پوست (مزو) تحت پوستی تزریق می‌شوند.

 

این روش معمولاً برای بهبود رشد موها، تقویت موها، و درمان مشکلات مویی مانند ریزش موی مردانه، ریزش زنانه، موهای نازک و ضعیف، و مشکلات مرتبط با موهای خشک و آسیب دیده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مزوتراپی ممکن است توسط پزشکان متخصص پوست، متخصص مو و تکنسین‌های آموزش‌دیده انجام شود. روش تزریق مواد تحت پوستی به مزوتراپی خاصیت زمانی دارد که مواد مورد استفاده و مشکلات فرد تعیین شود. این مواد معمولاً به دقت انتخاب می‌شوند تا به مشکلات خاص هر فرد پاسخ دهند. 

مزوتراپی روشی ایمن، سریع، آسان، بدون درد و کنترل‌شده برای تزریق اسکینبوسترها است. این روش بدون نیاز به زمان استراحت، اثر فعال‌سازی کلاژن دارد. مزوتراپی همچنین می‌تواند روی پوست سر استفاده شود و رشد مو را تحریک کند.

اگر مایل به انجام مزوتراپی مو هستید، حتماً به یک پزشک یا تخصصی مربوطه مشورت کنید تا بهترین روش و مواد برای مشکلات مویی خود را مشخص کنید و همچنین مطمئن شوید که این روش برای شما مناسب است. 

 

مزوتراپی چیست؟

 

نحوه تزریق مزوتراپی مو

تزریق مزوتراپی مو به دو شکل معمولی و تزریق مکانیکی انجام می‌شود و از سوزن‌های بسیار نازک برای تزریق مواد مغذی به زیر پوست سر استفاده می‌کنند. در هر دو روش، پیش از تزریق، پوست سر با کرم‌های بی‌حس کننده موضعی پوستی بی‌حس می‌شود تا احساس درد و ناراحتی کمتر شود. 

 

  • تزریق معمولی:

در این روش، پزشک از سرنگ‌های معمولی با سوزن‌های بسیار نازک برای تزریق مواد مغذی به زیر پوست سر استفاده می‌کند. تزریقات در قسمت‌های مختلف سر به منظور تقویت و تغذیه فولیکول‌های مو انجام می‌شود. تعداد و مکان تزریقات ممکن است توسط پزشک بر اساس شرایط و نیاز فرد تعیین شود. 

در طول مشاوره، نیازهای خود را با درمانگر پوست مورد بحث قرار خواهید داد و یک برنامه درمانی شخصی بر اساس این نیازها ایجاد خواهد شد. 

  • تزریق مکانیکی:

در این روش، از دستگاه‌های مکانیکی یا تفنگ مزوتراپی برای انجام تزریق‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها از سوزن‌های کوتاه و نازک برای تزریق مواد مغذی به پوست سر استفاده می‌کنند. تزریق‌ها با این دستگاه‌ها به صورت پیاپی و به صورت خودکار انجام می‌شوند. این روش می‌تواند فرآیند تزریق را بهبود بخشیده و زمان کمتری برای انجام درمان نیاز داشته باشد. 

 

مراحل اصولی تزریق مزوتراپی مو شامل موارد زیر است: 

 

  • تشخیص و بررسی:

ابتدا پزشک یا تکنسین مشکلات شما را تشخیص داده و نوع مواد مورد نیاز برای تزریق را مشخص می‌کند. این مواد معمولاً شامل ویتامین‌ها، مواد مغذی و داروهای مخصوص مو است.

 

  • تمیزی و ضد عفونی:

منطقه مورد تزریق (معمولاً فرونتال) به دقت با مواد ضدعفونی پوست تمیز می‌گردد. 

 

  • تزریق مواد:

مواد مورد نیاز برای تقویت موها به کمک سوزن‌های بسیار نازک به لایه میانی پوست (مزو) به شکل زیرپوستی تزریق می‌شوند. تزریق مواد به صورت متناوب و با فواصل زمانی مشخص انجام می‌شود. تعداد و فواصل تزریقات به عوامل مختلفی مانند شدت مشکل و نوع مواد مصرفی بستگی دارد. 

 

  • ماساژ و توزیع مواد:

بعد از تزریق مواد، ماساژ منطقه تزریق شده انجام می‌شود تا مواد به صورت یکنواخت در محیط توزیع شوند. 

مزوتراپی مو تزریق مستقیم ویتامین‌ها، مواد معدنی (کلسیم، ید، منگنز، مس، روی، سلنیوم، آهن، پتاسیم)، عوامل مرتبط با لایه کراتین پوست، آمینواسیدها و گسترش‌دهنده‌های سطحی مورد نیاز برای رشد و نمو مو به پوست سر است.   

  • پساعمل:

ممکن است نیاز باشد در معدود روزهای اول پس از تزریق خوراکی یا محصولات مراقبتی خاصی استفاده کنید. همچنین، از تماس با آفتاب و ورزش‌های فشرده در روزهای اول پس از تزریق خودداری کنید. 

 

  • دوره‌های تکرار:

معمولاً برای به دست آوردن نتایج دائمی‌تر نیاز به چند دوره تکرار خواهد بود. تعداد دوره‌های تکرار و فواصل زمانی بین آن‌ها توسط پزشک تعیین می‌شود. 

 

پیش از تصمیم به انجام مزوتراپی مو، حتماً با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید تا نوع و میزان تزریقات مورد نیاز شما را مشخص کنند و همچنین توضیحات کاملی در مورد اقدامات پس از انجام مزوتراپی و مراقبت‌های لازم برای حفظ نتایج بهتر به شما اطلاعات کافی بدهند. 

 

قبل از مزوتراپی مو چه باید کرد

رعایت اقدامات لازم قبل از انجام مزوتراپی مو بسیار مهم است تا درمان به خوبی انجام شود و نتایج مطلوب حاصل شود. اقداماتی که قبل از مزوتراپی مو باید انجام دهید، شامل موارد زیر می‌شوند: 

 

  • پرهیز از محصولات مو:

تا حداقل ۲۴ ساعت قبل از مزوتراپی، از استفاده از مواد تقویت‌کننده، داروهای مراقبت مو، مواد حالت‌دهنده مو و هر نوع محصول مویی معمولی کمتر کنید. این اقدام به پوست سر اجازه می‌دهد که در وضعیت طبیعی خود قبل از مزوتراپی قرار بگیرد. 

شما می‌توانید با این روش با بسیاری از مشکلات مقابله کنید: تحریک لامپ‌های غیرفعال، تغذیه فولیکول‌های مو و از بین بردن شوره سر. مزوتراپی یک روش درمان مو توسط یک متخصص باتجربه انجام می‌شود.

  • قطع داروهای خاص:

داروهایی که خون را رقیق می‌کنند نظیر آسپرین و داروهای ضد التهابی نظیر ایبوپروفن، حداقل چند روز قبل از مزوتراپی قطع شوند. این داروها ممکن است خطر خونریزی و تورم پس از تزریق مزوتراپی ایجاد کنند. 

 

  • شستشوی موها:

قبل از مزوتراپی مو، موها را با شامپوی مناسب بشویید تا پوست سر تمیز شود. تمیزی پوست سر از اهمیت بالایی برخودار است زیرا شسته شدن چربی‌ها و جرم‌ها از کف سر موجب می‌شود مواد تزریقی به درستی جذب شوند. 

 

  • قطع محصولات مخصوص:

اگر از محصولات خاصی برای کنترل ریزش مو مانند محلول‌های گیاهی یا شیمیایی استفاده ‌می‌کنید حداقل یک روز قبل از مزوتراپی از استفاده این محصولات خودداری کنید. چراکه این مواد ممکن است در تزریق مواد مغذی مزوتراپی تداخلی ایجاد کنند. 

 

  • ضد عفونی ناحیه‌های زخمی:

اگر بر روی پوست سر زخم یا عفونتی وجود دارد، قبل از مزوتراپی از الکل ۷۰ درصد یا بتادین برای ضد عفونی کردن ناحیه استفاده کنید. 

 

پیش از مزوتراپی مو، بهتر است با پزشک یا تخصصی که این روش را انجام می‌دهد، مشورت کنید.

 

قبل از مزوتراپی مو چه باید کرد

 

تاثیر مزوتراپی مو چقدر است

مزوتراپی مو یک روش واقعا موثر برای تقویت و بهبود موهایتان است. این روش با تزریق مواد مغذی و ویتامین‌ها به زیر پوست سر، فرصتی برای بهبود رشد موها و تقویت فولیکول‌های مو ایجاد می‌کند. عواملی مانند افزایش جریان خون در منطقه مورد تزریق و افزایش تامین مواد مغذی به فولیکول‌های مو نیز به تقویت موها کمک می‌کنند. 

 

مزوتراپی مو می‌تواند به عنوان یک روش درمانی مفید برای افرادی که با مشکلات مو مانند ریزش مو، موهای نازک و ضعیف، یا ریزش زنانه روبرو هستند، مورد استفاده قرار گیرد. این روش به صورت دوره‌های تکراری انجام می‌شود تا نتایج بهتر و دائمی‌تری به دست آید. 

تعداد روش‌ها توسط کوزمتیک تعیین می‌شود. در حالی که مواد مفید به لامپ تحویل داده می‌شوند، لایه‌های بالایی پوست اجازه ورود مواد خارجی با روش‌های خارجی را نمی‌دهند. بنابراین، لامپ‌ها با نشاط پر می‌شوند، در نتیجه وضعیت مو بهبود می‌یابد

به عنوان یک روش غیرجراحی و غیرتهاجمی، مزوتراپی مو معمولاً کمترین عارضه و مشکلات جانبی را نسبت به روش‌های جراحی کاشت یا ترمیم موی سر دارد. با این حال، توصیه می‌شود که قبل از شروع به انجام مزوتراپی مو، با یک پزشک متخصص پوست یا متخصص مو مشورت کنید تا نیازهای شما به دقت ارزیابی شود و روش درمانی مناسب تعیین شود.

 

مزایا و معایب مزوتراپی مو

تاثیر مزوتراپی مو برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و به عوامل مختلفی از جمله نوع مشکلات موی شخص، نوع مواد مورد تزریق، تجربه پزشک یا تکنسین، و نحوه پیگیری پس از درمان بستگی دارد. اما می‌توان گفت که مزوتراپی مو می‌تواند تاثیرات مثبت زیر را داشته باشد: 

 

  • تقویت موها:

مزوتراپی مو می‌تواند به تقویت موها و افزایش ضخامت آن‌ها کمک کند. این روش مواد مغذی و ویتامین‌های مورد نیاز را به فولیکول‌های مو می‌رساند و فرصتی برای رشد سالم موها ایجاد می‌کند. 

 

  • کاهش ریزش مو:

مزوتراپی مو می‌تواند ریزش مو را کاهش دهد و فرصتی برای بازسازی موهای ضعیف و آسیب دیده فراهم کند. 

 

  • تحریک رشد موهای جدید:

با افزایش جریان خون در ناحیه پوست سر و تزریق مواد مغذی، مزوتراپی مو می‌تواند رشد موهای جدید را تحریک کند. 

 

  • حالت دهی و زیبایی مو:

افزودن مواد مغذی به موها می‌تواند باعث بهبود حالت و زیبایی آن‌ها شود. 

در حال حاضر، متخصصان طیف گسترده‌ای از روش‌ها را برای درمان مو به بیماران ارائه می‌دهند. علاوه بر شرایط مالی، انتخاب‌ها نیز تحت تأثیر نتیجه مورد انتظار از کاربرد قرار می‌گیرند. مزوتراپی آلوپاتیک (نوعی درمان) است که اثر آن بلافاصله قابل توجه خواهد بود، اما به اندازه دلخواه ما طول نمی‌کشد. همچنین هومیوپاتی (درمان کمک‌کننده به خودترمیمی مو) است که برای اثر طولانی‌مدت طراحی شده است، بنابراین نتیجه بلافاصله قابل توجه نخواهد بود.

  • افزایش اعتماد به نفس:

با بهبود و تقویت موها، افراد ممکن است اعتماد به نفس بیشتری به خود پیدا کنند و از مشکلات ناشی از ریزش مو آزاد شوند.   

 

  • ایمن و کم‌تهاجم:

مزوتراپی مو به عنوان یک روش کم‌تهاجم و بدون جراحی انجام می‌شود. این روش عارضه و مشکلات جانبی کمتری نسبت به روش‌های جراحی دارد و به طور کلی برای افرادی که از روش‌های جراحی نتوانند یا نخواهند استفاده کنند، مناسب است. 

 

  • افزایش ایمنی پوست سر:

این روش می‌تواند ایمنی پوست سر را تقویت کرده و از آسیب‌ها و التهاب‌های پوستی جلوگیری کند. 

 

  • اصلاح PH پوست سر:

مزوتراپی مو با تنظیم PH پوست سر و بازیابی آن، به رشد فولیکول‌های مو و پوست سر کمک می‌کند و تغییرات PH پوست سر را تنظیم می‌کند. 

 

برای انتخاب این روش درمانی لازم است تمام جنبه‌ها را در نظر بگیرید. برخی از معایب مزوتراپی مو عبارتند از: 

 

  • نتایج نهایی نامعلوم:

تاثیرات مزوتراپی مو برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و نتایج نهایی نامعلوم است. برخی افراد ممکن است از این روش بهره‌ی چندانی نبرند. 

 

  • نیاز به جلسات تکراری:

مزوتراپی مو به صورت مداوم نیاز به جلسات تکرار دارد تا نتایج موفقیت‌آمیز به دست بیایند. این به معنای اختصاص هزینه و زمان زیاد به این روش درمانی است.

 

  • عدم تضمین موفقیت:

مزوتراپی مو همه مشکلات مو را حل نمی‌کند. برای موارد خاص مانند طاسی، ممکن است نتایج نهایی چندان موثر نباشند. 

مزوتراپی استفاده از مواد فعال زیر پوست با استفاده از ابزارهای مختلف است. این روش آستانه درد احتمالی و مدت زمان خاص کاربرد و عوارض جانبی احتمالی، حتی نادر، دارد. یکی از روش‌های محبوب مورد استفاده توسط متخصصان، تزریق مخلوط مزوتراپی به بدن است. برای چنین روش‌هایی به سرنگ‌های مخصوص طراحی شده نیاز است که باید با سوزن بسیار نازکی انجام شود. مهم: علاوه بر روش‌های دیگر، تزریق‌ها بی‌دردترین هستند، اما زمان مورد نیاز برای این روش بیشترین است. بیمار در پشت سر و گوش احساس ناراحتی می‌کند. این روش کمی آسیب‌زا است.

  • هزینه:

مزوتراپی مو هزینه‌ی بالایی دارد و باید پس انداز زیادی را برای انجام این روش در نظر داشته باشید. 

 

  • تاثیر متغیرها:

تاثیرات مزوتراپی مو ممکن است توسط متغیرهای مختلفی مانند تجربه پزشک یا تکنسین، نوع مواد مصرفی و شدت مشکل تحت تاثیر قرار گیرد. 

 

مواد تشکیل دهنده مزوتراپی مو

مزوتراپی مو از مواد مختلفی تشکیل شده است که به پوست سر تزریق می‌شوند تا موها را تقویت کرده و رشد آن‌ها را تحریک کنند. این مواد معمولاً حاوی ترکیبات مختلفی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، پپتیدها، و غیره هستند.

 

ترکیب دقیق مواد مورد استفاده ممکن است بسته به نیازهای مشخص هر بیمار و تشخیص پزشک متغیر باشد. در زیر چند مثال از مواد معمولاً استفاده شده در مزوتراپی مو آورده شده است: 

 

  • ویتامین‌ها:

ویتامین‌های مختلفی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین D، و ویتامین E معمولاً در مزوتراپی مو استفاده می‌شوند. این ویتامین‌ها به تغذیه فولیکول‌های مویی و به تقویت موها و جلوگیری از ریزش آن‌ها کمک می‌کنند. 

 

  • مواد معدنی:

مواد معدنی مانند روی، سلنیوم، منیزیم و غیره می‌توانند به تقویت موها کمک کنند. این مواد معدنی معمولاً به صورت محلول‌های آبی یا سرم‌های مزوتراپی به پوست سر تزریق می‌شوند. 

 

  • اسیدهای آمینه:

اسیدهای آمینه عناصر مهمی برای تشکیل پروتئین‌های مویی هستند. مثلاً اسید آمینه سیستئین به تقویت ساختار مویی کمک می‌کند. 

 

  •  پپتیدها:

پپتیدها می‌توانند به ترمیم و تقویت فولیکول‌های مو کمک کنند. پپتیدها معمولاً به عنوان یکی از مواد اصلی در مزوتراپی مو استفاده می‌شوند. 

 

  • مواد ضد التهابی:

برخی از مواد مزوتراپی مو شامل مواد ضد التهابی مانند دگزامتازون می‌شوند که به کاهش التهاب پوست سر کمک می‌کنند. 

شما نمی‌توانید مزوتراپی تزریق را به تنهایی در خانه انجام دهید. تزریق‌ها فقط در کلینیک‌ها، مراکز زیبایی و توسط متخصصان در خانه انجام می‌شوند. قیمت این درمان می‌تواند بسته به تعداد جلسه و مخلوط‌های مورد استفاده متفاوت باشد. هزینه تحت تأثیر داروها، قیمت تعیین شده توسط کلینیک و خصوصیات متخصص قرار دارد. مزوتراپی معمولاً بیش از 30 دقیقه طول نمی‌کشد. می‌توانید یک پزشک پیدا کنید و در مورد کوکتل‌های پزشکی صحبت کنید.

  • فاکتورهای رشد:

برخی از مواد مانند ماینوکسیدیل می‌توانند به تحریک رشد فولیکول‌های مویی کمک کنند و فرایند رشد مو را تسریع و تحریک کنند. 

 

  • مواد آنتی‌اکسیدان:

موادی که به عنوان آنتی‌اکسیدان‌ها عمل می‌کنند و مواردی مانند عصاره‌های گیاهی ممکن است به ترکیبات مزوتراپی مو اضافه شوند. 

 

ترکیبات مورد استفاده در مزوتراپی مو معمولاً توسط پزشکان و متخصصان پوستی تعیین می‌شود و بسته به نیازهای هر فرد ممکن است متغیر باشد .

 

مواد تشکیل دهنده مزوتراپی مو

 

مشکالت و مضرات مزوتراپی چیست

اگرچه مزوتراپی مو مزایای زیادی دارد، با این وجود ممکن است به عوارض و مضرات زیر نیز بیانجامد:

 

  • درد و تورم:

پس از جلسات مزوتراپی مو، ممکن است درد و تورم در منطقه تزریق ایجاد شود. این عارضه معمولاً به طور موقت است و در مدت چند روز پس از انجام جلسه تسکین می‌یابد.

 

  • عفونت:

اگر تجهیزات یا محلول‌های استفاده شده در مزوتراپی مو به درستی ضدعفونی نشوند یا تمیز نگهداری نشوند، ممکن است عفونت رخ دهد. این عارضه نادر است، اما اهمیت داشتن بهداشت کامل در محیط مزوتراپی بسیار مهم است.

 

  • سردرد:

برخی از افراد پس از انجام مزوتراپی مو ممکن است سردرد تجربه کنند. این سردرد معمولاً به طور موقت است و با استراحت و مصرف مقدار کافی آب بهبود می‌یابد.

 

  • حساسیت و آلرژی:

برخی از افراد ممکن است به مواد مورد استفاده در مزوتراپی مو حساسیت یا آلرژی داشته باشند. این حساسیت‌ها می‌توانند به تورم، قرمزی، خارش و واکنش‌های پوستی منجر شوند.

اگر فولیکول‌ها حیات خود را از دست داده‌اند اما هنوز زنده هستند، مزوتراپی می‌تواند با موهای مشکل‌ساز مقابله کند. اما اگر مشکلات ناشی از دلایل مهم‌تر باشند - نباید پس از تزریق، مانند وراثت و عدم تعادل هورمونی، روی یک معجزه حساب کنید. تمام اقدامات پزشکی دارای موارد منع مصرف مختلف هستند و مزوتراپی نیز استثنا نیست.

  • ریزش موها:

در برخی موارد، اگر مزوتراپی مو به نادرستی انجام شود، ممکن است موها به جای تقویت شدن، ریزش بیشتری را تجربه کنند.

 

  • عوارض دیگر:

عوارض دیگری مانند ایجاد آب زیر پوست، تغییرات رنگ پوست یا نگرفتن نتایج مطلوب می‌توانند از جمله دیگر عوارض مزوتراپی باشد.

 

برای کاهش احتمال عوارض و مضرات مزوتراپی مو، مهم است که به یک پزشک متخصص و متعهد مراجعه کرده و تمام مراحل و مواد مورد استفاده در روش مزوتراپی را به دقت بررسی کنید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که تجهیزات و محلول‌ها به درستی بهداشتی و ضدعفونی شده‌اند.

 

بعد از مزوتراپی مو چکار کنیم؟

بعد از مزوتراپی مو، ممکن است برخی مراقبت‌های خاص نیاز باشد تا نتایج بهتری حاصل شود. در ادامه، چند مراقبت پس از مزوتراپی مو را برای شما توضیح می‌دهم: 

 

  • پوست سر:

پس از مزوتراپی مو، پوست سر به موادی که تزریق شده حساسیت نشان می‌دهد، باید دقت داشت. در مواردی که تورم یا التهاب پوستی وجود دارد، از لمس آن بپرهیزید تا عفونت یا تحریک بیشتری به وجود نیاید. 

 

  • استفاده از محصولات مناسب:

در روزهای اول پس از مزوتراپی مو، از شامپوها و محصولات موی ملایم و بدون مواد شیمیایی قوی استفاده کنید.  استفاده از محصولات ضد عفونی کننده و ایجادکننده التهاب توصیه می‌شود. 

 

  • اجتناب از آفتاب:

پوست سر پس از مزوتراپی مو  به نور خورشید حساسیت نشان می‌دهد. بنابراین، تا روزهای اول بعد از مزوتراپی از تابش مستقیم نور خورشید بر پوست سر پرهیز کنید. اگر باید در معرض نور خورشید قرار بگیرید، از کلاه و یا پوشش محافظ سر استفاده کنید. 

 

  • محافظت از فشار:

پس از مزوتراپی مو، به ناحیه تزریق شده فشار اعمال نکنید. به مدت حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت از استفاده از هرچیزی که روی سرتان فشار ایجاد می‌کند خودداری کنید. 

 

  • مراجعه به پزشک:

اگر هر نوع علامت غیر عادی یا عوارضی نسبت به عمل مزوتراپی مو حس کردید، حتماً به پزشک یا متخصص خود مراجعه کنید. 

مزوتراپی یک روش عالی برای بهبود وضعیت مو و به دست آوردن ظاهر سالم برای مو است. پس از تکمیل دوره کاربرد، نگران ظاهر موهای خود نباشید. با این حال، مهم است که این روش توسط یک متخصص باتجربه انجام شود - فقط به این ترتیب می‌توانید به نتیجه دلخواه برسید.

  • ادامه جلسات:

مزوتراپی مو نیاز به جلسات تکرار دارد تا نتایج مطلوب حاصل شود. ادامه تعداد جلسات و تعهد به آن‌ها مهم است. 

 

  • مراقبت مو:

همچنان از محصولات مراقبت‌های موی مناسب مثل شامپو و محصولات تقویت مو استفاده کنید. 

 

بعد از مزوتراپی مو چکار کنیم؟

 

تعرفه مزوتراپی مو

هزینه مزوتراپی مو ممکن است بسته به عوامل مختلفی متغیر باشد. عواملی که بر هزینه مزوتراپی مو موثر هستند عبارتند از: 

 

  • مکان و محل انجام مزوتراپی:

قیمت‌ها می‌توانند در مناطق مختلف و حتی در کلینیک‌ها و مراکز مختلف متفاوت باشند. مناطق با هزینه‌های زندگی بالا به طور کلی ممکن است هزینه مزوتراپی بالاتری داشته باشند. 

 

  • تجهیزات و مواد مورد استفاده:

نوع مواد مورد استفاده در مزوتراپی و تجهیزات مورد استفاده در کلینیک می‌توانند قیمت‌ها را تحت تأثیر قرار دهند. مواد با کیفیت و برندهای معتبر ممکن است گران‌تر باشند. 

 

  • تعداد جلسات:

هزینه مزوتراپی مو بستگی به تعداد جلسات مورد نیاز برای دستیابی به نتایج مطلوب دارد. افراد مختلف نیازهای مختلفی دارند، بنابراین تعداد جلسات ممکن است متغیر باشد. 

 

  • مهارت پزشک یا تخصص:

فردی که مزوتراپی را انجام می‌دهد: تجربه و مهارت پزشک یا فرد متخصصی که مزوتراپی را انجام می‌دهد می‌تواند هزینه را تحت تأثیر قرار دهد. 

 

  • محل تزریق:

میزان مواد مصرفی و زمان مورد نیاز برای تزریق مواد در مناطق مختلف سر ممکن است متفاوت باشد. 

 

به طور کلی، هزینه مزوتراپی مو بین چند صد تا چند میلیون تومان متغیر است. برای دقیق‌ترین اطلاعات در مورد هزینه مزوتراپی مو، به مراکز و کلینیک‌های مختلف مراجعه کرده و با پزشک یا متخصص مشورت کنید. همچنین، باید در نظر داشته باشید که هزینه‌های مزوتراپی مو نیاز به تعداد جلسات متعدد دارد. 

 

سن مناسب مزوتراپی مو

سن مناسب برای مزوتراپی مو معمولاً بستگی به وضعیت موی فرد و هدف از انجام این روش درمانی دارد. در اصل، مزوتراپی مو برای افرادی که موهایشان نازک شده یا از نظر ویژگی‌های جسمی و عوامل ژنتیکی در معرض خطر ریزش مو هستند مفید است. عواملی که در تعیین سن مناسب برای مزوتراپی مو نقش دارند، عبارتند از: 

 

  • نوع مشکل مو:

اگر کسی از ریزش مو یا نازکی موهایش رنج می‌برد، می‌تواند در سنین مختلف از مزوتراپی مو بهره ببرد. این مشکلات معمولاً در میانسالی تا پیری شروع به نمایش می‌کنند، اما در برخی افراد ممکن است در سنین کمتر هم ایجاد شود. 

 

  • هدف درمانی:

هر کسی هدف خاص خودش را از انجام مزوتراپی مو دارد. برخی افراد ممکن است از این روش به عنوان پیشگیری در مقابل ریزش مو استفاده کنند، در حالی که دیگران به دنبال تقویت موهای موجود و افزایش ضخامت موهای خود هستند. 

 

  • قبل از تصمیم به انجام مزوتراپی مو:

مهم است که با یک پزشک یا متخصص مشورت کنید. پزشک می‌تواند وضعیت موی شما را ارزیابی کرده و توصیه‌های مناسبی ارائه دهد. او می‌تواند سن مناسب شما را تعیین کند و تصمیم بگیرد که آیا مزوتراپی مو برای شما مناسب است یا خیر. 

 

در کل، مزوتراپی مو می‌تواند در سنین مختلف انجام شود و تا حد زیادی به ویژگی‌های فردی و موجودیت مشکلات موی شما و هدف درمانیتان وابسته است. اگر علاقه دارید از این روش بهره‌برداری کنید، بهترین اقدام این است که با پزشک متخصص مشورت کرده و نصیحت‌های او را دنبال کنید. 

 

ایا مزوتراپی مو ماندگار است

مزوتراپی مو یکی از روش‌هایی است که به تقویت موها و افزایش ضخامت آن‌ها کمک می‌کند، اما ماندگاری این روش ممکن است متغیر باشد و به عوامل متعددی وابسته باشد. 

 

  • علت مشکل مو:

اگر مشکل موی شما به عوامل ژنتیکی، محیطی یا دیگر عوامل ناشی از بیماری مرتبط باشد، ممکن است نیاز به جلسات دوره‌ای مزوتراپی داشته باشید تا موهایتان از نظر ضخامت و میزان ریزش بهبود یابند. این موارد معمولاً نیاز به تزریق مکرر داروهای مزوتراپی دارند. 

 

  • تعداد جلسات و تکرار:

تعداد جلسات مزوتراپی و میزان تکرار آن‌ها بر ماندگاری تأثیر دارد. افرادی که جلسات مکررتری دارند و به تدریج ترکیبات مزوتراپی را دریافت می‌کنند، ممکن است موفقیت بیشتری داشته باشند. 

 

  • ترکیب مواد مزوتراپی:

نوع و کیفیت مواد مزوتراپی نیز می‌تواند تأثیری در ماندگاری داشته باشد. محصولات با کیفیت‌تر ممکن است نتایج بهتری ارائه دهند. 

 

  • مراقبت‌های بعد از درمان:

مراقبت‌های بعد از انجام مزوتراپی، اهمیت زیادی در ماندگاری نتایج دارد. دنبال کردن توصیه‌های پزشک و مراقبت از موهایتان می‌تواند به ماندگاری نتایج کمک کند. 

 

  • عوامل فردی:

ویژگی‌های شخصی هر فرد نیز ممکن است بر ماندگاری مزوتراپی تأثیر بگذارد. برخی افراد ممکن است بهتر به این روش پاسخ دهند و نتایج بهتری داشته باشند. 

 

ایا مزوتراپی مو ماندگار است

 

ایا مزوتراپی مو درد دارد

مزوتراپی مو معمولاً به عنوان یک روش درمانی کم درد یا تقریباً بدون درد شناخته می‌شود. در طی این روش، ترکیبات مزوتراپی (معمولاً شامل ویتامین‌ها، مواد تغذیه‌ای، و عوامل رشد مو) با استفاده از سوزن‌های نسبتاً نازک به لایه میانی پوست یا سطح پوست تزریق می‌شوند.

 

به عنوان یک اقدام به منظور کاهش میزان درد و ناراحتی، مزوتراپی مو عمدتا با استفاده از تکنیک‌های تسکین دهنده (مانند انجام تزریق به آرامی و با دقت) انجام می‌شود. 

 

گاهی اوقات، افراد می‌توانند حس دردی خفیف یا سوزش موقتی حین تزریق‌های مزوتراپی تجربه کنند. اما باید توجه داشته باشید که این درد یا سوزش معمولاً خیلی کم و موقت است و به سرعت از بین می‌رود. همچنین، بسیاری از مراکز مزوتراپی مو از تکنیک‌ها و موادی استفاده می‌کنند که درد را به حداقل می‌رسانند. 

 

اگر شما درد حساس هستید یا نگرانی در مورد درد دارید، می‌توانید با پزشک یا متخصص مزوتراپی خود مشورت کنید. آن‌ها ممکن است راه‌هایی ارائه دهند تا این تجربه را برای شما کم دردتر کنند، از جمله استفاده از کرم‌های بی‌حس‌کننده قبل از تزریق یا انجام تزریق‌ها به آرامی و با آرامش بیشتر. 

 

مزوتراپی مو چند جلسه است

تعداد جلسات مزوتراپی مو به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله وضعیت فردی شما، مشکل موی شما، اهداف درمانی، و توصیه‌های پزشک. معمولاً، مزوتراپی مو نیاز به چندین جلسه دارد تا نتایج قابل مشاهده و مطلوب بدست آید. 

 

تعداد جلسات مزوتراپی مو معمولاً بین ۷ تا ۱۵ جلسه تخمین زده می‌شود. این جلسات معمولاً هر ۲ تا ۴ هفته یک بار انجام می‌شوند، اما توصیه‌های دقیق در مورد تعداد و فاصله بین جلسات باید توسط پزشک یا متخصص مزوتراپی ارائه شود.

 

توجه داشته باشید که افراد مختلف نیازهای مختلفی دارند و تعداد جلسات ممکن است برای هر شخص متفاوت باشد. همچنین، ممکن است تعداد جلسات بیشتری برای افرادی که دچار مشکلات موی جدی‌تری هستند یا اهداف درمانی خاصی دارند، نیاز باشد. 

 

مزوتراپی مو چقدر طول می‌کشد

مدت زمان هر جلسه مزوتراپی مو معمولاً متغیر است و به شرایط موارد شخصی شما و تعداد آمپول‌ها و مناطقی که نیاز به تزریق دارند، بستگی دارد. به طور معمول، هر جلسه مزوتراپی مو می‌تواند بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه به طول بیانجامد. 

 

مدت زمان کلی درمان مزوتراپی مو به تعداد جلسات مورد نیاز و فاصله‌های زمانی بین جلسات بستگی دارد. این زمان ممکن است تا چند ماه طول بکشد، زیرا همانطور که ذکر شد مزوتراپی مو نیاز به جلسات مکرر دارد و نتایج قابل مشاهده بعد از چند جلسه ازمزوتراپی ظاهر می‌شوند. 

 

مزوتراپی مو چقدر طول می‌کشد

 

تاثیر مزوتراپی بر ریزش مو

مزوتراپی مو ممکن است تاثیرات مثبتی بر ریزش مو داشته باشد به شرطی که به درستی انجام شود و مواد تزریقی مناسبی انتخاب شوند. این روش می‌تواند به کاهش ریزش موی مرتبط با عواملی مانند تغذیه نامناسب، استرس، هورمون‌ها و مشکلات فیزیولوژیک کمک کند. 

 

نظرات در مورد مزوتراپی مو

نظرات در مورد مزوتراپی مو می‌توانند متنوع باشند و به شرایط هر فرد و تجربه‌های او بستگی داشته باشند. در حالی که برخی افراد اعلام کرده‌اند که مزوتراپی مو به بهبود رشد موها و تقویت ریشه‌های موی سر کمک کرده و موهای ضعیف و نازک آن‌ها را تقویت کرده است .

 

ممکن است برخی افراد تاثیر بسیار محدودی  از مزوتراپی بر ریزش موی خود را مشاهده کرده و از نتایج مطلوبی بهره‌مند نشوند. همچنین  برخی از افراد ممکن است در اثر مزوتراپی عوارض جانبی ناخواسته مانند التهاب پوست سر، قرمزی یا خارش تجربه کنند. 

 

تاثیر مزوتراپی مو بستگی به مشکلات شخصی، عوامل تغذیه‌ای، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز ریشه‌های مو، عوامل وراثتی و متداول ریزش مو دارد. همچنین تجربه افراد در مورد پزشکان و مراکزی که مزوتراپی ارائه می‌دهند نیز تاثیر دارد. 

سوالات متداول مزوتراپی موی سر

  • درصد موفقیت مزوتراپی مو ممکن است متغیر باشد و بر اساس شرایط خاص هر فرد تعیین شود. برخی افراد ممکن است به دلیل مشکلات مویی خود بهترین نتایج را ببینند، در حالی که برخی دیگر نتایج محدودتری داشته باشند یا نیاز به ترکیب درمانی با دیگر روش‌ها داشته باشند. 

  • برای دانستن در مورد درصد جواب دهی مزوتراپی مو برای شرایط خاص خودتان و یا مشکل مویی که دارید، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست و مو مشوره کنید. او می‌تواند بر اساس شرایط شما، انتظارات و نیازهایتان، توصیه‌های مناسبی ارائه دهد.

  • لیکن پالن یک مشکل مویی است که ممکن است نیاز به درمان‌های دارویی یا مشاوره پزشکی داشته باشد. در این مورد، مزوتراپی مو ممکن است مفید باشد، اما ممکن است نیاز به روش‌های درمانی دیگر نیز باشد.

  • مزوتراپی مو و ماینوکسیدیل دو روش مختلف برای درمان مشکلات مویی هستند و هر یک مزایا و معایب خود را دارند. 

  • - مزوتراپی مو یک روش درمانی است که با تزریق مخلوطی از ویتامین‌ها، مواد مغذی و فراورده‌های طبیعی به لایه میانی پوست صورت می‌گیرد. 

  • - این روش به منظور تقویت و افزایش رشد موها و بهبود سلامت موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

  • - تزریق مواد تحت پوست به موها انرژی می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند بهتر رشد کنند. 

  • ماینوکسیدیل: 

  • - ماینوکسیدیل یک ماده شیمیایی است که به عنوان یک مواد موضعی برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

  • - این ماده می‌تواند به تحریک رشد موها و افزایش قطر موها کمک کند. 

  • - معمولاً ماینوکسیدیل به صورت ژل، فوم یا محلول استفاده می‌شود و بدون نیاز به تزریق مواد برروی پوست اعمال می‌شود.

  • مزوتراپی مو یک روش درمانی برای تقویت و افزایش رشد موها است و برای اغلب افراد به شکل عمده‌ای مضر نیست. این روش معمولاً برای مشکلات مویی مانند ریزش مو یا نازکی موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن‌جایی که مزوتراپی مو تا حد زیادی در لایه میانی پوست انجام می‌شود، باید با افراد متخصص و کارآمد در زمینه داروسازی و پزشکی انجام شود. 

  • با این حال، همیشه بهتر است که پیش از انجام هر روش درمانی، از جمله مزوتراپی، با پزشک خود مشورت کنید، به وی اطلاع دهید که آیا شرایط شما یا تاریخچه پزشکی شما مشکلاتی دارد که انجام مزوتراپی را ممکن است نادرست کند. اگر دچار مشکلات جدی سلامتی هستید، اطمینان حاصل کنید که پزشک معالج شما با مزوتراپی مو مشکلی ندارد.  در کل، مزوتراپی مو به طور کلی به عنوان یک روش درمانی برای مشکلات مو معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ارتباط مستقیمی با بروز سرطان ندارد.

  • مزوتراپی به عنوان یک روش درمانی برای تقویت و افزایش رشد موها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در اکثر موارد نباید باعث ریزش مو شود. در واقع، مزوتراپی از تزریق مواد مخصوص به لایه میانی پوست برای تقویت ریشه‌های مو و افزایش رشد موها تشکیل می‌شود. 

  • اما در برخی موارد نادر، افراد ممکن است به علت حساسیت به مواد مورد استفاده یا عوامل دیگر عوارض جانبی متنوعی از جمله تحریک پوستی یا حتی افزایش ریزش مو را به عنوان یک علامت موقت تجربه کنند. این مسائل نادرند و بیشتر مربوط به واکنش‌های فردی هستند.

  • بله، بعد از انجام مزوتراپی مو می‌توانید موهای خود را رنگ کنید. مزوتراپی مو تأثیری بر رنگ موها ندارد و اجازه دادن به رنگ مو یا رنگ‌آمیزی موها پس از مزوتراپی ممکن است باشد. 

  • با این حال، توصیه می‌شود که پس از مزوتراپی مو برای چند روز به موهای خود استراحت دهید و از انجام فعالیت‌هایی مانند رنگ‌آمیزی یا آغشته کردن موها به مواد شیمیایی خودداری کنید. این مدت زمان ممکن است توسط پزشک شما مشخص شود. 

  • همچنین، توصیه می‌شود از محصولات شیمیایی و مواد مرطوب کننده و محافظتی برای حفظ و بهبود کیفیت موها پس از رنگ‌آمیزی استفاده کنید.

  • مزوتراپی مو می‌تواند به افزایش ضخامت و پرپشتی موها کمک کند، اما نتیجه نهایی به عوامل مختلفی مربوط می‌شود. این عوامل شامل علت اصلی ریزش مو، وضعیت عمومی سلامتی شما، میزان آسیب به مو، نحوه انجام مزوتراپی، تجربه و مهارت پزشک، و همچنین تعداد و تکرار جلسات مزوتراپی می‌شوند.  مواد مزوتراپی می‌توانند به موها کمک کنند که بهتر و سالم‌تر رشد کنند و به پرپشتی شوند. اگر علت اصلی ریزش مو از نوعی کمبود مواد مغذی یا آسیب به مو باشد، مزوتراپی می‌تواند بهبودآور باشد. 

  • به همین دلیل، مزوتراپی مو معمولاً برای افرادی که موهایشان نازک شده یا آسیب دیده است و به دنبال بهبود و تقویت ظاهر موهای خود هستند، توصیه می‌شود.

  • مزوتراپی مو به عنوان یک روش درمانی برای ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما تاثیر آن بر ریزش مو بستگی به علت اصلی ریزش مو و شرایط هر فرد دارد. ریزش مو سکه‌ای (آلوپسیا) از نوعی از آلوپسیا است که در آن موها به صورت گروه‌های کوچکی به صورت سکه‌ای از سر فرد ریزش می‌کنند. در مواردی که ریزش مو به علت این بیماری اتفاق افتاده است، مزوتراپی مو می‌تواند به موفقیت‌آمیز باشد. 

  • مزوتراپی مو به وسیله تزریق محلول‌های تقویت‌کننده و ترکیبات مفید در لایه میانی پوست سر (درما) انجام می‌شود. این تزریق‌ها به تقویت ریشه‌های مو و بهبود رشد موها کمک می‌کنند. 

  • برای استفاده از مزوتراپی مو به منظور درمان ریزش مو سکه‌ای، مهم است که مراجعه به یک متخصص پوست و مو و یا پزشک متخصص مزوتراپی کنید. آن‌ها با ارزیابی و تشخیص دقیق شما، برنامه درمانی مناسب برای شما تعیین خواهند کرد. همچنین، باید در نظر داشته باشید که مزوتراپی مو نیاز به تکرار جلسات دارد و اثرات آن ممکن است به مرور زمان ظاهر شود. 

  • در کنار مزوتراپی مو، مراقبت‌های دیگری مانند مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای مناسب، استفاده از شامپوها و محصولات مویی تقویت‌کننده، و کنترل عوامل تنشی می‌تواند به بهبود و تقویت موها کمک کند.

  • در دوران شیردهی نیز مزوتراپی مو با دقت باید انجام شود. برخی مواد مصرفی ممکن است به نوزاد انتقال یابند و مشکلاتی ایجاد کنند. اگر می‌خواهید در دوران شیردهی مزوتراپی مو انجام دهید، حتماً با پزشکتان مشوره کنید و اطمینان سازید که از مواد ایمن و مناسب استفاده شود.

  • در دوران پریودی معمولاً انجام مزوتراپی مو مشکلی ندارد، اما برخی از افراد ممکن است احتمال تحریک موهای حساست‌آور در این دوره را تا حدی افزایش بدهند. اگر نگران این اثرات هستید، بهتر است با پزشک خود مشوره کنید.

  • معمولاً توصیه می‌شود که در دوران بارداری از مزوتراپی مو خودداری کنید. این موضوع به دلیل احتمال وقوع عوارض ناخواسته در مادر و جنین می‌باشد. برخی مواد مصرفی در مزوتراپی ممکن است به جنین آسیب برسانند. پیشنهاد می‌شود در این دوران به راهکارهای دیگر برای مراقبت از موها مثل استفاده از شامپوها و محصولات مویی تقویت‌کننده و یا مراجعه به متخصص مو و پوست بسنده کنید.

  • برای درمان مشکلات مو می‌توان از روش‌های دیگری همچون مصرف داروهای مو، شامپوها و محصولات مویی تقویت کننده، جراحی‌های ترمیمی مو، لیزر تراپی، و پی‌آرپی (PRP) استفاده کرد. هر کدام از این روش‌ها ویژگی‌ها و نتایج متفاوتی دارند.

  • مزوتراپی مو یک روش درمانی موقت است و نتایج آن ممکن است به مرور زمان کمرنگ شوند. برای حفظ نتایج مزوتراپی، نیاز به تکرار دوره‌های مکمل و مراقبت‌های دقیق از موها دارید.

  • مزوتراپی مو عموماً به صورت دوره‌ای و با فواصل زمانی مشخص انجام می‌شود. تعداد جلسات و فواصل بین آن‌ها به مشکلات موی هر فرد، تشخیص پزشک، و نوع مواد مصرفی بستگی دارد. معمولاً این درمان هفته‌ای یا ماهیانه تکرار می‌شود.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.