دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

پیکرتراشی

دوره نقاهت

10 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

3 ساعت

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

معمولی

معرفی تکنیک

پیکرتراشی شامل تکنیک‌های تهاجمی همچون ابدومینوپلاستی و غیرتهاجمی مثل اولتراسوند است که بافت چربی را کاهش می‌دهند. ماندگاری نتایج وابسته به سبک زندگی و وزن فرد می‌باشد.

مــراحـل عمــل پیکرتراشی

بی حسی

1

30 دقیقه

ایجاد برش ها

2

30 دقیقه

حذف چربی

3

30 دقیقه

بوجاری پوست

4

30 دقیقه

بستن زخم ها

5

60 دقیقه

مراقبت های بعد از پیکرتراشی

عـــوارض پیکرتراشی

  • اجتناب از عوامل آسیب‌زا
  • عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
  • تغذیه مناسب
  • مراقبت از زخم
  • اختلال وسواس فکری
  • کاهش عزت نفس
  • مرگ بافت
  • آسیب به اعصاب

امروزه داشتن ظاهری متناسب و جذاب یکی از دغدغه‌های اصلی بسیاری از افراد است. این موضوع به‌ویژه در جوامع امروزی که ظاهر فرد نقش مهمی در موفقیت اجتماعی و شغلی او دارد، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. پیکر تراشی یکی از راهکارهای موثر برای دستیابی به این آرزو شناخته می‌شود.

این روش با هدف بهبود ظاهر و تناسب اندام فرد به‌کار گرفته می‌شود و در کاهش چربی‌های موضعی و سفت‌کردن و لیفت پوست موثر خواهد بود. در این مقاله، به بررسی بیشتر این جراحی و انواع زیرشاخه‌های آن می‌پردازیم. همچنین با مزایا، معایب و عوارض احتمالی آن آشنا خواهیم شد. 

 

دلایل انجام پیکر تراشی

پیش از هرچیز باید بدانید که پیکرتراشی چیست؟ مجموعه‌ای از روش‌های جراحی و غیرجراحی که با هدف بهبود ظاهر و تناسب اندام فرد انجام می‌شوند، Body Sculpting یا همان پیکرتراشی کل بدن نام دارند.

این روش‌ها شامل لیپوساکشن برای حذف چربی‌های موضعی، لیفت پوست برای سفت‌کردن و کشیدن آن، و سایر اقدامات زیبایی می‌شوند. با انجام این عمل ظاهری متناسب و جذاب خواهید داشت و بدین ترتیب اعتمادبه‌نفس بیشتری می‌گیرید. اما مهم‌ترین دلایل محبوبیت این جراحی عبارت‌اند از:

 

حذف چربی‌های موضعی: یکی از مهم‌ترین دلایل انجام پیکر تراشی اندام، حذف چربی‌های موضعی است. برخی افراد به‌دلیل عوامل ژنتیکی یا سبک زندگی، چربی‌های مقاومی در نقاط خاصی از بدن خود دارند که با ورزش و رژیم غذایی سالم قابل از بین بردن نیستند. عمل پیکر تراشی راه‌حلی موثری برای از بین بردن این چربی‌های مقاوم محسوب می‌شود.

 

سفت‌کردن و لیفت پوست: یکی دیگر از دلایل انجام این نوع جراحی‌ها، سفت‌کردن و لیفت پوست است. با افزایش سن، پوست شل و افتاده می‌شود. این موضوع برای بسیاری از افراد آزاردهنده است و ظاهر آن‌ها را نامطلوب می‌کند. با انجام این جراحی‌ها به سفت شدن و لیفت پوست کمک می‌کنید تا ظاهر بهتری داشته باشید.

هدف از جراحی کانتورینگ بدن، بالا بردن و برداشتن پوست اضافی (به همراه چربی زیرین) است که معمولاً پس از کاهش وزن زیاد نمایان می‌شود.

 

کاندید های مناسب برای پیکر تراشی

هرچند این روش برای لاغر شدن بسیار سریع و رویایی به‌نظر می‌رسد، اما همه افراد نمی‌توانند آن را انجام دهند. پیکرتراشی لاغری شرایط خاصی دارد که پزشکتان باید پیش از عمل آن‌ها را بررسی کند. بدین ترتیب عوارض و مشکلات حین و پس از عمل کاهش می‌یابند. کاندیدهای مناسب برای این جراحی عبارت‌اند از:

  • افرادی که چربی‌های موضعی مقاوم در نقاط خاصی از بدنشان دارند. این چربی‌ها اغلب با تمرینات ورزشی و رژیم غذایی سالم از بین نمی‌روند و به روش‌های پیشرفته‌تری مانند body sculpting نیاز دارند.
  • افرادی که به‌دلیل افزایش سن، دچار شل‌شدگی و افتادگی پوست شده‌اند. این روش به لیفت پوست این افراد کمک می‌کند تا ظاهر بسیار بهتری داشته باشند.
  • برای واجد شرایط بودن در بیشتر روش‌های کانتورینگ بدن، باید شاخص توده بدنی (BMI) شما کمتر از 30 باشد.
  • همچنین تمامی افراد متقاضی این عمل باید انتظار واقع‌بینانه‌ای از نتیجه کار داشته باشند. به‌عنوان بیمار باید بدانید که این روش قادر به بهبود ظاهر است اما تغییرات چشمگیر و غیرواقعی به شما نمی‌دهد.
  • همچنین شما باید سلامت عمومی خوبی داشته باشید. در بسیاری از سبک‌های body sculpting به بیهوشی نیاز است که شاید برای برخی افراد عوارض جانبی داشته باشد. 

پس افرادی که سلامت عمومی خوبی ندارند، گزینه‌های مناسبی برای این عمل نخواهند بود.

 

چه افرادی نباید پیکر تراشی انجام دهند

همان‌طور که گفتیم، این روش برای همه افراد مناسب نیست و خطرات و عوارضی دارد که باید قبل از انجام عمل به‌دقت بررسی کنید. البته پزشک متخصص حین ویزیت قبل از عمل، شرایط شما را بررسی می‌کند و در صورتی که واجد شرایط نباشید، به شما اطلاع می‌دهد. اما به‌طور کلی افراد زیر نباید این جراحی را انجام دهند: 

 

افراد دارای شرایط سلامتی خاص: کسانی که به بیماری‌های قلبی، عروقی، دیابت، اختلالات انعقادی خون، بیماری‌های کبدی یا کلیوی، یا سیستم ایمنی ضعیف مبتلا هستند، نباید این عمل را انجام دهند. این افراد در معرض خطر بیشتری برای عوارض جدی حین یا بعد از عمل خواهند بود.

خانم‌های باردار یا شیرده: تغییرات هورمونی در دوران بارداری و شیردهی بر نتایج این جراحی اثر منفی می‌گذارد و همچنین ممکن است سلامت مادر و جنین را به خطر اندازد.

 

افراد با پوست شل یا افتاده: در افرادی که پوست ناحیه مورد نظر برای body sculpting، خاصیت ارتجاعی خود را به‌کلی از دست داده‌اند، بهتر است این عمل را انجام ندهند. پیکر تراشی کل بدن برای لیفت آن و داشتن اندامی ساعت شنی انجام می‌شود. اما اگر پوست بیش‌ازحد شلی داشته باشید، شاید برداشتن چربی‌ها منجر به ناهمواری و بدشکلی در پوستتان شود.

 

افراد با سابقه جراحی ناموفق: افرادی که در گذشته body sculpting ناموفقی داشته‌اند و از نتایج آن راضی نیستند، نباید این عمل را مجدد انجام دهند.

 

انواع روش های پیکر تراشی

این جراحی شیوه‌ها و سبک‌های مختلفی دارد. پس از مراجعه به پزشک متخصص برای ویزیت، او بیشتر درباره هر روش به شما شرح می‌دهد تا بتوانید طبق شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

انتخاب روش مناسب body sculpting به عوامل مختلفی مانند میزان چربی، ناحیه مورد نظر، شرایط سلامتی و انتظارهای شما بستگی دارد. این جراحی به‌طور کلی به دو دسته تهاجمی و غیرتهاجمی تقسیم می‌شود و هرکدام نیز شیوه‌های متفاوتی دارند. آن‌ها به‌شرح زیر هستند:

پیکر تراشی با روش غیرتهاجمی

سبک غیرتهاجمی به مجموعه‌ای از روش‌ها اشاره دارد که برای حذف چربی‌های موضعی و رسیدن به تناسب اندام، بدون نیاز به عمل جراحی انجام می‌شوند. این روش‌ها در مقایسه با body sculpting تهاجمی، دوران نقاهت کوتاه‌تر و عوارض کمتری دارند، اما ممکن است برای حجم‌های زیاد چربی مناسب نباشند. این روش‌ها عبارت‌اند از:

کرایولیپولیز

کرایولیپولیز که به فریز کردن چربی نیز شهرت دارد، روشی غیر تهاجمی برای خلاص شدن از شر چربی‌های سرسخت موضعی است. در این روش ناحیه مورد نظر با استفاده از دستگاهی مخصوص، به‌شدت سرد می‌شود و سلول‌های چربی به‌طور هدفمند از بین روند. در این شیوه به جراحی و بستری نیاز نیست و دوره نقاهت کوتاه خواهد بود.

کرایولیپولیز یک روش تأیید شده توسط FDA است که برای استفاده در ناحیه‌های کمر، شکم، قسمت های داخلی و خارجی ران، زیر بغل‌ها، چانه و زیر نشیمنگاه توصیه شده است.

لیپولیز تزریقی

در این روش، ماده‌ای شیمیایی به نام دئوکسی کُلات به‌طور مستقیم به بافت چربی تزریق می‌شود. این ماده باعث تخریب سلول‌های چربی و آزاد شدن چربی‌ها در ناحیه تزریق خواهد شد. سپس بدن به‌طور طبیعی چربی‌های آزادشده را جذب و دفع می‌کند. لیپولیز تزریقی برای حجم‌های کوچک چربی و نواحی ظریف مانند غبغب، زیر بغل و زانو مناسب است.

لیپولیز لیزری

در این روش از امواج لیزر برای گرم کردن و ذوب شدن سلول‌های چربی استفاده می‌شود. سپس بدن این چربی‌های ذوب‌شده را جذب و دفع می‌کند. لیپولیز لیزری برای حجم‌های متوسط چربی و نواحی مانند شکم، پهلو، ران و بازو مناسب است.

لیپولیز رادیوفرکانسی

در این روش از امواج رادیوفرکانسی برای گرم‌کردن و ذوب‌شدن سلول‌های چربی استفاده می‌شود. امواج رادیوفرکانسی همچنین باعث تحریک تولید کلاژن و سفت‌شدن پوست می‌شوند. لیپولیز رادیوفرکانسی برای حجم‌های متوسط چربی و نواحی مانند شکم، پهلو، ران و بازو مناسب خواهد بود.

بادی جت

در این روش از دستگاهی به نام بادی جت برای تخلیه چربی‌ها به‌طور مکانیکی استفاده می‌شود. در بادی جت، ابتدا محل مورد نظر با محلول بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌شود و سپس هوا یا آب (واتر جت) با محلول بی‌حسی از طریق سوزنی نازک، به داخل بافت چربی تزریق می‌شود.

پس از آن با استفاده از یک کانولا، چربی‌های امولسیفیه شده از طریق سوراخ‌های کوچک از بدن خارج می‌شوند. بادی جت برای حجم‌های زیاد چربی و نواحی مانند شکم، پهلو، ران و بازو مناسب است.

روش لیپوکویتیشن

لیپوکویتیشن یکی از روش های نوین پیکرتراشی است که با استفاده از امواج اولتراسوند به حذف چربی های موضعی کمک می کند. این روش غیرتهاجمی برای افرادی که قصد کاهش چربی در نواحی خاص بدن بدون برش های بزرگ را دارند مناسب است.

پیکر تراشی با روش های جراحی

شیوه‌های تهاجمی‌تر عمل پیکر تراشی در بعضی موارد راه‌حل موثرتری برای رسیدن به لاغری و ظاهری جذاب و متناسب محسوب می‌شوند. البته این روش‌ها به بیهوشی و مراقبت‌های پس از عمل بیشتری نیاز دارند و شاید عوارض بیشتری در بیمارها نشان دهند. پس پیش از تصمیم‌گیری در این زمینه، با متخصصان مشورت کنید و ریسک‌ها و مزایای آن را در نظر بگیرید. این روش‌ها عبارت‌اند از:

ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی یا عمل جراحی شکم، روشی است که برای صاف‌کردن و سفت‌کردن عضلات شکم و از بین‌بردن پوست اضافی در ناحیه شکم استفاده می‌شود. این روش برای افرادی مناسب است که تصمیم به خلاص‌شدن از شر چربی اضافی و پوست شل در ناحیه شکم خود گرفته‌اند. به‌خصوص افرادی که در گذشته زایمان کرده‌اند یا کاهش وزن چشمگیری داشته‌اند.

لیپوماتیک

لیپوماتیک نوعی لیپوساکشن است که در آن از امواج اولتراسوند برای تخریب سلول‌های چربی قبل از خارج‌کردن آن‌ها استفاده می‌شود. این روش برای افرادی مناسب است که به‌دنبال حذف چربی‌های موضعی در نواحی خاص بدن مانند شکم، ران، پهلو، باسن و بازوها هستند.

ماستوپکسی

ماستوپکسی یا عمل جراحی لیفت سینه، روشی است که برای بالابردن و سفت‌کردن سینه‌ها استفاده می‌شود. این روش برای افرادی مناسب است که سینه‌های افتاده یا شل دارند، به‌خصوص زنانی که قبلا زایمان کرده‌اند یا کاهش وزن زیادی داشته‌اند.

 

مزایای پیکر تراشی

این روش مزایای بسیار زیادی دارد، از جمله:

 

حذف چربی‌های اضافی: این جراحی به‌طور موثری چربی‌های اضافی را از نواحی مختلف بدن مانند شکم، ران، پهلو، باسن، بازوها و غبغب از بین می‌برد. این امر به‌خصوص برای افرادی مفید خواهد بود که نتوانسته‌اند با رژیم غذایی یا ورزش از شر چربی‌های اضافی خلاص شوند.

 

سفت‌کردن پوست: این جراحی نه‌تنها چربی‌های اضافی را از بین می‌برد، بلکه پوست شل و افتاده را نیز سفت می‌کند. این امر به‌ویژه برای افرادی به‌کار می‌رود که به‌دلیل زایمان، کاهش وزن یا افزایش سن دچار شل‌شدگی پوست شده‌اند.

 

بهبود فرم کلی بدن: این عمل به‌طور کلی فرم بدن را بهبود می‌بخشد و تناسب اندام بیشتری به آن می‌دهد. پس اگر به‌دنبال هیکل ساعت شنی هستید، برایتان گزینه‌ای ایده‌آل خواهد بود.

 

افزایش اعتماد‌به‌نفس: این جراحی با از بین بردن چربی‌های اضافی و سفت‌کردن پوست، به افزایش اعتماد‌به‌نفس شما کمک خواهد کرد. بدین ترتیب در زندگی خود احساس کلی بهتری خواهید داشت.

 

تنوع روش‌ها: عمل پیکر تراشی شامل روش‌های مختلفی مانند لیپوساکشن، لیپوماتیک، ابدومینوپلاستی و ماستوپکسی می‌شود. این امر به شما اجازه می‌دهد تا روشی را انتخاب کنید که با نیازها و اهدافتان مطابقت داشته باشد. 

 

نتایج طولانی‌مدت: معمولا اگر سبک زندگی سالمی داشته باشید، ورزش منظم انجام دهید و رژیم غذایی‌تان را رعایت کنید، تا سال‌ها نتایج عملتان باقی خواهد ماند. این امر به شما کمک می‌کند تا از نتایج خود نهایت لذت را ببرید.

 

معایب پیکر تراشی

اگرچه این روش مزایا و همچنین طرفدارهای بسیار زیادی دارد اما مانند هر جراحی دیگری، معایب و عوارضی را به‌دنبال خواهد داشت. معایب آن عبارت‌اند از:

 

ایجاد اسکار: اکثر روش‌های body sculpting، به‌ویژه روش‌های تهاجمی، باعث ایجاد اسکار در ناحیه عمل می‌شوند. این اسکارها ممکن است دائمی باشند و به‌مرور زمان محو نشوند. البته با استفاده از ترمیم‌کننده‌ها کمرنگ‌تر می‌شوند.

 

درد و تورم: بعد از هر عمل، درد و تورم در ناحیه عمل طبیعی است. شدت این درد و تورم به نوع روش و میزان چربی برداشته‌شده بستگی دارد.

 

خطرات و عوارض: هر عمل جراحی خطرات و عوارض خاصی دارد. در این عمل نیز شاید با عوارضی مانند خونریزی، عفونت، آسیب عصبی، لخته شدن خون و مشکلات تنفسی مواجه شوید.

 

هزینه: هزینه این جراحی‌ها معمولا بسیار بالا است، به‌خصوص اگر روش‌های جراحی و تهاجمی را انتخاب کنید. این هزینه شامل هزینه عمل جراحی، دستمزد جراح، هزینه‌های بیهوشی و هزینه‌های مراقبت‌های بعد از عمل می‌شود.

 

زمان ریکاوری: زمان ریکاوری بعد از body sculpting از چند روز تا چند هفته متغیر است. در این مدت، باید از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید و مراقبت‌های لازم را نیز انجام دهید.

 

احتمال بازگشت نتایج: در صورتی که سبک زندگی خوبی نداشته باشید یا به‌دلیل مشکلات هورمونی و داخلی، نوسان وزنتان زیاد باشد، نتیجه‌ها چندان ماندگار نخواهند بود.

 

دوره نقاهت پیکرتراشی

مدت دوره نقاهت پیکرتراشی به نوع روش انتخابی، میزان چربی برداشته‌شده و سلامت کلی فرد بستگی دارد. به‌طور کلی، دوره نقاهت برای روش‌های غیرتهاجمی مانند کرایولیپولیز کوتاه‌تر از روش‌های تهاجمی مانند لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی خواهد بود.

اکثر بیماران باید حداقل دو هفته از محل کار خود مرخصی بگیرند، اما شاید بسیاری از آن‌ها تا چهار هفته یا بیشتر به استراحت نیاز داشته باشند. ممکن است حتی مدت بیشتری طول بکشد تا بتوانید کارهای عادی و فعالیت‌های روزانه‌تان را انجام دهید.

ریکاوری کامل پس از عمل معمولا چند ماه طول می‌کشد. احتمالا در چهار هفته ابتدایی بعد از عمل درد زیادی خواهید داشت. شاید لازم باشد لباس‌های جراحی و خیلی گشاد بپوشید. 

برای گرفتن نتیجه بهتر از جراحی، دستورالعمل های پس از عملتان را به‌دقت دنبال کنید:

 

استراحت: در چند روز اول بعد از عمل، باید به‌اندازه کافی استراحت کنید و فعالیت‌های سنگین انجام ندهید.

 

پوشیدن گن: در بعضی شیوه‌های جراحی مانند ابدومینوپلاستی، باید از گن مخصوص برای فشرده‌کردن ناحیه عمل و کمک به کاهش تورم استفاده کنید.

 

مصرف دارو: پزشک ممکن است داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک برای شما تجویز کند. حتما طبق دستور پزشک داروها را مصرف کنید.

 

مراقبت از زخم: در صورت وجود زخم در ناحیه عمل، باید طبق دستور پزشک از آن مراقبت کنید. این مراقبت‌ها ممکن است شامل شستشو و پانسمان زخم شوند.

 

حفظ رژیم غذایی: داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل به بهبودی سریع‌تر شما کمک می‌کند. از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کنید و به‌مقدار کافی میوه، سبزیجات و آب بنوشید.

 

خودداری از مصرف دخانیات: سیگار و قلیان کشیدن به روند بهبودی شما آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. 

 

فعالیت بدنی: بعد از چند روز می‌توانید فعالیت‌های سبک مانند پیاده‌روی را به‌تدریج شروع کنید. البته تا بهبودی کامل از ورزش‌ها و فعالیت‌های سنگین دور بمانید. مراقب فعالیت بیش از حد باشید، اما به حرکت (راه رفتن) ادامه دهید تا از لخته شدن خون جلوگیری کنید.

 

در صورت مشاهده هر کدام از علائم خطرناک مانند تب و لرز، خونریزی یا چرک‌شدن زخم، قرمزی، تورم یا درد شدید در ناحیه عمل، تنگی نفس و درد قفسه سینه به پزشکتان مراجعه کنید تا به مشکلتان رسیدگی شود.

 

مشکلات و ضررهای پیکرتراشی

علاوه‌بر معایبی که برای عمل پیکر تراشی ذکر کردیم، مشکلات و ضررهای احتمالی دیگری وجود دارد. مانند:

 

عدم تقارن: در بعضی موارد، ممکن است بعد از عمل با عدم تقارن در ناحیه عمل مواجه شوید. این مشکل به مهارت و تجربه جراح بستگی دارد. پس فقط به پزشک ماهر و متخصص مراجعه کنید.

 

آسیب به اعصاب: گاهی ممکن است حین عمل پیکر تراشی به اعصاب آسیب برسد و احتمالا منجر به بی‌حسی، گزگز یا درد در ناحیه عمل شود.

 

مرگ بافت: در موارد نادری ممکن است در حین جراحی بافت‌های ناحیه عمل بمیرند. این مشکل به‌نام نکروز شناخته می‌شود و عوارض جدی دارد. در این زمینه نیز تخصص پزشک اهمیت می‌یابد.

 

افسردگی و اضطراب: برخی افراد ممکن است بعد از عمل دچار افسردگی و اضطراب شوند. این مشکل اغلب به‌دلیل نارضایتی از نتایج عمل، ترس از عوارض یا تغییرات غیرمنتظره در ظاهر ایجاد می‌شود.

 

کاهش اعتماد به نفس: این مشکل به‌دلیل تطبیق نداشتن انتظارات فرد با نتایج عمل ایجاد می‌شود. 

 

اختلال وسواس فکری: در موارد نادری ممکن است بعد از body sculpting فرد دچار اختلال وسواس فکری شود. این اختلال با افکار وسواسی و اجبار به انجام رفتارهای تکراری مانند بررسی ظاهر خود مشخص می‌شود.

 

هزینه عمل پیکرتراشی

هزینه پیکرتراشی کل بدن به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها شیوه عمل است. روش‌های تهاجمی مانند لیپوساکشن، ابدومینوپلاستی و ماستوپکسی به‌طور کلی از روش‌های غیر تهاجمی مانند لیپو کویتیشن و کرایولیپولیز گران‌تر هستند. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت، میزان چربی برداشته‌شده است که هر چقدر بیشتر باشد، هزینه نهایی شما نیز افزایش می‌یابد.

محل انجام عمل، تجربه و مهارت پزشک متخصص و همچنین هزینه‌های جانبی از جمله دیگر مواردی هستند که روی قیمت نهایی عمل اثر می‌گذارند. برای اطلاع دقیق از هزینه عمل، باید با جراح پلاستیک مجرب و دارای صلاحیت مشورت کنید.

سوالات متداول پیکرتراشی

  • تا حدی بله. اگر وزن خود را بعد از پیکر تراشی ثابت نگه دارید، نتایج آن تا حد زیادی پایدار خواهد بود. اما اگر مجددا چاق شوید، چربی‌ها ممکن است در نواحی دیگر بدن شما تجمع کنند.

  • بله. در بعضی موارد امکان انجام پیکر تراشی همزمان با سزارین وجود دارد. اما جراح پلاستیک و متخصص زنان با تجربه و ماهر باید این عمل را انجام دهد.

  • بله، مانعی برای بارداری نداربد. با آنکه برخی افراد فکر می‌کنند پیکر تراشی و بارداری همزمان امکان‌پذیر نیست اما اگر با پزشکتان مشورت کنید، مانعی نخواهد داشت.

  • افراد سالمی که از وزن ایده‌آل خود فاصله زیادی ندارند و به‌دنبال تناسب اندام بیشتر و از بین بردن چربی‌های موضعی هستند، کاندیدای مناسبی برای این جراحی خواهند بود.

  • معمولا دو الی چهار هفته، اما این دوره نقاهت به نوع روش انجام‌شده و میزان چربی برداشته‌شده بستگی دارد. به‌طور کلی، دوره نقاهت برای روش‌های غیرتهاجمی کوتاه‌تر از روش‌های تهاجمی است.

  • Body sculpting به مجموعه روش‌هایی می‌گویند که برای شکل‌دهی و فرم‌دهی به اندام‌ها و از بین بردن چربی‌های اضافی بدن انجام می‌شود.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.