دوره نقاهت
ندارد
میانگین زمان عمل
مدت زمان
15 دقیقه
مدت ماندگاری
همیشگی
اثر بخشی
زیاد
معرفی تکنیک
سوراخ کردن گوش با استفاده از سوزنهای استریل و دستگاههای حرفهای انجام میشود. محل دقیق سوراخکاری با دقت مشخص و سوزن به آرامی وارد میشود تا عوارض کمتری ایجاد کند
مــراحـل عمــل سوراخ کردن گوش
مشخص کردن محل سوراخ
1
2 دقیقه
استریل کردن ابزار و ناحیه
2
5 دقیقه
سوراخ کردن با دستگاه یا سوزن
3
5 دقیقه
مراقبت بعد از عمل
4
3 دقیقه
مراقبت های بعد از سوراخ کردن گوش
عـــوارض سوراخ کردن گوش
- عدم دست زدن به گوشواره
- دستان خود را بشویید
- چرخاندن گوشواره
- استفاده از محلول ضدعفونی
- کبودی
- خارش
- حساسیت
- عفونت
سوراخ کردن گوش یک راه عالی برای استفاده از زیورآلات پر زرقوبرق در لاله گوش است. این عمل زیبایی کوچک در مطب پزشک و مدت زمان کوتاه انجام میشود و عوارض جدی ندارد. در مورد سوراخ کردن لاله گوش باید بدانید که چند روش مختلف برای این کار وجود دارد که تا به امروز، پزشکان و حتی مردم عادی در منزل از آن استفاده میکنند. یکی از روشهای آن سوراخ کردن غضروف گوش با دستگاه است که امروزه بیشتر انجام میشود.
پیش از سوراخ کردن گوش بهتر است از انواع روشها و عوارض آن آگاه باشید. همچنین بهتر است بدانید چه کارهایی قبل از سوراخ کردن غضروف گوش خو انجام دهید، تا کمترین مشکلات را داشته باشید.
طرز سوراخ کردن گوش با دستگاه
طریقه سوراخ کردن گوش با دستگاه به کمک ابزاری به نام دستگاه گوش سوراخ کن انجام میشود. این وسیله به طور همزمان گوش را سوراخ میکند و گوشواره میخی را در گوش فرو مینماید. برای سوراخ کردن گوش با تفنگ، پزشک گوشواره میخی را در تفنگ سوراخ کن گذاشته و محل مورد نظر لاله گوش را بین دو قسمت تفنگ قرار میدهد. با فشردن دکمه، گوشوار وارد گوش میشود و سوراخ ایجاد میگردد.
سوراخ کردن غضروف گوش با دستگاه بهترین روش است که پزشکان پیشنهاد میکنند، زیرا سریع است و درد کمتری دارد. همچنین فرد سوزن را نمیبیند و دچار ترس و دلهره نمیشود. این روش بدون کمترین دخالت دست انجام میشود، بهداشتیتر و بسیار راحتتر است.
طرز سوراخ کردن گوش با سوزن
برای این که بدانید طرز سوراخ کردن گوش در خانه چگونه است، این بخش مناسب شما است. سوراخ کردن گوش با سوزن یک روش سنتی برای است که از گذشته تا کنون استفاده میشود. برای این کار بهتر است از سوزن تو خالی و با ضخامت بیشتر از گوشواره موردنظر استفاده کنید. با فرو کردن سوزن در گوش، از سمت دیگر گوشواره را وارد گوش کنید و در نهایت سوزن را از گوش خارج کنید. میتوانید از آنژیوکت نیز بهجای سوزن استفاده کنید.
آنژیوکت وسیلهای است که برای رگ گیری از آن استفاده میشود و دارای سوزنی توخالی است که برای ورود مواد سرم و انواع دارو به رگ به کار برده میشود.
روش دیگری نیز برای استفاده از سوزن وجود دارد که باعث میشود ضخامت سوراخ گوش کمی بیشتر شود. در این روش از دو سوزن، یک سوزن معمولی و یک سوزن توخالی استفاده میشود. ابتدا باید سوزن معمولی را وارد گوش کنید، سپس سوزن تو خالی را از سمت دیگر در همین راستا فروکنید. سپس سوزن کوچک را خارج کنید و گوشواره را جایگزین سوزن توخالی نمایید.
مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش
البته تجربه شخصی نشان داده که سوراخ کردن گوش عوارض جدی ندارد. بااینحال، تنها راه پیشگیری از عوارض این عمل زیبایی، رعایت بهداشت قبل و بعد از آن است. مراقبت درست و صحیح میتواند از عفونت، کوچک شدن سوراخها و سایر مشکلات جلوگیری کند.
• اولین قدم، انتخاب یک روش درست سوراخ کردن است. با انتخاب یک پزشک و کلینیک معتبر برای این کار و پیروی از نکاتی که برای مراقبت به شما میدهند، کمتر دچار مشکل خواهید شد.
از تماس آب با محل سوراخ گوش جلوگیری کنید.
• گوشواره خود را به مدت شش هفته و حتی بیشتر، در کل شبانهروز، از گوشتان خارج نکنید. برداشتن زودهنگام آنها، ممکن است باعث بستهشدن سوراخها شود.
• همیشه قبل از دستزدن به نواحی ملتهب گوش، دستهای خود را بشویید. این کار به جلوگیری و پیشروی عفونت کمک میکند.
• حداقل روزی یکبار سوراخ جدید گوش خود را بهآرامی با یک پاککننده ملایم (بدون عطر) و آب بشویید تا دچار عفونت نشود.
• از تمیز کردن سوراخ گوش خود با پراکسید هیدروژن یا صابونهای آنتیباکتریال خودداری کنید. ممکن است این مواد به پوست شما آسیب برساند.
• با یک متخصص پوست در ارتباط باشید. اگر پوست اطراف پیرسینگ شما زخم، قرمز یا پف کرده است، یا از سوراخ مایع زردی بیرون میزند و یا اگر شاهد گوشت اضافه (کلوئید) هستید، ممکن است در معرض زخم عفونی باشید. اگر هر یک از مشکلات مذکور، پس از مدتی از بین نرفت، به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
عوارض سوراخ کردن گوش
ممکن است هنگام سوراخ کردن گوش، فقط بهخاطر درد آن، کمی استرس داشته باشید؛ اما باید بدانید مشکلات دیگری از جمله، خونریزی و عفونت نیز از عوارض این عمل زیبایی هستند. عوارض سوراخ کردن غضروف گوش نیز بیشتر از لاله گوش است؛ بهخصوص اگر بدون تخصص و رعایت نکات بهداشتی انجام شود. این عوارض عبارتند از:
• حساسیت
برخی از جواهراتی که برای سوراخ کردن استفاده میشوند، میتوانند باعث واکنش آلرژیک شوند. بهتر است از گوشوارههایی از جنس طلا، نقره یا استیل ضد حساسیت استفاده کنید تا با پوست شما واکنش ندهند و آسیب نبینید.
• عفونت
عفونت میتواند باعث قرمزی، درد و تورم پس از پیرسینگ شود. عفونت معمولاً با انسداد سوراخ گوش ایجاد میشود. حد کمی از عفونت در ابتدا عادی است؛ اما با مراقبت صحیح باید زود از بین برود.
• بیماریهای خونی
با استفاده از تجهیزات آلوده، احتمال درگیری با بیماریهای خونی همچون هپاتیت B و C، کزاز و HIV وجود دارد. اولین شرط سلامت گوش رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن ابزار کار است.
• کلوئید
با افزایش مشکلات پوستی گوش، کلوئید (گوشت اضافه) ایجاد میشود و معمولاً خارج از منطقه آسیبدیده رشد میکند. کلوئید ممکن است در قسمت لاله گوش، غضروف یا پشت گوش ایجاد شود.
• پارگی
با ایجاد سوراخ در محل اشتباه و یا کشیدگی گوشواره ممکن است بخشی از لاله گوش شما پاره شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است هنگام سوراخ کردن محل مناسب را انتخاب کنید. همچنین استفاده از گوشوارههای میخی از گیرکردن و کشیدگی این قسمت جلوگیری میکند.
کارهایی که پیش از سوراخ کردن گوش باید انجام دهید
برای انجام هر روش سوراخ کردن گوش، ابتدا موارد زیر را انجام دهید:
• موهای خود را از نقطهای که میخواهید سوراخ کنید، دور نگه دارید. ممکن است موهای شما بین گوش و گوشواره گیر کند. همچنین ممکن است از سوراخی که با سوزن ایجاد خواهید کرد عبور کند.
• باید با الکل ایزوپروپیل ۷۰ درصد (الکل مالشی) لاله گوش، دستگاه، گوشواره و ابزار مورداستفاده را بهخوبی تمیز کنید و صبر کنید تا خشک شود. با این کار هرگونه میکروب را از محل پاک میکنید.
• محلی که میخواهید سوراخ جدید بزنید را مشخص کنید. اگر سوراخ دوم یا سوم گوشتان را میزنید، فاصله سوراخ جدید با سوراخهای قدیمی را رعایت کنید. در صورتی محل سوراخ پایینتر و یا بالاتر از جایی که میخواهید زده شود، گوشوارهها، گوش شما را به زیبایی نشان نمیدهند و عجیب به نظر میرسد.
هزینه سوراخ کردن گوش
قیمت سوراخ کردن گوش باتوجهبه نحوه سوراخ کردن و تخصص فردی که این کار را انجام میدهد، تعیین میشود. برای مثال، کسی که فوقتخصص پوست باشد، هزینه بیشتری برای پیرسینگ دریافت خواهد کرد. هر چه تجربه پزشک نیز بیشتر باشد، مبلغ بیشتری را برای این کار میگیرد.
همچنین هزینه این عمل زیبایی بستگی به قسمتی از لاله گوش دارد که میخواهید سوراخ کنید. هر چه غضروف گوش پیچیدهتر باشد، سوراخ کردن گوش قیمت بیشتری دارد. در کل قیمت پیرسینگ در لاله گوش ارزانتر از قسمتهای بالایی و غضروفی است.
در برخی از شهرها نیز قیمت این خدمات به نسبت شهرهای دیگر بیشتر است. مثلاً تهران معمولاً قیمتهای بیشتری را برای خدمات زیبایی در نظر دارد. بهطورکلی بهتر است برای این کار به پزشکی مراجعه کنید که متقاضیان از کار او راضی هستند و به طور کامل بهداشت را رعایت میکند. تفاوت قیمت سوراخ کردن گوش در مراکز مختلف، خیلی زیاد نیست.
سوالات متداول سوراخ کردن گوش
آیا سوراخ کردن غضروف گوش درد دارد؟
بله. ایجاد سوراخ در هر قسمت از بدن با درد همراه است. بهطورکلی درد غضروف گوش بیشتر از در ناحیه لاله گوش است.