دوره نقاهت
1 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
40 دقیقه
مدت ماندگاری
2
2 سال
اثر بخشی
معمولی
معرفی تکنیک
درمان غبغب با RF از امواج رادیویی فرکشنال استفاده میکند که با ایجاد گرما در لایههای عمقی پوست، کلاژن را تحریک و چینوچروکها را کاهش میدهد.
مــراحـل عمــل رفع غبغب با rf
بی حسی موضعی
1
5 دقیقه
مارک گذاری
2
5 دقیقه
انتخاب دستگاه RF
3
2 دقیقه
اعمال پروب RF
4
5 دقیقه
گرم کردن بافت با امواج رادیویی
5
5 دقیقه
پانسمان سرد
6
5 دقیقه
مراقبت های بعد از رفع غبغب با rf
عـــوارض رفع غبغب با rf
- اجتناب از عوامل آسیبزا
- عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
- تغذیه مناسب
- کمپرس سرد
- بی حسی
- التهاب
- خونریزی
- درد و تورم
غبغب یکی از رایجترین مشکلات ظاهری در میان افراد است که با افزایش سن و تغییرات هورمونی بیشتر نمایان میشود. گاهی این موضوع به چاقی یا لاغری افراد نیز ربطی ندارد. این مشکل باعث ایجاد چینوچروک در پوست ناحیه و حتی آویزانشدن آن میشود و جلوه زیبایی ندارد. بههمین دلیل امروزه بسیاری از افراد از آر اف برای رفع غبغب خود استفاده میکنند
در گذشته تنها روشهای درمان برای رفع غبغب، جراحی گردن و لیفت صورت بود که بهدلیل عوارض جانبی زیاد و تهاجمیبودن از آن استقبال نشد. اما با پیشرفت فناوری در حوزه پزشکی و زیبایی یکی از بهترین روشها یعنی RF پدیدار شده است. در این مقاله بیشتر با نحوه رفع غبغب با rf آشنا میشویم. پس همراهمان بمانید.
رفع غبغب با rf چگونه انجام می شود
میتوان غبغب را با روشهای بدون جراحی درمان کرد. از بین بردن غبغب با آر اف و امواج رادیویی فرکشنال، روشی غیرتهاجمی و ملایم است. این روش با ایجاد گرما در لایههای عمقی پوست، باعث تحریک تولید کلاژن و بهبود کشسانی پوست میشود. در نتیجه چینوچروکها و آویزانی پوست در ناحیه زیر چانه یا همان غبغب کاهش مییابند.
دستگاههای دارای امواج رادیوفرکوئنسی (RF) لایههای سطحی و عمقی پوست را هدف قرار میدهند. اپلیکاتورهای این فرکانس الکترودهایی دارند که جریان الکتریکی را با امنیت تمام منتقل میکند. بدین ترتیب با نفوذ فرکانس رادیویی به عمق ناحیه موردنظر، گرما تولید میشود. این انرژی گرمایی سفتشدن پوست را بهدنبال دارد.
بهعبارتی، این تکنولوژی جریان الکتریکی را به ناحیه مشخصشده میفرستد. سپس از پوست بهعنوان منبع انرژی بهره میبرد. چنین روندی فیبروبلاست را تحریک کرده و با افزایش رشد کلاژن به منقبضشدن و ترمیم لایههای ماهیچهای ناحیه کمک میکند. این فرایندها که پشت سر یکدیگر انجام میشوند، سلولهای چربی اضافی در ناحیه را نابود میکنند تا بیمار پوستی صاف، سفت و جوان داشته باشد.
مزایای رفع غبغب با RF
بهدلیل مزایای زیاد آر اف برای رفع غبغب، این روش گزینهای کارآمد و مناسب برای افرادی است که قصد بهبود ظاهر و جوانسازی پوست خود در ناحیه زیر چانه و غبغب را دارند. مزایای این روش عبارتاند از:
غیرجراحی: روش درمان با امواج رادیویی فرکشنال (RF Fractional)، یک روش غیرتهاجمی و بدون نیاز به جراحی است. این امر باعث کاهش خطرات و عوارض جانبی و همچنین نیاز نبودن به بستریشدن و زمان بهبودی طولانی میشود.
بدون درد: این روش درمانی حداقل درد و ناراحتی را برای بیمار ایجاد میکند. در واقع، در طول فرایند درمان تنها احساس گرما و فشار خفیفی خواهید کرد.
موقتی نبودن: برخلاف برخی روشهای زیبایی که نتایج آنها موقتی است، نتایج درمان با RF Fractional پایدار است و مدتی طولانی دوام میآورد. این امر بهدلیل تحریک تولید کلاژن در لایههای عمقی پوست است.
بهبودی سریع: پس از انجام هر جلسه درمان از بین بردن غبغب با آر اف و امواج رادیویی، میتوانید بلافاصله به فعالیتهای روزمره خود بازگردید. این امر بهدلیل ایجادنشدن زخم، کبودی و تورم در پوست است.
ایمنی: در این روش درمانی به بیهوشی و برش پوست نیاز نیست. بههمین دلیل آر اف فرکشنال غبغب بسیار ایمن است. همچنین استفاده از این تکنولوژی به بافت پوست آسیب چندانی نمیرساند. البته شاید پس از جلسه درمانی کمی قرمزی و تورم خفیف مشاهده کنید اما طی ۲۴ ساعت از بین میروند.
معایب رفع غبغب با RF
در مجموع، علیرغم مزایای قابل توجه آر اف برای رفع غبغب، این روش نیز مانند سایر روشهای درمانی محدودیتهایی دارد که باید آنها را در نظر بگیرید. بههمین دلیل باید پیش از انتخاب این روش، با متخصص پوست و زیبایی مشورت کنید. معایب از بین بردن غبغب با RF شامل موارد زیر میشود:
- تعداد جلسات:
برای رسیدن به نتایج مطلوب در درمان غبغب با این روش، معمولا به 3 تا 6 جلسه درمانی با فواصل 4 تا 6 هفته نیاز خواهید داشت. این تعداد جلسات شاید برای برخی افراد دشوار و زمانبر بهنظر برسد. البته تعداد آنها به شرایط پوستی شما نیز بستگی دارد.
- مناسب نبودن برای همه:
ممکن است این روش درمانی برای همه افراد مناسب نباشد. مثلا اگر پوست بسیار نازک یا ضخیم داشته باشید، شاید پوست شما به این روش پاسخ مناسبی نشان ندهد. همچنین برخی افراد مبتلا به بیماریهای خاص پوستی شاید نتوانند از این روش درمانی استفاده کنند.
- درد و تورم موقتی:
انجام این روش ممکن است باعث ایجاد درد و تورم موقتی در ناحیه درمان شود که معمولا پس از چند روز برطرف خواهد شد.
- احتمال سوختگی:
گاهی در صورت استفاده نادرست از دستگاه، با تابش بیش از حد امواج رادیوفرکوئنسی (RF) به ناحیه، احتمال سوختگی وجود دارد. پس باید پزشکی را انتخاب کنید که تجربه زیادی داشته باشد. همچنین دستگاههای مرکز درمانی باید مورد تایید سازمان بهداشت و استاندارد باشند تا خطر سوختگی کم شود.
موارد منع مصرف rf
اگرچه استفاده از تکنولوژی آر اف فرکشنال غبغب برای رفع آن روش درمانی نسبتا جدید و موثر است، اما در بعضی موارد ممنوع و خطرناک خواهد بود. پس پیش از انجام هر اقدامی برای درمان، باید با موارد منع استفاده از آر اف برای رفع غبغب آشنا شوید که به شرح زیر هستند:
- خانمهای باردار یا شیرده:
استفاده از RF Fractional ممکن است به جنین یا نوزاد آسیب برساند. بنابراین استفاده از این روش در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.
- افراد دارای بیماریهای خاص مانند بیماریهای قلبی عروقی:
در چنین افرادی استفاده از RF ممکن است باعث تشدید یا بروز عوارض این بیماریها شود. بههمین دلیل، این دسته از بیماران نباید از این روش استفاده کنند.
- افراد دارای ایمپلنتهای فلزی در بدن:
انرژی RF ممکن است با ایمپلنتهای فلزی در بدن تعامل داشته باشد و به آنها آسیب بزند. بنابراین استفاده از RF در افرادی که در اعضای بدنشان ایمپلنت فلزی دارند، ممنوع است.
- سابقه بیماریهای پوستی یا التهابی در ناحیه:
اگر در گذشته بیماریهایی مانند اگزما، پسوریازیس یا سایر التهابات در ناحیه غبغب داشتید، نباید از RF استفاده کنید. چون ممکن است باعث عودکردن دوباره این شرایط شود.
- افراد مبتلا به فشار خون بالا:
استفاده از RF Fractional ممکن است باعث افزایش بیشتر فشار خون و در نتیجه بروز عوارض قلبی عروقی شود. انرژی که دستگاه RF تولید میکند، ممکن است روی سیستم قلبی عروقی اثر منفی داشته باشد و باعث تحریک و تشدید فشار خون بالا شود.
مراقبت بعد آر اف غبغب
پس از جلسه درمانی باید برای تاثیر بهتر و همچنین مراقبت از پوستتان، نکات خاصی را رعایت کنید. از جمله:
- استفاده از یخ:
بلافاصله بعد از جلسه، از کمپرس یخ استفاده کنید تا تورم و کبودیهای پوستتان کاهش یابند.
- اجتناب از گرمای بیش از حد:
بهمدت دو روز بعد از جلسه درمانی آر اف فرکشنال غبغب، کارهایی که باعث گرمشدن پوستتان میشوند، انجام ندهید. مثلا رفتن به جکوزی، سونا یا فعالیتهای بدنی شدید.
- محصولات مراقبتی:
در هفته اول پس از جلسه باید تمام محصولات مراقبتی پوستتان ضدحساسیت باشند و پوستتان را تحریک نکنند. تا وقتی که پوستتان به بهبودی کامل نرسیده است، از هیچ محصول اسکراب، تونر، اسید گلیکولیک، رتینوئیدها (رتینول) یا کرمهای سفیدکننده (هیدروکینون) استفاده نکنید. استفاده از مرطوبکنندههای ملایم برای حفظ رطوبت پوست ضروری هستند، پس آنها را فراموش نکنید.
- ضدآفتاب:
استفاده درست و مکرر از ضدآفتاب اهمیت زیادی دارد. ضدآفتاب باید از پوست شما در برابر اشعههای UVA و UVB حفاظت کند و همچنین SPF ۳۰ یا بیشتر داشته باشد. یکبار ۲۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن و بار دیگر، بلافاصله قبل از قرارگیری در معرض آفتاب از این محصول استفاده کنید. اگر حتما باید در معرض نور مستقیم خورشید باشید، کلاه و لباسی بپوشید که ناحیه حساس را بهخوبی بپوشاند. همچنین هر دو ساعت ضدآفتاب را تجدید کنید. سعی کنید پس از آر اف، این روتین را برای مراقبت از پوست خود انجام دهید.
پس از بهبودی کامل پوستتان میتوانید به روتین عادی مراقبت از پوست خود برگردید. معمولا یک روز بعد فرد میتواند دوباره به زندگی عادی برگردید. استفاده از محصولاتی که به کاهش روند پیری کمک میکنند، برای ماندگاری نتایج موثر هستند. همچنین مصرف سیگار و الکل روند بهبودی را کند میکند و به پوست آسیب میرساند. علاوهبر تمام این موارد، با متخصص پوست خود بهطور منظم مشورت کنید تا پیشرفت بهبودیتان را بررسی کند تا نتیجه بهتری بگیرید.
عوارض آر اف غبغب
بهطور کلی درمان با دستگاه آر اف عوارض کم و کوتاهمدتی دارد. اما یکی از محتملترین خطرات احتمالی آر اف فرکشنال غبغب، بیش از حد قرارگرفتن پوست در معرض اشعههای آن است. این موضوع ممکن است باعث سوختگی پوست شود. دیگر عوارض جانبی احتمالی عبارتاند از:
- لکهای تیره؛
- قرمزی؛
- درد؛
- تورم.
تحقیقی در سال ۲۰۲۰ نتایج خوب درمان با امواج رادیوفرکوئنسی را نشان داد. اما همچنین حاکی آن بود که افراد اغلب پس از جلسه درمانی خود همراه با مشاهده نتایج خفیف، درد را نیز احساس میکنند.
طبق مطالعات انجمن سرطان امریکا، اثرات طولانی مدت درمان با فرکانس رادیویی هنوز ناشناخته است. اما هیچ شواهد قطعی برای خطرناکبودن این فرکانسها در طولانیمدت برای بدن وجود ندارد. البته دانشمندها هنوز باید مطالعات بیشتری انجام دهند تا اثر طولانیمدت دورههای درمانی آر اف برای رفع غبغب را بشناسند.
هزینه رفع غبغب با rf
هزینه ار اف غبغب به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از آنها تجهیزات و دستگاهی است که در طول جلسه از آن استفاده میکنند. دستگاههای پیشرفتهتر و جدیدتر هزینه بیشتری دارند. همچنین پزشکان با تجربه بیشتر و تخصص در این زمینه، معمولا هزینه بیشتری دریافت میکنند.
این مبلغ به محل انجام درمان نیز بستگی دارد. مطبهای خصوصی یا مراکز تخصصی زیبایی معمولا هزینه بیشتری میگیرند. یکی دیگر از عوامل موثر بر تعیین قیمت، تعداد جلسههای لازم است.
برای تعیین تعداد جلسهها باید با پزشک خود مشورت کنید. او با توجه به شرایط پوستی شما بهترین راه را برای رفع غبغب پیشنهاد میدهد. موارد اضافی دیگری مانند داروها و مراقبتهای پس از جلسه بر این هزینه میافزایند.
سوالات متداول رفع غبغب با rf
آیا دستگاه RF برای رفع سایر ناهنجاریهای پوست نیز استفاده میشود؟
بله. دستگاه RF در درمان آکنه، جوشهای صورت و جای زخم نیز کاربرد دارد. این دستگاه همچنین برای درمان چروک، افتادگی پوست، فرورفتگیها، ناصافی و لکهای پوستی و تیرگی استفاده میشود.
آیا در جلسه آر اف برای رفع غبغب از بیهوشی استفاده میشود؟
خیر. معمولا به بیهوشی کامل نیاز نیست و در طول جلسات فقط از بیحسی موضعی استفاده میشود. پزشک با استفاده از کرم بیحسی یا روشهای تزریق موضعی، ناحیه غبغب را بیحس میکند تا فرد احساس درد نداشته باشد.
آیا روش آر اف برای همه افراد مناسب است؟
خیر. برخی افراد مانند زنان باردار و شیرده، افراد دارای بیماریهای پوستی و قلبی عروقی نباید از این روش استفاده کنند.
آر اف فرکشنال غبغب چه عوارضی دارد؟
عوارض این شیوه درمانی شامل قرمزی، تورم، سوختگی سطحی و ایجاد زخم موقتی در ناحیه درمان میشود. برای جلوگیری از آنها بهتر است در انتخاب پزشک ماهر و باتجربه دقت کنید.
آیا روش RF درد دارد؟
بله. اما درد آن نسبتا کم بوده و ممکن است باعث ایجاد سوزش و ناراحتی موقتی شود. بیمار ممکن است در طول جلسه درمانی احساس سوزش و ناراحتی در ناحیه غبغب خود احساس کند. البته این درد با تزریق بیحسی کنترل میشود.
روش آر اف برای رفع غبغب چیست؟
در این روش، از انرژی رادیوفرکانس برای ایجاد گرما در لایههای عمقی پوست استفاده میشود تا بافت چربی غبغب را کاهش دهد. گرمای تولیدشده باعث انقباض و تحریک تولید کلاژن در بافتهای زیرین میشود.