دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

⁨پروتز سینه (ایمپلنت سینه)

دوره نقاهت

7 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

3 ساعت

مدت ماندگاری

10

10 سال

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

در پروتز سینه، ایمپلنت‌های سیلیکونی با برش‌هایی در زیر سینه یا هاله وارد شده و تنظیم می‌شوند. بافت‌های سینه اطراف ایمپلنت قرار گرفته و فرم نهایی به سینه می‌بخشد.

مــراحـل عمــل ⁨پروتز سینه (ایمپلنت سینه)

اعمال بیهوشی عمومی

1

20 دقیقه

ایجاد برش در ناحیه

2

20 دقیقه

قرار دادن ایمپلنت

3

30 دقیقه

بستن برش‌ها و بخیه‌زنی

4

20 دقیقه

مراقبت‌های بعد از عمل

5

60 دقیقه

مراقبت های بعد از ⁨پروتز سینه (ایمپلنت سینه)

عـــوارض ⁨پروتز سینه (ایمپلنت سینه)

  • .
  • .
  • عدم مصرف دخانیات
  • عدم انجام فعالیت سنگین
  • پارگی یا نشتی پروتز
  • تغیر حس نوک سینه
  • خونریزی
  • عفونت

ایمپلنت سینه نوعی پروتز پزشکی است که برای ترمیم بافت سینه، افزایش حجم و بزرگ‌تر کردن سایز سینه، یا تولید فرم فیزیکی سینه، داخل سینه گذاشته می‌شود. سینه پروتزی از نظر جنس و شکل انواع مختلفی دارد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با همه چیز درباره پروتز سینه بیشتر آشنا شوید.  

 

تعریف پروتز سینه

پروتز سینه روشی برای بزرگ کردن سینه با جراحی و کارگذاری سینه‌های مصنوعی است که به‌جای تمام سینه یا بخشی از سینه قرار می‌گیرند. خانم‌ها به دلایل مختلفی از جمله بیماری مانند سرطان سینه ممکن است دچار آسیب دیدگی بافت سینه شوند و باید با عمل جراحی، کل سینه را بردارند یا همان ماستکتومی انجام دهند. به این حالت عمل پروتز سینه کامل می‌گویند که بعد از برداشت سینه، ایمپلنت سینه قرار داده می‌شود تا شکل و حجم سینه بازسازی شود.

ایمپلنت سینه می‌تواند به‌صورت جزیی هم باشد، یعنی عمل بزرگ کردن سینه با جراحی انجام شده و پروتزهای سیلیکونی یا مدل‌های دیگر برای افزایش حجم اضافه می‌شوند که به آن ماموپلاستی افزایشی می‌گویند. 

جراحی پروتز سینه روش درمانی و زیبایی است که با تغییر شکل و اندازه دلخواه سینه‌ها باعث افزایش اعتماد به نفس در خانم‌ها می‌شود. به‌لطف پروتز دائمی سینه، سینه‌ها صاف‌تر، بزرگ‌تر و مناسب‌تر به‌نظر می‌آیند. 

 

کاربردهای پروتز سینه (جراحی زیبایی، ترمیمی)

دو کاربرد اصلی ایمپلنت سینه در زمینه جراحی زیبایی و جراحی ترمیمی است. در جراحی زیبایی، ایمپلنت سینه معمولا برای بزرگ کردن سینه‌ها به‌کار می‌رود. زنانی که به دلایلی از جمله عدم توسعه طبیعی سینه، تغییر شکل سینه پس از بارداری و شیردهی، یا افت حجم سینه به علت فرایندهای طبیعی مانند افزایش سن، می‌خواهند حجم و شکل سینه‌های خود را بهبود بخشند، به بزرگ کردن سینه با جراحی روی می‌آورند. 

به این عمل، ماموپلاستی افزایشی می‌گویند که پروتز پستان درون بافت سینه قرار می‌گیرد تا حجم و شکل سینه را تغییر دهد و ظاهر سینه را بهبود ببخشد. ماموپلاستی افزایشی بیشتر برای افرادی توصیه می‌شود که سینه‌های بسیار کوچکی دارند و به دنبال بزرگ کردن سینه هستند.

در جراحی ترمیمی، بزرگ کردن سینه با جراحی به عنوان یک روش ترمیمی در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که سینه به دلیل بیماری‌هایی مانند سرطان سینه برداشته شده است. در این موارد، پس از تخلیه کامل سینه‌ها، پروتز پستان قرار داده می‌شود تا شکل و حجم سینه را بازسازی کند.

این جراحی ترمیمی از نظر روانی و اجتماعی برای زنانی که سینه خود را از دست داده‌اند، اهمیت بسیاری دارد و به آن‌ها کمک می‌کند تا اعتماد به نفس خود را بازیابند و ظاهر طبیعی سینه را بهبود بخشند. بنابراین، ایمپلنت سینه در جراحی زیبایی و ترمیمی به منظور بزرگ کردن سینه و یا بازسازی شکل و حجم سینه استفاده می‌شود.

پروتز سینه و لامپکتومی

لامپکتومی یک روش جراحی است که در آن بخشی از سینه که مبتلا به سرطان است، برداشته می‌شود. پس از جراحی لامپکتومی، ترمیم و بازسازی سینه با استفاده از ایمپلنت سینه انجام می‌شود. جراحی لامپکتومی معمولا در مراحل ابتدایی سرطان سینه انجام می‌شود، در صورتی که تومور کوچک باشد و به سایر اجزای سینه یا بافت‌های اطراف نرسیده باشد.

جراحی پروتز سینه پس از جراحی لامپکتومی انجام می‌شود. مزایای استفاده از این عمل عبارتند از حجم قابل تنظیم، اندازه و شکل سینه، زمان بازیابی نسبتا کوتاه‌تر و راحتی. با استفاده از جراحی پروتز بعد از لامپکتومی، تقارن و شکل طبیعی سینه بازسازی می‌شود.

ماستکتومی چیست؟

ماستکتومی روش جراحی است که در آن کلیه یا بخشی از سینه در بیماران مبتلا سرطان سینه، آدنوم، عفونت شدید و یا مشکلات دیگر برداشته می‌شود. در ماستکتومی، دکتر جراح بافت سینه مبتلا به سرطان را به طور کامل یا جزئی برداشت می‌کند. در برخی موارد، توده های نزدیک سینه نیز برداشته می‌شوند. این جراحی می‌تواند به صورت ماستکتومی جامع (تمام سینه) یا ماستکتومی جزئی (بخشی از سینه) انجام شود.

ایمپلنت سینه یکی از روش‌های بازسازی سینه پس از ماستکتومی است که پس از برداشت سینه، پروتز سینه (معمولا سیلیکونی) درون بافت سینه قرار می‌گیرد تا حجم و شکل سینه بازسازی شود. ایمپلنت‌های سینه سیلیکونی در اندازه‌ و شکل‌های مختلفی در دسترس هستند که پزشک با توجه به نیازها و ترجیحات بیمار، بهترین اندازه و شکل ایمپلنت را انتخاب خواهد کرد.

 

چه کسانی کاندید پروتز سینه هستند؟

افراد با شرایط زیر، کاندید پروتز سینه هستند: 

  • از سلامت جسمی و فیزیکی کامل برخوردار باشند
  • در دوران بارداری یا شیردهی نباشند
  • انتظارات واقعی از نتایج عمل دارند
  • پستان‌ها کاملا رشد کرده‌اند
  • از کوچکی زیاد سینه‌ها رنج می‌برند
  • بعد از بارداری، کاهش وزن یا در اثر افزایش سن دچار افتادگی سینه‌ها، نافرمی و عدم تقارن سینه‌ها یا کاهش حجم سینه‌ها شدند
  • قسمت بالا سینه خالی دارند
  • تقارن سینه‌ها دیده نمی‌شود
  • یک یا هر دو سینه به صورت طبیعی رشد نکرده یا بیش از حد بزرگ شده است. 

اگر قصد دارید عمل سینه پروتز انجام دهید، حتما درباره روش‌های بزرگ کردن سینه با جراحی و مزایا و عوارض ایمپلنت سینه اطلاعات کسب کنید. آمادگی قبل از عمل پروتز پستان‌ها کمک می‌کند انتظارات واقع بینانه‌تر و دوره نقاهت راحت‌تری داشته باشید.

 

شرایط کاشت سینه

زنانی که به دلیل عوامل ژنتیک یا موارد دیگر، با عدم توسعه طبیعی سینه مواجه اند یا از ظاهر سینه‌ها ناراضی هستند، به جراحی کاشت سینه روی می‌آورند. نکات مهم و شرایط کاشت سینه که باید از قبل بدانید عبارتند از:

  • آگاهی کامل به ریسک و خطرات ایمپلنت سینه
  • بدانید که پروتز دائمی سینه در بیشتر موارد تبلیغات تجاری است و قرار نیست تا آخر عمر ماندگاری داشته باشد
  • درباره مزایا، عوارض و خطرات بلند مدت عمل بزرگ کردن سینه با جراح پلاستیک مشورت کنید
  • مهم است قبل از ایمپلنت سینه، با جراح پلاستیک با تجربه مشورت کنید تا همه چیز درباره پروتز سینه را بدانید و پزشک شرایط خاص شما را بررسی کند و توصیه‌های لازم درباره مراحل قبل از جراحی، روش‌های مختلف کاشت سینه و مراقبت‌های بعد از جراحی را ارائه دهد.

سن مناسب برای پروتز سینه

حقیقت این است که سن خاص و مناسبی برای پروتز سینه یا عمل بزرگ کردن سینه با جراحی وجود ندارد. سن مناسب برای عمل سینه پروتز به خود بیمار، وضعیت و شرایط جسمی و نیازها و انتظارات وی بستگی دارد.

بیشتر خانم‌ها بین سنین ۲۵ تا ۶۵ سالگی تصمیم می‌گیرند عمل پروتز سینه انجام دهند. بنابراین، می‌توان گفت که اصطلاحی تحت عنوان سن مناسب برای ایمپلنت پستان وجود ندارد. از اوایل ۲۰ سالگی تا دهه ۴۰ و ۵۰ هرگاه که نیاز به انجام این عمل کردید، با مشورت جراح پلاستیک می‌توانید برای آن اقدام کنید. سلامت عمومی خانم‌ها و انتظارات‌شان بسیار مهم‌تر از سن آن‌ها برای عمل پروتز سینه است. 

 

انواع مدل های ایمپلنت سینه

پروتزهای سینه بر اساس جنس، شکل، حجم، پوشش خارجی و محل قرارگیری در بدن، انواع و مدل‌های مختلفی دارند. ایمپلنت‌های سیلیکونی و نمکی، انواع پروتز سینه براساس جنس هستند. در ادامه به انواع مدل‌های ایمپلنت سینه می‌پردازیم: 

براساس جنس

انواع پروتز سینه بر اساس جنس به دو دسته سیلیکونی و نمکی تقسیم می‌شوند که پروتز پستان سیلیکونی، رایج‌ترین نوع پروتز سینه است. هر دو نوع ایمپلنت سیلیکونی و آب نمکی قابلیت تطابق با شکل و حجم سینه را دارند و می‌توانند بر اساس ترجیحات و نیازهای بیمار انتخاب شوند. مهم است که با پزشک متخصص پلاستیک و زیبایی مشورت کنید تا بهترین نوع پروتز سینه برای شما را تعیین کند.

سیلیکونی

پروتزهای سینه سیلیکونی از مواد سیلیکونی با کیفیت بالا ساخته می‌شوند. این پروتزها بافت و حس طبیعی سینه را به فرد القا می‌کنند و به طور گسترده در بازسازی سینه پس از برداشت سینه به علت سرطان سینه استفاده می‌شوند. آنها به دلیل قابلیت تطابق با شکل و حجم سینه طبیعی و احساس طبیعی به لمس، بسیار محبوب هستند.

آب نمکی

ایمپلنت سینه نمکی حاوی محلول نمک درون پوشش خارجی سیلیکونی است. این پروتزها به صورت خالی از هوا ارائه می‌شوند و حین جراحی با مقدار مناسب محلول نمک پر می‌شوند. پروتز سینه آب نمکی به عنوان گزینه‌ موقت در انتظار کاشت سینه دائمی یا در مواردی استفاده شده که برداشت سینه به علت سرطان صورت گرفته باشد. 

براساس شکل

انواع ایمپلنت سینه بر اساس شکل به دو دسته اصلی ایمپلنت سینه گرد و اشکی تقسیم می‌شوند.

گرد

سینه پروتز گرد دارای ظاهری حجیم و شکل کاملا پر است که مواد در آن به شکل یکنواخت پرشده‌اند. پروتز سینه گرد در اندازه‌های مختلف برای افزایش حجم سینه و تقارن سینه در عمل بزرگ کردن سینه استفاده می‌شوند. 

اشکی

پروتز پستان اشکی یا نیمه پرشده، نوعی ایمپلنت سینه به شکل مخروطی یا اشک مانند است که قسمت پایین آن پرتر و قسمت بالایی خالی‌تر است. پروتز سینه اشکی، شکل طبیعی‌تری دارد و برای افرادی توصیه می‌شود که هدف‌شان از جراحی پروتز سینه، ظاهر طبیعی‌تر است. 

براساس سطح

دیگر دسته‌بندی انواع پروتز پستان براساس سطح انجام می‌شود که در دو نوع ایمپلنت صاف و پرزدار در دسترس هستند: 

صاف

پروتزهای سینه صاف دارای سطحی صاف و بدون پرز هستند و به‌طور کامل زیر لباس پنهان شده و تاثیری روی ظاهر خارجی لباس ندارند و برای استفاده روزمره و در هر نوع لباسی مناسب هستند. 

پرزدار

ایمپلنت سینه پرزدار دارای سطحی با پرز و سه بعدی است که از نظر شکل و حجم، شباهت زیادی به سینه طبیعی دارند و برای افزایش حجم و تغییر شکل در عمل بزرگ کردن سینه به‌کار می‌رود.

 

محل قرارگیری پروتز

تولیدکنندگان ایمپلنت سینه، انواع مختلفی از پروتز پستان در شکل، سایز و رنگ‌های متفاوت تولید می‌کنند. نوع پروتز باید براساس میزان بافت سینه‌ای مشخص شود که باید تخلیه و خارج شود. پروتزها را می‌توان روی پوست داخل جیب سوتین مخصوص ماستکتومی پوشید یا آن را به صورت داخلی به دیواره سینه پیوند کنند. محل قرارگیری پروتز پستان روی عضله یا زیر عضله سینه است که براساس شرایط و تشخیص پزشک انتخاب می‌شود. 

روی عضله

در ایمپلنت سینه روی عضله، پروتز روی بافت زیر پوستی و بالای عضله سینه قرار می‌گیرد. زمان بهبودی در این روش سریع‌تر و درد پس از جراحی پروتز سینه کمتر خواهد بود. در این مدل قرارگیری، پروتز دائمی سینه به طور مستقیم با بافت سینه و پوست در تماس است. این روش برای افرادی مناسب است که بافت پوستی و بافت سینه کافی دارند و باید حجم سینه را تقویت کنند. 

زیر عضله

در این مدل، ایمپلنت سینه زیر عضله سینه قرار می‌گیرد. عضله پکتورالیس بزرگ، که عضله‌ای است که روی استخوان سینه قرار دارد، پروتز پستان را از بالا فشار می‌دهد. در حالتی که ایمپلنت زیر عضله قرار می‌گیرد، ظاهر سینه‌ها طبیعی‌تر بوده و پروتزها چندان مشهود نیستند چرا که بافت عضلانی طبیعی روی آن قرار می‌گیرد. این روش بیشتر برای افرادی توصیه می‌شود که بافت سینه کمتری دارند یا می‌خواهند که حجم پروتزها بعد از بزرگ کردن سینه با جراحی طبیعی‌تر به نظر برسد.

 

چه سایز پروتزی مناسب شما است؟

انتخاب سایز پروتز سینه اهمیت زیادی دارد چرا که سایز آن روی فرم سینه‌ها تاثیر گذاشته و پروتز دائمی سینه قرار است مدت طولانی در بدن باشد. بنابراین باید سایز پروتزی را انتخاب کنید که هم حجم و اندازه مورد نظر را به شما بدهد، و هم بعد از  جراحی پروتز سینه، عوارضی برایتان ایجاد نکند.

خانم‌هایی که اندازه سینه طبیعی آن‌ها کوچک است نمی‌توانند پروتز پستان سایز بزرگ بردارند، چرا که معمولا بافت و پوست مطلوبی برای پوشش دادن ایمپلنت سینه وجود ندارد. این افراد در انتخاب حجم و بزرگ کردن سینه‌ها در عمل بزرگ کردن سینه با محدودیت مواجه اند.

فاکتور مهم دیگری که در انتخاب سایز پروتز مناسب باید درنظر بگیرید، پهنای قفسه سینه و قاعده سینه است. تناسب و قرینگی سینه‌ها بعد از عمل پروتز سینه با سایر اندام‌های بدن نیز باید در انتخاب سایز مناسب لحاظ شود. افراد ریزنقش و لاغر برای عمل بزرگ کردن سینه نمی‌توانند پروتزهای حجیم و سایز بزرگ‌تر از معمول انتخاب کنند، چرا که تقارن سینه‌ها و تناسب‌شان با بدن بهم می‌ریزد. 

 

نحوه ایمپلنت سینه

در فرایند آماده شدن برای عمل سینه پروتزی حتما درباره نحوه ایمپلنت سینه و مراحل ایمپلنت سینه با جراح پلاستیک گفتگو کنید. اگر بدانید که عمل بزرگ کردن سینه با جراحی چگونه است و چه مراحلی دارد، راحت‌تر می‌توانید با فرایند درمان کنار بیایید. مراحل ایمپلنت سینه در بیشتر موارد به شرح زیر هستند:

اولین قدم از مراحل ایمپلنت سینه، مشاوره با پزشک و متخصص پلاستیک و زیبایی است. در این مرحله، می‌توانید نحوه پروتز سینه، اهداف، انتظارات، ترجیحات و سوالات خود را با پزشک مطرح کنید. پزشک با بررسی وضعیت بدنی و سلامتی و شرایط مشخص می‌کند که آیا بیمار کاندیدای مناسبی برای ماموپلاستی افزایشی یا پروتز دائمی سینه هست یا خیر.

پس از مشاوره، نوبت به انتخاب پروتز مناسب می‌رسد که باید اندازه، شکل، جنس و محل قرارگیری پروتز انتخاب شود. در این مرحله می‌توانید از بین نمونه‌های مختلفی که جراح پلاستیک نشان می‌هد، پروتز پستان مناسب خود را انتخاب کنید.

عمل جراحی پروتز سینه تحت بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی با مهار وریدی صورت می‌گیرد. در این مرحله، پزشک برش کوچکی در محل قرارگیری ایمپلنت می‌زند. سپس پروتزها را در محل مناسب قرار می‌دهد. در صورت استفاده از پروتز زیر عضله، پروتز زیر عضله پکتورالیس بزرگ قرار می‌گیرد.

پس از کاشت و قرار دادن پروتز در جای موردنظر، برش‌ها بسته و بخیه زده می‌شوند.

پیگیری و مراجعه منظم از مهم‌ترین مراحل ایمپلنت سینه هستند که باید تحت نظر پزشک دستورالعمل‌های مراقبتی از ایمپلنت پستان را رعایت کنید.

عمل پروتز سینه چقدر طول می کشد؟

مدت زمان عمل پروتز سینه به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد مانند:

روش جراحی پروتز سینه از جمله برش تحت سینه، برش زیر بغل و برش زیر پستان

پیچیدگی‌های عمل: اگر نیاز به بازسازی بافت‌های سینه، برش‌های اضافی یا ترمیمات بیشتری وجود داشته باشد، مدت زمان عمل پروتز سینه طولانی‌تر می‌شود. 

نوع پروتز انتخابی، شرایط بیمار و تخصص و مهارت جراح هم از عوامل اثرگذار بر مدت زمان عمل پروتز سینه هستند. 

به طور کلی، عمل پروتز سینه معمولا در یک جلسه جراحی انجام می‌شود و مدت زمان آن بین 1 تا 3 ساعت طول می‌کشد.  

انواع برش در جراحی پروتز سینه

در جراحی پروتز سینه، می‌توان از چند نوع برش مختلف استفاده کرد. نوع برشی که در عمل استفاده می‌شود، به ترجیحات پزشک، وضعیت جسمی بیمار و نوع پروتز سینه بستگی دارد. انواع برش در جراحی پروتز سینه عبارتند از:

برش تحت سینه : در این روش، برش کوچکی در پایین سینه، در خط شکستگی پوستی تحت سینه ایجاد می‌شود. این برش برای ایجاد دسترسی به محل قرارگیری ایمپلنت‌ها زیر بافت سینه به‌کار می‌آید.

برش زیر بغل : برشی زیر بغل ایجاد شده تا ایمپلنت به سینه منتقل شود. این برش برای افرادی مناسب است که تمایلی به برش در ناحیه سینه ندارند و یا دارای سینه کوچکتری هستند.

برش زیر پستان : زیر سینه‌ها و در نقطه اتصال به قفسه سینه ایجاد می‌شود. 

برش پری آرئول (Periareolar Incision) : اطراف سینه و حاشیه پستان ایجاد می‌شود. این نوع برش برای رفع همزمان اندازه سینه و تنظیم شکل حاشیه پستان به‌کار می‌رود. 

 

مزایای پروتز سینه

از مزایای ایمپلنت سینه می‌توان به مطابقت دقیق ایمپلنت با دیواره سینه، توزیع دقیق وزن سینه‌ها، کاهش فشار و اصطکاک روی نواحی حساس دیواره سینه، تناسب و هماهنگی کامل پروتزها با رنگ بدن، شکل سینه‌ها و رنگ و اندازه هاله دور سینه اشاره کرد. انواع مدل‌های پروتز سینه، ریکاوری سریع و بازگشت به فعالیت‌های روزمره، الاستیسیته پروتزها و قابلیت تنظیم و تعویض آن‌‌ها از دیگر مزایای پروتز پستان هستند.  

افزایش سایز و حجم سینه

زنانی که از حجم کوچک سینه رنج می‌برند یا به دلایل دیگر مانند جراحی برداشت سینه یا ترمیم سینه پس از آسیب،  می‌توانند از مزیت بزرگ کردن سینه با جراحی برای افزایش سایز و حجم سینه استفاده کنند. عمل بزرگ کردن سینه، حجم و شکل سینه را به طرز قابل توجهی افزایش داده و تغییرات ظاهری مطلوبی ایجاد می‌کند.

ایجاد تقارن در سینه ها

یکی از مشکلات شایع در خانم‌ها، عدم تقارن سینه‌ها است که به صورت ژنتیک یا بیماری و آسیب دیدگی اتفاق می‌افتد. عمل سینه پروتزی می‌تواند باعث ایجاد تقارن در سینه‌هایی شود که اندازه و شکل متفاوتی دارند.

ترمیم سینه پس از ماستکتومی

ترمیم سینه پس از ماستکتومی با استفاده از ایمپلنت سینه یکی از روش‌های شایع است. ماستکتومی به معنای جراحی برداشت کلیه یا بخشی از سینه است و روش درمانی سرطان سینه محسوب می‌گردد. پس از ماستکتومی، برای ترمیم از ایمپلنت سیلیکونی یا نمکی درون بافت سینه استفاده شده تا حجم و شکل سینه بازسازی شود. 

افزایش اعتماد به نفس

بهبود تصویر بدنی و روانی، و افزایش اعتماد به نفس از مزایای روانی عمل پروتز سینه است که با ایجاد طرح و شکل طبیعی سینه، باعث بالاتر رفتن اعتماد به نفس افراد در اجتماع و روابط شخصی می‌شود و میزان رضایت فرد از بدنش را بالاتر می‌برد. 

 

معایب و عوارض پروتز سینه

هرچند که بزرگ کردن سینه با جراحی یا ترمیم سینه‌ها بعد از ماستکتومی با کاشت سینه، روشی است که باعث تغییرات زیادی در زندگی زنان سراسر دنیا می‌شود، اما همانند هر روش جراحی، ممکن است کاشت سینه هم عوارضی داشته باشد.

 اگر برایتان سوال است که عمل پروتز سینه چه عوارضی دارد، باید بگوییم که بعد از جایگذاری ایمپلنت‌ها ممکن است کمی طول بکشد تا بدن‌تان به پروتز عادت کند. برخی خانم‌ها بعد از عمل، پشیمان شده و وجود پروتز دائمی سینه آن‌ها را عصبی می‌کند، حتی تغییرات آب و هوایی هم ممکن است روی آن‌ها تاثیر بگذارد. از دیگر معایب و عوارض ایمپلنت سینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

درد و تورم بعد از عمل

درد و تورم پس از جراحی پروتز سینه از عوارض موقتی است که به دلیل تحریک در ناحیه عمل، واکنش بدن به عمل، ترشح مایعات و خون در ناحیه عمل ایجاد می‌شود و طی چند روز با مصرف مسکن کاهش می‌یابد. 

احتمال عفونت

عفونت پس از عمل بزرگ کردن سینه از عوارض نادر اما ممکن است که به‌دلیل سیستم ایمنی ضعیف، استفاده از تجهیزات غیر ضدعفونی، عمل جراحی طولانی، و عدم رعایت بهداشت مناسب در فرآیند جراحی بوجود می‌آید.

در صورت مشاهده قرمزی، تورم، درد، گرمی، خارش، ترشحات غیر معمول، تغییر در شکل یا حجم پروتز، تب، لرزش، لخته‌ خونی و علائم عمومی عفونت بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. معمولا با مصرف آنتی بیوتیک و تخلیه مایعات می‌توان عوارض عفونت را برطرف نمود. در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به جراحی دوباره یا تعویض پروتز باشد.

خونریزی

خونریزی پس از جراحی بزرگ کردن سینه چندان طبیعی نیست و از عوارض نادری است که جای نگرانی ندارد. اما اگر در اثر شکستگی عروق، عفونت، عدم تطابق در انعقاد خون، استعمال داروهای ‌رقیق کننده خون، فشار بیش از حد روی منطقه عمل و فعالیت بدنی سنگین، دچار خونریزی بعد از ایمپلنت سینه شدید باید به پزشک مراجعه کنید.

تغییر حس نوک سینه

عمل پروتز سینه ممکن است باعث تغییر حس نوک سینه شود و حساسیت آن‌ها را کاهش دهد. تغییر در تحریک عصبی بعد از جراحی و ایجاد تغییرات در ساختار سینه یا تنش عضلانی ممکن است باعث تغییر حس نوک سینه شود. البته در بیشتر موارد، پس از جراحی بزرگ کردن سینه، برخی از تغییرات حسی در طول زمان بهبود یافته و به حالت عادی برمی‌گردند. 

پارگی یا نشتی پروتز

یکی از عوارض نادر ایمپلنت سینه، پارگی یا نشتی پروتز پس از عمل بزرگ کردن سینه با ایمپلنت است که ممکن است به‌خاطر فشار زیاد روی پروتزها، ضربه، تروما، یا خطا در جراحی رخ دهد. در صورتی که پروتز شکسته باشد، باعث نشتی مواد درون پروتز و تغییر شکل سینه می‌شود. در صورت نشت موادی مانند محلول فیزیولوژیک یا ژل سیلیکون از پروتز، شاهد تغییر شکل و حجم سینه و عفونت در ناحیه عمل خواهید بود.

نیاز به معاینات و سونوگرافی دوره‌ ای

برای بررسی شکل و حجم سینه‌ها، بررسی نشتی، پارگی یا تغییرات دیگر در پروتز، علائم عفونت و یا هر مشکل دیگری، بعد از بزرگ کردن سینه با جراحی نیاز به معاینات و سونوگرافی دوره‌ای هست. 

 

مراقبت های قبل و بعد از عمل پروتز سینه

مراقبت‌های قبل و بعد از عمل پروتز سینه تاثیر مهمی در نتیجه نهایی عمل و میزان رضایت از ظاهر و اندازه پستان‌ها دارند. با رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از عمل که در ادامه آورده‌ایم، می‌توانید احتمال بروز عوارض و خطرات جانبی ایمپلنت سینه را به حداقل برسانید: 

آزمایشات و معاینات لازم

آزمایشات و معاینات لازم برای ارزیابی وضعیت سلامت و میزان آمادگی فرد برای عمل پروتز سینه عبارتند از آزمایش خون، سونوگرافی سینه و اکو قلب.

انتخاب جراح و پروتز مناسب

قبل از عمل، درباره انتخاب جراح و پروتز مناسب تحقیق کنید. انتخاب جراح پلاستیک ناکارآمد می‌تواند ریسک بروز عوارض را بالاتر ببرد و نتیجه مطابق میل نشود. در انتخاب نوع پروتز هم نهایت دقت را داشته باشید و نوعی را انتخاب کنید که با فرم بدنی‌ شما سازگار است. 

مصرف داروهای تجویز شده

در صورتی که پزشک بعد عمل، مسکن یا آنتی‌بیوتیک یا هر داروی دیگری تجویز کرد، حتما آن‌ها را طبق دستورالعمل مصرف کنید. 

مراقبت های بعد از عمل (استراحت، عدم انجام فعالیت های سنگین)

انجام فعالیت‌های سنگین که باعث فشار و استرس یا اصطکاک در ناحیه سینه‌ها شود، بعد از عمل باید به حداقل برسد. استراحت کافی داشته باشید تا بدن‌ زمان مناسب بعد از کاشت سینه را پیدا کند و خوب احیا شود. فعالیت‌های روزمره را به تدریج از حرکات آرام و ساده شروع کنید.

 

ماندگاری پروتز سینه

بیشتر افراد در رابطه با ماندگاری پروتزها فکر می‌کنند که عمر مفید پروتز سینه ده سال است و بعد از آن باید تعویض شود. اما این واقعیت ندارد. اگر پروتزها هیچ مشکلی ایجاد نکنند و عوارضی هم در آزمایشات سالانه دیده نشود، نیازی به تعویض نیست. عمر مفید پروتز سینه سیلیکونی، ۲ سال است و ماندگاری پروتز نوک سینه هم تا سه ماه برآورد شده است.

 

مقایسه پروتز سینه با روش های دیگر مانند تزریق چربی

پروتز سینه با تزریق چربی نسبت به ایمپلنت سینه، جای زخم و اسکار کمتری دارد، چرا که چربی‌ها به بافت سینه تزریق می‌شوند. 

البته در روش بزرگ کردن سینه با تزریق چربی، سایز سینه‌ها به اندازه روش ایمپلنت بزرگ نمی‌شود، به‌علاوه اینکه روش پرهزینه‌تر و گران‌قیمت‌تری است.  

عوارض و خطرات تزریق چربی کمتر از ایمپلنت سینه است. احتمال پارگی یا نشتی در سینه پروتزی بیشتر از روش تزریق چربی است. 

تنوع اندازه در جراحی پروتز سینه بیشتر است و روش مقرون به صرفه‌تری به‌شمار می‌آید. احتمال بروز عفونت در تزریق چربی کمتر است چرا که هیچ ماده خارجی وارد بدن نشده و روش محبوبی برای زنانی است که تمایلی به کاشت سینه و استفاده از ایمپلنت سینه ندارند.

 

هزینه پروتز سینه

افزایش حجم سینه، نوعی عمل زیبایی است که تحت پوشش بیمه قرار ندارد.دستمزد جراح پلاستیک روی محاسبه هزینه ایمپلنت سینه تاثیر می‌گذارد. جهت اطلاع دقیق درباره قیمت ایمپلنت سینه با پزشک معالج و مرکز درمانی‌تان تماس بگیرید. 

عوامل موثر بر هزینه ( نوع پروتز، دستمزد جراح)

عوامل مختلفی بر تعیین هزینه عمل بزرگ کردن سینه با جراحی تاثیر می‌گذارند. اینکه پروتز دائمی سینه باشد یا پروتز متحرک، از چه نوع و مدلی برای کاشت سینه‌ها استفاده شده است، هزینه‌های بیهوشی، تجهیزات و امکانات مرکز درمانی و موقعیت جغرافیایی آن، در کنار تخصص و مهارت جراح و دستمزد جراح، مهم‌ترین عوامل موثر بر هزینه پروتز پستان هستند. هزینه‌های دوره نقاهت و بعد عمل را هم باید درنظر بگیرید. 

سوالات متداول ⁨پروتز سینه (ایمپلنت سینه)

  • یک تا دو هفته بعد عمل باید جهت چکاپ به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که ورم، التهاب، خارش و قرمزی یک هفته بعد عمل نه تنها کمتر نشدند، بلکه شدت پیدا کردند و علائم عفونت یا ترشحات غیرعادی مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید.

  • دوره نقاهت بعد از جراحی پروتز سینه در بیشتر خانم‌ها بین ۶ تا ۸ هفته است. اگر اینپلنت بدون فلپ باشد، دوره نقاهت کوتاه‌تر خواهد بود. تا ده روز اول بعد عمل، دست‌ها را بالاتر از شانه نیاورید. بعد از دو هفته می‌توانید دست‌ها را کامل حرکت دهید، اما تا شش هفته اجازه بلند کردن اجسام سنگین را ندارید.

  • ایمپلنت سینه ممکن است روی مکانیک حرکات در ورزشکاران تاثیر بگذارد، بنابراین اگر قصد انجام عمل پروتز سینه دارید، حتما حرکات خاص و کلیدی ورزش‌تان را درنظر بگیرید تا محدودیتی ایجاد نکند. ایمپلنت سینه سایز متناسب و متوسط معمولا تاثیر خاص یا بلندمدتی روی عملکرد ورزشکاران ندارد.

  • خیر، سولاریوم و آفتاب گرفتن، ضرری برای پروتزها ندارند. چرا که اشعه UV سولاریوم مانند اشعه ایکس نیست و از پوست رد نمی‌شود و فقط روی سطح پوست تاثیر می‌گذارد. بنابراین ضرری برای بافت سینه و ایمپلنت‌ها ندارد.

  • انتخاب بین تزریق چربی به سینه یا ایمپلنت سینه به شرایط بیمار، تشخیص پزشک و نوع خواسته‌ و انتظارات فرد بستگی دارد. ایمپلنت روش اقتصادی‌تری است و ماندگاری طولانی‌تری دارد.

  • پروتز سینه و پرواز با هواپیما هیچ تداخلی باهم ندارند.

  • خیر، پروتز سینه باعث سرطان نمی‌شود و حتی ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی‌دهد. اما شواهد نشان می دهند که احتمال ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک در زنانی که ایمپلنت سینه انجام دادند بیشتر است.

  • خیر، زنان بعد از کاشت سینه هم می‌توانند شیر بدهند و پروتز سینه و شیردهی هیچ تداخلی باهم ندارند. در صورت نگرانی درباره عمل پروتز سینه و بارداری یا کاشت پروتز سینه و شیردهی، حتما با جراح پلاستیک مشورت کنید. البته تغییر بافت سینه همراه با افزایش وزن طبیعی در بارداری، در برخی زنان باعث ضعیف شدن بافت سینه می‌شود. چرا که سینه‌ها منبسط و دوباره منقبض شدند. اما خوشبختانه، انجام پروتز سینه و بارداری هیچ منافاتی باهم ندارند.

  • بله، در پروتزهای سنگین ممکن است باعث درد شانه شود. بافت و وزن پروتز پستان، فاکتور مهم تاثیرگذاری بر راحتی بعد از عمل و ایجاد درد به‌شمار می‌آید. در بیشتر موارد، درد بعد عمل پروتز سینه، اتفاق شایعی است که از عوارض معمول جراحی پروتز سینه محسوب می‌شود.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.