blog banner
16

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

بررسی پزشکی توسط

بینی کلیپسی و جراحی ترمیمی : افزایش زیبایی و عملکرد بینی

بینی هم در ظاهر صورت و هم در تنفس نقش بسیار مهمی دارد

بینی هم در ظاهر صورت و هم در تنفس نقش بسیار مهمی دارد. به همین دلیل هم عمل بینی این روزها متقاضیان زیاد دارد. برخی عیوب بینی باعث مشکلات زیبایی و اختلالات تنفسی می‌شوند. بینی کلیپسی هم از جمله بینی‌هایی است که هم می‌تواند روی ظاهر فرد تاثیر بگذارد و هم تنفس را برای او سخت کند.

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد بینی‌های کلیپسی می‌شوند. با جراحی بینی می‌توان عیوب این نوع بینی‌ها را برطرف کرد. اگر بینی شما هم کلیپسی است، در ادامه با ما همراه باشید تا به دلایل ایجاد و روش‌های درمان آن اشاره کنیم.


علل ایجاد بینی کلیپسی


جراحی بینی ناموفق :  برخی افراد به ویژه افرادی که بینی گوشتی دارند، بعد از عمل به نتیجه دلخواه خود دست پیدا می‌ کنند. این بینی‌ ها بعد از عمل ممکن است حالت کلیپسی یا همان منگنه‌ ای پیدا کنند. تخصص و مهارت پزشک هم بر روی این موضوع تاثیرگذار است. اگر جراح عمل را به درستی انجام ندهد، ممکن است بینی فرد کلیپسی شود.


عوامل ژنتیکی : برخی افراد از همان بدو تولد به دلایل ژنتیکی با بینی از نوع کلیپسی به دنیا می‌آیند. این بینی‌ها نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارند، از لحاظ تنفسی هم برای فرد مشکل ساز می‌شوند.


تروما و آسیب : آسیب دیدن در تصادف یا اتفاقات این چنینی یا وارد شدن ضربه به بینی ممکن است باعث کلیپسی شدن بینی شود. در چنین مواردی فرد می‌ تواند با جراحی ظاهر بینی را تغییر دهد و تنفس را بهبود ببخشد.


ویژگی‌های اصلی بینی کلیپسی


بینی‌ های کلیپسی حالتی انگار از دو طرف با یک کلیپس یا منگنه فشرده شده‌اند. به همین دلیل هم به آنها بینی منگنه‌ای یا کلیپسی می‌گویند. این بینی یک سری ویژگی دارد که به کمک آنها خیلی راحت قابل تشخیص است. در ادامه به این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم:


نازک بودن فضای داخل بینی : فضای داخل بینی‌های کلیپسی کم است. این بینی‌ها از کناره‌ها فشرده هستند و به همین دلیل هم فضای داخلی آنها کوچک‌تر می‌شود.


پره‌های فرو رفته : پره‌های بینی در کناره‌ها فر رفته هستند و به همین دلیل هم بینی شکل خوبی ندارد.


کاهش غضروف : غضروف این بینی‌ها کم و تحلیل رفته است. به همین دلیل هم هست که پره‌ها حالت فرو رفته پیدا می‌کنند.


مشکل تنفسی : راه تنفس در این بینی‌ها معمولا مسدود است و فرد نمی‌تواند به خوبی از بینی نفس بکشد.


مراحل جراحی ترمیمی بینی کلیپسی


اگر بینی بعد از جراحی زیبایی دچار مشکل شده باشد و حالت کلیپسی پیدا کرده باشد، باید آن را ترمیم کرد. اگر هم به شکل مادرزادی یا در اثر ضربه یا تروما این اتفاق افتاده باشد، جراح می‌تواند عیوب بینی را با جراحی تا حد زیادی برطرف کند. مراحل جراحی ترمیمی بینی کلیپسی به شرح زیر است:


1. در مرحله اول جراح بینی شما را معاینه می‌ کند. ممکن است در این مرحله به عکس رادیولوژی یا اسکن بینی هم نیاز باشد. بعد از بررسی جراح در مورد نحوه انجام عمل بینی به روش باز، بسته و... تصمیم می‌گیرد.


2. مرحله دوم در واقع همان روز عمل است. در این مرحله شما را بیهوش می‌ کنند تا برای عمل آماده شوید. ترمیم بینی‌ های کلیپسی معمولا با روش جراحی باز انجام می‌ شود. در این مرحله جراح بینی را از قسمت مورد نظر برش می‌ دهد تا بتواند تغییرات لازم را بر روی بینی ایجاد کند.


3. در مرحله سوم از ترمیم بینی‌ های کلیپسی ممکن است نیاز به پیوند غضروف یا حتی استخوان باشد. در چنین شرایطی جراح باید از قسمت‌ های دیگر بدن مانند پشت گوش یا قفسه سینه غضروف یا استخوان بردارد.


4. در مرحله چهارم و بعد از انجام مراحل قبلی، جراح با تکنیک خاص سعی می‌ کند تا چسبندگی و فرورفتگی کناره‌ های پره بینی را کاهش دهد. همچنین مجاری بینی را بازتر می‌کند تا بیمار بتواند راحت‌ تر نفس بکشد.


5. در آخرین مرحله هم بخیه‌ های داخلی را می‌ زند و برش‌ های بینی را با بخیه‌ های خارجی می‌ بندد. این بخیه‌ ها ممکن است جذبی یا غیر جذبی باشند. در صورت استفاده از بخیه غیر جذبی، باید چند روز بعد از عمل برای کشیدن بخیه‌ ها مراجعه کنید.

 


مزایای جراحی ترمیمی بینی


از بین بردن عیوب ظاهری بینی : یکی از مشکلاتی که بعد از عمل جراحی زیبایی بینی ممکن است پیش بیاید، همین کلیپسی شدن بینی است. این مشکل در ظاهر فرد هم تاثیر می‌ گذارد. با عمل ترمیمی بینی می‌توان عیوب ظاهری آن را برطرف کرد.


افزایش هماهنگی اجزای صورت : بعد از جراحی ترمیمی بینی کلیپسی، فرم بینی با سایر اجزای صورت هماهنگ‌ تر می‌شود. همین موضوع باعث افزایش جذابیت و گیرایی چهره شده و رضایت فرد از صورتش را افزایش می‌دهد.


بهبود مشکلات تنفسی : مشکلات تنفسی خیلی از افراد را بعد از اولین عمل بینی تحت تاثیر قرار می‌ دهند. با جراحی ترمیمی بینی می‌توان این مشکلات را برطرف کرد و از تنفس راحت‌ تر و مهم‌ تر از همه بدون صدا لذت برد.


افزایش اعتماد به نفس: جراحی ترمیمی بینی اگر توسط جراح متخصص و باتجربه انجام شود، ظاهر بینی را بهبود می‌ بخشد و نقش زیادی در افزایش اعتماد به نفس فرد دارد.

 


معایب و عوارض احتمالی جراحی


نارضایتی مجدد از نتیجه عمل : گاهی اوقات فرد به منظور بهبود ظاهر بینی کلیپسی عمل ترمیمی انجام می‌دهد، اما نتیجه باز هم رضایت بخش نخواهد بود.


افزایش خطر عفونت : عمل ترمیمی با خطر عفونت همراه است. در این عمل معمولا از پیوند غضروف و استخوان استفاده می‌ کنند. بخش‌ های پیوندی ممکن است آلوده باشند و خطر عفونت را افزایش دهند.


ورم برگشت ناپذیر : در برخی موارد عمل ترمیمی باعث ورم برگشت ناپذیر می‌شود. ممکن است زمان زیادی برای برطرف شدن این تورم نیاز باشد و در آخر هم ورم به طور کامل از بین نرود.


هزینه بالا : هزینه‌ های جراحی بینی ترمیمی نسبت به اولین جراحی زیبایی بالا است. هر پزشکی هم انجام این جراحی را قبول نمی‌کند. به همین دلیل اگر نیاز به جراحی ترمیمی بینی دارید، باید جراحی را پیدا کنید که مهارت کافی رد این زمینه داشته باشد.


ایجاد مشکلات تنفسی : گاهی اوقات فرد هیچ مشکل تنفسی ندارد، اما از ظاهر بینی خود راضی نیست. به همین دلیل تصمیم به جراحی می‌ گیرد. بعد از جراحی ممکن است مشکل ظاهری بینی حل شود، اما مشکل تنفسی برای فرد ایجاد شود. همین موضوع باعث می‌ شود که فرد به جراحی مجدد نیاز داشته باشد.

 


مراقبت‌های بعد از عمل ترمیم بینی کلیپسی


استراحت کافی : بعد از اینکه عمل ترمیمی بینی انجام شد و به خانه برگشتید، باید استراحت کنید. این کار باعث کاهش درد و تورم بینی و جلوگیری از خونریزی می‌شود.


عدم انجام فعالیت‌های سنگین : بعد از عمل ترمیم بینی نباید فعالیت‌ های سنگین انجام دهید یا به باشگاه بروید. بهتر است فعالیت‌ های ورزشی را به چند ماه بعد از عمل موکول کنید. از بلند کردن اجسام سنگین بعد از عمل هم بپرهیزید.


استفاده از کمپرس یخ:  برای کاهش تورم و جلوگیری از کبودی بهتر است از کمپرس یخ در اطراف بینی استفاده کنید. البته باید این کار را با مشورت پزشک انجام دهید.


مصرف داروها به طور مرتب : بعد از عمل ترمیم بینی کلیپسی جراح برای شما دارو تجویز می‌کند. این داروها معمولا برای جلوگیری از عفونت و تورم هستند. شما باید تمام این داروها را سر وقت و تا آخرین عدد مصرف کنید.


مصرف غذاهای نرم و آبکی : بعد از انجام جراحی بینی باید غذاهای نرم و آبکی مصرف کنید. در غیر این صورت هنگام جویدن فک بالا و پایین می‌ رود و به بینی فشار وارد می‌ شود. این موضوع می‌ تواند منجر به درد، تورم و حتی جابه‌ جایی غضروف‌ ها و تغییر شکل بینی شود.


رعایت بهداشت دهان و بینی : رعایت بهداشت دهان و بینی بعد از عمل بسیار مهم است. شما باید بعد از هر وعده غذایی به آرامی مسواک بزنید. این کار به جلوگیری از بوی بد دهان بعد از عمل بینی هم کمک می‌کند.


شستشوی بینی طبق توصیه پزشک : بعد از عمل پزشک به شما می‌گوید که چگونه داخل بینی خود را شستشو دهید تا خون‌ های لخته شده در حین عمل نرم و خارج شوند. شما باید این کار را با دقت و طبق دستور پزشک انجام دهید.


اجتناب از سیگار، قلیان و الکل:  بعد از عمل به هیچ عنوان از محصولات تنباکو و الکل استفاده نکنید. این موارد خطر خونریزی را افزایش می‌ دهند و خوب شدن زخم‌ ها را به تعویق می‌ اندازند.


خوابیدن به شکل طاق باز : بعد از عمل فقط باید به پشت یا همان طاق باز بخوابید. اصلا نباید دمر یا به پهلو بخوابید، چون به بینی فشار وارد می‌ کند و در نهایت هم منجر به کج شدن بینی می‌شود.


خندیدن و عطسه کردن آرام : بهتر است بعد از عمل اصلا نخندید یا اینکه خیلی آرام این کار را انجام دهید. در هنگام خندیدن بهتر است با دست صورت خود را نگهدارید تا دهانتان خیلی باز نشود. همچنین باید به آرامی عطسه کنید. از مواد آلرژی زا و نور خورشید دوری کنید، چون باعث عطسه می‌ شوند.

 


رفع عیوب بینی کلیپسی با عمل ترمیمی


یکی از انواع بینی که واقعا به ترمیم نیاز دارد، بینی منگنه ای یا همان کلیپسی است. البته ممکن است فرد به صورت مادرزادی با این نوع بینی به دنیا بیاید یا اینکه بینی در اثر آسیب یا ضربه این فرم را به خود بگیرد. به هر حال عمل زیبایی می‌تواند نواقص ظاهری این نوع بینی را با پیوند غضروف یا سایر مواد پیوندی برطرف کند.

رینوپلاستی ثانویه علاوه بر برطرف کردن فرورفتگی‌های کناری بینی‌های کلیپسی، مشکلات تنفسی را نیز برطرف می‌کند؛ بنابراین اگر بینی شما هم کلیپسی شده و ظاهر و مشکلات تنفسی شما را آزار می‌ دهند، می‌ توانید برای یک جراحی ترمیمی برنامه ریزی کنید.
 

 
 

 

 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    224

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    207

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • بله، اما بهتر است فرد بالای ۱۸ سال سن داشته باشد. همچنین در سنین بالا این عمل خیلی توصیه نمی‌شود، زیرا درصد موفقیت آن پایین خواهد بود.

    • خیر، این روش معمولا با پیوند غضروف انجام می‌گیرد و به همین دلیل هم روش‌های غیر جراحی برای آن کاربردی ندارند.

    • متغیر. هزینه این جراحی به ایرادات بینی، جراح، کلینیک و... بستگی دارد، اما باید بدانید که بیمه این هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.