دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

سینوس لیفت

دوره نقاهت

3 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

2 ساعت

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

سینوس لیفت جراحی است که برای رفع کمبود استخوان فک بالا به‌ویژه برای ایمپلنت دندان به کار می‌رود. این عمل شامل بالا بردن کف سینوس و پر کردن آن با مواد پیوند استخوانی است.

مــراحـل عمــل سینوس لیفت

آماده‌سازی

1

15 دقیقه

ایجاد برش

2

30 دقیقه

بلند کردن غشای سینوس

3

20 دقیقه

پر کردن فضا

4

30 دقیقه

بستن برش

5

10 دقیقه

استراحت پس از عمل

6

10 دقیقه

مراقبت های بعد از سینوس لیفت

عـــوارض سینوس لیفت

  • دوری از سیگار.
  • دوری از فشرده‌سازی سینوس.
  • استفاده از مسکن.
  • خودداری از عطسه کردن.
  • عفونت سینوس.
  • سوراخ شدن غشای سینوس.
  • کبودی صورت.
  • شکسته شدن ایمپلنت.

قبل از شروع به صحبت در خصوص سینوس لیفت ضروری است که در ابتدا بدانیم سینوس چیست و در کجا قرار دارند؟ سینوس ها فضا های بزرگ و خالی از هوا هستند که در زیر استخوان گونه شما قرار دارند. سینوس شما می تواند . مانند سپری از ضربات مستقیم به چشم ها و مغز جلوگیری کند و همچنین سینوس ها فضای استخوان جمجمه را سبک تر کرده و نیز عایق حرارتی برای چشم و مغز هم محسوب می شوند.


اندازه این فضاهای هوایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ریشه دندان ‌های عقب بالایی می ‌تواند در ارتباط نزدیک با سینوس ‌ها قرار داشته باشد، به خصوص اگر سینوس‌ها بزرگ باشند. اما عمل سینوس لیفت چست؟

 

سینوس لیفت یک روش جراحی است و زمانی انجام می ‌شود که استخوان کافی در فک بالا وجود نداشته باشد یا سینوس ها خیلی به فک نزدیک باشند و استحکام لازم برای کاشت دندان یا ایمپلنت را نداشته باشند.


عمل سینوس لیفت این امکان را برای شما فراهم می کند که حتی اگر استخوان کافی در فک بالایی خود ندارید، ایمپلنت دندانی انجام دهید.


این جراحی شامل بالا بردن کف سینوس ماگزیلاری و پر کردن فضا با مواد پیوند استخوان است. با گذشت زمان، مواد پیوند استخوان سفت شده و با استخوان طبیعی شما یکپارچه می‌ شود و باعث رشد استخوان و بهبود تراکم استخوان می‌شود.

سینوس کلمه آناتومیکی برای حفره است. سینوس ماگزیلا حفره بزرگ بینی است که به آن سینوس فک نیز می‌گویند. در سینوس لیفت، کف حفره بینی بالا می‌رود. غشای مخاطی سینوس با ماده جایگزین استخوان پر می‌شود. به این ترتیب، لایه استخوانی بین حفره دهان و حفره سینوس ضخیم‌تر می‌شود.


این روش ممکن است به عنوان تقویت سینوس، بالا بردن سینوس، پیوند سینوس یا افزایش کف سینوس ماگزیلاری نیز نامیده شود.


نشان داده شده است که انجام عمل جراحی سینوس لیفت شانس موفقیت آمیز بودن ایمپلنت را افزایش می دهد. 


به طور کلی تحیل استخوان ها می تواند به دلایل زیر اتفاق بیافتد:

 

  • وقتی دندان‌ های عقب فک بالا برای مدتی از بین رفته باشند، استخوان فک به طور طبیعی تحلیل می‌ رود این مشکل همچنین باعث بزرگ شدن حفره سینوسی می شود.

 

  • ساختار استخوان ممکن است به دلیل بیماری پریودنتال (لثه) از بین رفته باشد.

 

  • به دلیل آناتومی جمجمه، پشت فک بالا به طور طبیعی استخوان کمتری نسبت به فک پایین دارد.

 

  • سینوس های ماگزیلاری شما به طور طبیعی خیلی نزدیک به ناحیه فک بالا هستند. شکل و اندازه سینوس ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است و همچنین می توانند با افزایش سن بزرگتر شوند.

 

مردی درحال معاینه شدن توسط پزشک برای بررسی وضغیت سینوس برای عمل لیفت sinus

انواع روش لیفت سینوس

بسته به موقعیت و میزان آتروفی بافت استخوانی، 2 روش برای انجام این عمل وجود دارد: لیفت سینوس باز و لیفت سینوس بسته که ما در ادامه به بررسی هر یم از این روش ها می پردازیم.

 

جراحی لیفت سینوس باز

سینوس لیفت باز چیست: این نوع جراحی روشی است که دندانپزشکان بیشتر از آن استفاده می کنند. کل عمل لیفت سینوس باز تحت بی حسی موضعی انجام می شود. پس از بی حسی کامل لثه، در قسمت فک بالا بریده می شود و در ناحیه سینوس یک ورودی یا سوراخ برای رسیدن به استخوان ایجاد می شود.

اگر دچار از دست دادن دندان هستید، جایگزینی دندان به شکل ایمپلنت دندانی معمولاً بهترین راه حل است. اما قبل از اینکه دندانپزشک شما درمان با ایمپلنت را انجام دهد، ابتدا تراکم استخوان شما را بررسی می‌کند: اگر به دلیل فقدان دندان به مدت طولانی، استخوان فک تحلیل رفته باشد، قبل از قرار دادن ایمپلنت، باید پیوند استخوان در فک بالا یا پایین انجام شود. پس از آنکه استخوان کافی وجود داشت، ایمپلنت‌ها می‌توانند محکم در استخوان جوش بخورند.

سپس از طریق این سوراخ، پزشک به غشای مخاطی می رسد که سینوس داخل آن را می پوشاند، به آن غشای اشنایدر نیز می گویند. پس از آن، دندانپزشک با استفاده از ابزار جراحی مخصوص، با احتیاط برای اینکه به غشای اشنایدر آسیبی وارد نشود، مخاط سینوس را بلند کرده و مواد استخوانی را در آنجا جایگزاری می کند. پس از اتمام عمل، زخم بخیه می شود و باید حدود 4-6 ماه صبر کرد تا بافت استخوانی ترمیم شود و سپس ایمپلنت را نصب کرد.


لیفت سینوس باز در بسیاری از شرایط تنها روش بهبود استخوان در فک بالا است و همچمین لیفت سینوس باز برای آن دسته از بیمارانی انجام می شود که عملاً هیچ بافت استخوانی ندارند و ایمپلنت به سادگی قابل تعمیر نیست. اگر بیمار هنوز حدود 3-4 میلی متر استخوان داشته باشد، عمل لیفت سینوس بسته مورد نیاز است.

 

جراحان در کلینیک دندانپزشکی در حال جراحی لیفت سینوس باز

جراحی لیفت سینوس بسته

لیفت سینوس بسته تکنیک لیفت سینوس کلوز عوارض کمتری دارد زیرا نیازی به ایجاد برش های خاصی روی لثه نیست. در طی این عمل تمامی اقدامات لازم برای نصب ایمپلنت از سوراخ ایجاد شده وارد می شوند. پزشک با کمک ابزارهای جراحی خاص، غشای اشنایدر را بلند می کند، و سپس فضای تشکیل شده را با مواد استخوانی پر می کند.

 

انجام لیفت سینوس بسته در کلینیک دندانپزشکی توسط متخصصین

جراحی سینوس لیفت چگونه است

چندین روش مختلف برای جراحی لیفت سینوس وجود دارد. رویکرد ایده آل برای شما ممکن است به میزان استخوانی که در حال حاضر در فک خود دارید، نوع پیوند استخوانی که پزشک استفاده می کند و میزان استحکام و استخوانی که برای انجام ایمپلنت نیاز دارید بستگی داشته باشد.

 


برخی از مراحل اساسی شامل موارد زیر است:


ممکن است به شما آرام بخش های خوراکی یا داخل وریدی داده شود یا دندانپزشک ناحیه را با بی حسی موضعی بی حس کند تا در طول عمل راحت باشید.
جراح شما برش هایی را در قسمت پشتی بافت لثه شما ایجاد می کند و استخوان را در معرض دید قرار می دهد.
جراح ناحیه کوچکی از استخوان را برش می ‌دهد و مراقب است که از آسیب به سینوس های شما جلوگیری کند.


جراح شما ناحیه ایجاد شده را با مواد پیوند استخوان پر می کند که این پیوند می تواند از استخوان ناحیه دیگری در بدن شما یا مواد استخوان مصنوعی گرفته شده باشد. در انتها جراح شما برای بستن برش های لثه از بخیه استفاده می کند.


برخی از شایع ترین عوارض جانبی پس از لیفت سینوس تورم و خونریزی است. این ناراحتی معمولاً بیش از چند روز طول نمی‌کشد و می‌توانید طبق دستور پزشک به فعالیت‌های منظم خود بازگردید.

مواد پیوندی استخوانی از خودتان، دیگران، حیوانات و منابع مصنوعی در دسترس هستند. مواد پیوندی یک داربست برای رشد استخوان خود شما ایجاد می‌کنند. این فرآیند ممکن است چهار تا ۱۲ ماه طول بکشد.


شایع ترین عارضه برای جراحی لیفت سینوس سوراخ شدن غشای اشنایدرین است. این غشاء حفره سینوس ماگزیلاری را می پوشاند و سوراخ شدن آن خطر سینوزیت مزمن و عفونت سینوس را افزایش می دهد.


اگر این اتفاق در حین جراحی رخ دهد، پزشک سعی می کند غشاء را ترمیم کند یا جراحی را به طور کامل متوقف کند.


پس از جراحی بدون عارضه سینوس لیفت، پزشک احتمالاً دستور العمل‌های بهبودی مانند:

 

  • برای جلوگیری از عفونت، در صورت تجویز آنتی بیوتیک مصرف کنید.
  • از دمیدن شدید  و عطسه کردن خودداری کنید.
  • از مسواک زدن دندان های خود برای یک دوره زمانی معین خودداری کنید تا از جابجایی آسیب به بافت یا خونریزی جلوگیری کنید.
  • برای تسکین ناراحتی از مسکن استفاده کنید.
  • از استعمال دخانیات خودداری کنید، استعمال دخانیات می تواند زمان بهبودی شما را به تاخیر بیاندازد.

 

معمولاً یک هفته پس از انجام عمل به باید به پزشک خود مراجعه خواهید کرد و در این تایم اگر دردی را تجربه کردید که به جای بهبودی رو به بدتر شدن بود یا خونریزی که کنترل آن ممکن نباشد، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.

 

کلینیک و اتاق دندانپزشکی و جزاحی در حال بررسی عکس بیمار برای شروع عمل لیفت سینوس

جراحی لیفت سینوس درد دارد

در واقع نمی توان در مود میزان دردناکی این درمان یا اینکه آیا لیفت سینوس درد دارد یا خیر نظر قطعی اعلام کرد اما قطعا سینوس لیفت هم مانند بسیاری از درمان های دیگر بدون درد و عارضه نیست و اینکه شما چه مقدار درد را تحمل می کنید بسته به نوع درمان و مهارت پزشک شما دارد.

متداول‌ترین غشاء برای سینوس لیفت، Bio-Gide است که قابل حل شدن است. این غشاء مصنوعی از منشأ خوک به دست می‌آید. جراح شما توضیح خواهد داد که قصد دارد چه محصولاتی را برای سینوس لیفت شما استفاده کند.

بیماران مختلف به درد واکنش متفاوتی نشان می دهند. با این حال، احتمالا این روش باعث درد و ناراحتی قابل توجهی برای شما پس از از بین رفتن آثار بی حسی خواهد شد و تورم ناخوشایندی را در ناحیه صورت تجربه خواهید کرد.

 

خانمی که بخاطر درد سینوس هایش ناراحت است

مزایا و معایب سینوس لیفت

معمولاً علاوه بر انجام سینوس لیفت برای درمان های مربوط به دندان پزشکی، این درمان به عنوان یک جراحی پلاستیک صورت هم مورد استفاده قرار می ‌گیرد و تنها به درمان مشکلات دندان پزشکی مربوط نمی ‌شود. برخی از مزایا و ارتباطات لیفت سینوس با درمان دندان پزشکی و جراحی پلاستیک به شرح زیر باشند:

 

  • جلوگیری از افتادگی صورت:

لیفت سینوس می‌ تواند با تقویت منطقه سینوس، از افتادگی و تضعیف عضلات در این ناحیه جلوگیری کند. 

 

  • کاهش چین و چروک:

جراحی لیفت سینوس می‌ تواند به کاهش چین و چروک‌ های منطقه سینوس و پیری پوست در این ناحیه کمک کند. 

 

  • بهبود ظاهر چشم ها:

با بهبود وضعیت سینوس، چشمان شما جوان تر به نظر می رسند.

 

  • افزایش اعتماد به نفس:

به دلیل بهبود ظاهر چشم ها و منطقه سینوس، شما ممکن است احساس بهتری نسبت به ظاهر خود داشته باشید و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید.

 

  • زیر ساخت برای ایمپلنت دندان:

در برخی موارد، لیفت سینوس می ‌تواند فضای کافی در منطقه سینوس ایجاد کند و به این ترتیب، زیر ساخت مناسبی برای ایمپلنت دندان فراهم آورد.

 

  • افزایش زیبایی فک:

لیفت سینوس ممکن است بهبودی در ظاهر فک و ناحیه پیرامون آن داشته باشد، که موجب بهبود کلی زیبایی صورت و فک شما می ‌شود.

دندانپزشک شما می‌تواند پس از بهبودی غشاء، سینوس لیفت را تکرار کند. بهبودی معمولاً چند ماه طول می‌کشد. غشای بهبود یافته تمایل به ضخیم‌تر و قوی‌تر شدن دارد، به این معنی که احتمال موفقیت تلاش دوم برای سینوس لیفت بیشتر است.

شایع ترین عارضه برای جراحی لیفت سینوس سوراخ شدن غشای اشنایدرین است. همانطور که گفته شد این غشاء حفره سینوس ماگزیلاری را می پوشاند و سوراخ شدن آن خطر سینوزیت مزمن و عفونت سینوس را افزایش می دهد. همه روش های جراحی خطرات و عوارض خود را دارند. عوارض سینوس لیفت با علائم بعد از عمل مانند تورم و التهاب متفاوت است.


در اینجا چند عارضه که ممکن است در اثر عمل لیفت سینوس ایجاد شود آورده شده است:

  • نکروز استخوان
  • شکسته شدن ایمپلنت
  • شکستگی استخوان
  • پارگی غشای سینوس
  • جابجایی ایمپلنت ها به داخل سینوس ماگزیلاری
  • کبودی صورت
  • سینوزیت
  • صدمات عصب فرواوربیتال

 

هرچند علائم ذکر شده نادر هستند اما مهم است که در صورت نیاز به هر نوع جراحی دندان ‌پزشکی یا جراحی پلاستیک لیفت سینوس، با پزشکان متخصص مشورت کنید تا بهترین تصمیمات و درمان ‌ها برای نیازهای خاص شما تعیین شود هر عمل جراحی ممکن است با ریسک‌ها همراه باشد، و انتخاب درست یک تیم پزشکی متخصص این ریسک ها را به حداقل می رساند.

 

مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

بهبودی پس از عمل جراحی لیفت سینوس معمولاً شامل چند روز استراحت است تا امکان بهبودی اولیه فراهم شود. همچنین توصیه می شود از فعالیت های شدید در روزهای ابتدایی پس از انجام عمل اجتناب کنید از دیگر مراقبت های ضروری پس انجام سینوس لیفت عبارت اند از:

 

  • برای جلوگیری از عفونت، در صورت تجویز آنتی بیوتیک مصرف کنید.
  • از دمیدن شدید بینی و عطسه کردن خودداری کنید که می تواند بر روی قرارگیری مواد پیوند استخوان تاثیر بگذارد.
  • از مسواک زدن دندان های خود برای یک دوره زمانی معین خودداری کنید تا از ایجاد لخته یا خونریزی جلوگیری کنید.
  • برای تسکین درد از مسکن استفاده کنید.
  • از استعمال دخانیات خودداری کنید چون استعمال دخانیات می تواند زمان بهبودی شما را مختل کند.

 

خانمی در حال عطسه زدن با علمت ممنوع بون آن بدلیل عمل sinus lift

 

همچنین اگر پس از جراحی ایفت سینوس شما از ایمپلنت های دندانی استفاده کرده اید بغصی از غوارض مانند شکست های ایمپلنت دندان قابل پیشگیری نیستند، اما می توانید اقداماتی را برای کاهش خطر آسیب به ایمپلنت ها انجام دهید از جمله:

 

  • از ایمپلنت های دندانی خود به درستی مراقبت کنید. روزانه مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و از دهانشویه استفاده کنید.
  • هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • سیگار نکشید.
  • برای حمایت از استخوان ها، مصرف کلسیم خود را افزایش دهید. مکمل مصرف کنید یا غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، کلم بروکلی، پرتقال و پنیر بخورید.
  • اگر دندان قروچه دارید از دندانپزشک خود در مورد محافظ های دهان برای درمان دندان قروچه سوال بپرسید.
  • پرهیز از عاداتی که به دندان آسیب می رساند (خوردن یخ و آب نبات) 

شما معمولاً در عرض یک هفته پس از انجام عمل به پزشک مراجعه خواهید کرد همچمین اگر در این تایم دردی را تجربه کردید که به جای بهبودی بدتر شد یا خونریزی که کنترل آن میسر نبود، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.

قیمت جراحی لیفت سینوس

هزینه های جراحی لیفت سینوس بسته به مواد پیوند استخوان مورد نیاز، پیچیدگی عمل، هزینه های مرکز انجام عمل و دستمزد پزشک برای هر فرد متفاوت است و اگر شما بیمه دندانپزشکی دارید، بیمه ممکن است بخشی از هزینه این عمل را بپردازد. 


به طو کلی قیمت انجام عمل لیفت سینوس بسته  6میلیون تومان و قیمت جراحی سینوس لیفت باز 12 میلیون تومان گزارش شده است.

تفاوت لیفت سینوس باز و بسته

مزیت عمل لیفت سینوس بسته این است که اگر حجم اولیه استخوان شما 3-4 میلی متر بود، ایمپلنت را می توان در همان روز، بلافاصله پس از انجام این اقدامات نصب کرد. علاوه بر این، بر خلاف روش باز، لیفت سینوس بسته عملاً کبودی و تورمی ایجاد نمی کند و روند بهبودی به طور کلی بسیار آسان تر و سریعتر است.

ممکن است ایمپلنت‌های دندانی معمولی در قسمت پشتی فک بالا امکان‌پذیر نباشند. جراحی سینوس لیفت کاملاً انتخابی است و پس از بررسی گزینه‌های ممکن (به زیر مراجعه کنید) تصمیم ادامه دادن کاملاً به عهده شماست. دندانپزشک شما تمام گزینه‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته شما را از جمله پروتز یا بریج، و گزینه عدم جایگزینی دندان را بررسی خواهد کرد تا بتوانید تصمیم بگیرید که چگونه ادامه دهید.


مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که یک پزشک حرفه ای را انتخاب کنید که همه چیز را برای شما توضیح دهد و عمل را با کیفیت بالا انجام دهد، زیرا همه دندانپزشکان تکنیک لیفت سینوس بسته را نمی دانند و همه تجربه کافی ندارند.

شرایط ایمپلنت

ایمپلنت دندانی یک پایه فلزی است که از طریق جراحی به استخوان فک متصل می شود پس از قرار گرفتن در محل، دندانپزشک ترمیمی یا ایملنتوژیست یک دندان جایگزین را روی ایمپلنت نصب می کند.


ایمپلنت های دندانی درصد موفقیت بالایی دارند، اما برخی از افراد با شکست ایمپلنت دندان مواجه می شوند. تخمین زده می شود که حدود 5 تا 10 درصد از ایمپلنت های دندانی، مدت کوتاهی پس از عمل یا ماه ها یا سال ها بعد، با شکست مواجه می شوند.


عوامل متعددی می تواند بر موفقیت ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد. این عوامل شامل:

 

  • بیماری های لثه:

لثه های سالم معیاری برای جراحی ایمپلنت دندان هستند و با بیماری فعال لثه نمی توانید این روش را انجام دهید.

 

  • سیگار کشیدن:

سیگار کشیدن همچنین می تواند باعث شکست ایمپلنت دندان شود زیرا جریان خون را در لثه ها محدود می کند و روند بهبود را کند می کند. مطالعات تحقیقاتی متعدد نشان می دهد که افراد سیگاری می توانند تا 20 درصد میزان شکست ایمپلنت دندانی داشته باشند.

 

سیگاری بودن به این معنی نیست که شما واجد شرایط ایمپلنت دندان نیستید. با این حال، اگر یک هفته قبل از کاشت ایمپلنت دندان را ترک کنید و حداقل دو ماه پس از کاشت ایمپلنت سیگار نکشید، ممکن است نتیجه بهتری داشته باشید.

 

  • استخوان فک آسیب دیده:

یک روش موفقیت آمیز نیز به استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت بستگی دارد. بدون استخوان سالم کافی، جراح نمی تواند ایمپلنت را با جراحی در فک شما قرار دهد. از دست دادن استخوان ممکن است با پوکی استخوان اتفاق بیفتد.

 

این وضعیت زمانی ایجاد می شود که تراکم استخوان کاهش یابد در این حالت استخوان ها شکننده می شوند و خطر شکستگی افزایش می یابد. بیماری شدید لثه نیز می تواند باعث تحلیل رفتن استخوان های دهان شود.

 

  •  شرایط پزشکی:

شکست ایمپلنت دندان در صورت تشخیص بیماری خود ایمنی یا بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید و دیابت که باعث می شود بدن با سرعت کمتری بهبود یابد، امکان پذیر است. استفاده از برخی داروها نیز می تواند منجر به شکست ایمپلنت دندان شود.

 

بنابراین مهم است که در مورد هر دارویی (نسخه ای و بدون نسخه) که در حال حاضر مصرف می کنید با جراح دهان خود صحبت کنید.

 

  •  رعایت بهداشت:

توانایی رعایت بهداشت دهان و دندان پس از ایمپلنت دندان نیز بر میزان موفقیت تاثیر دارد. اگر محدودیت ‌هایی دارید که بر دامنه حرکتی شما تأثیر می‌ گذارد یا در توانایی تمیز کردن دندان‌هایتان اختلال ایجاد می‌کند، کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستید.

 

  • یک جراح بی تجربه:

همه جراحان تخصص لازم برای ایمپلنت را ندارند د و اگر جراح بی تجربه داشته باشید، احتمال شکست ایمپلنت دندان شما وجود دارد. 
 

سوالات متداول سینوس لیفت

  • 6 ماه پس از انجام عمل لیفت سینوس شما می توانید ایمپلنت های دندانی را قرار دهید

  • تورم حدود 2 تا 5 روز ادامه دارد که شما می توانید با استفاده از کمپرس یخ در 24 ساعت اول از شدت تورم بکاهید.

  • نه، لیفت سینوس ربطی به توانایی شما در تنفس ندارد. به هیچ وجه روی تنفس تاثیر نمی گذارد.

  • بله، حتی اگر این اتفاق زمانی رخ دهد که به اشتباه یا توسط یک جراح بی‌تجربه انجام شود. حتی اگر توسط جراح آموزش دیده به درستی انجام شود، ممکن است خطر عفونت و سایر مشکلات وجود داشته باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که قرار ملاقات های بعدی را در طول بهبودی حفظ کنید.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.