دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

لیپوماتیک

دوره نقاهت

7 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

1 ساعت 30 دقیقه

مدت ماندگاری

10

10 سال

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

لیپوماتیک با استفاده از امواج صوتی و حرکتی، چربی‌ها را از بافت جدا کرده و بدون آسیب به بافت‌های اطراف، آن‌ها را تخلیه می‌کند. این روش به بهبود نتایج زیبایی کمک می‌کند.

مــراحـل عمــل لیپوماتیک

آماده‌سازی و بی‌حسی

1

15 دقیقه

ایجاد سوراخ‌های کوچک برای کانولا

2

10 دقیقه

استفاده از امواج اینفراسونیک

3

20 دقیقه

تزریق محلول تامیسنت

4

10 دقیقه

خروج چربی و مایع

5

20 دقیقه

بستن نواحی برش

6

10 دقیقه

مراقبت های بعد از لیپوماتیک

عـــوارض لیپوماتیک

  • اجتناب از عوامل آسیب‌زا
  • ناحیه جراحی را به سمت پایین بدن ماساژ دهید
  • از گن استفاده کنید
  • رژیم غذایی متعادل و سالم
  • تورم و التهاب
  • عفونت در موارد نادر
  • ترومبوفلبیت
  • مشکلات قلبی یا کلیوی

لیپوماتیک، روش جراحی زیبایی برای حذف چربی موضعی اضافی بدن است. این روش به‌طور سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی انجام می‌شود و در مقایسه با لیپوساکشن، عمل کم‌خطرتری است. در لیپوماتیک، حجم زیادی از چربی اضافی در یک جلسه از بدن خارج می‌شود و درد و عوارض جانبی کمتری نسبت به لیپوساکشن دارد.

لیپوماتیک برای افرادی مناسب است که چربی موضعی اضافی در نواحی خاصی از بدن مانند شکم، باسن، ران و بازوها دارند و می‌خواهند این چربی‌ها را به‌طور موضعی حذف کنند. اما افرادی که چاقی شدید یا بیماری‌های زمینه‌ای دارند، نمی‌توانند این روش را انجام دهند و باید روش‌های دیگری را در پیش بگیرند. تا انتهای این مطلب همراه باشید تا بدانید لیپوماتیک چیست، جراحی لیپوماتیک چه کاربرد، مزایا و معایبی دارد.

 

لیپوماتیک چیست؟

عمل لیپوماتیک، روش کاهش وزن و تغییر شکل نواحی خاصی از بدن با دفع چربی اضافی است که بدون بی‌حسی انجام می‌شود و چربی‌ها با حرکات ارتعاشی (لرزشی) از بافت‌ جدا شده و بدون درد و خون‌ریزی از بدن دفع می‌شوند. هدف جراحی لیپوماتیک تغییر اندازه و شکل بدن است که میزان زیادی از چربی را طی یک جلسه از بدن خارج می‌کند. لیپوماتیک معمولا همزمان با سایر روش‌های جراحی پلاستیک مانند لیفت بدن، ماموپلاستی بالاتنه و ابدومینوپلاستی انجام می‌شود. این روش مختص خانم‌ها نیست و آقایان هم می‌توانند از آن استفاده کنند. لیپوماتیک صرفا برای اصلاح خطوط بدن و کاهش وزن است و برای درمان چاقی باید از سایر انواع عمل لاغری استفاده کرد.

 

دلایل انجام عمل لیپوماتیک

از دلایل اصلی انجام لیپوماتیک کل بدن می‌توان به بهبود خطوط و انحناهای بدن و فرم بدنی بهتر با حذف چربی‌های موضعی اشاره کرد. 

جراحی لیپوماتیک گاهی به عنوان بخشی از درمان برخی بیماری‌ها مانند لیپودیستروفی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند در بازسازی بافت‌های آسیب دیده در برخی تروماها و سوختگی‌ها کاربرد داشته باشد. در مجموع، عمل زیبایی لیپو برای بهبود ظاهر بدن و افزایش اعتماد به نفس افراد است و در مواردی هم کاربردهای درمانی و پزشکی دارد. 

لیپکتومی به عنوان یک راه‌حل جامع‌تر برای کانتورینگ ناحیه پایین بدن ترجیح داده می‌شود.

حذف چربی های موضعی مقاوم

یکی از دلایل اصلی انجام جراحی لیپوماتیک، حذف چربی‌های موضعی مقاوم است. لیپوماتیک شکم و پهلو، تکنیک موثری برای از بین بردن چربی‌های مقاوم به کاهش وزن و تمرینات ورزشی به‌شمار می‌آید.

این چربی‌های موضعی اغلب در نواحی مانند شکم و پهلو، ران‌ها، باسن و پشت بازوها جمع می‌شوند و با روش‌های سنتی قابل برطرف شدن نیستند. چربی‌های اضافی در ناحیه شکم و پهلو که با کاهش وزن و ورزش کردن حذف نشده، از طریق لیپوماتیک شکم و پهلو از بدن دفع می‌شوند.

کانتورینگ بدن

دیگر دلیل اصلی انجام این عمل زیبایی، بهبود خطوط و زوایای بدن است. لیپوماتیک به افراد کمک می‌کند تا خطوط بدن خود را بهبود بخشند و ظاهر فرم بندی شده‌تری پیدا کنند. با حذف چربی‌های موضعی، بافت زیرین بهتر نمایان می‌شود و ظاهر کلی بدن بهبود می‌یابد. 

 

کاندیدای مناسب برای لیپوماتیک

افراد با شرایط زیر، کاندیدای مناسب برای جراحی لیپوماتیک هستند:

  • چربی‌های مقاوم در ناحیه شکم و پهلوها: افرادی که با کاهش وزن و ورزش کردن قادر به حذف چربی‌های اضافی در این نواحی نیستند، کاندیدای مناسب لیپوماتیک شکم و پهلو محسوب می شوند.
  • افرادی که از سلامت عمومی جسمی خوبی برخوردار باشند.
  • افرادی که دارای اضافه وزن متوسط تا شدید نیستند و شاخص توده بدنی آنها در محدوده طبیعی قرار دارد، کاندیدای مناسب برای لیپوماتیک هستند.
  • افرادی که پس از عمل لیپوماتیک تمایل به حفظ نتایج از طریق ورزش و تغذیه سالم دارند، برای انجام این روش مناسب هستند.
  • در مجموع، افراد با چربی‌های مقاوم موضعی در ناحیه شکم و پهلوها که از سلامت کافی و انتظارات واقع‌بینانه برخوردارند، کاندیدای مناسب لیپوماتیک پهلو و شکم محسوب می شوند.

 

چه افرادی نباید لیپوماتیک انجام دهند

به طور کلی، افراد با شرایط زیر نباید سراغ جراحی لیپوماتیک بروند:

  • افراد با سابقه بیماری‌های جدی و خطرناک مانند فشارخون بالا، اختلالات قلبی، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های عفونی، دیابت، بیماری‌های سیستم ایمنی
  • افرادی که افزایش وزن و چاقی شدید دارند.
  • کسانی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند مانند آسپرین، کومادین، وارفارین یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی.
  • افراد زیر 20 سال برای این عمل مناسب نیستند.
  • افرادی که انعطاف‌پذیری و خاصیت الاستیسیته پوست پایینی دارند، گزینه مناسبی برای لیپوماتیک نیستند.
  • سیگاری‌ها و افرادی که مشروبات الکلی مصرف می‌کنند بهتر است این روش را انجام ندهند.
  • افرادی که اضطراب و استرس زیادی دارند.
  • شاخص توده بدنی (BMI) شما بالای ۲۵ است.

 

لیپوماتیک به جز شکم و پهلو برای کدام قسمت های بدن استفاده می شود

لیپوماتیک می‌تواند برای از بین بردن چربی‌های موضعی در قسمت‌های مختلف بدن مانند بازوها، سینه، شکم، باسن، پهلوها، پاها، ران، چانه و گردن (غبغب) استفاده شود.

عمل لیپوماتیک ران پا

تجمع چربی و چاقی در ناحیه ران یکی از مشکلات شایع ناشی از سبک زندگی نامناسب و کم تحرکی است که ظاهر نامطلوبی ایجاد می‌کند. در برخی موارد، این مسئله ممکن است موجب مشکلات در راه رفتن نیز شود. افرادی که ران پاهای چاق دارند، می‌توانند از لاغری با لیپوماتیک برای حذف چربی‌های موضعی ناحیه ران کمک بگیرند.

در این روش، جراح چهار ناحیه خارجی، داخلی، قدامی و خلفی ران را معاینه می‌کند. اما اگر تجمع چربی ران ناشی از مشکلات آناتومیک یا افزایش حجم عضله باشد، این عمل کارساز نخواهد بود.

افرادی که قصد انجام جراحی پیکرتراشی ران را دارند، باید دارای سلامت عمومی مناسب باشند. همچنین، در صورتی که رژیم غذایی و ورزش در کاهش چربی‌های آنان موثر نباشد و شاخص توده بدنی‌شان در محدوده قابل‌قبول قرار گیرد و اضافه وزن غیرطبیعی نداشته باشند، می‌توانند لاغری با لیپوماتیک را انجام دهند. 

ساق پا؛ حذف چربی اضافی و بهبود ظاهر پاها

گاهی ورزش و رژیم غذایی موثر نبوده و به دلیل کم تحرکی، ساق پا در اثر تجمع چربی چاق می‌شود. در این موارد، لیپوماتیک ساق پا می‌تواند گزینه مناسبی باشد. در این روش، کانولا فلزی باریکی وارد پوست شده و اتصال سلول‌های چربی زیر پوست را می‌شکند.

 به این ترتیب، چربی‌های اضافی از بدن خارج می‌شوند. این عمل جراحی آسیبی به بدن وارد نمی‌کند و باعث شل شدن پوست ساق پا هم نمی‌شود. جراحی لیپوماتیک ساق پا با بی‌حسی موضعی و بدون بیهوشی انجام می‌شود. هر چند ممکن است در دوره پس از عمل، تورم و کبودی کوتاه مدت ایجاد شود، اما دوره نقاهت نسبتا کوتاهی دارد.

بازو

جراحی لیپوماتیک بازو، روش موثری برای از بین بردن چربی‌های انباشته‌شده در قسمت بازوها است که شل شدگی بازو را برطرف می‌کند و باعث لاغرسازی و تناسب اندام بازوها می‌شود.

چربی‌های بازو از مقاوم‌ترین چربی‌های بدن محسوب می‌شوند و معمولا حذف آن‌ها از طریق ورزش و رژیم غذایی زمان‌بر و دشوار است. در این زمینه، عمل لیپوماتیک بازو گزینه‌ای مناسب است که با دوره بهبودی سریع، بهترین نتیجه را به همراه دارد. 

 

دستگاه لیپوماتیک چگونه کار می کند؟

دستگاه لیپوماتیک، نوعی دستگاه پیشرفته ساکشن است که چربی‌های موضعی را با روشی متفاوت از لیپوساکشن، از بدن خارج می‌کند. این دستگاه با استفاده از ویبراسیون سلول‌ها و امواج اینفراسونیک، پیوند سلول‌های چربی را تخریب می‌کند. جراح پلاستیک و زیبایی ابتدا محل مورد نظر را مشخص کرده و سوراخی به قطر ۲ تا ۵ میلی‌متر ایجاد می‌کند. 

سپس، کانولا دستگاه را از طریق این سوراخ وارد بافت چربی زیر پوست می‌کند. امواج اینفراسونیک (مادون صوت) از طریق همین کانولا به بافت چربی انباشته‌شده زیر پوست حمله کرده و باعث تخریب پیوند سلول‌ها می‌شوند. همزمان، محلولی برای بی‌حسی موضعی و جلوگیری از خون‌ریزی نیز به بافت تزریق می‌شود. 

در نهایت، مایع بی‌حسی و چربی دفع‌شده از همان سوراخ خارج می‌شوند. دستگاه لیپوماتیک اینفراسونیک مجهز به سیستم ایمنی است که در صورت برخورد با بافت غیر چربی، از کار می‌افتد. این موضوع باعث کاهش ریسک پارگی اندام درونی یا پرفوراسیون می‌شود. 

 

مزایا لیپوماتیک

عمل لیپوماتیک ریسک کمتری به نسبت لیپوساکشن دارد. اما لیپوماتیک مزایای دیگری نیز دارد که باعث محبوبیت آن شده است. برخی از مزایای این روش عبارتند از:

  • درد کمتر
  • کبودی و ترومای کمتر
  • بهبود و بازیابی سریع
  • طول کوتاه عمل جراحی
  • واکنش‌پذیری عالی پوست که منجر به ایجاد ظاهری یکدست و صاف می‌شود.

 

معایب لیپوماتیک

  • امکان بروز عفونت در صورت عدم رعایت درست مراقبت های بعد از عمل و استفاده از تجهیزات غیر استریل وجود دارد.
  • امکان عدم تقارن پس از عمل که به مهارت پزشک بستگی دارد.
  • بی‌حسی که معمولاً به صورت موقتی است، اما در صورتی که آسیب وارد شده به اعصاب جدی باشد برای همیشه باقی می‌ماند.
  • خونریزی یا کبودی، التهاب و تورم بعد از عمل که معمولاً طبیعی است و بعد از 2 تا 4 روز برطرف می‌شود.
  • در برخی افرادی که سن بالایی داشته یا مستعد شلی پوست هستند بعد از عمل امکان دارد پوست به دلیل تخلیه چربی شل تر شود.

 

عوارض لیپوماتیک

با وجود اینکه جراحی لیپوماتیک ریسک پایینی دارد، اما این به معنی بی‌عارضه بودن آن نیست. ادعای بی‌عارضه بودن لیپوماتیک، صرفا یک ادعای تبلیغاتی است که نباید به آن اعتماد کرد.

عوارض لیپوماتیک بسته به هر فرد متفاوت است و بهتر است قبل از انجام عمل، از آنها آگاه باشید. برای مثال، اگر فردی نسبت به دارویی حساسیت دارد، حتما باید پیش از عمل، پزشک را در جریان قرار دهد. از دیگر عوارض لیپوماتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کبودی که ممکن است تا چند هفته طول بکشد.
  • کرختی و بی‌حسی در ناحیه عمل که معمولا موقتی است.
  • آسیب به عروق که ممکن است به دلیل ارتعاشات شدید در طول جراحی رخ دهد.
  • واکنش آلرژیک به داروها.
  • مشکلات قلبی یا کلیوی ناشی از تاثیر تزریق یا ساکشن مایعات بر میزان مایعات بدن.
  • ترومبوفلبیت، التهاب رگ‌ها، لخته خون و انسداد
  • عفونت در موارد نادر
  • تورم و التهاب
  • ناهمواری بعد از لیپوماتیک

یکی از عوارض نادر جراحی لیپوماتیک، ناهمواری در ناحیه عمل شده است که ظاهری ناخوشایند ایجاد می‌کند، اما به طور طبیعی و با گذشت زمان این مشکل برطرف خواهد شد.

در صورتی که ناهمواری پس از مدت طولانی همچنان باقی بماند، توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه کنید. برخی از راهکارهای رفع این ناهمواری شامل ماساژ منظم ناحیه عمل شده، استفاده از گن مخصوص، رژیم غذایی مناسب، انجام تحرکات بدنی کافی و مصرف منظم داروهای تجویز شده می‌شوند. 

 

اقدامات لازم قبل از انجام لیپوماتیک

قبل از انجام عمل لیپوماتیک توصیه می‌شود اقدامات زیر را انجام دهید تا عوارض احتمالی آن را به حداقل برسانید:

  • اندازه‌گیری میزان چربی زیر پوست با استفاده از سونوگرافی
  • آزمایش خون برای بررسی عملکرد کلیه، کبد، میزان هموگلوبین (کم‌خونی) و تست بارداری
  • آزمایش هپاتیت B و آزمایش انعقاد خون
  • توصیه می‌شود شب قبل از عمل، از مصرف مایعات و غذا خودداری کنید. مصرف سیگار و الکل نیز باید قبل از عمل متوقف شود. همچنین مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین نیز باید قبل از عمل متوقف گردد. 

 

مراقبت های بعد عمل لیپوماتیک

فرایند بهبودی و مراقبت پس از عمل لیپوماتیک تنها با انجام عمل جراحی به پایان نمی‌رسد. رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی مناسب از مراقبت‌های ضروری در این مرحله هستند:

  • پرخوری و مصرف بیش از حد نمک را کاهش دهید.
  • رژیم غذایی متعادل و سالم را دنبال کنید.
  • بعد از عمل، باید به طور مداوم (حداقل سه ماه) از گن (لباس فشاری) استفاده کنید و فقط در مواقع ضروری مانند استحمام، گن را درآورید.
  • ناحیه جراحی‌شده معمولا ترشح دارد. برای تخلیه راحت‌تر ترشحات، می‌توانید ناحیه جراحی را به سمت پایین بدن ماساژ دهید.
  • شما ممکن است در ناحیه‌ای که درمان شده، حس کمتری داشته باشید. بنابراین، از قرار دادن گرما یا یخ روی آن ناحیه پرهیز کنید، زیرا این کار ممکن است باعث سوختگی یا سرمازدگی شود.

 

تفاوت عمل پیکرتراشی با لیپوماتیک چیست؟

لیپوماتیک و پیکرتراشی دو مفهوم متفاوت اما مرتبط هستند. پیکرتراشی روش کلی است که شامل تکنیک‌های مختلفی برای حذف چربی‌های زائد بدن می‌شود. درحالی‌که، عمل لیپوماتیک یکی از تکنیک‌های موجود در پیکرتراشی به شمار می‌آید.

علاوه بر لیپوماتیک، سایر تکنیک‌های پیکرتراشی مانند لیپوست، لیپوساکشن، لیپولیز، ابدومینوپلاستی، بادی جت، کرایولیپولیز، اولترازد و دستگاه اکسیلیس نیز وجود دارند که هر کدام روش متفاوتی برای حذف چربی‌های زائد بدن دارند. 

 

تفاوت لیپوماتیک با اسلیو معده

عمل لیپوماتیک و اسلیو معده، دو روش درمان چاقی هستند که تفاوت‌های اساسی با هم دارند. در روش اسلیو معده، بخشی از معده برداشته می‌شود که هرچند اثر مطلوبی دارد، اما نسبت به لیپوماتیک، دشوارتر است و دوره نقاهت طولانی‌تری نیاز دارد.

در مقابل، جراحی لیپوماتیک برای افرادی مناسب است که چاقی موضعی در یک منطقه خاص مانند شکم، گردن یا غبغب دارند. در لیپوماتیک شکم و پهلو، چربی‌های موضعی برداشته می‌شوند و نتیجه آن سریع‌تر حاصل می‌شود. در مجموع، لیپوماتیک روشی سریع‌تر و آسان‌تر نسبت به اسلیو معده است.

 

روش های جایگزین لیپوماتیک

روش‌های جایگزین لیپوماتیک عبارتند از:

لیپولیزر 

این روش شبیه لیپوساکشن است، اما در آن قبل از لیپولیز (ذوب کردن) چربی، مایعی به بافت چربی تزریق می‌شود و سپس اشعه لیزر به چربی‌ها تابیده شده تا پیوند سلولی آنها از بین برود.

پس از آن، چربی‌ها به شکل مایع از بدن خارج می‌شوند. اگر این روش درست و توسط افراد متخصص و جراح پلاستیک انجام نشود، ممکن است باعث سوختگی یا سفت شدن زیر پوست و ایجاد سلولیت شود.

جراحی اسلیو معده یا گاسترکتومی آستینی

این نوعی عمل جراحی کاهش وزن است که حجم معده فرد را محدود می‌کند و باعث لاغری می‌شود. پس از این جراحی، میزان ترشح هورمون گرلین (هورمون گرسنگی) در معده کاهش می‌یابد و فرد با خوردن غذای کمی احساس سیری می‌کند.

لیپوساکشن

این روش برای حذف چربی‌های بدن در نواحی شکم، بازوها، باسن، قفسه سینه، پشت، ران‌ها، گردن و سینه از تکنیک ساکشن (دستگاه مکش) استفاده می کند. 

لیپوست

در این روش از دستگاه لیپوست و تکنیک لرزش و حرکات رفت و برگشت برای حذف چربی‌ها استفاده می شود.

ابدومینوپلاستی

این روش اغلب برای زنان باردار یا افرادی مناسب است که به طور ناگهانی وزن خود را از دست داده‌اند. در این روش، چربی‌ها و پوست آویزان ناحیه شکم جراحی و به شکل اولیه خود باز میگردند.

بادی جت

یکی از جدیدترین و نوین‌ترین روش‌های پیکرتراشی است که از تکنولوژی واتر-جت

استفاده می‌کند. جراح زیبایی با استفاده از فشار آب، اقدام به خارج کردن چربی‌های بدن می کند.

کرایولیپولیز

این روش با استفاده از دستگاه، سلول‌های چربی را ابتدا شکسته و سپس دفع می‌کند. این روش برای افرادی مناسب است که قصد استفاده از لیپوساکشن داشتند، اما به دلیل عوارض از انجام آن منصرف شدند. عوارض احتمالی این روش نسبت به لیپوساکشن و استفاده از دستگاه مکش بسیار کمتر بوده و حین انجام آن به پوست و سایر اندام‌ها آسیبی نمی‌رسد. 

دستگاه اکسیلیس (exilis)

در این تکنیک، از امواج رادیویی برای تخلیه چربی‌ها استفاده می‌شود. 

 

هزینه لیپوماتیک چقدر است؟

جراحی لیپوماتیک روش زیبایی است که تحت پوشش هیچ نوع بیمه‌ای قرار ندارد و بیمار باید تمام هزینه‌های آن را شخصا پرداخت کند. هزینه این روش بر اساس حجم چربی برداشته شده، زمان جراحی، هزینه اتاق عمل، بی‌حسی، و تخصص پزشک و موقعیت جغرافیایی کلینیک متفاوت است.

پس از عمل، بیمار به مقداری دارو نیاز دارد که هزینه آن نیز به هزینه‌های جراحی اضافه می‌شود. اما با توجه به اینکه این روش فوری و موضعی است، بسیاری از بیماران حاضر هستند هزینه آن را متحمل شوند. 

باید توجه داشت که جراحی لیپوماتیک برای کاهش وزن مناسب نیست و تنها برای فرم‌دهی بدن و حذف چربی‌های موضعی مانند ران، شکم و پهلو، بازو، زانو، چانه و سینه کاربرد دارد.

 

سوالات متداول لیپوماتیک

  • دوره بهبودی بعد از لیپوماتیک حدود ۳ هفته است و بعد از آن می‌توان فعالیت‌های بدنی و ورزش را از سر گرفت. البته واکنش بدن افراد مختلف متفاوت است، بنابراین بهتر است با جراح پلاستیک درباره زمان شروع فعالیت‌های ورزشی صحبت کنید.

  • خیر، جراحی لیپوماتیک جزو روش‌های جراحی زیبایی غیرتهاجمی و بدون درد محسوب می‌شود که درد بسیار کم و قابل تحمل آن در مقایسه با درد سایر روش‌های درمانی بسیار ناچیز است.

  • فرایند انجام عمل لیپوماتیک معمولا بین یک تا سه ساعت طول می‌کشد.

  • بله، در برخی موارد انجام لیپوماتیک برای بار دوم امکان پذیر است. اما این موضوع به چند عامل بستگی دارد. ابتدا باید میزان چربی باقی مانده پس از اولین عمل لیپوماتیک بررسی شود. اگر چربی زیادی باقی مانده باشد، انجام لیپوماتیک برای بار دوم مفید خواهد بود.

  • همچنین زمان گذشته از اولین عمل نیز مهم است و معمولا بهتر است حداقل 6-12 ماه پس از اولین بار، عمل مجدد انجام شود تا بدن کاملا بهبود یابد. وضعیت پوست و بافت نیز باید مناسب باشد به طوری که پوست انعطاف پذیر و سالم باشد. علاوه بر این، فرد باید از نظر پزشکی در شرایط مناسبی قرار داشته باشد. در صورتی که این شرایط مناسب باشد، پزشک می‌تواند انجام لیپوماتیک برای بار دوم را پیشنهاد کند.

  • لیپوماتیک عمل جراحی است که افراد بالای ۱۸ تا ۲۰ سال می‌توانند آن را انجام دهند. انجام این جراحی تا سن ۶۰ سالگی مطلوب است و نتایج خوبی به‌همراه دارد. بنابراین محدوده سنی مناسب برای انجام لیپوماتیک، از ۱۸ تا ۶۰ سال است.

  • زمان لازم برای مشاهده نتیجه عمل لیپوماتیک به میزان چربی استخراج ‌شده از بدن بستگی دارد. هرچه میزان چربی بیشتری از بدن برداشته شود، زمان بیشتری برای مشاهده اثرگذاری عمل نیاز است.به‌طور کلی، بعد از ۱ تا ۲ هفته می‌توان اثرات اولیه عمل را مشاهده کرد. اما نتیجه نهایی جراحی طی ۳ تا ۶ ماه مشخص می‌شود. شرایط مناسبی قرار داشته باشد. در صورتی که این شرایط مناسب باشد، پزشک می‌تواند انجام لیپوماتیک برای بار دوم را پیشنهاد کند.

  • بله، لیپوماتیک با استفاده از بی‌حسی موضعی و پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها انجام می‌شود. بنابراین، نگرانی بابت بیهوشی حین عمل وجود ندارد. همچنین، استفاده از روش‌های به‌روز بی‌حسی باعث کاهش قابل‌توجه خونریزی حین عمل شده است. این موضوع، انجام لیپوماتیک را برای افراد با مشکل کم‌خونی نیز امن کرده است.

  • بله، بارداری پس از لیپوماتیک امکان‌پذیر است، اما باید توجه داشت که فرد باید مدت زمان لازم برای دوره نقاهت پس از انجام جراحی را بگذراند. لیپوماتیک تاثیری در توانایی باروری ندارد، اما ممکن است بر روند بارداری تاثیر داشته باشد. به همین دلیل، توصیه می‌شود که قبل از بارداری، با پزشک متخصص مشورت شود تا بهترین زمان برای بارداری تعیین شود.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.