دوره نقاهت
1 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
1 ساعت
مدت ماندگاری
15
15 سال
اثر بخشی
زیاد
معرفی تکنیک
ایمپلنت پانچ با استفاده از مته یا پانچ برای ایجاد سوراخ در استخوان فک و قرار دادن ایمپلنت بدون برش لثه انجام میشود. این روش کم تهاجم بوده و باعث کاهش درد و زمان بهبودی میشود.
مــراحـل عمــل ایمپلنت پانچ
شستشوی دهان با محلول ضدعفونیکننده
1
5 دقیقه
تزریق بیحسی
2
5 دقیقه
سوراخکاری استخوان فک با مته
3
15 دقیقه
بررسی دقیق محل سوراخها با رادیوگرافی
4
5 دقیقه
قرار دادن ایمپلنت در محل
5
10 دقیقه
بررسی نهایی با رادیوگرافی
6
5 دقیقه
پایان و بررسی محل ایمپلنت
7
5 دقیقه
مراقبت های بعد از ایمپلنت پانچ
عـــوارض ایمپلنت پانچ
- .
- عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
- مراجعه منظم به دندانپزشک
- رژیم غذایی
- .
- تورم استخوانی
- کاشت بد ایمپلنت
- خطر عدم بهبودی غیرقابل پیشبینی
زیبایی و سلامت دندانها تاثیر بسیار زیادی بر روی لبخند شما و در نتیجه ظاهرتان دارد. هیچکس دوست ندارد لبخندی ببیند که در آن دندانهای زرد و کج و کوله خودنمایی میکنند. خالی بودن جای یکی دو دندان که دیگر یک مسئله جداست. عدم وجود دندان علاوه بر اینکه ظاهر نامناسبی به لبخند شما میدهد، برای خوردن غذا هم مشکل ایجاد میکند. به همین دلیل هم این روزها خدمات زیادی در مطبهای دندانپزشکی انجام میگیرد. این خدمات برای مرتب و سفید کردن و همچنین پر کردن جای دندانهای ارائه میشوند.
ایمپلنت پانچ یکی از جدیدترین تکنیکهای دندانپزشکی برای کاشت دندان است. در این روش از تکنولوژیهای به روز کمک میگیرند تا با کمترین آسیب جای خالی دندانها را پر کنند. برای آشنایی با ایمپلنت به روش پانچ و مزایا، معایب، نحوه انجام و هزینههای آن در ادامه ما را همراهی کنید.
نحوه انجام ایمپلنت دندان پانچ
شاید در همین ابتدا بپرسید که ایمپلنت پانچ چیست؟ خوب در ادامه برایتان توضیح میدهیم. این روش اخیرا به شدت محبوبیت پیدا کرده است. پانچ ایمپلنت بهترین گزینه برای افرادی است که از جراحی و برش بافت لثه و خون و خونریزی میترسند. افرادی که تمام شرایط لازم برای ایمپلنت موفق را دارند کیسهای مناسبی برای انجام این روش هستند. از این شرایط میتوان به داشتن حجم استخوان کافی و بافت سالم لثه اشاره کرد.
در روش جراحی بدون فلپ یا همان ایمپلنت پانچ، ایمپلنت دندان را بدون برش دادن لثه به استخوان فک متصل میکنند. دو نوع جراحی ایمپلنت به روش پانچ وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
1- تکنیک مته مستقیم
2- تکنیک پانچ بافت نرم
تکنیک مته مستقیم
در این تکنیک از کاشت دندان یا ایمپلنت، از مته برای قرار دادن پایه دندان در لثه استفاده میکنند. در این روش از مته پایلوت برای انجام استئوتومی (برش استخوان) کمک میگیرند. در ابتدا مته پایلوت را در محل تعیین شده قرار میدهند. سپس از چند مته با قطر بیشتر برای سوراخ کردن استخوان و قرار دادن ایمپلنت در سوراخ استفاده میکنند.
تکنیک پانچ بافت نرم
این روش کاملا کم تهاجم است و در آن اصلا لثه را برش نمیدهند. در ادامه مراحل ایمپلنت پانچ بافت نرم را برای شما آوردهایم:
قبل از جراحی از دندان و فک و صورت بیمار عکس میگیرند. این کار با دستگاههای رادیوگرافی فوق پیشرفته انجام میگیرد. در این روش عکسهایی سه بعدی از فک و صورت بیمار تهیه میکنند تا محل کاشت را به صورت دقیق مشخص کنند. بعد از اینکه همه چیز تایید شد، جراحی را آغاز میکنند.
1- در مرحله اول دهان بیمار را با کلر کلرهگزیدین ۰.۲ درصد شستشو میدهند تا ضدعفونی شود. سپس جراح با تزریق لیدوکائین ۲ درصد در محل کاشت دندان، آن را بی حس میکند.
2- بعد از اینکه محل ایمپلنت بی حس شد، جراح با مته محل ایمپلنت را سوراخ میکند.
3- در ابتدا استخوان فک را با استفاده از یک فرز گرد برش میدهند. سپس از یک مته به طول ۲ میلیمتر برای ایجاد حفره یا سوراخ برای قرار دادن ایمپلنت استفاده میکنند. در طول این مرحله باید محل برش استخوان را با آب نمک فراوان شستشو بدهند. این کار به منظور جلوگیری از گرم شدن بیش از حد یا نکروز استخوان در حین سوراخ کردن انجام میگیرد.
4- بعد از ایجاد هر سوراخ بیمار دوباره باید از ناحیه عکس بگیرد. این کار به منظور بررسی دقیق بودن محل سوراخها و موازی بودن آنها انجام میشود. در غیر این صورت ممکن است در حین کاشت ایمپلنت پانچی درست سر جای خود قرار نگیرد.
5- در این مرحله از متههایی با قطر و ارتفاع مختلف استفاده میکنند تا در نهایت به اندازه دقیقی برای محل کاشت برسند.
6- در آخرین مرحله هم پیچ ایمپلنت را در محل سوراخ شده قرار میدهند و سر آن را نیز با یک کلاهک میپوشانند.
7- بلافاصله بعد از ایمپلنت پانچ هم از موقعیت آن رادیوگرافی انجام میدهند. این کار به بررسی دقیق بودن موقعیت ایمپلنت کمک میکند.
مزایا و معایب ایمپلنت دندان پانچ
ایمپلنت پانچ یکی از روشهای جدید برای کاشت دندان است. به همین دلیل هم هنوز اطلاعات خیلی دقیقی درباره درصد موفقیت این روش نسبت به روشهای قدیمیتر وجود ندارد. این روش مزیتها و معایبی دارد که باید آنها را قبل از کاشت در نظر بگیرید.
در مجموع دندانهای اعضای بسیار حساسی هستند و باید با دقت از آنها مراقبت کنید. اگر به هر دلیلی دندان خود را از دست بدهید، میتوانید از روشهای کاشت یا ساخت دندان مصنوعی استفاده کنید. خیلی از افراد دوست ندارند دندان مصنوعی داشته باشند. خیلی از افراد هم از جراحی و برش لثه و بخیه میترسند. به همین دلیل این روش ایمپلنت به روش پانچ به کمک این افراد آمده است. این روش کم تهاجم است و عوارض کمی دارد. با این حال نباید از معایب این روش هم چشم پوشی کرد. در ادامه مزایا و معایب این روش را برای شما بیان میکنیم تا با کمترین نگرانی درباره انجام آن تصمیم بگیرید.
مزایا
ایمپلنت به روش پانچی مزیتهای زیادی دارد و به همین دلیل هم محبوب شده است. روش پانچ بافت نرم یک جراحی کم تهاجمی است که با روشهای جراحی کاشت ایمپلنت معمولی فرق دارد. این روش آسیب و ضربه کمتری به بیمار وارد میکند. از دیگر مزیتهای روش ایمپلنت پانچ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• روش ایمپلنت بهصورت پانچ التهاب کمی دارد
• در این روش بیمار بهسرعت بهبود پیدا میکند
• این روش کاملا کم تهاجم است و بدون برش لثه انجام میشود
• این روش به بخیه نیازی ندارد
• ایمپلنت به شکل پانچی در یک جلسه انجام میشود
• این روش خیلی سریع است و کمتر از یک ساعت طول میکشد
• درد و خونریزی در این روش نسبت به روشهای قدیمی ایمپلنت بسیار کمتر است
• این روش به استخوان فک آسیبی وارد نمیکند
• پانچ بافت نرم باعث تحلیل استخوانها نمیشود
با تمام این مزیتها کمتر کسی است که به دنبال سایر روشهای ایمپلنت برود. البته یک سری معایب هم برای این روش گزارش شده که باید آنها را در نظر گرفت. در ادامه این مطلب به بررسی این معایب میپردازیم.
معایب
خوب تا اینجا مزایای ایمپلنت بافت نرم یا پانچ را برای شما بیان کردیم، اما شاید بپرسید معایب ایمپلنت پانچ چیست؟ باید بگوییم این روش در کنار مزایای زیادی که دارد، شامل یک سری معایب هم هست که باید از آنها اطلاع داشته باشید. در ادامه به این معایب اشاره میکنیم:
• این روش جدید است و جراحان متخصص محدودی آن را انجام میدهند
• دید جراح در این روش کم است و ممکن است نتواند بهخوبی محل دقیق ایمپلنت را تعیین کند
• همه افراد گزینه مناسبی برای انجام این جراحی نیستند. متقاضی کاشت باید یک سری ویژگیها مانند داشتن لثههای سالم و استخوان فک قوی داشته باشند
• در این روش احتمال آسیب به دندانهای کناری و رگهای خونی وجود دارد
• اگر مشکلات سینوسی داشته باشید بهتر است این جراحی را انجام ندهید. افراد با مشکلات سینوسی معمولا در حین این جراحی دچار ناراحتی میشوند
• درصد کمی احتمال شل شدن پیچهای ایمپلنت، آسیب به بافت لثه و استخوان فک و عفونت وجود دارد.
مراقبت بعد از ایمپلنت دندان پانچ
بعد از اینکه دندان را ایمپلنت کردید و مراحل آن به اتمام رسید، نوبت به مراقبت میرسد. شما باید تمام نکاتی که پزشک به شما گوشزد میکند را رعایت کنید. در این صورت است که نتیجه کاشت میتواند موفقیتآمیز باشد. در ادامه مهمترین نکات و مراقبتهای بعد از ایمپلنت پانچ را برای شما آوردهایم:
• بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت، باید برای بررسی موقعیت و محل کاشت رادیوگرافی انجام دهید. این کار را پشت گوش نیندازید، چون اگر محل کاشت اشتباه باشد و پیچ جوش بخورد دیگر نمیتوان آن را بیرون آورد
• پزشک دستورالعملهای بعدی را به شما میدهد. شما باید آنها را بهدقت دنبال کنید تا دچار مشکل نشوید
• جراح برای شما داروهایی مانند آنتیبیوتیک و مسکن و ضد التهاب تجویز میکند. شما باید داروها را دقیقا مطابق با دستور پزشک مصرف کنید
• جراح از شما میخواهد که در فواصل منظم مثلا یک هفته، دو هفته، چهار هفته یا یک ماه، سه ماه و سپس شش ماه برای معاینه مراجعه کنید. اصلا این جلسات را فراموش نکنید و بهموقع بروید تا در صورت مشکل جراح بتواند بهموقع اقدام کند
• حواستان باشد که روکش نهایی بعد از چهار الی شش ماه آماده میشود. شما باید در زمان تعیین شده به مطب مراجعه کنید تا روکش ایمپلنت را برای شما نصب کنند.
تکنیک ایمپلنت پانچ یک روش جدید و کم عوارض است. با این حال باید مراقبتهای پس از جراحی را جدی بگیرید تا نتیجه بهتری حاصل شود.
عوارض ایمپلنت دندان پانچ
ایمپلنت به روش پانچ یک روش کاشت دندان با کمترین عوارض است. البته جراحان محدودی در حال حاضر در ایران به این روش مسلط هستند. با این حال اگر جراحی توسط یک جراح خبره انجام شود، هیچ گونه عوارضی برای شما پیش نخواهد آمد. برخی از عوارضی که ممکن است به ندرت پیش بیاید شامل موارد زیر است:
- درد و تورم و کبودی بعد از جراحی
- عفونت لثه
- آسیب به ساختار سینوسها یا فک
- آسیب به دندانهای کناری
- آسیب به رگهای خونی
- خونریزی لثه (بسیار نادر است)
قیمت پانچ دندان
قیمت ایمپلنت به روش پانچ به چند عامل مختلف بستگی دارد. در ادامه این عوامل را برای شما بیان میکنیم تا شاید بتوانید هزینهها را تخمین بزنید. البته بهتر است با یک جراح دندانپزشک حرفهای متخصص ایمپلنت وقت مشاوره بگیرید. جراح بعد از معاینه میتواند مبلغ تقریبا دقیق را به شما اعلام کند. در ادامه عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت ایمپلنت پانچی را برای شما آوردهایم:
• جنس پایه
جنس پایه ایمپلنت تاثیر مستقیمی بر روی قیمت نهایی دارد. ایمپلنتها ساخت کشورهای مختلف مانند کره، سوئیس، آلمان و... هستند. قیمت هر یک از این ایمپلنتها با یکدیگر متفاوت است. بدیعی است هر چه جنس ایمپلنت بهتر باشد، قیمت آن هم بالاتر میرود.
• تعداد ایمپلنتها
تعداد دندانهای خالی که قصد کاشت آنها را دارید هم بر روی قیمت تمام شده تاثیر میگذارد. هر چه تعداد ایمپلنت بیشتری داشته باشید، هزینه آنها هم بیشتر میشود. البته ممکن است گاهی اوقات بتوانید روی تعداد بالای ایمپلنتها تخفیف هم بگیرید.
• سلامت استخوان فک و لثه
گاهی اوقات استخوان فک متقاضی ایمپلنت قدرت پذیرش کاشت را ندارد. در چنین مواردی ممکن است پزشک با کمک پودر استخوان بتواند فک را ترمیم کنید. در چنین شرایطی هزینه ایمپلنت پانچ بیشتر میشود. البته جراح قبل از کاشت به شما اطلاع میدهد که ممکن است هزینه کاشت افزایش پیدا کند. شما هم با رضایت میتوانید این کار را انجام دهید.
ایمپلنت پانچ؛ روشی جدید و بدون درد برای داشتن لبخندی زیباتر
اگر دندانهای خود بهویژه در ردیفهای جلویی را از دست دادهاید، بهترین کار این است که جای آنها را پر کنید. روشهای زیادی برای انجام این کار وجود دارد. کاشت دندان و استفاده از دندان مصنوعی رایجترین روشها برای رفع مشکل عدم وجود دندان هستند. این روزها یک روش کاشت جدید به برخی از مطبهای دندانپزشکی آمده و آن هم ایمپلنت به روش پانچ است.
ایمپلنت بدون برش لثه یا بدون جراحی، ایمپلنت پانچ نام دارد. این نوع ایمپلنت دندان یک روش کم تهاجمی برای افرادی است که از جراحی میترسند. با این روش کاشت دندان میتوانید به بهبود ظاهر دندانهای خود کمک کنید. همچنین میتوانید در افزایش اعتمادبهنفس خود نقش داشته باشید. درست است که هزینه ایمپلنت به روش پانچی کمی بالاست، اما نتیجه بسیار خوبی دارد. همچنین بدون درد و خونریزی و در کمتر از یک ساعت انجام میشود.
اگر شما هم یک یا چند دندان خود را از دست دادهاید، تا هزینهها بیشتر نشده میتوانید دندانهای خود را بکارید. با این روش جدید با کمترین درد و عوارض جای خالی دندانهای خود را پر کنید. کاشتن دندانها علاوه بر افزایش زیبایی دندانها میتوانید غذا را هم بهتر بجوید. بسیاری از مشکلات گوارشی در نتیجه نداشتن دندان هستند که با کاشت دندان برطرف میشوند.
نتیجه گیری
ایمپلنت پانچ یکی از جدیدترین و بدون درد ترین روشهای کاشت دندان است. این روش بدون برش لثه انجام میشود. جراح در این روش با مته استخوان فک را بهراحتی سوراخ کرده و پایه ایمپلنت را در آن قرار میدهد.
قبل از کاشت پانچی دندان از دندان شما تصاویر سهبعدی میگیرند. بهاینترتیب محل دقیق کاشت و اندازه آن را به طور دقیق تعیین میکنند. درصد خطا در این روش بسیار کم است. اگر جراح ماهری را انتخاب کنید، از نتیجه کاشت شگفتزده خواهید شد.
سوالات متداول ایمپلنت پانچ
چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت پانچی انجام دهند؟
افرادی که مشکلات قلبی، بیماری ریوی، استخوان فک نازک، لثه تحلیل رفته و... دارند نمیتوانند کاشت به این روش انجام دهند.
آیا ایمپلنت پانچ هم به روکش موقت نیاز دارد؟
بله، پزشک بعد از کاشت پایه برای شما روکش موقت میگذارد. این روکش باید به مدت تقریبا سه ماه روی پایه باشد. بعد از سه ماه میتوانید برای نصب روکش دائم مراجعه کنید.
هزینه ایمپلنت پانچ چقدر است؟
هزینه ایمپلنت به روش پانچ را نمیتوان بهصورت دقیق اعلام کرد، زیرا هر بیمار شرایط خاص خود را دارد. جراح هزینه را بعد از معاینه به شما اعلام میکند.