دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

پروتز مو

دوره نقاهت

ندارد

میانگین زمان عمل

مدت زمان

3 ساعت

مدت ماندگاری

1

1 سال

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

پروتز مو از موهای طبیعی ساخته می‌شود و روی لایه‌ای نرم نصب می‌شود. نصب آن به روش‌های مختلفی مانند چسب، گیره، بافت و پانچی انجام می‌شود که هرکدام ماندگاری خاص خود را دارند.

مــراحـل عمــل پروتز مو

مشاوره

1

60 دقیقه

قالب گیری

2

30 دقیقه

ساخت پروتز

3

0 دقیقه

نصب پروتز

4

60 دقیقه

مراقبت و نگهداری

5

30 دقیقه

مراقبت های بعد از پروتز مو

عـــوارض پروتز مو

  • مراقبت‌های دوره‌ای توسط متخصص
  • پرهیز از مواد شیمیایی مضر
  • محافظت در برابر نور خورشید
  • خوابیدن
  • واکنش آلرژیک
  • آسیب به پوست سر
  • ریزش موی طبیعی
  • عفونت

ریزش مو یک مشکل اجتناب ناپذیر است که ممکن است برای تمام افراد در طول زندگی رخ دهد. بیماری‌های مانند تیروئید، کمبود پروتئین و شیمی درمانی می‌توانند باعث ریزش مو شوند.به همین دلیل هم بسیاری از مردم به فکر روش‌های درمانی برای ریزش مو هستند. گاهی اما آن‌قدر دیر می‌شود که فرد راهی برای درمان ریزش مو ندارد. بلکه باید به فکر جبران و جایگزینی موهای از دست رفته باشد. پروتز مو نوعی کلاه گیس سفارشی و طبیعی است که به طور مخصوص برای متقاضیان طراحی و تولید می‌شود. پروتز مو، به عنوان یک راهکار موثر، می‌تواند به بهبود اعتماد به نفس و کیفیت زندگی افراد کمک کند.اگر شما هم حجم زیادی از موهای خود را از دست داده‌اید و اگر به فکر جایگزین کردن موهای از دست رفته هستید تا انتهای مطلب را مطالعه کنید. قرار است در این مطلب به شما بگوییم که پروتز طبیعی مو چیست. همچنین درباره نحوه نصب، ماندگاری و هزینه‌های آن با شما صحبت خواهیم کرد.

 

مزایای پروتز مو 

 

نحوه انجام پروتز مو

شاید ندانید که پروتز موی سر چیست. پروتز محصولی است که روی سر قرار می‌گیرد و مناطق طاس سر را پوشش میدهد. این پروتزها معمولا شخصی‌سازی‌شده هستند و با توجه به مقدار طاسی و کم تراکمی مو برای فرد تولید می‌شوند.

پروتز با کلاه گیس کاملا متفاوت است. کلاه گیس اصلا طبیعی نیست و تقریبا تمام افراد متوجه استفاده از آن می‌شوند. پروتز ظاهرطبیعی تری دارد و اگر کسی نداند که شما چقدر مو از دست داده‌اید متوجه آن نخواهد شد. پروتز معمولا از موی طبیعی ساخته می‌شود اما نوع تهیه شده از الیاف مصنوعی هم قابل تولید است که بر روی یک لایه بسیار ظریف پارچه یا جنس‌های دیگر سوار می‌شود. بعد از اینکه پروتز آماده شد آن را بر روی سر فرد نصب می‌کنند. در ادامه مراحل این کار را برای شما بیان می‌کنیم.

 

مراحل آماده سازی و نصب پروتز مو

  • در اولین مرحله از نحوه آماده سازی پروتز مو باید به کارشناس یا متخصص پوست و مو جهت طراحی و تولید این محصول مراجعه کنید. آنها جمجمه شما را با دقت اندازه‌گیری می‌کنند. همچنین نقاطی که به مو نیاز دارد را مشخص می‌کنند.
  • در مرحله بعدی قالب پروتز موی شما را آماده می‌کنند تا بتوانند آن را تولید کنند.
  • بعد از ساخت قالب اولیه، مواد لازم برای تولید پروتز را آماده می‌کنند. پروتزها معمولا از موی طبیعی انسان تولید می‌شوند.
  • در این مرحله مدل مو را طراحی می‌کنند. البته پروتز مویی که نصب می‌شود قابل حالت دادن است، اما شکل اولیه آن باید طراحی شود.
  • بعد از طراحی مو، لایه زیرین پروتز را با توجه به اندازه‌ها و قالب تهیه شده آماده می‌کنند. آماده سازی لایه زیرین بسیار مهم است، زیرا قرار است موها روی آن سوار شوند و پروتز را شکل دهند.
  • در ادامه موها را با توجه به حجم مدل طراحی شده بر روی لایه قرار می‌دهند. این کار معمولا با استفاده از مواد باکیفیت و ضد حساسیت انجام می‌شود.
  • بعد از اینکه پروتز اختصاصی متقاضی آماده شد، از او می‌خواهند که برای نصب به کلینیک مراجعه کند. در این مرحله پروتز را روی سر فرد نصب می‌کنند. 

نصب پروتز مو به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که در ادامه آنها را برای شما توضیح می‌دهیم.

نصب پروتز با چسب

اولین روش از نصب پروتزهای مویی استفاده از چسب است.این روش موقت است و با استفاده از چسب‌های مختلف انجام می‌گیرد. مایعی که چسبندگی دارد معمولا گیاهی است تا برای پوست سر حساسیت ایجاد نکند.

در این روش پروتز را به چسب آغشته می‌کنند و آن را بر روی سر فرد می‌چسبانند. این روش برای افرادی که کاملا طاس هستند مناسب است. اگر هم فرد طاس نباشد می‌تواند از این روش استفاده کند. فقط قبل از نصب پروتز باید موی او کاملا تراشیده شود. ماندگاری این روش با توجه به جنس چسب و نوع پوست فرد متفاوت است. اگر فرد پوست خشکی داشته باشد، ماندگاری پروتز بیشتر می‌شود.

نصب پروتز با گیره

در این روش با گیره‌های مخصوص پروتز را به سر نصب می‌کنند. در این روش پروتز را با گیره به موهای خود فرد نصب می‌کنند. این روش با عنوان اکستنشن هم شناخته می‌شود. اگر بخواهید از این روش نصب پروتز استفاده کنید، باید تراکم مویی خوبی داشته باشید. افرادی که اصلا مو ندارند نمی‌توانند از این روش استفاده کنند.

در این روش دسته‌های کوچک مو را با گیره به موهای خود فرد متصل می‌کنند تا حجم موها بیشتر شود. از این روش می‌توان برای افزایش قد مو هم استفاده کرد. این روش کاملا موقتی است و می‌توانید هر وقت که خواستید موها را جدا کنید.

نصب پروتز با بافت

در این روش پروتز را به کمک بافت به موهای خود فرد متصل می‌کنند. برای استفاده از این روش هم باید خودتان مو داشته باشید. پروتز مو در این حالت بر روی یک صفحه توری مانند تولید می‌شود. سپس موهای فرد را از درون توری رد می‌کنند و آنها را به موهای پروتز بافت می‌زنند.

این روش هم دائمی نیست، اما ماندگاری بیشتری نسبت به روش‌های قبلی دارد. بعد از اینکه موهای فرد رشد می‌کنند و بلند می‌شوند، باید بافت‌ها را باز و آنها را ترمیم کرد.

نصب پروتز با چسب سیلیکونی

در این روش از یک چسب محکم برای نصب پروتز استفاده می‌کنند. این چسب مایع نیست و به شکل چسب‌های دو طرفه است. این روش موقتی است و فرد هر وقت بخواهد می‌تواند پروتز را از روی سرش جدا کند.

این چسب‌ها قابل تعویض هستند و هر وقت که کیفیت آنها کاهش پیدا کرد می‌توانید آنها را تعویض کنید.

نصب پروتز با روش پانچی

روش پانچی یکی از بهترین روش‌ها برای نصب پروتز مو است. این روش هم دائمی نیست، اما ماندگاری بالایی دارد. در این روش دسته‌های کوچک پروتز را با کمک دستگاهی به نام پانچ زیر پوست سر قرار می‌دهند. این دستگاه چیزی شبیه به سوزن دارد که موها را به زیر پوست هدایت می‌کند. این روش هم با رشد موهای جدید به ترمیم نیاز پیدا می‌کند. توجه کنید که این روش را باید پیش افراد متخصص انجام دهید، چون خطر عفونت در آن وجود دارد.

 

ماندگاری پروتز مو

حالا می‌خواهیم ببینیم که پروتز مو چند سال دوام دارد. عمر پروتز مو به عوامل مختلفی بستگی دارد. البته توجه کنید که پروتزها همگی موقتی هستند و برای همیشه نمی‌توان از آنها استفاده کرد. در ادامه عوامل موثر بر ماندگاری پروتزهای مویی را برای شما توضیح می‌دهیم.

 

جنس مو: اولین موردی که به ما کمک می‌کند بفهمیم پروتز مو چه مدت دوام دارد جنس مو است. پروتزهای مویی معمولا از موی طبیعی تولید می‌شوند. اینکه جنس مو چگونه باشد، تارهای آن ضخیم یا نازک باشند و... می‌تواند بر روی ماندگاری پروتز تاثیر بگذارد. هر چه ضخامت مو بیشتر باشد و مو صاف‌تر باشد ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.

اگر جنس موی پروتز وز و فر باشد ماندگاری آن کمتر می‌شود، زیرا مراقبت کردن از این نوع مو سخت‌تر است.

 

جنس پوست فرد: اگر پوست سر فرد چرب باشد، باید موها را بیشتر بشوید. این موضوع باعث کاهش ماندگاری پروتز می‌شود. این افراد بهتر است از روش چسب برای نصب مو استفاده نکنند. چربی قدرت چسب را کاهش می‌دهد و باعث جدا شدن پروتز از روی سر می‌شود.

 

روش نصب: روش‌های نصب پروتز مو را برای شما توضیح دادیم. ماندگاری هر کدام از این روش‌ها با هم متفاوت است. مثلا روش نصب با گیره کمترین ماندگاری را دارد. روش نصب با پانچ بیشترین طول عمر را دارد، اما باید با دقت زیادی انجام شود.

 

مهارت کارشناس: کارشناسی که پروتز را برای شما نصب می‌کند هم باید مهارت و تجربه کافی داشته باشد. در غیر این صورت نمی‌تواند پروتز را به‌درستی نصب کند و ماندگاری آن کم می‌شود.

 

مزایای پروتز مو

  • این روش با تمام الگوهای ریزش مو و طاسی سر سازگاری دارد.
  • نتایج این روش به‌سرعت قابل مشاهده هستند و نیازی به زمان ندارند.
  • این روش در مقایسه با کاشت مو مقرون‌به‌صرفه‌تر است.
  • افرادی که از پروتز مو استفاده می‌کنند می‌توانند تمام فعالیت‌های روزانه خود را بدون هیچ گونه محدودیتی انجام دهند.
  • هیچ گونه جراحی در این روش وجود ندارد.
  • اگر از نتیجه طراحی پروتز راضی نباشید می‌توانید آن را تغییر دهید.
  • ایمنی این روش بالاست و عوارض خاصی ندارد.
  • می‌توانید به پروتز مطابق با سلیقه خودتان حالت بدهید.
  • پروتزها برای هر فرد سفارشی ساخته می‌شود. به همین دلیل دقیقا فیکس سر می‌شوند.
  • پروتزهای مویی کاملا طبیعی هستند.
  • این پروتزها زیره‌ای نرم و ضد حساسیت دارند و شما را اذیت نمی‌کنند.
  • شما می‌توانید پروتز را با هر رنگ و مدلی که بخواهید سفارش دهید.

 

عوارض پروتز مو 

 

معایب پروتز مو

  • این روش نیاز به مراقبت و ترمیم دوره‌ای دارد.
  • پروتزهای مویی مانند کاشت مو دائمی نیستند.
  • در این روش موها رشد نمی‌کنند.
  • برخی از انواع پروتزهای مویی باکیفیت خیلی گران هستند.
  • امکان ایجاد حساسیت به چسب یا مواد پروتز وجود دارد.

 

نگهداری پروتز مو چگونه است؟

نگهداری از پروتزهای مویی بسیار مهم است. اگر می‌خواهید این روش را برای درمان طاسی خود انتخاب کنید، باید حوصله زیادی داشته باشید. برای اینکه موهای پروتزی کیفیت خود را حفظ کنند و زمان بیشتری دوام بیاورند، باید به‌خوبی از آنها مراقبت کنید. در ادامه نکات مراقبتی از این موها را برای شما آورده‌ایم. با رعایت این نکات می‌توانید درخشندگی و جذابیت این موها را افزایش دهید. همچنین میزان ماندگاری پروتز هم به نحوه مراقبت شما از آن بستگی دارد.

 

شستن پروتزهای مویی: اولین سوالی که برای متقاضیان نصب پروتز پیش می‌آید نحوه شستن آن است. پروتزها از موی طبیعی تولید می‌شوند و مانند موی طبیعی می‌توانید آنها را بشویید. البته چون این موها هیچ ریشه‌ای در سر ندارند و نمی‌توانند تغذیه کنند، باید با استفاده از شامپوهای مخصوص آنها را بشویید.

این موها را باید به‌آرامی و با ملایمت بشویید. بهتر است از آب خیلی داغ برای شستن پروتز استفاده نکنید. تعداد دفعات شستن موها به خودتان برمی‌گردد، اما بهتر است در طول هفته بیشتر از سه بار پروتز مویی را نشویید، زیرا ماندگاری آن را کاهش می‌دهد.

 

خشک کردن پروتزهای مویی: بعد از اینکه شستن موها به اتمام رسید، باید آنها را خشک کنید. این موها با استفاده از چسب یا روش‌های دیگر به سر نصب می‌شوند. اگر آنها را به‌خوبی خشک نکنید ممکن است رطوبت کار دستتان بدهد!

برای خشک کردن پروتزهای موی طبیعی می‌توانید از سشوار استفاده کنید. البته بهتر است این کار را با دمای کم انجام دهید. قبل از استفاده از سشوار هم آب اضافی مو را تا جایی که می‌توانید با حوله بگیرید. اگر موی پروتز طبیعی نیست بهتر است آن را با حوله خشک کنید و کمتر از سشوار استفاده کنید.

 

استفاده از محصولات نگهدارنده: بعد از اینکه موها را خشک کردید می‌توانید با استفاده از محصولات مختلف مانند نرم کننده به موها حالت بدهید. اگر متخصص پروتز محصولی را به شما معرفی کرده حتما از آن استفاده کنید. این محصولات نرمی و درخشندگی موها را افزایش می‌دهند و باعث افزایش طول عمر آنها می‌شوند.

شانه زدن موها: برای شانه کردن موهای پروتزی از شانه مخصوص استفاده کنید. این شانه‌ها باید دندانه‌های درشت و فاصله‌دار داشته باشند. به‌این‌ترتیب مو بین دندانه‌های شانه گیر نمی‌کند و آسیب نمی‌بیند.

 

محافظت از پوست سر: اگر خودتان مو دارید، باید به طور منظم پروتز را از سر جدا کنید و موهای خود را شستشو دهید. همچنین پوست سر را به‌خوبی بشویید و از لوسیون‌های موردنیاز استفاده کنید. در غیر این صورت موها دچار ریزش می‌شوند و پوست سر هم دچار حساسیت و خشکی می‌شود.

 

نگهداری پروتزهای مویی: اگر پروتز مویی شما موقت است و می‌توانید آن را دربیاورید، باید از آن به‌درستی نگهداری کنید. مثلا اگر شب‌ها پروتز خود را در می‌آورید، باید آن را روی پایه مخصوص قرار دهید تا موها گره نخورند. همچنین بهتر است موها را در محیط مرطوب و گرم نگذارید. مو را از نور آفتاب هم دور نگه دارید تا رنگ آن تغییر پیدا نکند. از محصولات شیمیایی مانند کرم مو، ژل، تافت و... هم خیلی کم و در صورت ضرورت روی پروتز استفاده کنید.

 

عوارض پروتز مو

  • ایجاد حساسیت در پوست سر
  • ریزش موهای خودتان
  • احساس خارش و سوزش پوست سر
  • هزینه زیاد جلسه‌های ترمیمی
  • احتمال ابتلا به عفونت و قارچ پوستی
  • شکستن موهای خودتان
  • تحریک پوست سر
  • سردرد و احساس فشار روی سر

 

قیمت پروتز مو

هزینه پروتز مو نسبت به هزینه کاشت مو کمتر است. البته این روش معمولا نیاز به جلسات ترمیمی دارد تا حالت خود را حفظ کند. این روش دائمی نیست و بعد از مدتی هم نیاز به تعویض دارد. همه این اقدامات هزینه بر هستند.

قیمت پروتزهای مویی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلا قیمت پروتز مو دائم، بیشتر است. البته این روش دائم نیست، اما ماندگاری بیشتری دارد. به همین دلیل هم هزینه آن بیشتر است. مثلا روش نصب پانچی پروتز نسبت به روش نصب چسبی گران‌تر است.

پروتز مو مردانه قیمت کمتری نسبت به پروتزهای مویی زنانه دارد، زیرا موی مردانه معمولا کوتاه‌تر از موی زنانه است. در هر صورت بعد از اینکه به متخصص نصب پروتز مراجعه کنید، آنها می‌توانند به شما قیمت بدهند. بعد از اطلاع از قیمت می‌توانید درباره سفارش پروتز تصمیم بگیرید.

 

ترمیم پروتز مو

پروتزهای مویی بعد از مدتی شکل خود را از دست می‌دهند. ممکن است موهای پروتز کنده شود، بشکند یا اینکه رنگ آنها تغییر کند. در این صورت نیاز به ترمیم پیدا می‌کند. اکثر مواقع هم به دلیل رشد موهای خود فرد، پروتز به ترمیم نیاز پیدا می‌کند.

شما به‌صورت دوره‌ای باید برای ترمیم پروتز مو مراجعه کنید. کارشناس پروتز را بررسی می‌کند و در صورت نیاز آن را تعمیر می‌کند. همچنین اگر موهای شما رشد کرده باشند، پروتز را جدا می‌کند و سپس آنها را در جای مناسب‌تر نصب می‌کند.

ترمیم پروتزهای مویی هم هزینه بر است. شما باید در زمان‌های تعیین شده برای ترمیم پروتز اقدام کنید. در غیر این صورت پروتز کیفیت خود را از دست می‌دهد و مجبور می‌شوید آن را تعویض کنید.

 

ریموور پروتز مو

اگر پروتز مویی را با چسب برای شما چسبانده باشند، باید برای جدا کردن آن از ریموور استفاده کنید. ریموورها خاصیتی دارند که میتوانند چسب پروتز را شل کنند. ریموورها به صورت اسپری در دسترس هستند. 

برای جدا کردن پروتز باید ریموور را به چسب پروتز اسپری کنید. سپس طبق دستورالعمل ریموور باید بین ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا عمل کند. در ادامه میتوانید پروتز را جدا کنید. ریموورها در برندهای مختلفی در بازار موجود هستند. بهتر است ریموور را از برند معتبری بخرید که ضد حساسیت باشد و به پوست سر آسیب وارد نکند. 

سوالات متداول پروتز مو

  • دوام پروتز مو به جنس مو، نوع پوست، روش نصب و... بستگی دارد. ماندگاری این پروتزها به طور متوسط بین یک الی دو سال است.

  • کاشت مو یک روش دائمی برای جایگزین کردن موهای از دست رفته است. پروتز مو دائمی نیست، اما با پروتز می‌توانید مو با تراکم بیشتر و حالت بهتر داشته باشید.

  • بله، این روش برای خانم‌ها و آقایان از هر سنی مناسب است.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.