دوره نقاهت
1 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
45 ساعت
مدت ماندگاری
3
3 سال
اثر بخشی
معمولی
معرفی تکنیک
پلاسماتراپی صورت روشی غیرجراحی است که با استفاده از انرژی پلاسما، پوست را جوانسازی کرده و مشکلات پوستی مانند چین و چروک، جای جوش و افتادگی پلک را برطرف میکند.
مــراحـل عمــل پلاسما تراپی صورت
تمیز کردن پوست
1
2 دقیقه
بیحسی موضعی
2
5 دقیقه
انجام پلاسماتراپی
3
30 دقیقه
خنک کردن پوست
4
5 دقیقه
مراقبت های بعد از پلاسما تراپی صورت
عـــوارض پلاسما تراپی صورت
- عدم انجام فعالیت شدید بدنی
- استفاده از کرم های توصیه شده توسط پزشک
- عدم مصرف نوشیدنی های الکی
- عدم قرار گیری زیر نو خورشید
- آلرژی
- تورم و قرمز شدن پوست
- کبودی
- خارش
در این عمل، دستگاهی با ایجاد پالس های پلاسما، نقاط ریزی را روی لایه اپیدرم و درم پوست ایجاد میکند. این پالس ها با تبخیر لایه سطحی پوست، سبب انقباض و جمع شدن لایههای زیرین میشوند.
این روش غیرتهاجمی است و به جراحی و بیحسی نیاز ندارد. در این مقاله به بررسی بیشتر پلاسما تراپی صورت، دلایل انجام آن، مراقبتهای قبل و بعد از درمان و همچنین عوارضش میپردازیم.
دلایل انجام پلاسما تراپی صورت
در این روش از دستگاهی به نام پلاسما جت استفاده میشود که با ایجاد پالس های ریز پلاسما بر روی سطح پوست، سلولهای آن را تحریک میکند. این تحریک باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین میشود که دو پروتئین ضروری برای حفظ شادابی و استحکام پوست هستند. بعضی از دلایل انجام این شیوه زیبایی عبارتاند از:
جوانسازی پوست
روش پلاسمای پوست با تحریک کلاژنسازی و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست، چینوچروکهای ظریف و عمیق صورت، گردن و دستها را رفع میکند. این روش درمانی برای خطوط پیشانی، خطوط دور چشم، خط خنده و خطوط عمودی گردن کاربرد دارد.
این شیوه با تحریک کراتینوسیتها در اپیدرم پوست، روند بازسازی سلولی را سرعت میبخشد. کراتینوسیتها، سلولهای اصلی لایه بیرونی پوست هستند که وظیفه تولید کراتین را بر عهده دارند. کراتین نیز پروتئینی است که به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک میکند. افزایش سرعت بازسازی سلولی، علاوهبر جوانسازی پوست منجر به روشن شدن آن، رفع لک و تیرگی و بهبود کیفیت کلی پوست میشود.
پلاسما جت برای افتادگی پلک
افتادگی پلک یکی از مشکلات شایع مرتبط با افزایش سن است که چهره را خسته و پژمرده نشان میدهد. در این روش زیبایی، با لیفت پلک فوقانی و تحتانی به رفع این مشکل و باز شدن بیشتر چشمها کمک میکنیم.
پلاسما با تحریک فیبروبلاستها در درم پوست، تولید کلاژن و الاستین را بهطور چشمگیری افزایش میدهد. هر دو ماده پروتئینهای حیاتی هستند که ساختار و استحکام پوست را حفظ میکنند. تولید آنها بهمرور و با افزایش سن شما کاهش مییابد. افزایش تولید این پروتئینها منجر به سفت شدن پوست، رفع چینوچروکها و بهبود افتادگی پوست پلک میشود.
پلاسما جت برای رفع اسکار
جای جوش و اسکار ظاهر ناخوشایندی را در پوست ایجاد میکنند و اعتمادبهنفس افراد را میگیرند. در این روش درمانی زیبایی با تحریک کلاژنسازی و بازسازی سلولی این اسکارها رفع میشوند. همچنین بهکمک آن میتوانید جای زخمهای جراحی و سوختگی را نیز درمان کنید.
رفع لکهای پوستی
لکهای پوستی، هایپرپیگمانتاسیون و ککومک از جمله مشکلاتی هستند که روی زیبایی و درخشندگی پوست اثر منفی میگذارند. پلاسما تراپی صورت با از بین بردن سلولهای رنگدانهدار و تحریک کلاژنسازی، به روشن شدن پوست و رفع لکهای پوستی کمک میکند.
منافذ باز پوست به دلیل فعالیت بیش از حد غدد چربی و تجمع سلولهای مرده پوست، بزرگ میشوند و ظاهری ناهموار و چرب به پوست میدهند. پلاسما تراپی با مکانیسمهای خاصی به کوچک شدن منافذ باز پوست و بهبود ظاهر آنها کمک میکند.
در این شیوه فعالیت غدههای چربی تنظیم میشود تا ترشح این مواد کمتر باشد. همچنین لایهبرداری ملایمی در سطح پوست انجام شده تا پوست از سلولهای مرده پاک شود. کلاژنسازی نیز تحریک میشود تا خاصیت ارتجاعی پوست بالا برود. در نهایت التهاب و قرمزی پوست کاهش مییابد تا ظاهری بهتر داشته باشید.
لیفت بینی
پلاسما تراپی همچنین برای کوچککردن نوک بینی، رفع افتادگی نوک بینی و اصلاح قوس بینی استفاده میشود. این روش درمانی جایگزینی غیر جراحی برای رینوپلاستی است. در لیفت بینی با پلاسما نیز از دستگاه پلاسما جت استفاده میشود. این دستگاه با ایجاد پالس های ریز پلاسما روی سطح پوست، سلولهای آن را تحریک میکند. این تحریک باعث انقباض پوست، جمعشدن آن و لیفت بینی میشود.
نحوه عملکرد پلاسما جت
در پلاسماجت از فناوری پلاسما، چهارمین حالت ماده بعد از جامد، مایع و گاز استفاده میشود. این ماده برای جوانسازی پوست بسیار کاربردی است. در این دستگاه، گاز (معمولا آرگون یا هلیوم) به پلاسما تبدیل میشود. پلاسما، گازی یونیزه شده است که الکترون آزاد و یون دارد. این ذرات پرانرژی با برخورد به سطح پوست، اثرات مختلفی را ایجاد میکنند، از جمله:
تصعید: این ماده با گرمای خود، سلولهای سطحی پوست را تصعید میکند. این امر باعث لایهبرداری ملایم پوست و از بین رفتن سلولهای مرده میشود.
تحریک سلولی: این ماده همچنین با تحریک سلولهای پوست، باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین میشود. این دو پروتئین، نقشی اساسی در حفظ شادابی و استحکام پوست دارند.
انعقاد خون: پلاسما با انعقاد خون، از خونریزی مویرگی در ناحیه درمان جلوگیری میکند.
برای درمان ابتدا پوست بهطور کامل تمیز و ضدعفونی میشود. سپس برای کاهش درد حین عمل از کرمهای بیحسی موضعی کمک میگیرند. در مرحله بعد با استفاده از دستگاه پلاسماجت، جرقههای ریز این ماده روی نقاط مشخصشده از پوست زده میشوند.
اقدامات لازم قبل از انجام پلاسما تراپی پوست
برای دستیابی به بهترین نتیجه پس از انجام روش پلاسما تراپی، باید پیش از انجام این درمان اقدامات خاصی انجام دهید، از جمله:
مشاوره با پزشک: اولین قدم قبل از انجام هر شیوه درمانی، مشورت با پزشک متخصص پوست یا جراح پلاستیک است. در این جلسه، پزشک وضعیت پوست شما را بررسی میکند و درباره سابقه پزشکیتان سوالاتی میپرسد.
همچنین درباره مزایا و معایب این شیوه زیبایی، انتظارهای واقعبینانه از درمان و نحوه انجام آن به شما توضیح میدهد. در این ویزیت حتما سابقه پزشکی خود داروهایی که مصرف میکنید و هر حساسیتتان را با پزشک در میان بگذارید.
انجام آزمایش: در بعضی موارد ممکن است پزشک برای اطمینان از سلامت کامل شما پیش از شروع روند درمانی، آزمایشهای خاصی را تجویز کند.
مراقبتهای پوستی: در هفتههای قبل از انجام پلاسما تراپی صورت، از مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و وارفارین خودداری کنید. همچنین الکل و دخانیات را از چند روز پیش از درمان کنار بگذارید. در روز درمان نیز آرایش نکنید و کرم ضدآفتاب نزنید.
در روز درمان لباس راحتی بپوشید تا بتوانید آن را بهراحتی دربیاورید و دوباره بپوشید. پیش از رفتن به کلینیک زیبایی، وعده غذایی سبکی میل کنید. اگر اضطراب دارید میتوانید از پزشکتان بخواهید تا برایتان داروی آرامبخش تجویز کند.
اگر شرایط خاصی مانند بارداری یا شیردهی دارید، انجام این شیوه درمانی را توصیه نمیکنیم. همچنین اگر بیماریهای زمینهای مانند دیابت یا بیماریهای قلبی عروقی دارید، حتما قبل از انجام پلاسمای پوست با پزشکتان مشورت کنید. علاوهبر این اگر پوستتان تیره است، شاید لازم باشد پیش از درمان داروهای خاصی را طبق نظر پزشک مصرف کرده باشید.
مراقبت های پس از پلاسمای پوست
علاوهبر مراقبتهای پیش از انجام درمان، باید پس از پلاسمای پوست نیز اقداماتی را انجام دهید. یکی از آنها استفاده از کمپرس سرد برای برطرفکردن قرمزی و تورم است. پس از درمان قرمزی و تورم خفیفی در پوست ایجاد میشود که معمولا پس از چند روز، برطرف خواهد شد. همچنین ممکن است درد خفیفی داشته باشید. برای تسکین آن میتوانید از مسکنهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
برای تسریع روند بهبودی، کارهای زیر را انجام دهید:
زیر نور مستقیم خورشید نروید: بعد از انجام پلاسما تراپی، پوستتان بسیار حساس به نور خورشید خواهد بود. بههمین دلیل، باید تا چند هفته از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید و کرم ضد آفتاب با SPF بالا بزنید.
آرایش نکنید: تا چند روز بعد از درمان، از آرایش کردن و استفاده از لوازم آرایشی در ناحیه مورد نظر خود داری کنید.
به ناحیه تحت درمان دست نزنید: ممکن است دستهایتان باکتریهایی عفونتزا داشته باشند. بههمین دلیل تا حد امکان از دست زدن به ناحیه درمان خودداری کنید. اگر بههر دلیلی انجام آن ضروری بود، حتما دستهایتان را بهخوبی بشویید.
به حمام و استخر نروید: تا چند روز بعد از انجام درمان بهروش پلاسمای پوست، از حمام کردن و رفتن به استخر خودداری کنید. زیرا آب گرم باعث تحریک پوست و افزایش خطر عفونت میشود.
از فعالیتهای شدید بدنی خودداری کنید: تا چند روز بعد از درمان از فعالیتهای شدید بدنی که باعث تعریق زیاد میشوند، خودداری کنید.
رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید: خوردن غذاهای سالم و مغذی به روند بهبودیتان کمک میکند.
آب بنوشید: نوشیدن مرتب آب، بدنتان را هیدراته میکند. بدین وسیله سمها از بدنتان خارج میشوند و روند درمانتان سریعتر پیش میرود.
الکل و کافئین مصرف نکنید: الکل و کافئین ممکن است باعث تحریک پوست و افزایش خطر خونریزی شوند.
مراجعه به پزشکتان: در صورت مشاهده هر عوارض جانبی مانند قرمزی شدید، تورم، درد، تب یا عفونت، فورا به پزشکتان مراجعه کنید.
عوارض پلاسما تراپی صورت
این روش نوین جوانسازی مزایای بسیار زیادی مانند غیرتهاجمیبودن، بدون درد بودن، بهبودی سریع و ایمنی در روند درمان دارد. اما مانند هر روش درمانی یا زیبایی دیگری، شاید عوارضی هم داشته باشد. بعضی از شایعترین عوارض روش پلاسما تراپی عبارتاند از:
قرمزی و تورم: قرمزی و تورم خفیف در ناحیه درمان، شایعترین عارضه جانبی این شیوه درمانی است که معمولا طی چند روز برطرف میشود.
درد: ممکن است بعد از درمان، درد خفیفی در ناحیه درمان احساس کنید که معمولا با داروهای مسکن ساده قابل تسکین است.
ترشحات: در بعضی موارد، ممکن است از ناحیه درمان ترشحات جزئی خارج شود، البته معمولا طی چند روز متوقف میشوند.
کبودی: ممکن است در ناحیه درمان کبودی خفیفی ایجاد شود که معمولا طی چند روز برطرف میشود.
خارش: همچنین شاید خارش خفیفی در ناحیه درمان احساس کنید.
عفونت: در موارد نادر، ممکن است ناحیه درمان دچار عفونت شود. علائم آن شامل قرمزی شدید، تورم، درد، تب و چرک هستند.
اسکار: در موارد بسیار نادر شاید در ناحیه درمان اسکار ایجاد شود. افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند، بیشتر در معرض خطر تغییر رنگ پوست و اسکار هستند.
تغییر رنگ پوست: در بعضی موارد ممکن است بعد از درمان، پوست آن ناحیه دچار تغییر رنگ شود. البته معمولا موقتی است.
آلرژی: در موارد بسیار نادر ممکن است فرد به پلاسما یا سایر مواد مورد استفاده در درمان، آلرژی داشته باشد. علائم حساسیت به این ماده عبارتاند از بثورات پوستی، خارش، تورم و تنگی نفس.
هزینه پلاسما تراپی صورت
هزینه این شیوه درمانی کاربردی به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهمترین آنها حجم ناحیه مدنظرتان است. هرچه مساحت این ناحیه بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری بپردازید. همچنین برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید حداقل ۲ الی ۴ جلسه درمانی را پشت سر بگذارید. بین این جلسهها باید ۴ تا ۶ هفته فاصله باشد. هرچه تعداد جلسههای لازم برای درمان بیشتر باشد، هزینه نیز بیشتر خواهد بود.
تخصص و تجربه پزشک زیبایی منتخب شما نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر هزینه نهایی است. معمولا پزشکهای باتجربهتر و با مهارت بیشتر، هزینه بیشتری دریافت میکنند. موقعیت جغرافیایی کلینیک و همچنین نوع دستگاه پلاسما جت از دیگر عوامل موثر بر قیمت نهایی هستند.