دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

لیفت صورت

دوره نقاهت

ندارد

میانگین زمان عمل

مدت زمان

1 ساعت 30 دقیقه

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

معمولی

معرفی تکنیک

لیفت صورت با روش‌هایی مثل نخ، جراحی یا تزریق فیلر، پوست را بالا کشیده، افتادگی را کاهش داده و تولید کلاژن و الاستین را تحریک می‌کند.

مــراحـل عمــل لیفت صورت

آماده‌سازی پوست

1

10 دقیقه

بی‌حسی موضعی یا بیهوشی (در روش‌ جراحی)

2

15 دقیقه

اجرای تکنیک لیفت

3

30 دقیقه

ترمیم و تنظیم

4

20 دقیقه

پانسمان ناحیه(جراحی)|کرم محافظ(غیرجراحی)

5

10 دقیقه

آموزش مراقبت‌های بعدی

6

10 دقیقه

مراقبت های بعد از لیفت صورت

عـــوارض لیفت صورت

  • -
  • عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • عدم مصرف دخانیات
  • عدم انجام فعالیت سنگین
  • -
  • افتادگی پلک در تزریق با بوتاکس
  • عدم تقارن در روش‌های تزریقی
  • ناراحتی جزئی

لیفت صورت، تکنیک سفت کردن پوست و جوان‌سازی پوست است که با روش‌های مختلفی، چین و چروک‌ و افتادگی پوست صورت و گردن را برطرف می‌کند. افزایش سن و پیری امری اجتناب‌ناپذیر است،‌ اما به‌لطف تکنولوژی، روش‌های زیبایی مختلفی برای کاهش تغییرات ناشی از پیری عرضه شده‌اند.

لیفت پوست صورت یکی از همین روش‌ها است که با کشیدن پوست صورت، چین و چروک صورت را کم کرده و پوست ابرو و پیشانی، گونه و فک را به سمت بالا می‌کشد و به اصطلاح لیفت می‌کند. چنانچه به‌دنبال راه جوانسازی یا سفت کردن پوست صورت هستید، تا انتهای این مطلب با ما باشید تا بدانید که لیفت صورت چیست، با انواع روش‌های لیفتینگ پوست، مزایا و عوارض آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

 

عوارض لیفت صورت

 

لیفت صورت چیست؟

با بالارفتن سن، میزان تولید کلاژن و الاستین در پوست کاهش می‌یابد و همین امر باعث شل شدن و افتادگی پوست می‌شود. کم‌کم چین و چروک‌ها در اطراف لب، خط فک و گونه‌ها ظاهر می‌شوند.

لیفت صورت یک عمل جراحی زیبایی برای ایجاد ظاهری جوان تر در صورت است. این روش می تواند افتادگی پوست را کاهش دهد. همچنین می تواند به صاف شدن چین های پوست روی گونه ها و خط فک کمک کند. لیفت صورت را ریتیدکتومی نیز می نامند.

لیفت صورت یا فیس لیفت روشی برای سفت کردن و کشیدن پوست صورت است که می‌تواند افتادگی و شل شدگی پوست را از بین ببرد و ظاهری شاداب و جوان ایجاد کند. لیفت پوست صورت به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه با انواع روش‌های لیفتینگ پوست آشنا می‌شویم.

 

انواع روش لیفت صورت

 

انواع روش لیفت صورت

جوان‌سازی پوست صورت در گذشته صرفا با عمل جراحی لیفت صورت انجام می‌شد، اما امروز روش‌های مختلف غیرجراحی در دسترس هستند که درد کمتر و نقاهت کوتاه‌تری دارند. البته ماندگاری روش‌های غیرجراحی لیفت پوست صورت نسبت به جراحی، کمتر بوده و باید هرچند وقت یکبار تمدید شوند، اما به‌دلیل عدم نیاز به برش، بیهوشی و یا بستری شدن در بیمارستان، محبوبیت ویژه‌ای دارند.

انواع لیفت صورت عبارتند از: 

لیفت با نخ

لیفت صورت با نخ یکی از تکنیک‌های کم تهاجمی کشیدن پوست صورت است که نخ‌های مخصوصی که زیر پوست تزریق شده با تحریک کلاژن‌سازی، باعث سفت کردن پوست می‌شوند. مهارت و تخصص جراح زیبایی در گذاشتن نخ‌ها در نقاط مهم صورت، اهمیت زیادی در لیفتینگ پوست دارد، چرا که مهارت ناکافی پزشک باعث می‌شود نتیجه فیس لیفت با نخ غیرطبیعی باشد.

تزریق فیلر

تزریق فیلر، تکنیک غیرجراحی لیفت صورت است که در امتداد شقیقه‌، گونه‌ها، لب و زیر چشم تزریق شده و با پرکردن خطوط و جای چروک‌ها، فرورفتگی‌های پوست را از بین برده و باعث شادابی و جوانی پوست می‌شود.

فیلرها حاوی مواد مختلفی ازجمله هیالورونیک اسید، هیدروکسیل آپاتیت کلسیم یا پلی لاکتیک اسید هستند که با تامین آبرسانی باعث صاف شدن پوست می‌شوند. تاثیر فیلرها در لیفت پوست صورت بین ۶ ماه تا یکسال ماندگاری دارد. ژل‌ ژوویدرم و رستلین از برندهای مشهور تزریق فیلر هستند.

تزریق چربی

در تکنیک لیفت صورت با تزریق چربی، چربی‌های اضافی انباشته شده در نواحی شکم، سینه یا ران‌ بدن فرد استخراج شده و بعد از فرایند سانتریفیوژ به صورت تزریق می‌شوند. تزریق چربی باعث افزایش حجم و رفع فرورفتگی و افتادگی صورت شده و ظاهر را شاداب‌تر نشان می دهد. ماندگاری این روش نسبت به فیلرها بیشتر است. 

ترماژ

ترماژ تکنیک جوانسازی و سفت کردن پوست صورت است که با لمس ملایم پوست، انرژی آر اف تک قطبی را زیر عمق پوست می‌فرستد. گرمای یکنواخت ترماژ باعث تحریک کلاژن‌سازی، ترمیم و کشیدن پوست صورت می‌شود.

میکرونیدلینگ

لیفت پوست صورت با میکرونیدلینگ، تکنیک کم تهاجمی جدیدی برای بهبود ظاهر پوست صورت، جوان‌سازی و سفت کردن پوست است که چین و چروک و خطوط صورت را برطرف می‌کند.

سوزن‌های بسیار نازک و ریز میکرونیدلینگ باعث ایجاد آسیب و سوراخ‌های ریز در پوست شده و پوست را وادار به ترمیم و احیا می‌کند. درنتیجه کلاژن و الاستین بیشتری تولید می‌شود. لیفتینگ پوست در روش میکرونیدلینگ به این صورت است که ابتدا پوست و عضلات صورت را با جراحی لیفت بالا می‌کشند و بعد برای بهبود ظاهری پوست، میکرونیدلینگ انجام می‌شود. 

بوتاکس

بوتاکس روش مشهور و نسبتا محبوبی برای رفع خطوط اخم، پنجه کلاغی‌ها و چین و چروک پیشانی است که سم بوتولونیوم موجود در آن باعث فلج و ازکار افتادن عضلات صورت شده و ظاهر پوست را صاف نشان می‌دهد. حدود یک تا دو هفته زمان لازم است تا تاثیر بوتاکس در لیفت صورت مشخص شود و حدود ماه ماندگاری دارد.

RF فرکشنال

یکی دیگر از روش‌های لیفتینگ پوست، آر اف فرکشنال است که از طریق امواج رادیویی به لایه میانی پوست نفوذ می‌کند و با تحریک کلاژن‌سازی باعث بهبود ظاهری، جوانسازی، سفت کردن  و کشیدن پوست صورت می‌شود.

هایفوتراپی

هایفوتراپی تکنیک غیرتهاجمی لیفتینگ پوست با امواج اولتراسوند است که به عمق پوست نفوذ کرده و با تحریک آن، میزان تولید کلاژن را بیشتر می‌کند. هایفوتراپی به نسبت به سایر روش‌های لیفت صورت هزینه بالاتری دارد و ماندگاری آن بین چند ماه تا یک سال است.

لیزر

روش کشیدن پوست صورت با لیزر بیشتر مناسب افرادی است که جای جوش یا ناهمواری و فرورفتگی‌های زیادی روی صورت دارند یا از آفتاب سوختگی رنج می‌برند. اشعه لیزر باعث افزایش تولید کلاژن در لایه‌های زیرین پوست می‌شود و طی چند جلسه می‌تواند مشکلات پوستی را برطرف کرده و تا چند سال تاثیر آن پابرجا بماند.

کربوکسی تراپی

لیفت صورت با کربوکسی تراپی با استفاده از گاز دی اکسید کربن در لایه‌های میانی پوست انجام می‌شود. کربوکسی تراپی میزان اکسیژن پوست صورت را کاهش می‌دهد و مغز را تحریک کرده تا خون و مواد مغذی بیشتری به پوست برساند.

میکرودرم ابریژن

در این روش، خراش سطحی روی پوست ایجاد می‌کنند و دستگاه میکرودرم ابریژن با حرکت روی پوست، سلول‌های مرده را جذب کرده و لایه‌برداری انجام می‌شود. درواقع، خراش لایه‌های سطحی منجر به گردش خون بیشتر در ناحیه تحت درمان و افزایش کلاژن‌سازی شده که نتیجه آن لیفتینگ پوست است. 

کرایولیپولیز

کرایولیپولیز تکنیک کم تهاجمی و بدون دردی برای از بین بردن چربی‌های اضافی صورت است که طی یک یا دو جلسه باعث برجسته‌تر شدن زوایای صورت می‌شود. بافت چربی‌های اضافی بدن در اثر انجماد تجزیه شده و از بین می‌روند. 

جراحی یا ریتیدکتومی

لیفتینگ پوست با جراحی که به آن عمل جراحی فیس لیفت یا ریتیدکتومی می‌گویند، در مقایسه با روش‌های بالا، قدمت بیشتری دارد که طی فرایند جراحی، پوست را از دو طرف صورت به سمت عقب می‌کشند و با لیفت و جابجایی بافت زیرین پوست، افتادگی و شل شدن پوست از بین می‌رود. بافت اضافی پوست برداشته شده و بخیه زده می‌شود.

درد، خونریزی، بیهوشی و اسکار جای زخم بعد فیس لیفت با جراحی از جمله عوارضی هستند که برای کشیدن پوست صورت با عمل باید درنظر بگیرید. در مجموع، ریتیدکتومی روش موثری برای بهبود ظاهر صورت و حذف نشانه‌های پیری است که به افراد کمک می‌کند جوان‌تر و تازه‌تر به نظر برسند.

گاهی اوقات این روش با آرام بخش و بی حسی موضعی انجام می شود که تنها بخشی از بدن شما را بی حس می کند. در موارد دیگر، بیهوشی عمومی - که شما را در حالت خواب قرار می دهد - توصیه می شود.

مینی جراحی

مینی جراحی یا مینی لیفت صورت تکنیکی است که برای افراد نسبتا جوان با میزان چین و چروک کمتر توصیه می‌شود. افرادی که سن بالا دارند و افتادگی پوست یا آثار چین و چروک ناشی از پیری در تمام قسمت‌های صورت مشهود هستند، باید فیس لیفت کامل انجام دهند، اما افرادی که چین و چروک‌های صورت یا افتادگی پوست‌شان به‌دلایلی غیر از سن بوده و هنوز جوان هستند با مینی جراحی می‌توانند لیفت پوست صورت در نواحی مورد نیاز را انجام دهند.

جراحی کامل

جراحی کامل بالا کشیدن پوست صورت (Full Face Lift) روش جراحی زیبایی برای بهبود علائم پیری و جوانسازی ظاهر صورت است. در این روش، پوست و عضلات صورت به طور کامل بالا کشیده می‌شوند تا چین و چروک های صورت، افتادگی و سستی پوست برطرف شود. در جراحی کامل برای بالا کشیدن پوست صورت، برش‌هایی از پشت گوش تا ناحیه پیشانی زده شده و لیفت و جابجایی بافت زیرین پوست انجام شده و پوست سفت می‌شود. بعد از برداشتن پوست اضافی، بخیه می‌زنند.

 

ماندگاری لیفت صورت

 

بهترین روش لیفت صورت

بهترین روش کشیدن پوست صورت به عوامل مختلفی ازجمله سن و وضعیت جسمی فرد و انتظارات و هدف لیفت بستگی دارد. افرادی که از جراحی و اتاق عمل می‌ترسند یا امکان تحمل بیهوشی ندارند، باید از روش‌های کم تهاجمی لیفت صورت استفاده کنند. لیفت پوست صورت با روش‌های غیرجراحی، نیازی به بیهوشی ندارد و سریع با حداقل درد انجام می‌شود.

اما ماندگاری نسبتا کم و نیاز به تکرار دفعات از معایب روش‌های غیرتهاجمی هستند. درهرصورت اگر به دنبال جدیدترین روش لیفت صورت یا بهترین روش کشیدن پوست صورت هستید، باید با پزشک متخصص پوست یا جراح زیبایی مشورت کنید تا براساس شرایط و وضعیت فرد و انتظارات از نتیجه کار، بهترین روش کشیدن پوست صورت را به شما پیشنهاد دهد.

 

ماندگاری لیفت صورت

ماندگاری لیفت صورت در روش‌های غیرجراحی نسبت به فیس لیفت با جراحی به‌ مراتب کمتر است و باید هرچند وقت یکبار تزریق شود. تاثیر کشیدن پوست صورت با تزریق ژل بین ۶ تا ۱۲ ماه باقی می‌ماند و بعد از آن باید مجدد تمدید شود، ماندگاری با روش تزریق چربی به‌خاطر اینکه چربی‌ها از بدن خود فرد هستند، کمی بالاتر است و تا چندسال می‌رسد.

در روش لیفت با بوتاکس هم باید بعد ۳ تا ۴ ماه دوباره تزریق را تکرار کنید. ماندگاری لیفت صورت با جراحی دائمی است. نکته مهمی که باید به‌خاطر بسپارید این است که لیفتینگ صورت نمی‌تواند مانع پیری یا افتادگی پوست شود، صرفا روند آن را به تاخیر می‌اندازد.

 

مراقبت های بعد از لیفت صورت

برای اینکه تاثیر و ماندگاری لیفتینگ پوست بیشتر شود، باید مراقبت بعد از لیفت صورت را جدی بگیرید:

  • پرهیز از لمس یا مالش صورت یا هر تماسی که باعث اصطکاک در ناحیه صورت شود.
  • چند روز اول (بسته به روش لیفت) باید به پشت بخوابید.
  • پرهیز از فعالیت‌های جسمی و ورزشی شدید ۲۴ ساعت تا یک هفته بعد کشیدن پوست
  • در صورتی که درد دارید، می‌توانید از کمپرس سرد یا مسکن استفاده کنید.
  • پرهیز از نور مستقیم خورشید در هفته‌های اول
  • در صورت لیفت صورت با بوتاکس، روز اول سر خود را پایین نگیرید.
  • بهبودی کامل پس از لیفت صورت حدود 2 تا 4 هفته طول می کشد. 
  • کبودی حداقل به مدت 2 هفته قابل مشاهده است.
  •  ممکن است 6 تا 9 ماه طول بکشد تا اثر کامل لیفت صورت مشاهده شود. 
  • تا چند روز پس از عمل نمی توانید رانندگی کنید. 
  • شما باید در 2 روز اول از دوش گرفتن و خیس شدن بانداژ خودداری کنید و حداقل به مدت 2 هفته از فعالیت های شدید، سونا و ماساژ خودداری کنید. 
  • همچنین باید در حین استراحت برای چند روز سر خود را با بالش نگه دارید تا تورم کاهش یابد.
  •  بعد از حدود 7 تا 14 روز: بخیه ها برداشته می شوند (مگر اینکه بخیه های قابل جذب داشته باشید).

 

عوارض لیفت صورت

روش‌های غیرجراحی لیفتینگ پوست معمولا عوارض جانبی جدی و خطرناکی ندارند و موقتی هستند. از شایع‌ترین عوارض لیفت صورت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورم و کبودی در نواحی تحت درمان
  • قرمزی، خارش، سوزش یا التهاب
  • سردرد
  • افتادگی پلک در تزریق با بوتاکس
  • عدم تقارن در روش‌های تزریقی
  • عفونت

یکی از عوارض نادر در لیفت صورت آسیب به عضله ریزوریوس است؛این عضله در بیرون کشیدن گوشه‌های لب نقش دارد و اگر جراحی لیفت صورت به درستی و توسط متخصص انجام نگیرد موجب ایجاد تغییرات نامتقارن در لبخند میشود.

 

تعرفه لیفت صورت

هزینه لیفت صورت بسته به اینکه روش لیفت صورت چیست، جراحی فول فیس لیفت است یا مینی لیفت، تخصص و مهارت پزشک، میزان و شدت افتادگی پوست، سن بیمار، نوع ژل یا برند دستگاه استفاده شده، نوع برند بوتاکس و موقعیت جغرافیایی کلینیک متفاوت خواهد بود. هزینه لیفت صورت تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد و بین ۱.۵ میلیون تا ۳۰ میلیون متغیر است.

سوالات متداول لیفت صورت

  • خیر، روش کم تهاجمی و کم دردی است که با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود.

  • از مزایای لیفت صورت می‌توان به سفت کردن پوست، بالا کشیدن و جوانسازی پوست آقایان و جوانسازی پوست خانم‌ها، رفع و کاهش چین و چروک، برجسته‌تر شدن گونه‌ها و زوایای فک، رفع اسکار جای زخم و آکنه اشاره کرد.

  • لیفت صورت برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود، چرا که هنوز چین و چروک وجود ندارد و پوست در حالت طبیعی کلاژن‌سازی می‌کند. از دهه سی به بعد که چروک‌های ریز پوستی به‌تدریج ظاهر می‌شوند می‌توانید یکی از روش‌های سفت کردن پوست صورت را متناسب با شرایط انتخاب کنید.

  • میزان ماندگاری لیفتینگ پوست به سن، جنسیت، ژنتیک، روش لیفت صورت، میزان افتادگی و سایر عوامل بستگی دارد. روش‌های غیردایمی معمولا بین ۳ ماه (بوتاکس) تا سه سال (تزریق چربی) ماندگاری دارند. لیفت صورت با ریتیدکتومی دائمی است و بسته به نوع مراقبت تا ۱۰ سال ماندگاری دارد.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.