دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

اینله دندان

دوره نقاهت

ندارد

میانگین زمان عمل

مدت زمان

1 ساعت 30 دقیقه

مدت ماندگاری

10

10 سال

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

زیاد

معرفی تکنیک

تفاوت اصلی بین اینله و آنله در ناحیه پوشش آن‌هاست. اینله به نواحی داخلی دندان محدود می‌شود، در حالی که آنله شامل سطح بیرونی و کاسپ‌ها نیز می‌گردد و برای آسیب‌های گسترده‌تر مناسب است.

مــراحـل عمــل اینله دندان

بررسی دندان

1

10 دقیقه

تراش دندان

2

30 دقیقه

قالب‌گیری

3

15 دقیقه

ساخت ترمیم

4

1 دقیقه

نصب اولیه

5

15 دقیقه

چسباندن

6

10 دقیقه

پولیش نهایی

7

5 دقیقه

مراقبت های بعد از اینله دندان

عـــوارض اینله دندان

  • رعایت بهداشت دهان و دندان.
  • استفاده از محافظ دندان در موارد دندان قروچه
  • مراجعه منظم به دندانپزشک
  • پرهیز از جویدن مواد سخت و چسبنده
  • حساسیت موقت به سرما یا گرما
  • احتمال شکستگی در افراد با عادت دندان قروچه
  • التهاب
  • خونریزی

روش‌های ترمیمی بسیاری برای دندان‌های آسیب دیده وجود دارند که می‌توانند محل پوسیدگی را بازسازی کنند. در برخی موارد به دلیل گسترش پوسیدگی و ایجاد حفره، امکان پرکردن دندان به روش معمولی وجود ندارد. در این زمان پزشک اینله یا آنله کردن را به بیمار پیشنهاد می‌دهد. ممکن است شما جزء افرادی باشید که تابحال این روش درمانی را استفاده نکرده است. بنابراین بهتر است پیش از شروع فرآیند درمان دندان از این روش اطلاع پیدا کرده و از تأثیرات آن روی سلامتی دهان و دندان مطلع شوید. در ادامه به نحوه انجام و مزایای این روش خواهیم پرداخت.

 

اینله و انله چیست؟ 

 

جنس دندان اینله

این روش ترمیمی برای بازسازی دندان‌هایی مؤثر است که در اثر پوسیدگی آسیب دیده و بخش مهمی از آن‌ها از بین رفته است. inlay در آزمایشگاه و به صورت سفارشی دقیقاً مطابق حفره ایجاد شده درون دندان ساخته می‌شود. برای ساخت آن نیز از مواد مقاوم مانند طلا یا چینی استفاده شده و می‌تواند به عنوان یک پر‌کننده دارای دوام و ماندگاری بیشتر درون حفره قرار بگیرد. بنابراین inlay قبل از قرارگیری و چسباندن روی دندان، در آزمایشگاه دندانپزشکی طراحی و ساخته شده و سپس توسط دندانپزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع پرکننده در این روش شامل رزین کامپوزیت، اینله و آنله چینی، اینله و آنله طلا، اینله و آنله سرامیکی و اینله و آنله هیبریدی است. در ادامه به توضیح هر کدام از این موارد می‌پردازیم.

 

موارد استفاده از اینله و انله

 

انواع اینله دندانی

در صورتی که پوسیدگی دندانی شما در قسمت میانی باشد، دندانپزشک ابتدا این بخش را تراش داده و از inlay یا همان فرایند درمانی شبیه به پر کردن استفاده می‌کند. در صورتی که دندان در بخش بیرون دچار آسیب و پوسیدگی شده باشد، همین روش درمانی روی آن انجام گرفته و به آن آنله می‌گویند. پزشک برای استحکام و مقاومت بیشتر دندان و پر کردن محل پوسیدگی با توجه به نظر فرد از پرکننده‌های مختلفی برای این روش استفاده می‌کند. 

اینله طلایی

نوع اینله دندان چیست؟ در پاسخ باید گفت نوع آن به جنس مواد پر‌کننده در حفره دهان بستگی داشته و اغلب متناسب با نیاز بیمار تعیین می‌شود. دندانپزشک بر اساس نوع و اندازه پوسیدگی، اینکه بیمار به چه ماده‌ای حساسیت دارد، محل پوسیدگی و میزان هزینه، جنس مواد پر‌کننده را تعیین می‌کند. یکی از این مواد طلا است که از گذشته تاکنون به عنوان ماده پر‌کننده دندانی یا روکش مورد استفاده بوده است.

 

 در صورتی که در این روش از طلا استفاده شود، یک روکش با کیفیت و دوام بالا تولید خواهد شد. البته ترمیم دندان و پر کردن آن با استفاده از ماده‌ای مانند طلا یکی از گزینه‌های گران محسوب شده و ممکن است به چندین جلسه برای درمان نیاز باشد. هزینه پر کردن حفره‌های دهان با طلا با توجه به قیمت بالای این ماده از دیگر روش‌ها بسیار بیشتر است.

اینله پرسلینی

در صورتی که از پر‌کننده‌های پرسلین برای پر کردن دندان استفاده شود، می‌توان آن‌ها را با رنگ دندان هماهنگ کرده و بخش اعظمی از حفره‌های دندانی را پوشاند. این ماده نسبت به لک مقاوم بوده و با توجه به کیفیت و دوام بالا، هزینه آن با هزینه استفاده از طلا یکسان است.

 

معایب اینله و انله 

اینله و آنله چگونه نصب می‌شوند؟

در اکثر موارد این روش ترمیمی برای تقویت دندان‌ها و تعویض محل پرشدگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه مواد‌ پرکننده در این روش از استحکام زیادی برخوردار هستند، به راحتی می‌توانند دندان‌های عصب کشی شده را مقاوم‌سازی کنند.

 

1-   در ابتدا دندانپزشک پس از خالی کردن محل پوسیدگی از دندان بیمار یک قالب تهیه کرده و آن را به لابراتوار ارسال می‌کند.

2-   با استفاده از قالبگیری و نوع مواد پر‌کننده انتخابی، چینی مطابق با آناتومی دندان و رنگ مناسب تهیه می‌شود.

3-   دندانپزشک با استفاده از چسب مخصوص در روش آنله و اینله دندانپزشکی، آن را درون دندان قرار داده و پولیش می‌کند.

4-   دندانپزشک برای پوشاندن سطح بیرونی از آنله استفاده می‌کند. این کار باعث پوشاندن سطح تیره رنگ دندان خواهد شد.

 

تفاوت اینله و آنله

اما فرق اینله و انله دندانپزشکی چیست؟ هر دو به عنوان ترمیم‌کننده‌های دندانی برای بازسازی ساختار طبیعی دندان مورد استفاده هستند. زمان استفاده از این نوع ترمیم موقعی است که دندان در اثر پوسیدگی دچار حفره شده باشد. Inlay و آنله از برخی جهات با یکدیگر تفاوت دارند. تفاوت اصلی آن‌ها در ناحیه‌ی مورد استفاده است. Inlay برای پرکردن داخل دندان و آنله‌ برای پوشاندن سطح دندان استفاده می‌شود. همچنین ممکن است آن‌ها با توجه به متریال به کار رفته نیز با یکدیگر تفاوت داشته باشند. از طرفی زمان مورد نیاز برای نصب آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است.

 

مزایای اینله و انله

این روش ترمیمی می‌تواند برای دندان‌های دارای پوسیدگی متوسط و شدید مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین می‌توان ترمیم‌های قدیمی و آسیب دیده را نیز با آن‌ها جایگزین کرد. در صورتی که به دنبال استحکام دندان‌های ضعیف شده هستید، این روش می‌تواند بسیار کارآمد باشد. از دیگر خواص انله و مزایای این روش ترمیمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

•  افزایش دوام دندان

با توجه به اینکه از مواد با دوامی مانند رزین، کامپوزیت، طلا و... برای ساخت استفاده می‌شود، بنابراین در برابر فشار وارد شده در اثر جویدن مقاومت بالایی داشته و می‌تواند سال‌ها دوام بیاورد.

 

•  کمک به حفظ ساختار ظاهری دندان

این روش ترمیمی برخلاف روش‌های قدیمی می‌تواند ساختار سالم دندان را تا حد زیادی حفظ کند. همچنین باعث یکپارچگی و استحکام دندان شده و سلامت آن را در دراز مدت تأمین می‌کند.

 

•  افزایش زیبایی

در پاسخ به اینله در دندانپزشکی چیست؟ می‌توان گفت این ماده به صورت سفارشی ساخته شده و مطابق با رنگ و شکل دندان طراحی می‌شود. بنابراین می‌تواند ظاهر طبیعی‌تر و زیبا روی دندان ایجاد کرده و کاملاً با دیگر دندان‌ها هماهنگ شود.

 

•  افزایش بهداشت دهان و دندان

قالب‌گیری صحیح در این روش باعث می‌شود مسواک زدن و شستشوی دندان آسان‌تر شده و بهداشت دهان و دندان نیز به طور کامل رعایت شود. همچنین احتمال پوسیدگی و خرابی در آینده به دلیل تمیز کردن و مراقبت راحت‌تر کاهش پیدا می‌کند.

 

•  کاهش حساسیت نسبت به روش‌های سنتی

با استفاده از این روش حساسیت کمتری برای دندان‌ها ایجاد خواهد شد. مواد به کار رفته در ساخت قالب‌ها به صورت طبیعی منبسط و منقبض می‌شوند و به همین دلیل امکان ایجاد ترک یا شکستگی و بروز حساسیت کاهش پیدا می‌کند.

 

معایب اینله و انله

البته باید توجه داشت که این روش درمانی ممکن است با معایبی نیز همراه باشد. به عنوان مثال برخی از بیماران از جمله افرادی که دچار دندان قروچه و یا عاداتی مانند ساییدن دندان‌ها هستند، کاندید مناسب برای دریافت این روش نخواهند بود. در برخی موارد بیمار به مواد مورد استفاده برای ساخت آلرژی یا حساسیت داشته و نمی‌تواند از این روش استفاده کند. همچنین ممکن است هزینه بالای این روش باعث شود تا بیماران به دنبال جایگزین کردن آن با دیگر روش‌ها باشند.

 

عوارض اینله

ترمیم دندان به این روش یکی از راه‌های بی‌خطر با عوارض جانبی اندک است. با این حال ممکن است در برخی موارد در حین درمان یا دوران بهبودی، عوارضی برای فرد ایجاد شود. از جمله عوارض این روش درمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • عوارض مربوط به بیهوشی یا حساسیت به مواد بی‌حسی
  • بروز واکنش‌های آلرژیک به مواد سازنده اینله
  • احتمال انجام نادرست ترمیم و در نتیجه افزایش پوسیدگی دندانی
  • احتمال ایجاد درد شدید در دهان
  • افزایش حساسیت شدید دندان‌ها نسبت به گرما و سرما
  • بروز خونریزی در لثه
  • احتمال آسیب به دندان، زبان و لثه در فرایند ترمیم دندان

 

 مراحل ترمیم با استفاده از اینله و انله 

 

قیمت اینله و انله

محاسبه هزینه این روش ترمیمی به فاکتور‌های مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال مواردی مانند جنس مواد به کار رفته، اندازه و پیچیدگی محل ترمیم، میزان آسیب دندان، موقعیت جغرافیایی و یا پوشش بیمه‌ای می‌تواند روی هزینه اینله و انله مؤثر باشند. با توجه به موارد گفته شده نمی‌توان قیمت دقیقی برای این روش درمانی اعلام نمود. بهترین کار این است که ضمن مراجعه به دندانپزشک زیبایی و بررسی میزان آسیب دیدگی و پوسیدگی دندان، از قیمت واقعی این روش درمانی مطلع شد. هزینه این روش به میزان مهارت و تخصص دندانپزشک نیز بستگی داشته و در برخی موارد قیمت آنله دندان متفاوت از inlay خواهد بود.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.