دوره نقاهت
1 روز
میانگین زمان عمل
مدت زمان
2 ساعت
مدت ماندگاری
همیشگی
اثر بخشی
زیاد
معرفی تکنیک
ایمپلنت دندان تحت بیهوشی موضعی یا عمومی انجام میشود. بیهوشی موضعی درد را کنترل میکند، در حالی که بیهوشی عمومی برای بیماران با اضطراب یا درمانهای پیچیدهتر توصیه میشود.
مــراحـل عمــل ایمپلنت دندان با بیهوشی
مشاوره
1
15 دقیقه
بیهوشی
2
15 دقیقه
جراحی ایمپلنت
3
60 دقیقه
ترمیم ناحیه
4
15 دقیقه
بررسی نهایی و تنظیمات
5
15 دقیقه
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان با بیهوشی
عـــوارض ایمپلنت دندان با بیهوشی
- .
- اجتناب از عوامل آسیبزا
- عدم مصرف دخانیات
- بهداشت دهان
- تهوع و استفراغ
- تب
- خونریزی
- عفونت
ایمپلنت های دندانی به محبوب ترین گزینه جایگزینی دندان در سراسر جهان تبدیل شده اند. فرقی نمی کند که یک دندان تک، چند یا همه یا همه دندان هایتان از دست رفته باشد، ایمپلنت های دندانی از نظر زیبایی شناختی زیباترین و بادوام ترین گزینه ها برای ترمیم هستند.
اگر به دنبال جایگزینی دندان های از دست رفته خود با ایمپلنت هستید اما نگران این هستید که آیا این روش دردناک خواهد بود یا چه گزینه هایی برای راحت و بدون درد بودن روش ایمپلنت شما وجود دارد، این مقاله به شما کمک می کند تا این روش ها را بررسی کنید.
کاشت ایمپلنت دندانی یک روش ساده است که به طور معمول توسط دندان پزشکان در سراسر جهان انجام می شود. در بیشتر موارد، ایمپلنت دندانی با بی حسی موضعی انجام می شود. با این حال، دندان پزشکان ممکن است برای شرایط خاص انجام ایمپلنت را با بیهوشی عمومی انجام دهند.
در درجه اول، جراحی ایمپلنت دندان تحت بی حسی موضعی انجام می شود. با این حال، همانطور که اشاره شد در شرایط خاصی ممکن است نیاز به استفاده از بیهوشی عمومی وجود داشته باشد. به عنوان مثال، اگر بیمار دارای اضطراب یا فوبیای دندان پزشکی باشد، یا زمانی که دندان پزشک قصد داشته باشد چندین روش را در یک جلسه انجام دهد، ممکن است بیهوشی عمومی را در نظر بگیرد.
همچنین ممکن است برای کاشت ایمپلنت در بیماران دارای مشکلات جسمی یا ذهنی که نمی توانند حرکات خود را کنترل کنند یا برای مدت طولانی بی حرکت روی صندلی دندان پزشکی بنشینند، بیهوشی عمومی نیاز باشد.
انواع بیهوشی مورد استفاده در انجام ایمپلنت
به گفته انجمن دندان پزشکی بریتانیا، آرام بخش به تکنیک های مختلفی اطلاق می شود که در آن دندان پزشکان با استفاده از داروهای آرام بخش به بیماران کمک می کنند در حین انجام عمل های دندان پزشکی آرام باشند و دردی را احساس نکنند.
بیهوشی در بسیاری از روش های پزشکی استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که جراحی بدون درد برای بیمار انجام می شود.
در طی زمانی که اثر آرام بخش در بدن وجود دارد، شما در حالت خواب آلود و آرام هستید. با این حال، به اندازه کافی هوشیار هستید تا به دستورالعمل های دندان پزشک خود پاسخ دهید. دندان پزشکان ممکن است بسته به مدت درمان مورد انتظار و سطح اضطراب بیمار از سطوح مختلفی از آرام بخش استفاده کنند. در بیهوشی برای انجام ایمپلنت از روش های متفاوتی استفاده می شود که در ادامه این روش ها را بررسی می کنیم:
- گاز خنده برای ایمپلنت های دندانی:
آرام بخش گاز خنده، که با نام های استنشاقی یا آرام بخش موضعی نیز شناخته می شود، روشی است که در آن از بیماران خواسته می شود از طریق ماسکی استنشاق کنند که حاوی مخلوطی از اکسید نیتروژن و اکسیژن است. اکسید نیتروژن نه تنها خاصیت تسکین درد قوی دارد، بلکه بیماران را در حالت بی حسی موضعی نیز قرار می دهد.
اثر این نوع آرام بخش کوتاه مدت است. به محض استنشاق گاز شروع می شود و پس از قطع شدن گاز به سرعت کاهش می یابد. آرام بخش گاز خنده معمولاً برای بیماران خفیف یا آن دسته از بیماران که اضطراب کمی دارند استفاده می شود.
- آرام بخش خوراکی:
در این روش، دندان پزشک حدود یک ساعت قبل از شروع عمل به شما داروی آرام بخش (معمولاً به شکل قرص) میدهد. اکثر دندان پزشکان از تریازولام استفاده می کنند که از خانواده دیازپام است. اما دندان پزشک شما ممکن است از داروهای دیگری نیز استفاده کند، از جمله زالپلون و لورازپام. برای کودکان دندان پزشکان اغلب از آرام بخش مایع در استفاده می کنند، مانند شربت خوراکی میدازولام.
آرام بخش خوراکی شما را کاملاً بی حال می کند و حتی ممکن است به خواب بروید. اما همچنان می توانید در صورت لزوم با دندان پزشک خود ارتباط برقرار کنید و با ضربه ای ملایم از خواب بیدار می شوید. از آنجایی که آرام بخش خوراکی به طور موقت بر حافظه و مهارت های حرکتی شما تأثیر می گذارد، به یک دوست یا یکی از اعضای خانواده نیاز دارید تا شما را پس از عمل به خانه برسانند.
- خواب مصنوعی (سدیشن):
این روش تخت عنوان بیهوشی عمومی نیز شناخته شده است. که با استفاده از آرام بخش های IV انجام می شود. هر بیماری برای کاشت ایمپلنت نیاز به بی حس کنننده های IV ندارد. در واقع، آرام بخش های IV عمیق ترین شکل بی حس کننده های دندان هستند که باعث می شود شما به خواب عمیقی فرو بروید. استفاده از این نوع بی حس کننده ها علاوه بر فرو بردن شما به یک خواب عمیق، منجر به کند شدن تنفس شما نیز می شود.
بنابراین، در صورت استفاده از این روش حضور یک متخصص بیهوشی یا یک متخصص دندان پزشکی است که آموزش های پیشرفته ای را در زمینه بیهوشی دندان گذرانده است که به طور مداوم علائم حیاتی شما را در طول عمل کنترل کند ضروری است.
مزایای ایمپلنت با بیهوشی
کاشت ایمپلنت های دندانی تحت بیهوشی، اضطراب و فوبیا را کاهش می دهد و به شما کمک می کند تا در طول اقدامات دندان پزشکی آرام و راحت باشید و دردی را احساس نکنید. از آنجایی که دندان پزشک شما اغلب زمانی که بیهوش هستید سریع تر کار می کند، می تواند زمانی که شما درمان شما انجام می شود را کوتاه تر کند.
معمولاً بیماران در طول جراحی ایمپلنت دندان برای محافظت در برابر درد در طول این روش تهاجمی آرامبخش میشوند. اکثر بیماران تحت آرامبخشی آگاهانه قرار میگیرند در حالی که بیحسی موضعی در ناحیهای از دهان که روی آن کار میشود اعمال میشود. مگر اینکه پیوند استخوان درگیر باشد، بیهوشی عمومی به ندرت در جراحی ایمپلنت دندان استفاده می شود.
در نهایت، بسیاری از مردم آنقدر اضطراب دندان پزشکی دارند که به کلی از رفتن به دندان پزشک اجتناب می کنند. دندانپزشکی با بیهوشی به شما کمک می کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید تا بتوانید درمان های مورد نیاز و شایسته را دریافت کنید. اما یکی از معایب این روش که می توان به آن اشاره کرد، هزینه ی بیشتری است که ممکنه است برای شما به همراه داشته باشد در غیر این صورت تغییری در روند درمان ایجاد نمی کند.
عوارض جانبی
عوارض جانبی ایمپلنت با بیهوشی معمولاً وقتی توسط یک پزشک متخصص انجام شود ایمن است. با این حال، خطرات کوتاه مدت احتمالی عبارتند از:
- خواب آلودگی طولانی مدت.
- پیش بینی اثر داروهای آرام بخش خوراکی دشوار است.
- خشکی دهان.
- تهوع و استفراغ.
- سردرد.
- کبودی ناشی از IV
هرچند به ندرت، افراد ممکن است واکنش آلرژیک داشته باشند اما داروهایی در دسترس هستند که می توانند در صورت بروز این عارضه با مشکلات احتمالی مقابله کنند.
همچنین ایمپلنت تحت بیهوشی برای کودکان نیز بی خطر است. اما به عنوان والدین، وقتی فرزند شما داروهای ناآشنا مصرف می کند، هنوز هم می تواند ترسناک باشد. عوارض جانبی دندانپزشکی آرام بخش کودکان معمولاً کوتاه مدت هستند، اما می توانند شامل موارد زیر باشند:
- تحریک پذیری.
- تب.
- تهوع و استفراغ.
برای بیمارانی که تصمیم به آرامبخشی دارند گزینه های مختلفی وجود دارد. اگر قرار باشد فقط یک یا دو ایمپلنت گذاشته شود، ممکن است دندانپزشک نیازی به بیهوشی عمومی نداشته باشد. معمولاً یک بی حس کننده موضعی برای راحت نگه داشتن بیمار در هنگام گذاشتن ایمپلنت کافی است. با این حال، اگر دندانپزشک یک عمل پیوند استخوان را برای تقویت استخوان فک نیز انجام دهد، ممکن است دندانپزشک ترجیح دهد بیمار را در حالی که بیهوش است عمل کند.
گاهی اوقات، کودک شما ممکن است بعد از آرامبخشی دیر بیدار شود. اگر این اتفاق بیفتد، دندان پزشک شما کودک شما را تا زمانی که آماده رفتن به خانه شود تحت نظر خواهد داشت. این عوارض طبیعی هستند و باید طی یک یا دو روز به خودی خود از بین بروند.
موارد منع ایمپلنت با بیهوشی
به طور کلی، ایمپلنت با بیهوشی برای افرادی که باردار هستند توصیه نمی شود زیرا برخی از داروهای آرام بخش می توانند بر رشد جنین تأثیر بگذارند. در برخی موارد، اکسید نیتروژن ممکن است در طول سه ماهه دوم تجویز شود. اما به طور کلی، بیشتر دندان پزشکان برای انجام این درمان تا بعد از بارداری صبر می کنند.
همچنین انجام درمان ایمپلنت برای یک سری از بیماری های خاص نیز ممنوعیت دارد که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:
اگر دیابت دارید (چه نوع 1 یا 2)، ممکن است نیاز به معاینات بیشتری داشته باشید. شما نیاز به کنترل دقیق قند خون خود دارید تا مطمئن شوید که آیا برای این درمان مناسب هستید یا خیر.
همچنین افرادی که دارای بیماری های خونی مانند هموفیلیا یا تالاسمیا هستند، باید قبل از اقدام به انجام درمان با دندان پزشک خود مشورت کنند.
افرادی که دارای بیماری های قلبی یا عروقی هستند نیاز به ارزیابی قبلی دارند تا مطمئن شوند که بیهوشی و فرآیند درمان برای آن ها ایمن است.
قیمت ایمپلنت دندان با بیهوشی
بسته به نوع و برند ایمپلنتی که شما برای درمان دندان خود انتخاب می کنید، هزینه ی بیهوشی در این درمان هم یک هزینه ی جدا دارد که ممکن است با توجه به نوع بیهوشی مبلغی حدود ۲تا۴ میلیون تومان بسته به پزشک و کلینیک درمانی شما نوسان داشته باشد.
نیاز به مراقبت بعد از عمل
پس از عمل، با بهبود لثه ها در خوردن غذای معمولی مشکل خواهید داشت، به این معنی که برای مدتی باید غذاهای نرم بخورید. همچنین برای جلوگیری از شکست ایمپلنت و سایر عوارض باید از کافئین و محصولات تنباکو خودداری کنید.
اولین ساعت پس از کاشت ایمپلنت دندان معمولاً کاملاً روتین است. به محض خروج از مطب، یک تکه گاز گازی را گاز می گیرید که به فشار کمی روی محل جراحی کمک می کند. این فشار به انعقاد خون و ایجاد لخته کمک می کند. به محض ورود به خانه، می توانید گاز را از دهان خود خارج کرده و دور بریزید و همچنین زمان خوبی برای مصرف داروها یا خوردن و نوشیدن یک وعده غذایی سبک است.
معمولاً خونریزی کمی بعد از عمل ایمپلنت دندان وجود دارد. تعویض گاز هر یک بار در ساعت باعث ایجاد لخته مناسب می شود و خودداری از تف کردن، نوشیدن یا برداشتن گاز روند توقف خون ریزی را تسریع می بشخد.
داروی بیحسی معمولاً بین 4 تا 6 ساعت پس از جراحی دوام می آورد و زمان زیادی را در اختیار شما قرار می دهد تا به خانه برسید و راحت باشید. مهم است که داروها را طبق دستورالعمل شروع کنید تا از عوارض احتمالی پس از از بین رفتن اثر داروهای بی حسی جلوگیری شود.
مسواک زدن دندان ها پس از کاشت ایمپلنت توصیه می شود. هرچه بتوانیم دهان و محل جراحی را تمیزتر نگه داریم، خطر عفونت کمتر می شود. مسواک زدن محل جراحی باید به آرامی انجام شود همچنین استفاده از دهانشویه های آنتی بیوتیک نیز به تمیزی محیط دهان شما پس از درمان کمک می کند.
اولین غذا یا نوشیدنی بعد از جراحی ایمپلنت را می توان یک ساعت پس از جراحی مصرف کرد. معمولا برای روزهای اولیه ی پس از درمان غذاهای نرم تر توصیه می شود. توجه داشته باشید بعد از هر وعده غذایی یا نوشیدنی غیر از آب، با دهانشویه یا آب نمک دهان خود را شستشو دهید.
جایگزینی دندان های از دست رفته با ایمپلنت های دندانی یک انتخاب محبوب است، بنابراین اجازه ندهید ترس از جراحی شما را منصرف کند. با دندانپزشک در مورد گزینه های موجود برای آرام و راحت ماندن در طول جراحی صحبت کنید. برای آشنایی بیشتر با جراحی ایمپلنت دندان و دندانپزشکی آرام بخش، یک قرار ملاقات با دندانپزشک برای مشاوره رزرو کنید.
غذاهای نرم بهترین انتخاب بعد از جراحی هستند. لیستی از انتخاب های غذاهایی که توصیه می شود پس از درمان استفاده کنید شامل:
- بلغور جو دوسر
- تخم مرغ همزده
- ماهی آب پز
- پوره سیب زمینی
- سبزیجات نرم پخته شده
- سوپ
- ژله
- بستنی
حفظ یک رژیم غذایی سالم اما نرم در طول هفته های بعد از عمل به روند بهبودی شما کمک بسیاری خوادهد کرد.
استفاده از مسکن هایی مانند ایبوپروفن معمولاً تمام چیزی است که برای تسکین درد در ناحیه چانه، گونه ها یا زیر چشم ها لازم است. همچنین باید از کیسه یخ برای کمک به کاهش تورم در صورت بروز استفاده کنید.
سیگار می تواند روند بهبودی را مختل کند و خطر شکست ایمپلنت را افزایش دهد. به خاطر سلامت دهان و دندان خود ترک را در نظر بگیرید.
ایمپلنت های دندانی می توانند لبخند شما را بازسازی و متحول کنند. با این حال، نیاز به مراقبت اساسی دارند. از آنجایی که ایمپلنت مستقیماً وارد استخوان فک شما می شود، باید کل دهان شم ارزیابی شود تا مطمئن شوید که ایمپلنت یک روند درمانی مناسب برای شما محسوب می شود.
مراحل کاشت دندان بسته به نوع مراقبتی که نیاز دارید می تواند تا نه ماه طول بکشد. در عین حال، آنها یک روند اصلاحی، زیبایی دائمی برای لبخند شما ارائه هستند که بدون کمترین عوارض به جای دندان های اصلی شما کاشته می شوند.
سوالات متداول ایمپلنت دندان با بیهوشی
ماندگاری ایمپلنت های دندانی چقدر است؟
ایمپلنت های دندانی ممکن است 15 تا 20 سال یا حتی بیشتر دوام بیاورند. مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های دندانی می توانند به طور کلی دوام بالایی داشته باشند.
معایب ایمپلنت های دندانی چیست؟
• ایمپلنت های دندانی زمان بهبودی قابل توجهی پس از جراحی دارند.
• همچنین هزینه نسبتاً بالایی دارند و پوشش بیمه دندان پزشکی برای این درمان عموماً کم است.
• همچنین احتمال شکست مکانیکی قطعه وجود دارد
• خطر شکستگی تاج دندان نیز وجود دارد.
• از دست دادن استخوان یکی دیگر از خطرات بالقوه است، به ویژه با افزایش سن.
آیا روش ایمپلنت دندان دردناک است؟
قبل از شروع عمل ایمپلنت دندان، شما با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی بی حس می شوید. این بیهوشی تضمین می کند که در طول عمل هیچ گونه دردی را احساس نکنید.
آیا ایمپلنت های دندان ایمن هستند؟
ایمپلنت های دندانی ایمن هستند و بیش از 30 سال است که با موفقیت در دندانپزشکی با عوارض قابل توجه کمی استفاده می شوند.