دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

عمل کوچک کردن سینه

دوره نقاهت

7 روز

میانگین زمان عمل

مدت زمان

5 ساعت

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

معمولی

معرفی تکنیک

مــراحـل عمــل عمل کوچک کردن سینه

بیهوشی: این مرحله شامل تجویز بیهوشی عموم

1

30 دقیقه

برش جراحی: جراح برش‌هایی را در اطراف هال

2

60 دقیقه

برداشتن بافت اضافی: جراح بافت اضافی سینه

3

60 دقیقه

شکل‌دهی و لیفت سینه: جراح بافت باقی‌ماند

4

60 دقیقه

بستن برش‌ها: برش‌های جراحی با بخیه‌های ق

5

30 دقیقه

ریکاوری: بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می‌

6

60 دقیقه

مراقبت های بعد از عمل کوچک کردن سینه

عـــوارض عمل کوچک کردن سینه

  • مراجعه منظم به پزشک
  • پوشیدن لباس های مخصوص
  • عدم انجام فعالیت سنگین
  • استفاده از داروهای مسکن
  • تجربه دردناک
  • تغییر حس نوک سینه
  • ایجاد اسکار
  • خونریزی

تعریف عمل کوچک کردن سینه

عمل کوچک کردن سینه که به آن ماموپلاستی کاهشی (reduction mammaplasty) هم می‌گویند، نوعی عمل کوچک کردن سینه زنان است که چربی، بافت سینه و پوست اطراف پستان‌ها را برمی‌دارند.

 

به‌علاوه اینکه شکل سینه و نوک پستان‌ها هم قابل تغییر و جابه‌جایی هستند. برای خانم‌هایی که سینه‌های بزرگ دارند، عمل کوچک کردن سینه می‌تواند ناراحتی و مشکلات را برطرف کند و ظاهر آن‌ها را بهبود ببخشد. اگر قصد کوچک کردن سینه با عمل جراحی ریداکشن ماموپلاستی دارید، بهتر است تا انتهای این مطلب با همراه شوید تا با این روش جراحی، دلایل، مزایا و عوارض آن بیشتر آشنا شوید.

 

دلایل انجام عمل کوچک کردن سینه

عمل کوچک کردن سینه زنان به دلایل مختلفی انجام می‌شود:

  • در مواردی که فرد سینه‌های بزرگ یا ماکروماستیا دارد و وزن سینه‌ها به‌حدی سنگین است که افتادگی سینه و درد گردن، درد کمر، فشار روی شانه‌ها، سردرد مزمن و مشکلات تناسلی ناشی از فشار بر روی مناطق حساس ایجاد می‌کنند.
  • عدم تعادل بدن: سینه‌های بزرگ نسبت به سایر بخش‌های بدن فرم بدن را نامتعادل کنند.
  • عدم رضایت از ظاهر
  • کاهش اعتماد بنفس و افت کیفیت زندگی

مشکلات رایج در مورد سینه‌ها: نارضایتی از اندازه سینه‌ها/ احساس ناراحتی در بدن به دلیل کوچک بودن سینه‌ها/ تأثیر منفی بر کیفیت زندگی و سلامت روان

البته این عمل برای مردان با سینه بزرگ (ژینکوماستی) هم انجام می‌شود. 

 

درد و ناراحتی های ناشی از بزرگی سینه

بزرگی سینه می‌تواند باعث بروز درد و ناراحتی‌های زیادی در قسمت‌های مختلف بدن از جمله گردن و کمر شود. برخی از مشکلات و درد ناشی از بزرگی سینه عبارتند از:

 

  • درد گردن، شانه‌ها و کمر به‌دلیل فشار زیاد ناشی از سنگینی و افتادگی سینه‌ها
  • سردردهای مزمن ناشی از فشار و سنگینی سینه‌های بزرگ در قسمت سر و گردن
  • درد و عدم راحتی در مناطق حساس
  • مشکلات تنفسی
  • ناتوانی در انجام ورزش و تمرینات ورزشی
  • ایجاد زخم و عفونت زیر سینه‌ها
  • مشکلات مربوط به تناسب اندام و سخت پیدا کردن لباس مناسب
  • عوارض روحی و اجتماعی مانند ناراحتی، خجالت و کمبود اعتماد به نفس در مواجهه با دیگران

 

مشکلات تنفسی

سینه‌های بزرگ فشار زیادی روی قفسه سینه و دیافراگم (عضله تنفسی اصلی) ایجاد می‌کنند که این فشار منجر به مشکلات تنفسی و تنگی نفس به‌خصوص حین انجام فعالیت‌های ورزشی یا فعالیت‌های فیزیکی شدیدتر می‌شود. وقتی سایز سینه‌ها بزرگ‌تر باشد، تنفس عمیق را سخت کرده و حجم کافی هوا نمی‌تواند وارد ریه شود؛ بنابراین طبیعی است که فرد احساس تنگی نفس داشته باشد.

 

به دلیل فشار زیاد روی سیستم تنفسی، افراد با سینه‌های بزرگ ممکن است در فعالیت‌های روزمره سریع‌تر خسته شوند و انرژی کمتری داشته باشند. تنفس نامنظم هم باعث بیداری مکرر در طول شب شده و کیفیت خواب شبانه را کاهش می‌دهد.

قبل از هر تصمیمی، با یک جراح پلاستیک با تجربه مشورت کنید تا در مورد مناسب بودن روش‌ها برای شما و خطرات احتمالی آن اطلاع پیدا کنید.

ایجاد زخم و عفونت زیر سینه

به دلیل تعریق و رطوبت بیشتر زیر سینه‌های بزرگ، افراد ممکن است به عفونت‌های پوستی مانند التهاب زیر سینه و عفونت قارچی در این ناحیه مبتلا شوند. زیر سینه ناحیه حساسی است که به علت اصطکاک، تعریق بیش از حد و رطوبت، بیشتر در معرض زخم و عفونت‌های قارچی و پوستی قرار دارد.

 

درنتیجه، این افراد معمولا با خارش و قرمزی در ناحیه زیر سینه مواجهند. رطوبت بیش از حد زیر سینه به‌خاطر تعریق زیاد، محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها است و احتمال عفونت قارچی زیر سینه را چندبرابر می‌کند. 

 

مشکلات مربوط به تناسب اندام

یکی از آشکارترین ناراحتی‌های گیگانتوماستیا (ژیگانتوماستی)، مشکلات مربوط به تناسب اندام است. سینه‌های بزرگ به طور طبیعی، بالاتنه را بزرگ‌تر از حد معمول نشان داده و خبری هم از تقارن سینه‌ها نیست. فرد قادر به انجام بیشتر فعالیت‌های ورزشی مانند دویدن نیست، و لایه‌های چربی به‌صورت طبقاتی، ظاهر ناخوشایندی ایجاد می‌کنند و تناسب اندام هم از بین می‌رود. به‌علاوه اینکه، پیدا کردن لباس مناسب و سایز صحیح بسیار دشوار می‌شود.

 

کاهش اعتماد بنفس

ماکروماستیا علاوه بر ناراحتی‌های جسمی، دردهای روحی و روانی هم برای فرد به‌بار می‌آورد. فقدان تقارن سینه و عدم تناسب اندام باعث شده که فرد، خودانگاره نامطلوبی از خود در ذهنش داشته باشد که نتیجه مستقیم آن، کاهش اعتماد بنفس خواهد بود. فردی که از گیگانتوماستیا رنج می‌برد، از دیدن خود در آینه، مواجهه با مردم و حضور در اجتماع می‌ترسد. ترس از مسخره شدن و عدم پذیرش هم قاتل اعتماد بنفس است. 

 

دلایل انجام عمل کوچک کردن سینه

 

مزایای عمل کوچک کردن سینه

ماموپلاستی کاهشی، با کوچک کردن سینه، مزایای بیشماری برای فرد به‌همراه دارد که عبارتند از:

 

  • راحتی جسمی و بهبود درد کمر، شانه و درد گردن ناشی از افتادگی سینه.
  • راحتی در انجام فعالیت‌های روزمره
  • بهبود خودانگاره و اعتماد بنفس
  • تناسب اندام و راحت‌تر پیدا کردن لباس

 

عوارض جراحی کوچک کردن سینه

هرچند عمل کوچک کردن سینه، باعث بهبود کیفیت زندگی در افرادی می‌شود که از بزرگی سینه رنج می‌برند، اما همانند هر عمل جراحی دیگری، ماموپلاستی هم ممکن است عوارضی ایجاد کند. از شایع‌ترین عوارض عمل کوچک کردن سینه می‌توان به عفونت، از دست رفتن حس نوک پستان و باقی ماندن جای زخم یا اسکار ماموپلاستی کاهنده اشاره کرد.

عمل ماموپلاستی کاهشی یا کوچک کردن سینه، یک جراحی زیبایی است که برای کاهش اندازه سینه‌های بزرگ انجام می‌شود. این عمل می‌تواند به دلایل پزشکی و زیبایی انجام شود.

در بیشتر افراد، بعد از جراحی، اسکارهایی شبیه آب‌نبات چوبی اطراف نوک پستان ایجاد شده همراه با خط‌ صافی که از نوک پستان تا زیر سینه‌ها می‌آید، یا جای زخم لنگر شکلی که در امتداد چین زیر سینه است. هماتوم، سروما، نکروز بافت چربی، عفونت، خونریزی و از دست رفتن پوست ناحیه سینه‌ها از دیگر عوارض ماموپلاستی کاهنده هستند. در برخی افراد هم واکنش‌های آلرژیک به مواد بیهوشی دیده شده و تهوع، استفراغ، خارش، التهاب و سوزش و تورم ظاهر می‌شوند. 

 

خونریزی

مقدار کمی ترشح و خونریزی از عوارض متداول و مورد انتظار عمل کوچک کردن سینه هستند. بهتر است مرتب پانسمان را عوض کنید. اگر خونریزی شدید است، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی آن را محکم فشار دهید و نگه‌دارید. حدود ۲ تا ۴ هفته بعد از کوچک کردن سینه با عمل جراحی، احتمالا زخم‌تان باز می‌شود که جای نگرانی نیست. علت سرباز کردن زخم، مسدود شدن عروق خونی کوچک در اثر فشار و کشیدگی پوست و بافت‌های پستان است نه عفونت. 

 

عفونت

عفونت هم از عوارض ماموپلاستی کاهنده است. هرچند احتمال عفونت در این عمل نسبتا کم است، اما باید از نشانه‌ها و علایم عفونت آگاه باشید. نشانه‌های عفونت عبارتند از قرمزی، تورم، گرما، حساسیت و ترشح یا تخلیه چرک از محل برش.

 

ایجاد اسکار

اسکار و جای زخمی که از جراحی کوچک کردن سینه ایجاد می‌شود، شکل و اندازه‌های متفاوتی دارد، اما معمولا به‌شکل خطی کمرنگ‌تر یا تیره‌تر از رنگ پوست بدن فرد است. گاهی اسکار ممکن است صورتی رنگ، قرمز، بنفش، خاکستری یا حتی قهوه‌ای تیره باشد.

 

بدن برخی افراد حساس‌تر است و ریسک ایجاد اسکار در آن‌ها بالاتر می‌رود و باعث خارش یا حساسیت بعد از ماموپلاستی کاهشی می‌شود. البته در بیشتر موارد، جای زخم و اسکار بعد از عمل کمرنگ شده و از بین می‌رود. می‌توانید از مرطوب کننده، کرم‌های لایه بردار، روغن‌های گیاهی، ژل سیلیکونی، و یا لیزر برای از بین بردن اسکار کمک بگیرید. 

 

تغییر حس نوک سینه

تغییر حس نوک سینه نیز از عوارض شایع عمل کوچک کردن سینه است که معمولا موقتی است و لزوما در تمام بیماران دیده نمی‌شود. برخی افراد هیچ تغییر حسی در نوک سینه ندارند و حتی ممکن است حساسیت نوک سینه‌ بیشتر هم شود. 

 

عوارض جراحی کوچک کردن سینه

 

کاندید مناسب برای ماموپلاستی کاهشی چه کسانی هستند؟

افراد با شرایط زیر، بهترین کاندید برای ماموپلاستی کاهشی هستند:

دلایل انجام عمل کوچک کردن سینه: دردهای فیزیکی: سینه‌های بزرگ می‌توانند باعث درد در گردن، شانه‌ها و کمر شوند. همچنین می‌توانند باعث ایجاد بثورات پوستی و مشکلات پوستی در زیر سینه‌ها شوند./ مشکلات بدنی: سینه‌های بزرگ می‌توانند باعث ایجاد مشکلات در فعالیت‌های روزمره، انتخاب لباس و ورزش شوند./ مشکلات روانی: بزرگ بودن بیش از حد سینه‌ها می‌تواند باعث کاهش اعتماد به نفس و مشکلات روحی شود.

  • به‌خاطر ماکروماستیا از عدم تقارن سینه رنج می‌برند
  • به‌خاطر بزرگی سینه‌ها قادر به انجام ورزش و فعالیت‌های جسمی نیستند 
  • در اثر وزن زیاد و افتادگی سینه، از درد در ناحیه کمر، گردن و شانه‌ها رنج می‌برند.
  • عفونت، تحریک و حساسیت پوستی در قسمت زیر سینه‌ها و روی شانه‌ها به‌خاطر بند سوتین
  • از سینه‌های بزرگ و سنگین رضایت ندارند

 

نحوه و مراحل انجام جراحی کوچک کردن سینه

ابتدا باید با پزشک متخصص پلاستیک و زیبایی مشورت کنید و انتظاراتتان در مورد ابعاد و شکل سینه‌های مورد نظر را با او در میان بگذارید. پزشک با بررسی شرایط و وضعیت جسمی، مشخص می‌کند که شما کاندید مناسبی برای این جراحی هستید یا خیر.

 

برای انجام جراحی کوچک کردن سینه، پزشک به آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی و ماموگرافی نیاز دارد. بعد از بیهوشی، پزشک سینه‌ها را برش زده و بافت اضافی و چربی‌ها را بیرون می‌کشد. بعد از تنظیم مجدد موقعیت و شکل نوک سینه‌ها، آن‌ها را کوچک کرده و شکل می‌دهد.

 

انواع روش های عمل کوچک کردن سینه

عمل کوچک کردن سینه، سه روش متداول دارد که بسته به تقارن سینه، حجم بزرگی و سایز سینه‌ها انتخاب می‌شوند. پزشک با معاینه فرد و انتظاری که از نتیجه عمل دارد، و بررسی احتمال باقی ماندن اسکار بعد عمل، یکی از سه روش زیر را برای جراحی کوچک کردن سینه زنان تجویز می‌کند: 

 

  1. روش برش عمودی
  2. روش برش دور هاله
  3. روش برش زیر بغل

 

روش برش عمودی

روش برش عمودی (Vertical Incision): پزشک یک برش عمودی شبیه آب‌نبات چوبی در سینه ایجاد می‌کند که از پایین سینه تا اطراف هاله می‌گذرد و بافت اضافی را برداشته و سینه را تغییر شکل می‌دهد. این روش برای سینه‌هایی با حجم بزرگ و بدون تقارن مناسب است.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای این عمل هستند؟ زنانی که از نظر جسمی سالم هستند./ زنانی که سیگار نمی‌کشند./ زنانی که انتظارات واقع‌بینانه‌ای از عمل دارند./ زنانی که مشکلات پزشکی دیگری ندارند که بر روند بهبودی تأثیر بگذارند.

روش برش دور هاله

روش برش دور هاله (Circumareolar Incision): در این تکنیک، برشی دور هاله سینه‌ها زده می‌شود و بیشتر برای سینه‌هایی با حجم کمتر و شکل مناسب توصیه می‌شود.

 

روش برش زیر بغل

روش برش زیر بغل (Transaxillary Incision): پزشک یک برش در محدوده زیر بغل ایجاد می‌کند و از آنجا به بافت سینه می‌رسد تا ریسک باقی ماندن جای زخم بعد عمل کم شود. این روش برای سینه‌هایی با حجم متوسط و کوچک مناسب است.

 

انواع روش های عمل کوچک کردن سینه

 

مراقبت های قبل از عمل

برای اینکه در نهایت از نتیجه کوچک کردن سینه با عمل جراحی رضایت داشته باشید، باید مراقبت‌های قبل از عمل را جدی بگیرید:

 

  • قبل از جراحی، انتظارات خود از عمل و سوالات‌تان را با جراح پلاستیک مطرح کنید.
  • باید قبل عمل، آزمایش خون، اکو و ماموگرافی انجام بدهید. 
  • مصرف برخی داروها باید قبل عمل متوقف شود، چرا که ممکن است ریسک عوارض بعد عمل را بیشتر کند.
  • اگر دارو یا مکمل خاصی مصرف می‌کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید. 
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید و مصرف قند و چربی‌ها را محدود کنید.
  • از چند هفته قبل عمل، مصرف سیگار و مواد مخدر را متوقف کنید تا روند بهبودی سرعت بگیرد. 

 

انجام آزمایشات و معاینات لازم

حدود یک ماه قبل از عمل کوچک کردن سینه، پزشک دستور انجام آزمایشات و معاینات لازم زیر را می‌دهد:

 

  • آزمایش خون
  • تست بارداری ادراری
  • تست‌های تایید وضعیت جسمی سالم
  • اکو و ماموگرافی برای افراد بالای ۵۰ سال

 

مصرف داروهای خاص

معمولا در دوره آمادگی قبل از عمل، ممکن است پزشک داروهای خاصی را تجویز کند یا برخی داروهای مصرفی بیمار را تغییر دهد. مصرف آسپرین و داروهای ضداالتهابی قبل از ماموپلاستی کاهشی باعث شده که احتمال خونریزی حین عمل بیشتر شود و خطر جانی برای فرد ایجاد کند. 

 

خودداری از مصرف دخانیات و الکل

اگر قصد کوچک کردن سینه با عمل جراحی دارید، به‌خاطر داشته باشید که باز شدن زخم یا دیر خوب شدن زخم باعث ایجاد اسکار بد و ناخوشایندی می‌شود، همان ترسی که وقتی حرف از عمل جراحی پلاستیک و زیبایی به میان می‌آید، همه را نگران می‌کند.

 

باز شدن زخم یا دیرتر خوب شدن آن هم دلیلی دارد: مصرف دخانیات و الکل. اگر قصد انجام این عمل را دارید باید حداقل از شش هفته قبل، از مصرف دخانیات پرهیز کنید و بعد عمل هم تا شش هفته اجازه مصرف ندارید. مصرف الکل نیز در روند کنترل خونریزی در طول عمل اختلال ایجاد کرده و خطر جانی دارد. 

 

مراقبت‌های بعد از عمل

اگر میزان رضایت از نتیجه عمل کوچک کردن سینه برای‌تان مهم است، مراقبت‌های بعد از عمل را باید جدی بگیرید: 

 

  • ۲ تا ۳ هفته بعد عمل از بلند کردن اجسام سنگین و حتی کیف و کوله، یا ساک حیوانات، جاروبرقی یا حتی بغل کردن فرزندتان خودداری کنید. چرا که باعث کشیده شدن پوست می‌شود. 
  • اگر لامپکتومی یا ماستکتومی جزئی با یا بدون بیوپسی غدد لنفاوی انجام دادید، تا دو هفته بعد عمل از انجام هر فعالیتی که باعث تکان خوردن سینه‌ها شده خودداری کنید. 
  • یک تا دو روز بعد عمل، کم کم شانه‌ها را تا جایی که تحمل دارید حرکت دهید. 

در طول عمل، جراح بافت اضافی سینه، غده‌های چربی و پوست را برمی‌دارد. سپس نوک سینه‌ها را به موقعیت جدیدی منتقل می‌کند و برش‌ها را می‌بندد.

استفاده از داروهای مسکن

جهت کنترل درد و مدیریت مراقبت‌های بعد از ماموپلاستی کاهشی، بعد از قطع داروهای مسکن قوی مانند مورفین، می‌توانید تا ۱۰ روز بعد از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا تیلنول استفاده کنید. اگر درد شدید نباشد، تیلنول کفایت می‌کند، اما اگر پزشک داروهای دیگری تجویز کرد، دیگر نیازی به مصرف تیلنول نیست، چرا که داروهای تجویزی حاوی این ماده هستند. 

 

پوشیدن لباس های مخصوص

پوشیدن لباس‌های مخصوص هم از دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از عمل است که نوعی لباس تنگ با پارچه قابل تنفس از جنس نایلون و الاستین است. برخی لباس‌ها هم از جنس پارچه رطوبت‌گیر هستند تا بدن بیمار اذیت نشود.

 

پوشیدن لباس‌های مخصوص، جز لاینفک دوره بهبودی بعد از عمل‌های تغییر شکل بدن هستند که باعث بهبود گردش خون، کاهش ورم و تسریع فرایند بهبودی می‌شوند. تا شش هفته باید سوتین‌های ورزشی بپوشید و تا دو ماه هم سوتین‌های فنردار ممنوع هستند. 

 

خودداری از انجام فعالیت های سنگین

تا وقتی که از بهبودی کامل مطمئن نشدید، باید از انجام فعالیت‌های سنگین و هر نوع حرکت ورزشی برای عضلات سینه خودداری کنید. ورزش‌های هوازی مانند قایقرانی، دویدن، شنا یا تمرینات بدنسازی بالاتنه تا زمان بهبودی کامل ممنوع هستند. 

 

مراجعه منظم به پزشک

مراجعه منظم به پزشک از مراقبت‌های بعد از عمل ضروری است که کمک می‌کند دوره نقاهت کاملا تحت کنترل باشد. در صورتی که علایم تشدید شوند یا عوارض ناخواسته به‌وجود بیایند، با مراجعه منظم به پزشک بعد از عمل کوچک کردن سینه می‌توانید به‌موقع اقدام کنید. 

 

مراقبت‌های بعد از عمل

 

نتایج عمل کوچک کردن سینه

نتایج عمل کوچک کردن سینه بلافاصله بعد عمل مشهود هستند و متوجه کاهش سایز و حجم سینه‌ها می‌شوید. شکل سینه‌ها بهتر شده و علایم جسمی مانند درد کمر و درد گردن ناشی از افتادگی سینه، حساسیت پوستی و رد افتادن بند سوتین روی شانه‌ها برطرف می‌شوند. از دیگر نتایجی که انتظار می‌رود بعد از کوچک کردن سینه با عمل جراحی مشاهده کنید عبارتند از: 

 

  • راحتی بیشتر در انجام فعالیت‌های روزمره و تمرینات ورزشی
  • بهبود ظاهر و تناسب اندام 
  • افزایش اعتماد بنفس

مانند هر عمل جراحی دیگری، عمل کوچک کردن سینه نیز با عوارضی همراه است که شامل موارد زیر است: خونریزی/ عفونت/ ایجاد بافت اسکار/ بی حسی نوک سینه/ عدم تقارن سینه‌ها

بهبود ظاهر و تناسب اندام

عمل کوچک کردن سینه باعث بهبود ظاهر و تناسب اندام می‌شود. با کاهش اندازه سینه، نسبت بین سینه و سایر قسمت‌های بدن تغییر کرده و تقارن سینه‌ها باعث بهتر دیده شدن بدن می‌شود. بعد عمل می‌توانید لباس هایی که قبلا به دلیل اندازه بزرگ سینه نمی‌توانستید بپوشید، انتخاب کنید. 

 

کاهش درد و ناراحتی های ناشی از بزرگی سینه

با کاهش اندازه سینه، وزن بار وارد شده ناشی از بزرگی سینه کاهش می‌یابد و درنتیجه فشار و تنش در ماهیچه‌ها و بافت‌های مربوطه و درد و ناراحتی‌های مرتبط با آن کم می‌شوند.

 

افزایش اعتماد بنفس

برخی افراد به‌خاطر داشتن سینه‌های بزرگ، اعتماد بنفس کمتری نسبت به ظاهر خود دارند. با کاهش اندازه سینه، این افراد احساس رضایت و راحتی بیشتری از ظاهر خود دارند و از افزایش اعتماد بنفس بهره می‌برند. علاوه بر ظاهر، کوچک کردن سینه با عمل جراحی، روی تجربه روابط بین فردی و زندگی جنسی افراد نیز تاثیر مثبت گذاشته و با افزایش احساس راحتی و آرامش در روابط جنسی باعث بهبود کیفیت و رضایت از زندگی می‌شود.

 

هزینه عمل کوچک کردن سینه

عوامل مختلفی روی هزینه کوچک کردن سینه تاثیر می‌گذارند، از موقعیت جغرافیایی کلینیک یا بیمارستان گرفته تا تجهیزات و تخصص جراح پلاستیک، نوع روش استفاده شده و تغییرات مورد نیاز، حجم فعلی سینه یا وضعیت عدم تقارن سینه همگی در تعیین قیمت جراحی کوچک کردن سینه محاسبه می‌شوند.

 

هزینه عمل کوچک کردن سینه در تهران حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون است. جهت اطلاع دقیق درباره هزینه عمل کوچک کردن سینه با پزشک متخصص خود مشورت کنید. 

 

عوامل موثر بر هزینه

عوامل موثر بر هزینه عمل کوچک کردن سینه زنان عبارتند از پیچیدگی عمل که بسته به اندازه سینه‌ها، میزان بافتی که باید تخلیه شود، نتیجه مطلوب نهایی و تجهیزات جراحی، هزینه جراح و بیمارستان و هزینه داروها و گن

 

هزینه جراح

هرچقدر تخصص و مهارت جراح پلاستیک بالاتر باشد، میزان رضایت بیماران قبلی از جراح بیشتر باشد، هزینه جراح بالاتر می‌رود. 

 

هزینه بیمارستان

موقعیت جغرافیایی بیمارستان و تجهیزات و امکانات مصرفی آن از عوامل موثر بر قیمت جراحی کوچک کردن سینه هستند. اگر کادر بیهوشی دستمزد بالاتری بگیرد، هزینه بیمارستان بیشتر می‌شود. 

 

هزینه داروها

هزینه داروها، لباس مخصوص و گن را هم باید جزو عوامل موثر بر هزینه ماموپلاستی کاهشی دانست. 

 

هزینه عمل کوچک کردن سینه

 

ماندگاری عمل کوچک کردن سینه

جراحی کوچک کردن سینه، نتایج ماندگار و طولانی مدت دارد، هرچند عوامل مختلفی روی ماندگاری نتایج ماموپلاستی کاهشی تاثیر می‌گذارند مانند: 

 

  • عوامل زمانی و افزایش سن باعث افتادگی طبیعی سینه‌ها بعد کوچک کردن می‌شوند
  • تغییرات وزنی شدید روی حجم و شکل سینه‌ها تاثیر می گذارند. 
  • به علت تغییرات هورمونی در بارداری و شیردهی، ممکن است سایز و شکل سینه تغییر کند.
     

سوالات متداول عمل کوچک کردن سینه

  • خیر. ماموپلاستی کاهشی، تاثیر مطلوبی روی عزت نفس، ادراک تصویر بدنی، افسردگی و اضطراب به‌همراه دارد، اما تاثیری روی میل جنسی بیماران ندارد. البته به‌صورت غیرمستقیم با افزایش اعتماد بنفس می‌تواند باعث بهبود رابطه جنسی شود.

  • جای زخم روی هاله دور پستان به‌خاطر اینکه در محل اتصال پوست هاله و پوست سینه قرار گرفته دیده نمی‌شود. اسکار زیر پستانی هم که زیر سینه پنهان شده و دیده نمی‌شود. افراد با مشکل ماکروماستیا که با روش برش افقی عمل شدند، جلوی آینه می‌توانند اسکار دور هاله را ببینند، یا با بالا کشیدن سینه‌ها، اسکار زیرپستانی‌شان مشخص می‌شود.

  • بله، عمل کوچک کردن سینه زنان، هیچ تداخلی در شیردهی ندارد. اما این عمل ممکن است عوارضی مانند تولید شیر کمتر یا کاهش حساسیت نوک سینه‌ها به دنبال داشته باشد.

  • براساس سن، سابقه بیماری و خانوادگی باید آزمایش ماموگرافی بدهید، یا داروهای تجویزی پزشک را مصرف کرده و از برخی داروها پرهیز کنید. سیگار و هرگونه دخانیات، آسپرین و داروهای ضدالتهابی از یک ماه قبل عمل ممنوع هستند.

  • به‌طورمعمول، دوره نقاهت کوچک کردن سینه با عمل جراحی، چهار تا شش هفته اول بعد جراحی است، اما تورم دست کم سه تا چهار ماه باقی می‌ماند و جای زخم و اسکار هم شش ماه تا یکسال طول می کشد تا به‌طور کامل بهبود پیدا کند. در این مدت، اسکار به تدریج تغییر رنگ داده و روشن‌تر می‌شود.

  • واکنش حساسیتی به چسب و نوارها، فرآورده‌های خونی و مواد موضعی و تزریقی، مواد بیهوشی، هماتوم، تشکیل لخته خون، عدم تقارن سینه‌ها، شکل نامناسب سینه‌ها، تغییر در حس سینه یا نوک سینه موقت یا دایمی از شایع‌ترین عوارض و خطرات عمل کوچک کردن سینه هستند.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.