blog banner
28

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

بررسی پزشکی توسط

ارتودنسی متحرک برای کودکان:راهنمای کامل(مزایا،انواع، مراقبت)

ارتودنسی متحرک برای کودکان روشی است که در آن می‌توان اصلاح برخی ناهنجاری‌های موقعیت دندان‌ها و فک‌ها را انجام داد

ارتودنسی متحرک برای کودکان روشی است که در آن می‌توان اصلاح برخی ناهنجاری‌های موقعیت دندان‌ها و فک‌ها را انجام داد. این نوع ارتودنسی قابل جابجایی هستند، به این معنی که خود کودکان می‌توانند آن‌ها را هر زمان که لازم باشد مانند هنگام غذا خوردن، مسواک زدن یا تمیز کردن آن از دهانشان خارج کنند. در واقع هدف ارتودنسی متحرک اصلاح ناهنجاری‌های موقعیت دندان‌ها و فک‌ها برای دستیابی به تراز صحیح، بهبود زیبایی لبخند و افزایش کارایی است.

اما این روش چه مزایا و معایبی برای کودک دلبند شما دارد؟ انواع آن کدام است و چه نکاتی را در استفاده از آن باید رعایت کنید؟ در این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز را درباره آن به شما بگوییم.


 
موارد استفاده از ارتودنسی متحرک


فاصله بین دندان ها: در صورتی که دندان های فرزند شما از هم فاصله دارد، ارتودنسی متحرک می‌تواند کمک کند که دندان ها به یکدیگر نزدیک تر شود و ظاهر زیباتری پیدا کند.


دندان های شلوغ: ارتودنسی متحرک باعث مرتب تر شدن دندان ها شده و شلوغی آنها را برطرف می‌کند.


مشکلات نیش: اگر دندان نیش فرزندتان بیش از حد به جلو یا عقب آمده باشد یا دچار کجی شده، با استفاده از این روش قابل اصلاح است.


ناهنجاری های جزئی فکی: اگر فک ها به درستی روی هم قرار نگیرند یا مشکلات دیگری داشته باشند، ارتودنسی متحرک می‌تواند باعث اصلاح آنها شود. 


حفظ نتایج درمان ارتودنسی ثابت: بعد از انجام ارتودنسی ثابت، دندان ها هنوز به موقعیت جدید عادت ندارند و تمایل به بازگشت به موقعیت قبلی دارند. به همین دلیل استفاده از ارتودنسی متحرک می‌تواند باعث شود ثابت بمانند.

 


نکته: برای اینکه درمان ارتودنسی متحرک موفقیت‌ آمیز باشد، لازم است که روزانه 14 تا 16 ساعت استفاده شوند. تمایل کودک شما به استفاده از ارتودنسی و همکاری او از اهمیت بالایی برخوردار است. ظاهر خود ارتودنسی نیز می‌تواند به انگیزه دادن به کودکان برای استفاده کمک کند؛ زیرا تعداد تم‌ها و طرح‌هایی که این ارتودنسی دارند متنوع است که می‌توانید گزینه ای که جذابیت بیشتری برای کودک شما دارد را انتخاب کنید.


 
انواع ارتودنسی متحرک


پلیت ها : پلیت ها برای بزرگ کردن فک بالایی استفاده می‌شوند. معمولاً برای کودکانی به کار می‌روند که فک بالایی کوچکی دارند که می‌تواند باعث فشردگی دندان‌ها شود. از آکریلیک و فلز ساخته شده‌اند و دارای مکانیزم پیچ هستند که به تدریج فک را بزرگ می کنند می‌دهد.


ریتینر : رایج‌ترین نوع ارتودنسی متحرک برای کودکان هستند. معمولاً از آکریلیک و فلز ساخته شده‌اند و برای حفظ دندان‌ها در موقعیت‌های اصلاح‌شده پس از ارتودنسی ثابت طراحی شده‌اند. ریتینرها همچنین می‌توانند برای انجام تغییرات جزئی بر روی دندان‌ها استفاده شوند.


 
اینویسلاین : این پلاک ها که به آن اینویزیلاین (به معنی نامرئی) گفته می شود، پلاک های شفاف و لاستیکی برای دندان هاست. این نوع ارتودنسی متحرک برای کودکان ظاهر مناسب تری نسبت به ارتودنسی های فلزی دارد.


پلاک های فانکشنال: پلاک های فانکشنال برای اصلاح مشکلات ناهماهنگی فک‌ها استفاده می‌شوند. این پلاک ها نیرو های ملایمی به فک ها وارد کرده و  آن‌ها را به موقعیت‌ صحیح هدایت می‌کنند. جنس آنها معمولاً از آکریلیک و فلز است و به مدت چند ساعت در روز استفاده می‌شوند.


پلاک های Z شکل: این پلاک ها در صورت ناهنجاری و عقب زده بودن یک یا چند دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع به جلو کشیدن و منظم شدن دندان ها کمک می‌کنند.

 


 
مزایای استفاده از ارتودنسی متحرک


راحتی : ارتودنسی متحرک لثه‌ها یا داخل دهان را تحریک نمی‌کند و می‌توان برای غذا خوردن و تمیز کردن آن‌ را برداشت.


زیبایی : برخی از انواع دستگاه‌های متحرک، مانند الاینرهای شفاف، تقریباً نامرئی هستند. همچنین برخی از آنها رنگ های مختلفی دارند که باعث افزایش جذابیت برای کودکان می شود.


بهداشتی بودن : ارتودنسی های متحرک به راحتی قابل برداشتن و تمیز کردن هستند به همین دلیل از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه پیشگیری می‌کنند.


هزینه : ارتودنسی متحرک اغلب ارزان‌تر از ارتودنسی ثابت است.

 


 
معایب استفاده از ارتودنسی متحرک


دوام کمتر: مواد استفاده شده در ارتودنسی متحرک به اندازه مواد استفاده شده در مدل های ثابت مقاوم نیستند و ممکن است نیاز به تعویض بیشتری داشته باشند.


کارایی کمتر: ارتودنسی های متحرک نمی‌توانند فشار زیادی بر دندان‌ها وارد کنند و دستیابی به نتایج ممکن است زمان بیشتری ببرد.

 


 
عوارض  استفاده از ارتودنسی متحرک برای کودکان 


به طور کلی استفاده از ارتودنسی متحرک برای کودکان عوارض خاصی در پی ندارد؛ اما با توجه به کم بودن سن کودک ممکن است موارد کمی وجود داشته باشند. به عنوان مثال امکان دارد مشکلات زیر رخ دهند:


درد و ناراحتی خفیف : فرزند شما ممکن است در هنگام عادت کردن به ارتودنسی از درد شکایت کند. در صورت لزوم، می‌توان از مسکن‌های معمولی استفاده کرد. اگر ناحیه‌ای تیز یا به وضوح دچار درد و ناراحتی است، با دندانپزشک کودکتان تماس بگیرید.


مشکل در تکلم : گفتار فرزند شما ممکن است در چند روز اول متفاوت باشد. تمرین خواندن یا شمردن با صدای بلند در خانه می‌تواند باعث بهتر شدن او شود.


افزایش بزاق دهان : اگر ترشح بزاق افزایش پیدا کرد، به کودک خود اطمینان دهید که این مورد طبیعی بوده و طی چند روز بهتر خواهد شد.


مشکل در خوردن بعضی غذاها : برخی غذا ها ممکن است خوردنشان برای کودک دلبند شما سخت باشد. البته در این مواقع می‌توانید ارتودنسی را بیرون آورید.


پوسیدگی دندان : به دلیل اینکه برای کودکان رعایت بهداشت و تمیز کردن دندان کمی چالش های خودش را دارد ممکن است باعث پوسیدگی دندان ها شود.


تحریک لثه ها : در برخی موارد که ارتودنسی به خوبی با دندان ها از لحاظ اندازه هماهنگ نیست ممکن است باعث تحریک، قرمزی و یا خونریزی شود. همچنین اگر بهداشت را نیز به اندازه کافی رعایت نکنید احتمال عفونت و تحریک لثه ها وجود دارد.


 

درد


بهترین سن برای استفاده کردن از ارتودنسی متحرک چه سنی است؟


دوره دندان مخلوط بهترین دوره ای است که کودکان دندان های شیری خود را دارند، اما چند دندان اصلی نیز بیرون آمده اند. این سن حدوداً 7 تا 10 سالگی بوده که ارتودنسی متحرک می‌تواند فک و دندان ها را به جایگاه اصلی شان هدایت نماید. هرچه سن پایین تر باشد دوره و طول درمان نیز کوتاه تر خواهد بود.

 


 
چگونه باید از ارتودنسی متحرک مراقبت کرد؟


هنگام استفاده از ارتودنسی متحرک خیلی مهم است که فرزند دلبندتان به دندان‌های خود رسیدگی کند. به این دلیل که استفاده از آن می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را برای او افزایش دهد. برخی از روش های مراقبت در ادامه معرفی می‌شوند:


خارج کردن ارتودنسی هنگام غذا خوردن : معمولاً توصیه می شود قبل از غذا خوردن، ارتودنسی کودکتان را بردارید مگر اینکه دندانپزشک توصیه دیگری کرده باشد. در صورتی که ارتودنسی روی دندان وجود داشت پس از صرف غذا، آن را بشویید تا هر گونه غذا یا ذرات کوچک از بین برود.


اجتناب از خوردن غذا های سفت و چسبناک : از خوردن غذاهای چسبناک، سفت یا جویدنی پرهیز کنید. غذاهای سفت، مانند سیب یا هویج، می‌توانند به ارتودنسی آسیب بزنند.


اجتناب از مصرف نوشیدنی های داغ : به دلیل اینکه این نوع ارتودنسی از پلاستیک ساخته شده، نوشیدنی های داغ می‌توانند باعث تغییر شکل یا نرم شدن آن شوند. توصیه می شود صبر نمایید تا نوشیدنی یا غذا هایی مثل سوپ و آش کمی خنک تر شوند و سپس میل کند.


اجتناب از مصرف مقادیر زیاد آب‌میوه و نوشیدنی‌های گازدار : به خاطر قند بالا و اثر اسیدی، ممکن است باعث بروز پوسیدگی برای دندان ها شوند.


نگهداری صحیح از ارتودنسی : از تمیز کردن دستگاه با آب داغ خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند شکل آن را تغییر دهد. همچنین اطمینان حاصل کنید که اگر در دهان نیست، در یک جعبه محافظ نگهداری شود.


رعایت بهداشت دهان و دندان : کودکتان بهتر است دندان هایش را به طور مرتب مسواک بزند. فقط دقت کنید که از مسواک‌های با موهای سفت و خمیر دندان‌های سفیدکننده استفاده نکنید.
 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    224

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    207

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • ارتودنسی متحرک نمی‌تواند برای اصلاح دندان‌هایی که به شدت چرخیده یا کج شده‌اند، یا دندان‌هایی که در جای نادرستی رشد کرده‌اند، استفاده شود.

    • خیر توصیه می شود که در حین انجام این ورزش ها ارتودنسی برداشته شود.

    • ممکن است در چند روز اول بعد از قرار دادن در دندان دردناک باشد که با نظر پزشک می‌توانید از مسکن ها استفاده کنید.

    • 6 تا 9 ماه. البته بستگی به اندازه مشکل کودک شما و نوع ارتودنسی نیز دارد.

    • این هزینه به موارد مختلفی مثل نوع ارتودنسی، اندازه مشکل کودک شما، سن کودک، مدت زمان درمان و جنس ارتودنسی بستگی دارد.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.