-
13 بهمن 1403
یکی از ابزارهای حیاتی در دنیای دندانپزشکی، فتوگرافی است
یکی از ابزارهای حیاتی در دنیای دندانپزشکی، فتوگرافی است. با استفاده از این تکنولوژی می توان درمان قدم به قدم ارتودنسی را مشاهده کرد. متخصصان ارتودنسی با استفاده از این ابزار میتوانند جزئی ترین تغییرات را در برنامه درمانی ثبت و مشاهده کنند. همچنین فتوگرافی ارتودنسی به خوبی تفاوت بین یک نتیجه متوسط و یک درمان موفق را نشان میدهد. در ادامه به اهمیت حیاتی تصویربرداری ارتودنسی و دلایل استفاده از آن در این نوع درمان خواهیم پرداخت.
تشخیص دقیق مشکلات دندانی و فکی : دندانپزشک با استفاده از فتوگرافی میتواند عکس های دقیقی از دهان بیمار تهیه کرده و از این طریق به مشکلات خاص مانند دندان های کج یا فاصله دار بپردازد.
برنامهریزی دقیق درمان : پس از ثبت عکس و مشاهده دقیق آن می توان به تصمیم گیری در مورد انتخاب روش های درمانی و طراحی درمان پرداخت.
ارزیابی پیشرفت درمان : دندانپزشک در طول درمان و طی دوره های منظم، عکس هایی را از دندان های فرد تهیه می کند. این عکس ها می توانند پیشرفت درمان را به طور کامل ارزیابی کنند و دندانپزشک میزان حرکت دندان ها به سمت موقعیت صحیح را بررسی خواهد کرد.
ثبت مستندات پزشکی : عکس های تهیه شده به نوعی مستند قانونی بوده و در صورتی که بیمار یا والدین وی در مورد روند درمان سوالی داشته باشند یا برای استفاده از پوشش بیمه، این عکس ها می توانند به خوبی نشان دهنده وضعیت اولیه و پیشرفت درمان محسوب شوند.
زمانی که برای انجام ارتودنسی به مطب پزشک مراجعه می کنید، دندانپزشک از فرم و حالت فک و دندان های شما قالب گیری کرده و بدین ترتیب یک نمای کلی از وضعیت خارجی فک و دندان تهیه می کند. با این حال، برای اطلاع از وضعیت نواحی مخفی و پنهان فک و دهان نیاز به تصویربرداری است. تصویربرداری در ارتودنسی شامل دو بخش تصویربرداری با عکس رادیولوژی و تصویربرداری با عکس رنگی است.
متخصص ارتودنسی به تشخیص خود یکی از این دو نوع فتوگرافی ارتودنسی را انتخاب کرده و پس از اطلاع از وضعیت داخلی فک و دندانها، شروع به قالب گیری و سپس استفاده از ابزارهایی مانند اکسترااورال میکند.
تصویربرداری در ارتودنسی با هدف تشخیص وضعیت دندان و فک بیمار به دو دسته تقسیمبندی میشود.
در این نوع فتوگرافی می توان جزئیات مربوط به دندانها، رابطه بین آنها و دیگر موارد را شناسایی کرد. عکسبرداری داخل دهانی شامل انواع بایت وینگ، پری آپیکال و اکلوزال است. دو نوع اول برای بررسی پوسیدگی و وضعیت ریشه به کار رفته و مورد آخر برای بررسی سطح جویدن دندان ها و نحوه قرارگیری آن ها کاربرد دارد.
این نوع تصویربرداری وضعیت دندانها و فک را از بیرون بررسی میکند. انواع فتوگرافی خارج دهانی شامل موارد زیر است.
تصویربرداری پانورامیک : این نوع تصویربرداری به طور کامل دندان های فک بالا و پایین و مفصل فکی گیجگاهی را نشان می دهد.
تصویربرداری سفالومتریک : متخصص ارتودنسی برای بررسی دقیق ابعاد و زاویه مختلف دندان، فک و صورت، از این نوع عکسبرداری استفاده می کند.
تصویربرداری دیجیتال : این نوع تصویربرداری می تواند با استفاده از اسکنرهای اینترااورال تصاویری با کیفیت و دقیق از دندان ها و صورت تهیه کند که برای تشخیص و درمان مشکلات دندانی بسیار اهمیت دارند.
تصویربرداری توموگرام : در این نوع تصویربرداری، اغلب دندان های یک بخش از دهان قابل مشاهده بوده و سایر قسمت ها به صورت محو نمایان است. از این نوع تصاویر با استفاده از اشعه ایکس برای مشاهده دقیق ساختارهایی که در زاویه دید قرار ندارند، استفاده می شود. با این تصاویر مشکلات درون استخوان های صورت از قبیل تومورها، شکستگی و کیست ها نیز قابل شناسایی هستند.
تصویربرداری ام آر آی : در این نوع تصویربرداری نیز تصاویر سه بعدی از فک و دندانها به دست می آید که میتواند برای بررسی بافتهای نرم بسیار کاربردی باشند.
قیمت فتوگرافی ارتودنسی با توجه به شرایط مختلف مانند انتخاب مرکز تصویربرداری و میزان تخصص کارشناس مورد نظر متفاوت است. همچنین نوع تصویربرداری، تعداد آن و بررسیهایی که قرار است روی تصویر انجام گیرد، روی هزینه فتوگرافی دندان در ارتودنسی موثر هستند.
-
5 آذر 1403
کلوملا، بخش میانی بینی، به شکلها و ویژگیهای مختلفی تقسیم میشود و تغییرات ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0