دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

میکرونیدلینگ

دوره نقاهت

ندارد

میانگین زمان عمل

مدت زمان

1 ساعت 15 دقیقه

مدت ماندگاری

12

12 ماه

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

معمولی

معرفی تکنیک

میکرونیدلینگ با تحریک عمقی پوست با سوزن‌های ظریف، تولید کلاژن را فعال می‌کند و باعث بازسازی بافت و کاهش چین و چروک‌ها و لک‌ها می‌شود.

مــراحـل عمــل میکرونیدلینگ

آماده‌سازی و ضدعفونی پوست

1

5 دقیقه

اعمال بی‌حسی موضعی

2

15 دقیقه

تنظیم و استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ

3

30 دقیقه

اعمال ماسک یا سرم تغذیه‌کننده

4

10 دقیقه

پاکسازی و اتمام درمان

5

5 دقیقه

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ

عـــوارض میکرونیدلینگ

  • -
  • اجتناب از عوامل آسیب‌زا
  • عدم مصرف دخانیات
  • عدم انجام فعالیت سنگین
  • پوسته پوسته شدن پوست
  • کبودی
  • تغییر رنگ پوست
  • عفونت

میکرونیدلینگ نوعی روش زیبایی کم تهاجمی برای رفع مشکلات پوستی و جوانسازی صورت است که لک‌های پوستی، جای جوش و آکنه و منافذ باز پوستی را برطرف می‌کند. اگر قصد انجام جوانسازی با میکرونیدلینگ را دارید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با میکرونیدلینگ صورت و پوست، مکانیسم اثر آن، مزایا و عوارض جوانسازی با میکرونیدلینگ بیشتر آشنا شوید.

 

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ پوست که به آن درمان القایی کلاژن هم می‌گویند، روش زیبایی برای جوانسازی پوست است که سوزن‌های استریل کوچک و نازک وارد پوست می‌شوند. این سوزن‌ها با تحریک کلاژن‌سازی، قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و باعث بهبود ظاهری پوست، رفع تیرگی و لک‌های پوستی، جای جوش و بسته شدن منافذ باز پوستی می‌شوند.

 

مکانیسم اثر میکرونیدلینگ

مکانیسم اثر میکرونیدلینگ مربوط به تحریک کلاژن سازی و فعال‌سازی فرآیندهای ترمیمی پوست است. وارد شدن سوزن‌های استریل نازک به پوست باعث افزایش سرعت انتشار فاکتورهای رشد شده وتحریک تولید کلاژن بیشتر را به‌دنبال دارند. مکانیسم اثر میکرونیدلینگ به شرح زیر است:

 

تحریک کلاژن سازی : ورود سوزن‌ استریل به پوست باعث تحریک فیبروبلاست‌ها می‌شود، یعنی همان سلول‌هایی که کلاژن تولید می‌کنند. این تحریک باعث افزایش تولید کلاژن در پوست خواهد شد؛ کلاژن عامل استحکام و انعطاف پوست است و خطوط ریز و چین و چروک‌ها را کاهش می‌دهد.

 

افزایش جذب مواد مغذی : سوزن‌های میکرونیدل کانال‌های کوچکی در پوست ایجاد می‌کنند که مواد مغذی و محصولات درمانی به راحتی می‌توانند از طریق آنها جذب شوند. این افزایش جذب مواد مغذی باعث بهبود تغذیه و سلامت پوست می‌شود.

 

ترمیم و بازسازی پوست : با ورود سوزن‌‌های‌ استریل، آسیب ریزی به پوست وارد می‌شود و بدن در پاسخ به این آسیب‌ها فرآیند ترمیم و بازسازی پوست را آغاز می‌کند و با تولید سلول‌های جدید، تجدید سلولی، ترمیم بافت و تولید کلاژن ،  مشکلاتی مانند جوش، جای زخم، لکه‌های پوستی و آسیب‌های سطحی را کاهش می‌دهد.

 

انواع میکرونیدلینگ

جوانسازی با میکرونیدلینگ در حال حاضر با دو دستگاه انجام می‌شود. دستگاهی که سوزن‌های استریل نازک و زیادی دارد که به لایه‌های داخلی پوست نفوذ می‌کنند. ورود این سوزن‌های استریل به پوست، به‌تدریج باعث سفت شدن و بسته شدن منافذ باز پوستی می‌شود. هرچقدر مشکلات پوستی بیشتر و آسیب شدیدتر باشد، تعداد جلسات میکرونیدلینگ پوست بیشتر خواهد شد. در ادامه انواع میکرونیدلینگ را آورده‌ایم: 

درمارولر

درمارولر که به آن غلتک سوزنی یا غلتک درما می‌گویند، دستگاه میکرونیدلینگ با یک غلتک استوانه‌ای با تعداد زیادی میکرونیدل کوچک روی آن است که مستقیم روی پوست صورت و بدن کشیده می‌شود. سوزن‌های استریل از فولاد ضدزنگ هستند و حدود ۱۹۲ سوزن روی آن قرار دارند. ثابت بودن طول سوزن‌ درمارولر، مشکل اصلی این نوع میکرونیدلینگ است که نمی‌توانید طول آن‌ها را تغییر دهید. یعنی باید قبل از خرید، طول سورن مناسب را انتخاب کنید. دستگاه‌های میکرونیدلینگ خانگی معمولا از این نوع هستند.  

آر اف میکرونیدلینگ

در آر اف میکرونیدلینگ یا میکرونیدلینگ رادیوفرکانسی، سوزن‌های مخصوص به شکل الکتریکی وارد پوست می‌شوند و پالس حرارتی ایجاد می‌کنند.

BB Glow

یکی از تکنیک‌های فرعی جوانسازی با میکرونیدلینگ است که نوعی رنگ گیاهی وارد لایه‌های پوست می‌کند که باعث تغییر رنگ پوست و شفاف شدن آن می‌شود. به این تکنیک، روش کرم پودر دائم هم می‌گویند که سوزن‌ها تا ۲.۵ میلی‌متر داخل لایه‌های عمیق پوست نفوذ می‌کنند.

درماپن

درماپن دستگاه الکتریکی شبیه قلم است که بهترین جایگزین برای درمارولر محسوب می‌شود و قادر است تا ۱۸۰۰۰ ضربه در دقیقه داشته باشد. به‌علاوه اینکه در این دستگاه، سوزن‌ها عمودی وارد پوست شده و دقت بالاتری دارد. برای جوانسازی با میکرونیدلینگ به‌خصوص میکرونیدلینگ صورت، درماپن با سرم‌های معروف به مزو ادغام می‌شود که حاوی ویتامین سی و هیالورونیک اسید هستند.

 

دلایل انجام میکرونیدلینگ

کاربرد اصلی میکرونیدلینگ، جوانسازی پوست و صورت است که می‌تواند چین و چروک‌های پوستی، لک و تیرگی، و نواقص پوستی را برطرف کند. از متداول‌ترین دلایل انجام میکرونیدلینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 

جوانسازی پوست : میکرونیدلینگ با تحریک کلاژن‌سازی باعث افزایش شفافیت و جوانسازی پوست و رفع سیاهی دور چشم می‌شود.

 

کاهش چین و چروک : نفوذ این سوزن‌ها به داخل لایه‌های پوستی به‌خاطر تحریک کلاژن‌سازی و افزایش تولید الاستین، می‌تواند چین و چروک‌ها را کمتر کند.

 

روشن شدن پوست : زمانی که کلاژن بیشتری تولید می‌شود، پوست شفاف‌تر و جوان‌تر می‌شود، اتفاقی که با میکرونیدلینگ محقق می‌گردد.

 

کاهش لک های تیره : با ورود این سوزن‌ها به داخل پوست، فرایند ترمیم و تولید کلاژن در پوست تحریک و تسریع می‌شود. نتیجه این تحریک هم چیزی جز کاهش لک‌های تیره پوستی و جلوگیری از گسترش آن به سایر قسمت‌های بدن نخواهد بود. 

 

درمان جای جوش : میکرونیدلینگ، یکی از روش‌های محبوب برای درمان جای جوش و آکنه است که با از بین بردن و تخلیه منافذ چربی، التهاب پوستی را کاهش داده و اثر جوش را از بین می برد.

 

کاهش منافذ باز پوست : میکرونیدلینگ، بهبود قابل توجهی در کاهش منافذ باز پوست در پوست‌های چرب دارد. تحریک فیبروبلاست‌ها، باعث افزایش تولید کلاژن در پوست می‌شود که نتیجه آن، بهبود ساختار پوست، کشسانی پوست و کوچک‌تر شدن منافذ باز پوستی است.

 

درمان ترک های پوستی : یکی از مهم‌ترین کاربردهای میکرونیدلینگ درمان ترک‌های پوستی و رفع اسکار زخم و بخیه می باشد که در اثر از بین رفتن یا کاهش خاصیت الاستیسیته پوست بوجود می‌آیند. با ایجاد آسیب‌های کوچک در پوست به وسیله سوزن‌های میکرونیدل، مکانیسم‌های ترمیمی در پوست فعال می‌شوند که کاهش ترک‌های پوستی را به‌دنبال دارد. با تحریک تولید کلاژن، ترک‌های پوستی به تدریج پر شده و ظاهر آنها بهبود می‌یابد.

 

کمک کننده به برخی افراد در درمان طاسی آلوپسی : میکرونیدلینگ صرفا برای درمان مشکلات پوستی صورت نیست، بلکه برای درمان مشکلات ناشی از ریزش مو مانند طاسی آلوپسی هم می‌توانید روی میکرونیدلینگ حساب باز کنید. با افزایش تولید کلاژن، رشد مجدد موها تشدید شده و کاهش طاسی آلوپسی تسریع می‌شود.

 

جذب بهتر محصولات مراقبتی پوست : دیگر کاربرد جالب درمورد میکرونیدلینگ، جذب بهتر محصولات مراقبتی پوست است. زمانی که سوزن‌های میکرونیدل به طور موقت در پوست فرو می‌روند، کانال‌های میکروسکوپی در پوست ایجاد می‌شوند. این کانال‌ها باز می‌مانند و مواد مراقبتی مانند سرم‌ها، کرم‌ها و محصولات دیگر می‌توانند به طور موثرتر در عمق پوست جذب شوند.

 

افراد با شرایط زیر، کاندیدهای مناسب برای میکرونیدلینگ هستند

  • جای جوش
  • لک‌های تیره پوستی ناشی از آفتاب
  • لک‌های ناشی از افزایش سن
  • منافذ باز و بزرگ پوست
  • چین و چروک‌های ریز پوستی
  • زخم، جای جوش و آکنه، اسکار عمل و جای بخیه
  • از دست رفتن خاصیت ارتجاعی و کشسانی پوست
  • ناهمواری و غیر یکنواختی رنگ پوست
  • ریزش مو و کم مویی
  • ترک‌های پوستی در نواحی مختلف بدن

 

افرادی که نباید میکرونیدلینگ انجام دهند

هرچند جوانسازی با میکرونیدلینگ، روشی ایمن است که باعث بهبود ظاهری پوست و رفع مشکلات و لک‌های پوست است، اما روش مناسبی برای همه با هر رنگ و نوع پوست نیست. افراد با شرایط زیر نباید میکرونیدلینگ انجام دهند:

 

  • بیماران مبتلا به دیابت گزینه مناسبی برای جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ نیستند.
  • افرادی که از اختلال انعقاد خون رنج می‌برند، بهتر است این تکنیک را انجام ندهند، چرا که ممکن است باعث تشدید مشکلات خونی شود.
  • با وجود عفونت‌های پوستی فعال و درمان نشده روی پوست مانند زخم، التهاب یا تبخال و عفونت، نباید میکرونیدلینگ پوست انجام داد. 
  • خانم‌های باردار و شیرده به‌دلیل احتمال تاثیر داروهای مصرفی قبل و بعد جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ، بهتر است بعد از پایان بارداری سراغ این روش بروند. 
  • افرادی که طی یک سال اخیر، پرتودرمانی یا اشعه درمانی داشتند.
  • بیماران هموفیلی
  • افرادی که سابقه آلرژی به سوزن‌های فلزی دارند.

 

نحوه انجام میکرونیدلینگ

برای انجام میکرونیدلینگ ابتدا باید با روش‌های مختلف جوانسازی پوست با پزشک متخصص و جراح زیبایی مشورت کنید. بعد از کسب اطلاعات کافی در مورد میکرونیدلینگ، مزایا و معایب آن، تصمیم نهایی را بگیرید. پزشک پوست را برای میکرونیدلینگ آماده می‌کند. میکرونیدلینگ صورت و پوست معمولا با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود که ۳۰ دقیقه قبل از شروع کار باید روی محل مورد نظر گذاشته شود. 

سپس با وسیله‌ای نازک شبیه قلم که نوک آن سوزن‌های باریک و ریزی قرار دارند، خراش‌های کوچکی روی لایه‌های پوست ایجاد کرده که باعث جوانسازی و روشن‌سازی پوست و رفع مشکلات پوستی می‌شوند. نوک سوزن‌ها بسیار نازک است و معمولا جای زخمی باقی نمی‌ماند. کل فرایند میکرونیدلینگ حدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

تخصص و مهارت متخصص پوست و زیبایی نقش مهمی در این تکنیک زیباسازی و جوانسازی ایفا می‌کند. قلم دستگاه باید به‌صورت یکنواخت روی تمام نواحی صورت کشیده شود تا کلاژن‌سازی هم به صورت یکنواخت اتفاق بیفتد. 

 

مراقبت بعد از میکرونیدلینگ

هرچند که جوانسازی با میکرونیدلینگ، روش زیبایی کم تهاجمی است و دوره نقاهت کوتاهی نسبت به برخی روش‌های زیبایی دارد، اما نباید مراقبت بعد از میکرونیدلینگ را دست کم بگیرید. با انجام این روش، خللی در انجام کارهای روزمره و معمول ندارد و صرفا دو سه روز ابتدایی، احساس سوزش و قرمزی در پوست دارید که طبیعی است و طی چند روز برطرف می‌شود. 

معمولا چند روز اول، صورت قرمز و ملتهب است. توجه داشته باشید که میکرونیدلینگ پوست باعث شده که حساسیت پوست نسبت به آفتاب بیشتر شود. بنابراین، کرم ضدآفتاب ضروری است.

از آنجایی که کلاژن‌سازی به تدریج اتفاق می‌افتد، نتیجه نهایی بهبود پوست چند هفته بعد از درمان قابل مشاهده است. بهتر است تا چند روز اول، آرایش نکنید و مصرف محصولات مراقبت پوستی حاوی رتینول و آلفا هیدروکسی اسید را به حداقل برسانید. 

 

عوارض میکرونیدلینگ صورت چیست

میکرونیدلینگ صورت، روش کم تهاجمی با حداقل عوارض است که جزو روش‌های زیبایی بی‌خطر قرار می‌گیرد و نهایتا پوست بلافاصله بعد از انجام دچار تحریک جزیی می‌شود و تا چند روز قرمز است. از عوارض میکرونیدلینگ صورت می‌توان به این موارد اشاره کرد: 

  • کبودی
  • قرمزی
  • التهاب
  • عفونت
  • پوسته پوسته شدن پوست

 

هزینه میکرونیدلینگ

این نکته را در نظر داشته باشید که این میکرونیدلینگ یک روش درمان زیبایی است که تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. قیمت میکرونیدلینگ صورت براساس وسعت ناحیه درمانی، تجربه و تخصص پزشک و تعداد جلسات درمانی تعیین می‌شود چرا که معمولا در یک جلسه انجام نمی‌شود و نیاز به تکرار دارد. 

موقعیت جغرافیایی کلینیک و نوع دستگاه میکرونیدلینگ هم روی هزینه میکرونیدلینگ تاثیر دارند، برای مثال جوانسازی با میکرونیدلینگ با دستگاه‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر، گران‌تر خواهد بود؛ هزینه میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن نسبت به دستگاه درمارولر بیشتر است. به طورکلی، قیمت میکرونیدلینگ در سال ۱۴۰۳ بین ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان به ازای هرجلسه است.

سوالات متداول میکرونیدلینگ

  • یکی از فاکتورهای مهم در ماندگاری نتیجه میکرونیدلینگ، نوع پوست فرد و پاسخ آن به مواد تزریقی است. به‌طورمعمول، ماندگاری این روش بین ۶ تا ۱۲ ماه است و برای بهبود نتیجه، نیاز به تکرار دارد. اگر درمورد میکرونیدلینگ و ماندگاری آن سوالی دارید، می‌توانید با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.

  • بله، مشکلی در روند شیردهی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است داروها یا محصولات موضعی قبل و بعد جوانسازی با میکرونیدلینگ مانند ژل یا پماد بیحسی، یا فراورده های آلفا هیدروکسی اسید، از طریق شیر وارد بدن نوزاد شوند. به‌همین دلیل، توصیه می‌شود که میکرونیدلینگ پوست را به بعد از دوره شیردهی موکول کنید.

  • معمولا بهترین زمان میکرونیدلینگ، فصل پاییز است.

  • بهبودی جای میکرونیدلینگ به نوع پوست و مراقبت‌های بعد از آن بستگی دارد. معمولا جای میکرونیدلینگ، ۴ تا ۵ روز بعد از انجام بهبود پیدا می‌کند.

  • خیر، میکرونیدلینگ در بارداری توصیه نمی‌شود و ممکن است باعث بروز عفونت یا آلرژی شود. بهتر است در صورت بارداری، انجام این روش را به تعویق بیندازید چرا که ممکن است روی جنین تاثیر منفی بگذارد. به‌طورکلی، بهتر است روش‌های زیبایی را در دوران بارداری انجام ندهید.

  • بله، میکرونیدلینگ در زمان قاعدگی هیچ تاثیر منفی روی نتیجه کار نخواهد داشت.

  • بسته به عمق فرورفتگی‌ها و نوع جوش و اسکارها، بین ۳ تا ۶ جلسه لازم دارید. نوع پوست نیز در تعیین تعداد جلسات نقش دارد.

  • فاصله جلسات میکرونیدلینگ می‌تواند بین ۴ تا ۶ هفته یا بین ۳ تا ۶ ماه باشد تا پوست فرصت داشته باشد که خود را ترمیم کند.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.