دنیای سلامتی

بررسی پزشکی توسط

زاویه سازی

دوره نقاهت

ندارد

میانگین زمان عمل

مدت زمان

2 ساعت

مدت ماندگاری

همیشگی

اثر بخشی

Bottom ImageMiddle ImageTop Image

معمولی

معرفی تکنیک

زاویه سازی صورت، شامل تغییرات در ویژگی‌های صورت مانند فک، گونه‌ها و چانه است. چه از طریق جراحی و چه با استفاده از تزریقات، هدف بهبود فرم و برجسته‌تر کردن خطوط صورت است.

مــراحـل عمــل زاویه سازی

مشاوره

1

30 دقیقه

آماده‌سازی صورت

2

5 دقیقه

انتخاب روش درمانی

3

10 دقیقه

بی‌حسی، در صورت نیاز

4

10 دقیقه

اجرای درمان

5

40 دقیقه

کنترل نتیجه اولیه

6

20 دقیقه

مراقبت‌های پس از درمان

7

10 دقیقه

یگیری و معاینه

8

10 دقیقه

مراقبت های بعد از زاویه سازی

عـــوارض زاویه سازی

  • اجتناب از عوامل آسیب‌زا
  • عدم استعمال سیگار و مصرف الکل
  • تغذیه مناسب
  • عدم انجام فعالیت سنگین
  • آسیب عصبی
  • التهاب، خارش، تورم و کبودی
  • عفونت
  • خونریزی

مقدمه

زاویه ‌سازی صورت یا مدلینگ صورت، تکنیک زیبایی برای رفع افتادگی در نواحی فک و چانه، لیفت گونه‌ها و ایجاد ظاهری جوان‌تر است که با استفاده از تزریق ژل، چربی، بوتاکس، نخ و جراحی پروتز و ایمپلنت انجام می‌شود. کانتورینگ صورت با ایجاد تغییر در ساختار استخوانی یا بافت نرم صورت، الگو و شکل صورت را تغییر می‌دهد. 


چنانچه باین پرسش برایتان مطرح است که کانتورینگ صورت چیست، یا قصد ایجاد تغییر یا زاویه سازی صورت دارید، تا انتهای این مطلب با ما باشید تا با روش‌های مختلف زاویه سازی صورت، دلایل انجام و مزایا و معایب زاویه سازی صورت بیشتر آشنا شوید.

 

زاویه سازی صورت چیست؟

زاویه سازی صورت یا کانتورینگ صورت، روش زیبایی با استفاده از تکنیک‌های جراحی و غیرجراحی است که با رفع نواقص ظاهری چهره، باعث تناسب و هماهنگی بین اجزای چهره می‌شود. این تکنیک که برای مدلینگ صورت به‌کار می‌رود، باعث اصلاح زاویه بینی، رفع غبغب، ایجاد زاویه فک و حالت دادن به چانه و جوانسازی پوست شده و با لاغرکردن صورت، برجسته‌تر کردن گونه و چانه، و کوچک کردن فک باعث ایجاد تغییر کلی صورت می‌شود. 


زاویه سازی صورت در برخی موارد جنبه درمانی دارد و افرادی که به‌صورت مادرزادی یا در اثر حادثه دچار مشکل در نواحی فک یا صورت هستند، می‌توانند با این روش، مشکلا را برطرف کنند.

 

دلایل انجام زاویه سازی صورت

علت اصلی انجام روش زاویه سازی صورت، جوانسازی پوست، بهبود زیبایی ظاهری، رفع غبغب، ایجاد زاویه فک و حالت دهی به چانه، و اصلاح زاویه بینی است. به لطف این روش، تناسب و هماهنگی بین اجزای چهره بیشتر می‌شود. در روش کانتورینگ صورت، نواحی مختلف تغییر می‌کنند.

 

  • اصلاح و زاویه سازی صورت‌های کشیده
  • اصلاح و زاویه سازی صورت‌های گرد
  • رفع لاغری صورت
  • بهبود اندازه، خط و تقارن فک
  • اصلاح فرم چانه
  • اصلاح فرم فک‌های عریض و پهن
  • اصلاح زاویه بینی
  • برجسته‌تر کردن گونه

 

در ادامه به تفصیل به دلایل انجام زاویه سازی صورت می‌پردازیم:

 

بهبود تناسب صورت

تغییر نواحی مختلف چهره مانند زاویه بینی، چانه، گونه و فک، تغییراتی در ظاهر چهره باعث بهبود تناسب و هماهنگی صورت می‌شود.

 

برجسته کردن گونه ها و چانه ها

برجسته کردن گونه‌ها و چانه با تزریق ژل، چربی، نخ یا پروتز یکی از قسمت‌های زاویه سازی صورت است که باعث زیباتر دیده شدن چهره می‌شود. 

 

کاهش غبغب

یکی از دلایل انجام کانتورینگ صورت، رفع غبغب زیر چانه است. چاقی و افزایش وزن، بالا رفتن سن یا ژنتیک باعث افتادگی پوست زیر چانه و ایجاد غبغب می‌شوند. با تکنیک‌های مختلف زاویه سازی صورت می‌توان غبغب را برطرف کرد. 

 

جوانسازی چهره

اصلی‌ترین کاربرد زاویه سازی صورت، جوانسازی چهره است که با تزریق ژل، چربی یا لیفت با نخ علاوه بر پرکردن چین و چروک‌های پوستی، سفت کردن و بالا کشیدن پوست باعث ایجاد ظاهری طبیعی و جوان می‌شود.

 

کدام قسمت از صورت هدف کانتورینگ است

هدف اصلی کانتورینگ صورت، ایجاد تغییرات ظاهری طبیعی در چهره و جوانسازی صورت است. قسمت‌هایی که معمولا در زاویه سازی صورت باید تغییر کنند، گونه‌ها، چانه و فک هستند. تغییر و اصلاح زاویه بینی هم در مدلینگ صورت لحاظ می‌شود. 


نحوه کانتورینگ صورت بسته به انتظار و خواست بیمار، شرایط جسمی و تشخیص پزشک انتخاب می‌شود. مراحل کانتورینگ صورت بسته به انتخاب روش‌های زاویه سازی صورت متفاوت خواهند بود. اینکه کانتورینگ صورت با ژل یا چربی انجام می‌شود یا بوتاکس و عمل جراحی، روی مراحل کانتورینگ صورت تاثیر می‌گذارد. 

 

گونه

تغییر گونه‌ها در کانتورینگ صورت با تزریق ژل، چربی یا بوتاکس در نواحی گونه باعث تغییر شکل، زاویه سازی و کانتورینگ گونه و جوانسازی چهره می‌شود. 

 

ژل

ژل تزریق زاویه سازی صورت از نوع هیالورونیک اسید است که باعث افزایش حجم و برجسته‌تر کردن گونه‌ها می‌شود. در مقایسه با تزریق چربی، کانتورینگ صورت با تزریق ژل به گونه هزینه بالاتری دارد. 

 

چربی

روش دیگر مدلینگ صورت با استفاده از تزریق چربی به گونه‌ها انجام می‌شود که درواقع خطوط گونه را برجسته‌تر و پررنگ‌تر می‌کند. روش زاویه سازی با استفاده از چربی، مشابه تزریق فیلر است، با این تفاوت که از چربی بدن خود فرد برای حجم‌دهی استفاده می‌شود. در این روش معمولا چربی از ناحیه ران، سینه‌ها یا شکم  خود فرد خارج شده و بعد از تغییرات به نواحی گونه تزریق می‌شود. ماندگاری چربی در مقایسه با فیلر و ژل بیشتر است و می‌تواند تا چند سال زیر پوست حفظ شود.

 

پروتز (جراحی)

زاویه سازی صورت با استفاده از پروتز گونه، عمل جراحی است که دهان را برش داده و پروتز سیلیکونی یا ایمپلنت گونه را در آن قرار می‌دهند. عمل جراحی کاشت پروتز گونه با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی انجام شده و حدود یک تا دو ساعت طول می‌کشد.

 

زاویه گونیال

زاویه گونیال یکی از مولفه‌های مهم در ارزیابی ساختار صورت است و می‌تواند در تعیین زاویه و شیب فک پایینی نقش داشته باشد. با تزریق فیلر و ژل هیالورونیک اسید، می‌توان زوایای صورت و به خصوص زوایه گونیال را ترمیم و بهبود بخشید.


جراحی زیبایی صورت با لیفت صورت (facelift) و جراحی فک (jaw surgery) ، امکان تغییر شکل و موقعیت فک و زوایه گونیال را فراهم می‌کند. تزریق بوتاکس به مناطق مشخص صورت نیز می‌تواند به تغییر زوایه گونیال کمک کند و روی برجسته‌تر دیده شدن گونه‌ها و خط گونه تاثیر بگذارد. 

 

چانه 

دومین منطقه هدف در عمل زاویه سازی صورت، چانه است. مدلینگ صورت با برجسته‌تر کردن و جلوتر آوردن چانه، پررنگ تر کردن مرز و خط چانه با فک با تزریق ژل، چربی و جراحی انجام می‌شود. چانه تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد که با ایجاد تغییرات و برجسته‌تر کردن کانتورینگ، می‌توان نواقص ظاهری مانند چانه جلوتر یا عقب‌تر را برطرف نمود.

 

ژل

با تزریق ژل به چانه در کانتورینگ صورت، افتادگی پوست در قسمت چانه، آرواره و فک برطرف شده و با لیفت کردن پوست به سمت بالا، ظاهر جوان‌تری ایجاد می‌شود. به‌علاوه اینکه ژل هیالورونیک اسید که به چانه تزریق شده با تحریک تولید کلاژن، زوایای چانه را برجسته‌تر و حجیم‌تر می‌کند. 

 

ایمپلنت (جراحی)

ایمپلنت چانه هم نوعی عمل جراحی زیبایی برای بهبود ظاهر چانه است که در تکنیک مدلینگ صورت به‌کار می‌رود. برای جراحی، برش کوچکی زیر چانه یا داخل دهان می‌زنند و ایمپلنت را از همان برش کوچک داخل استخوان چانه قرار می‌دهند. ایمپلنت درواقع پروتز جامد کوچکی از جنس سیلیکون است که با بدن انسان سازگاری دارد.

 

منتوپلاستی

یکی از تکنیک‌های متداول زاویه سازی صورت، منتوپلاستی یا جراحی زیبایی چانه است که برای تغییر شکل و اصلاح ظاهر چانه استفاده می‌شود. این روش شامل افزایش یا کاهش حجم چانه، تناسب و تقارن چانه و تغییر در زاویه گونیال می‌شود. منتوپلاستی با استفاده از تزریق فیلر یا چربی به مدلینگ صورت کمک می‌کند. 

 

فک

قسمت بعدی هدف در زاویه سازی صورت، فک است. تغییر شکل فک پایینی و ایجاد زوایای فک تاثیر زیادی در زیبایی ظاهری چهره دارد و باعث کشیده‌تر و خوش فرم‌تر نشان دادن چهره می‌شود. روش‌های مختلفی برای زاویه سازی فک وجود دارند مانند:

 

ساکشن

ساکشن یکی از محبوب‌ترین عمل‌های زاویه سازی فک است که چربی‌های اضافی را در کمتر از یک ساعت تخلیه می‌کند. برداشتن چربی‌های اضافی جمع شده در ناحیه چانه و فک باعث ایجاد غبغب و از فرم افتادن چانه می‌شود. ساکشن با تخلیه چربی، باعث شده که زوایای فک بهتر دیده شده و با لیفت پوست باعث جوان‌‌سازی صورت می‌شود.

 

چربی 

تزریق چربی به فک هم از روش‌های مدلینگ صورت و ایجاد زاویه فک است که چربی تخلیه شده از زوایای مختلف بدن به نواحی اطراف فک تزریق شده تا با رفع غبغب به چانه حالت داده و خطوط کانتور فک را برجسته‌تر نشان می‌دهد.

 

ژل

تزریق ژل هیالورونیک، روش غیرجراحی برای زاویه سازی فک است که برجستگی زیر فک را افزایش داده و زاویه مطلوب ایجاد می‌کند. این روش به عنوان روش موقت و غیردائمی در نظر گرفته می‌شود.

 

هایفو

هایفوتراپی یا اولتراپی روش کانتورینگ صورت است که با استفاده از انرژی اولتراسوند، بافت‌های زیرین پوست ناحیه فک را تحریک کرده و با نفوذ به لایه‌های عمیق باعث سفت شدن و لیفتینگ فک می‌شود. 

 

نخ

زاویه سازی فک با نخ روش کم تهاجمی و موقت است که با لیفت پوست شل و افتاده ناحیه فک و آرواره باعث برجسته‌تر شدن و کانتورینگ خط فک می‌شود. کانتورینگ صورت با نخ ممکن است باعث تورم یا کبودی شود. 

 

کاشت ایمپلنت (زاویه دار کردن فک با جراحی)

در برخی موارد، افراد برای زاویه‌دار کردن فک سراغ جراحی و کاشت ایمپلنت می‌روند. جراح، بافت را از روی استخوان چانه بلند کرده و ایمپلنت را جایگذاری می‌کند و بعد بخیه می‌زند. زاویه دار کردن فک با جراحی بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد.

 

جراحی فک وی لاین (زاویه سازی کردن فک جراحی)

جراحی وی لاین (V-Line)  روش جراحی زیبایی است که هدف آن تغییر شکل فک پایینی (زاویه فک) و مشخص کردن زوایای فک است. این روش بیشتر در کشورهای شرق آسیا، به ویژه کره جنوبی برای برجسته‌تر کردن و ایجاد خط فک زیباتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در جراحی وی لاین، برش‌های کوچک در مناطق موردنظر از داخل دهان در ناحیه جلویی بین دندان های بالا و پایین صورت می‌گیرد.


 سپس تغییرات لازم در استخوان فک ایجاد می‌شود. پس از اصلاح فک، پزشک با استفاده از پیچ‌ها، صفحه‌ها و مواد تثبیت کننده دیگر، استخوان فک را در موقعیت جدید ثابت می‌کند تا به شکل نهایی برسد. پس از جراحی، نتیجه‌ بلافاصله قابل مشاهده است.

 

عضله ماستر

زاویه سازی فک با تزریق بوتاکس هم روش متداولی است که حالت وی شکل به قسمت پایین صورت می‌دهد. بوتاکس به عضله ماستر تزریق شده و باعث شل شدن این عضله می‌شود. اگر چربی اضافی دور عضله ماستر قرار بگیرد، فرم آن به‌خوبی دیده نمی‌شود و چهره گرد و بدون زاویه به نظر می‌آید.

 

با تزریق بوتاکس می‌توان اندازه عضله ماستر را کوتاه کرد و خط فک را باریک کرد. فرم وی شکل صورت باعث جوان‌تر و باریک‌تر دیده شدن صورت می‌شود و استخوان گونه را برجسته‌تر نشان می‌دهد. درواقع، تزریق بوتاکس به عضله ماستر برای لاغرتر نشان دادن خط فک در زاویه سازی صورت به‌کار می‌رود. 

 

کانتورینگ برای فرم های مختلف صورت

کانتورینگ صورت با روش‌های مختلف برای فرم‌های مختلف صورت انجام می‌شود. نوع استخوانبندی، بافت و ترکیب صورت افراد باهم متفاوت است و به‌همین دلیل هم روش‌های مدلینگ صورت در فرم‌های مختلف باهم فرق می‌کنند. افراد با صورت چاقر و گرد، صورت‌های لاغر و کشیده، مردان و زنان هرکدام باید روش مناسب خود را برای کانتورینگ صورت انتخاب کنند.


 زاویه‌ سازی با روش جراحی و غیرجراحی انجام می‌شود که روش‌های غیرجراحی، کم تهاجمی با دوره نقاهت کوتاه هستند. البته لزوما برای همه مناسب نیستند و افرادی که استخوانبندی درشت یا چربی زیاد در قسمت فک دارند باید زاویه سازی صورت با جراحی را انتخاب کنند.

 

افراد با صورت گرد و چاق

افراد با صورت گرد و چاق معمولا زاویه صورت ندارند، هیچ زاویه‌ای در قسمت فک و چانه دیده نمی‌شود. برای اینکه صورت زاویه‌دار شود، می‌توان خطوط چانه و فک را بزرگ‌تر و تیز کرد. این کار باعث کشیده‌تر دیده شدن صورت گرد می‌شود. 

 

مردان

مدلینگ صورت در مردان، تکنیک متفاوتی دارد و باید روش‌های زاویه سازی صورت به شکلی انجام شوند که صورت حالت زنانه پیدا نکند. و فرم مردانه صورت از بین نرود. 

 

زنان

زاویه سازی صورت یک روش زیبایی‌شناسی است که به ویژه در زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش برای ترمیم و بهبود ظاهر صورت و ایجاد ظاهری جوان‌تر و جذاب‌تر استفاده می‌شود. یکی از مهمترین مناطق مورد توجه در زاویه سازی صورت زنان، زوایای خارجی چانه، زوایای گونه‌ها و زوایای پیشانی است.


مدلینگ صورت در زنان معمولا با استفاده از روش‌هایی مانند تزریق فیلرها یا چربی، بوتاکس و لیفتینگ صورت انجام می‌شود. با تزریق فیلر یا چربی در نقاط استراتژیک صورت می‌توان زوایای صورت را ترمیم و تغییر داد و به صورتی متناسب‌تر و جوان‌تر دست یافت. همچنین، استفاده از بوتاکس در برخی مناطق صورت می‌تواند به طراحی و تعریف مجدد زوایای صورت کمک کند.

 

مزایای زاویه سازی صورت

علاوه بر بهبود حالت چهره و جوانسازی صورت، از دیگر مزایای کانتورینگ صورت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • ایجاد تقارن صورت
  • افزایش زیبایی و جذابیت چهره
  • رفع گردی و چاقی صورت
  • رفع لاغری در صورت‌های استخواتی
  •  اصلاح چانه کوچک
  •  تناسب اجزای صورت
  • ایجاد زاویه در نواحی فک و چانه
  • رفع غبغب
  • بهبود زاویه بینی
  • از بین بردن چین و چروک 
  • تناسب فاصله بین بینی و چانه

 

کدام روش بیشترین ماندگاری را دارد؟

ماندگاری کانتورینگ صورت به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی افراد روش‌های جراحی و عده‌ای هم روش‌های غیرجراحی را برای زاویه سازی صورت انتخاب می‌کنند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. لیفت و زاویه‌دار کردن صورت با نخ یا تزریق ژل، جزو روش‌های غیردائمی هستند که نیازمند ترمیم و تجدید هستند.

 

اما روش‌های کانتورینگ صورت با جراحی معمولا دائمی بوده یا ماندگاری طولانی‌تری دارند. تزریق ژل و بوتاکس هم روش‌هایی با ماندگاری موقت هستند که باید هرچند وقت یکبار تکرار شوند. 

 

مراقبت بعد از زاویه سازی صورت

برای تقویت اثربخشی روش‌های مختلف زاویه سازی صورت، مراقبت بعد از کانتورینگ را جدی بگیرید. زاویه سازی با پروتز معمولا یک تا دو روز درد و التهاب دارد. تورم هم تا چند هفته طول می‌کشد. جهت کاهش این علائم می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. مصرف الکل باعث تشدید این علائم می‌شود که با حذف آن می‌توانید میزان تورم بعد از کانتورینگ را کاهش دهید.


هفته اول بعد از انجام روش‌های مدلینگ صورت با جراحی از لمس، ماساژ یا فشار دادن نواحی تحت درمان خودداری کنید. برای کاهش درد از مسکن تجویزی پزشک مصرف کنید. برای کاهش تورم در روش‌های جراحی، بهتر است پیاده‌روی سبک را در برنامه داشته باشید تا میزان ورم کمتر شود. تا دو هفته اول بعد عمل، غذاهای نرم و آبکی مصرف کنید و فعالیت‌های جسمی سنگین انجام ندهید. 


روش‌های زاویه سازی صورت بدون جراحی مانند تزریق ژل، چربی، لیفت نخ یا بوتاکس نیاز به مراقبت خاصی ندارند. تا یک هفته بعد از لمس ناحیه تزریقی پرهیز کنید و فعالیت جسمی سنگین و شدید نداشته باشید.

 

عوارض زاویه سازی صورت

روش‌های غیرجراحی زاویه سازی صورت نسبت به روش‌های جراحی، کم تهاجمی‌تر بوده و عوارض جدی و خطرناکی ندارند. از عوارض کانتورینگ صورت با روش جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • عوارض آلرژیک ناشی از بیهوشی
  • خونریزی 
  • عفونت
  • التهاب، خارش، تورم و کبودی
  • آسیب عصبی 
  • بی‌حسی لب‌ها و آسیب عصب‌های اطراف دهان
  • نامتقارن شدن چهره
  • آبریزش دهان

 

عوارض کانتورینگ صورت در روش غیرجراحی با تزریق ژل، بوتاکس یا لیفت عبارتند از:

  • قرمزی و تورم
  • کبودی
  •  درد
  • التهاب
  • عفونت در موارد نادر
  • عدم رضایت از نتیجه
  • ماندگاری کم

 

هزینه کانتورینگ صورت

هزینه کانتورینگ صورت بسته به روش انتخابی بیمار برای زاویه سازی صورت متفاوت خواهد بود. قیمت هر سی سی ژل برای مدلینگ صورت از یک میلیون و پانصد هزار تومان تا ۸ میلیون تومان است. نوع و برند ژل و بوتاکس، تخصص و مهارت پزشک، موقعیت کلینیک، تجهیزات پزشکی و امکانات در روش‌های جراحی از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار بر هزینه کانتورینگ صورت هستند.

 

کلام آخر

زاویه سازی صورت روشی برای مشخص کردن خطوط و کانتورهای صورت در نواحی گونه، چانه و فک است که با اصلاح نواقص ظاهری و تناسب زوایای مختلف صورت باعث زیباتر و بهتر دیده شدن چهره و جوانسازی پوست صورت می‌شود.


 روش‌های مختلفی برای کانتورینگ صورت وجود دارند ازجمله روش جراحی و غیرجراحی، که تزریق فیلر و ژل، بوتاکس و چربی و لیفت با نخ از نوع غیر جراحی هستند و ایمپلنت و پروتزهای سیلیکونی هم جزو روش‌های مدلینگ صورت با جراحی به‌شمار می‌آیند. هر کدام از روش‌های زاویه‌دار کردن صورت مزایا و معایب خاص خود را دارند و باید با مشورت پزشک و شرایط ویژه هر فرد انتخاب شوند.
 

سوالات متداول زاویه سازی

  • زاویه سازی صورت به دو روش جراحی و غیرجراحی انجام می‌شود که نوع غیرجراحی شامل تزریق ژل و فیلر، چربی، نخ و بوتاکس است. این روش‌ها موقتی هستند. اما کانتورینگ صورت با روش جراحی که کاشت ایمپلنت و پروتز در چانه، گونه و فک است، از روش‌های زاویه سازی دائمی صورت محسوب می‌شوند.

  • افراد بعد از ۱۸ سالگی می‌توانند از روش‌های مناسب برای زاویه سازی صورت استفاده کنند.

به اشتــراک بگذاریــد!

نظـــرات مخاطبـــان

    تلفــن پشتیبــانی

    | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

    بــــا هیلیـــفا

    راهنمــای هیلیــفا

    ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

      خبـرنامــه

      برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

      رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

      بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.