blog banner
26

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

12 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

چه کسانی نمی‌توانند ایمپلنت کنند؟ موانع کاشت ایمپلنت

افراد زیر هجده سال


فک افراد زیر 18 سال درحال رشد است و قرار دادن ایمپلنت دندان برای آنها موفقیت آمیز نخواهد بود و احتمالاً دوام نخواهند داشت

افراد زیر هجده سال


فک افراد زیر 18 سال درحال رشد است و قرار دادن ایمپلنت دندان برای آنها موفقیت آمیز نخواهد بود و احتمالاً دوام نخواهند داشت. ایمپلنت می‌تواند مانع رشد صحیح فک در افراد زیر 18 سال شود.  بااین‌حال، به طور بالقوه می‌توانید از یک راه‌حل موقت متفاوت استفاده کنید و سپس پس از 18 یا 19 سالگی، زمانی که فک رشد خود را تمام کرد، از ایمپلنت استفاده نمایید.


مبتلایان به پوکی استخوان


ایمپلنت دندان نیاز به ساختار استخوانی خوب در فک دارد. اگر این ساختار مستحکم وجود نداشته باشد، ایمپلنت در دهان قرار نمی‌گیرد. پوکی استخوان یکی از دلایلی است که به ساختار استخوانی فک آسیب می‌زند و آن را تضعیف می‌کند. چنین شرایطی می‌تواند منجر به تحلیل رفتن استخوان‌های دهان شود.

یک راه‌حل این مشکل، پیوند است. هدف از فرایند پیوند، ساختن خود استخوان فک با استخوانی است که از قسمت دیگری از بدن شما برداشته می‌شود. البته پزشک باید پس از معاینات دقیق به شما اطمینان دهد که کاندید مناسب این روش هستید یا خیر.

 

پوکی استخوان


افراد مبتلا به سرطان و تحت شیمی‌درمانی


در ادامه اینکه بدانیم چه کسانی نمی‌توانند ایمپلنت کنند، به سراغ بیماری‌های جدی‌تر می‌رویم. افرادی که دارای سرطان هستند و شیمی‌درمانی می‌کنند، کاندید خوبی برای ایمپلنت دندان نخواهند بود. اگر در حال حاضر یا در گذشته پرتودرمانی در قسمت صورت و گردن خود انجام داده‌اید، ممکن است کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نباشید. در برخی موارد، بسته به میزان اشعه‌ای که دریافت کرده‌اید و مدت زمانی که تحت پرتودرمانی قرار گرفته‌اید، ممکن است همچنان بتوانید ایمپلنت‌های دندانی دریافت کنید. انکولوژیست شما می‌تواند شرایط شما را بررسی کند و نظر قطعی دهد.


بیماران قلبی و عروقی


افرادی که از بیماری قلبی یا سکته رنج می‌برند، کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت نخواهند بود. به این دلیل که پس از انجام ایمپلنت باید از مصرف داروهایی که با داروهای بیماری قلبی تضاد دارند، خودداری کنید. جراحان ترجیح می‌دهند برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی ایمپلنت انجام نشود زیرا این بیماران باید از داروهای ضدانعقاد که داروهای خطرناکی هستند استفاده نمایند.


زنان باردار


بارداری و کاشت ایمپلنت به طور بالقوه می‌تواند برای شما مشکل‌ساز باشد. اکثر جراحان دندانپزشک توصیه می‌کنند بعد از زایمان اقدام به ایمپلنت کنید. به این دلیل که کاشت نیاز به بیهوشی دارد و می‌تواند برای مادر یا جنین خطرناک باشد. زنان باردار مجاز به انجام ایمپلنت نیستند؛ زیرا این ایمپلنت شامل تشعشع است و نیاز به عکاسی و رادیولوژی دارد که آن هم به جنین آسیب می‌زند.

 

بارداری


افراد با استخوان فک ضعیف


یکی از ضروری‌ترین پیش‌نیازهای ایمپلنت دندان، داشتن استخوان فک قوی است. بر خلاف دندان طبیعی، پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار دارد؛ بنابراین، برای اینکه ایمپلنت پیوند کافی و مناسب با استخوان ایجاد کند، باید بافت استخوانی اطراف آن قوی باشند. در افراد با استخوان فک ضعیف این درمان در نهایت با شکست مواجه خواهد شد؛ زیرا چگالی کافی برای تامین تکیه‌گاه مورد نیاز برای محکم نگه‌داشتن پایه در جای خود و حفظ نیروهایی که اعمال می‌کند را ندارد. برای همین است که قبل از شروع این درمان، ایمپلنتولوژیست از بیمار می‌خواهد که آزمایشات لازم را برای ارزیابی سلامت استخوان فک انجام دهد.


مبتلایان به بیماری‌های خود ایمنی


برخی از بیماری‌های خودایمنی خطر از بین رفتن ایمپلنت و عدم ماندگاری آن را افزایش می‌دهند. اگر نیاز به ایمپلنت‌های دندانی دارید و از بیماری‌های خودایمنی، مانند ام اس، رنج می‌برید، توصیه می‌کنیم با پزشک خود مشورت کنید تا بدانید که آیا وضعیت شما برای کاشت ایمپلنت مناسب است یا خیر. دندانپزشک باید از شرایط سلامتی، روش‌های درمانی که استفاده می‌کنید و داروهایی که مصرف می‌کنید، مطلع باشد؛ زیرا ممکن است این داروها در روند کاشت شما تداخل ایجاد نمایند.


افراد دارای مشکلات انعقاد خون


افرادی که دارای بیماری‌هایی مانند، ایسکمیک قلبی، انفارکتوس، سکته مغزی، ترومبوز وریدی، آمبولی ریوی دارند، باید داروهایی مصرف کنند که جلو لخته شدن خون را بگیرد. مصرف این داروها سبب بروز مشکلات انعقاد خون در فرد می‌شود. افراد دارای این شرایط نمی‌توانند ایمپلنت دندانی انجام دهند، زیرا ممکن است پس از انجام ایمپلنت، بیمار دچار خونریزی شدید شود و نتوان به‌راحتی آن را قطع کرد. 


مبتلایان به بیماری‌های شدید لثه


اگر بیماری جدی لثه دارید و تحت کنترل نیست، نمی‌توانید ایمپلنت دندان انجام دهید. بیماری‌های شدید لثه به لثه‌ها، دندان‌ها و استخوان فک آسیب می‌رساند. اگر در حال درمان این بیماری هستید، باید بگویم که متاسفانه، نمی‌توانید با خیال راحت عمل جراحی ایمپلنت دندان را انجام دهید. بنابراین، بر طبق تجربه توصیه می‌کنم که ابتدا بیماری‌های لثه و دهان خود را به طور کامل درمان کنید و سپس به فکر انجام ایمپلنت دندان باشید. 


مبتلایان به بیماری‌های عفونی شدید


در ادامه بررسی این موضوع که چه کسانی نمی‌توانند ایمپلنت کنند، باید متذکر شوم که افرادی که دارای عفونت‌های فعال هستند، نمی‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؛ زیرا عفونت می‌تواند به لثه‌ها و استخوان فک که برای حمایت از ایمپلنت ضروری هستند، آسیب برساند. حتی پس از درمان عفونت، لثه و استخوان فک ممکن است به‌اندازه کافی برای حمایت از ایمپلنت قوی نباشند. عفونت شایع‌ترین و قابل‌اجتناب‌ترین علت عدم موفقیت ایمپلنت دندانی است.

 

بیمارعفونی


افرادی که بهداشت دهان را رعایت نمی‌کنند 


فردی که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارد، کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نیست. اگر فردی نتواند بهداشت دندان‌های طبیعی خود را رعایت کند، احتمالاً نمی‌تواند از ایمپلنت خود هم مراقبت نماید. فرد در درجه اول باید به رعایت بهداشت دهان خود اقدام نماید. کسی که به طور منظم مسواک نمی‌زند و اجازه می‌دهد دندان‌ها و لثه‌های خود به‌راحتی دچار پوسیدگی شوند، کاندیدای ایده‌آلی نیست.
کسانی که عادات بدی دارند.

برخی از دندانپزشکان معتقد هستند که اگر سیگار می‌کشید یا به‌طور مکرر آدامس می‌جوید، کاندیدای ایده‌آلی برای ایمپلنت دندان نیستید. دلیل این امر این است که عادات بدی مانند مواردی که گفتم اغلب مستقیماً بر سلامت و بهداشت دهان و دندان شما نیز تأثیر می‌گذارند. برای سلامت دهان و دندان شما مضر هستند و در صورت انجام جراحی دندان، خطرات عمده‌ای نیز به همراه خواهند داشت.
برخی از این عادات جلو روند بهبودی دهان شما را می‌گیرند و حتی ممکن است باعث عفونت لثه یا عدم التیام آن شوند. علاوه بر این، ایمپلنت‌های دندانی شما ماندگاری خود را از دست می‌دهند، زیرا توتون سیگار، مواد شیمیایی سیگارهای الکترونیکی و آدامس سلامت دهان شما را به خطر می‌اندازند.


افراد  دارای دیابت

بیماری دیابت و عدم کنترل آن می‌تواند روند بهبودی کاشت ایمپلنت را کند کرده و خطر عوارض آن را افزایش دهد. می‌دانید که دیابت مشکلات خونریزی و بهبود زخم را برای فرد بوجود می‌اورد. بااین‌حال، اگر قند خون خود را تحت کنترل دارید و سبک زندگی سالمی دارید، احتمالاً کاندیدای خوبی برای ایمپلنت دندان هستید. 
 

دیابت

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    163

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    156

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • بله. مواد شیمیایی موجود در سیگار و مصرف الکل خطر عفونت دهان و لثه را افزایش می‌دهند و ماندگاری ایمپلنت را از بین می‌برند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.