blog banner
72

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

19 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

چه دندانی نیاز به عصب کشی دارد : عوارض عصب کشی نکردن دندان

عصب کشی دندان یا درمان ریشه یک روش درمانی دندانپزشکی است

عصب کشی دندان یا درمان ریشه یک روش درمانی دندانپزشکی است. در طی این فرایند اعصاب، رگ‌ های خونی، میکروب‌ ها و باکتری‌ ها و بافت‌ های عفونت کرده را از دهان خارج می‌کنند. حالا شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چه دندانی نیاز به عصب کشی دارد؟

وقتی پالپ یا ریشه دندانی عفونت می‌کند یا آسیب می‌بیند، باید آن را درمان کرد. این دندان به عصب کشی نیاز دارد. دندان خراب را می‌توان با پر کردن درست کرد، اما وقتی ریشه دندان خراب می‌شود باید عصب کشی شود. درمان ریشه دندان زمانی ضرورت پیدا می‌کند که دندان دیگر نتواند خودش را ترمیم کند. اگر حواستان به دندانی که نیاز به عصب کشی دارد نباشد ممکن است دچار عوارض خطرناکی شوید. مثلا عصب کشی نکردن ممکن است منجر به سرایت عفونت به استخوان فک شود. عوارض دیگری هم وجود دارند که در ادامه این مطلب درباره آنها با شما صحبت می‌کنیم.


علائم دندانی که نیاز به عصب کشی دارد


علائم عصب کشی دندان متفاوت هستند و معمولا به شرایط بیمار، نوع دندان، فیزیک فرد و... بستگی دارند. البته شکل دندانی که نیاز به عصب کشی دارد با دندان‌ های دیگر فرق میکند. یکی از مهم‌ ترین و رایج‌ ترین نشانه‌ های دندانی که نیاز به عصب کشی دارد حساسیت آن است. زمانی که غذا یا نوشیدنی گرم و سرد می‌خورید و دندانتان درد بدی می‌گیرد، می‌تواند نشانه‌ ای از به عصب رسیدن دندان باشد. وقتی دندانی نیاز به عصب کشی داشته باشد به‌ اصطلاح می‌گویند که به عصب رسیده است.

این حساسیت به این دلیل اتفاق می‌افتد که پوسیدگی دندان پیشرفت کرده و به ریشه دندان رسیده است. این حساسیت منجر به درد می‌شود و گاهی اوقات بعد از قطع مصرف محرک هم درد خوب نمی‌شود. هر چه پوسیدگی بیشتر به پالپ دندان بیشتر باشد این حساسیت هم بیشتر می‌شود. پالپ دندان همان مغز دندان است که از رگ‌ های خونی و اعصاب تشکیل می‌شود.

تشخیص دندانی که نیاز به عصب کشی دارد سخت نیست و توسط اندودنتیست انجام می‌شود. اگر اوضاع دندان خیلی بد باشد علائم شدیدتری دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  •   ترشحات چرکی و آبسه دندان

 

  •   درد شدید و مداوم

 

  •   دردی که هنگام دراز کشیدن تشدید می‌شود

 

  •   تورم خفیف در لثه به سمت انتهای ریشه دندان مورد نظر که معمولا بدون درد است

 

  •   تغییر رنگ دندان به دلیل نکروز (مرگ بافت پالپ دندان)

 

  •   ایجاد فیستول در نزدیکی دندان

 

دندان درد


چه عواملی باعث نیاز به عصب‌کشی می‌شوند؟


تا اینجا به شما گفتیم که چه زمانی دندان عصب کشی می‌شود، اما آیا می‌دانید چه عواملی باعث خرابی ریشه دندان می‌شوند؟ در ادامه به این موارد اشاره می‌کنیم:


ژنتیک : یکی از عواملی که باعث خرابی دندان‌ های می‌شود ژنتیک است. برخی افراد به صورت ژنتیکی جنس دندان خوبی ندارند. به همین دلیل حتی با مراقبت هم دندان آنها دچار مشکل می‌شود.


مراقبت نکردن از دندان‌ها : اگر از دندان‌ ها مراقبت نکنید دچار پوسیدگی شدید می‌شوند. عدم استفاده از نخ دندان باعث باقی ماندن مواد غذایی بین دندان‌ ها می‌شود. این موضوع به‌ تنهایی می‌تواند تمام دندان‌ های شما را به‌مرورزمان با مشکل مواجه کند.


پر نکردن دندان پوسیده : اگر دندان پوسیده‌ ای داشته باشید و آن را ترمیم نکنید، پوسیدگی به ریشه می‌رسد. همین موضوع باعث می‌شود که به عصب کشی نیاز پیدا کنید.


استفاده نکردن از دهان‌شویه : دهان‌ شویه باکتری‌ های مضر را از بین می‌برد و به شما در حفظ دندان‌ ها کمک می‌کند. بهتر است حداقل هفته‌ ای سه بار از دهان‌ شویه استفاده کنید.


روی هم قرار گرفتن دندان‌ها : دندان‌ های دائمی در برخی افراد به‌صورت منظم رشد نمی‌کنند و روی هم قرار می‌گیرند. این موضوع باعث می‌شود که مسواک و نخ دندان به راحتی به این دندان‌ ها نرسد. در نتیجه این دندان‌ ها زودتر پوسیده می‌شوند و ممکن است به عصب کشی نیاز پیدا کنند.


بیماری‌های لثه : بیماری، عفونت و التهاب لثه هم می‌تواند به دندان آسیب برساند. اگر لثه‌ های شما بیمار هستند، باید آنها را درمان کنید. در غیر این صورت باعث خرابی دندان‌ ها می‌شوند.

 

مراقبت نکردن


چه کسانی کاندید عصب کشی دندان نیستند؟


عصب کشی دندان به طور کلی خطر چندانی ندارد و به‌منظور حفظ دندان طبیعی فرد انجام می‌شود. پزشک با توجه به شرایط بدنی و سن بیماری این درمان را تجویز می‌کند. اگر مشکلی وجود داشته باشد که فرد نتواند عصب کشی کند پزشک آن را تشخیص می‌دهد.

اگر مشکل یا بیماری زمینه‌ا ی دارید، باید قبل از عصب کشی به پزشک خود اطلاع دهید. معمولا افرادی با شرایط زیر نمی‌توانند عصب کشی انجام دهند، مگر اینکه پزشک به آنها اجازه دهد:

 

  •    افرادی که به هموفیلی مبتلا هستند

 

  •    افرادی که دیابت شدید دارند

 

  •    افرادی که مکررا به عفونت دچار می‌شوند

 

  •    افرادی که دندان‌ های آنها ریشه بسیار کجی دارد

 

  •    افرادی که ریشه دندان آنها مسدود شده است

 

  •    افرادی که به پریودنتیت (بیماری لثه) مبتلا هستند.


در موارد بالا بهترین روش درمان کشیدن دندان خراب است. افرادی که به پریودنتیت مبتلا هستند یا دندان عقل آنها خراب است می‌توانند دندانشان را بکشند.

 

دیابت


اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود؟


حالا که متوجه شدیم چه زمانی عصب کشی دندان لازم است، باید به‌ موقع این کار را انجام دهیم. شاید بپرسید اگر عصب کشی نکنیم چه میشود؟ باید بگوییم که این کار عوارضی دارد که قابل توجه هستند و باید با آنها آشنایی داشته باشید. عوارض عصب کشی نکردن دندان شامل موارد زیر است:

 

  •     گسترش عفونت به بافت‌ های اطراف

 

  •    عفونت استخوان فک

 

  •     شکستگی ریشه دندان

 

  •     عفونت لثه

 

  •     درد بسیار شدید

 

  •     از دست دادن دندان


یکی از عواقب عصب کشی نکردن دندان این است که دندان خود را از دست بدهید؛ یعنی شما مجبور می‌شوید دندان خراب را بکشید. اگر دندان‌ های جلویی خود را از دست بدهید باید برای زیبایی ایمپلنت کنید. اگر هم دندان‌های آسیاب خود را بکشید باز هم باید ایمپلنت کنید، چون خوب نجویدن غذا منجر به مشکلات گوارشی می‌شود.

 

ازدست دادن دندان

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    224

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    207

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • خیر، بعد از عصب کشی آن را پر می‌کنند و در صورت نیاز روی دندان روکش می‌گذارند. اگر پزشک حرف‌ای باشد روکش با دندان طبیعی فرقی نخواهد داشت. گاهی اوقات هم به روکش نیازی نیست و ظاهر طبیعی دندان حفظ می‌شود.

    • خیر، با پیشرفت علم و تکنولوژی از بی حسی موضعی در عصب کشی استفاده می‌کنند که درد را به حداقل می‌رساند.

    • درد، تورم و التهاب، عفونت و عدم موفقیت در درمان از خطرات عصب کشی هستند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.