blog banner
18

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

14 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد؟[بهترین زمان؟]

اهمیت جایگزینی به موقع دندان از دست رفته 


هنگامی‌ که دندان خود را می‌کشید و جای آن خالی می‌ماند، دندان‌ های دیگر به سمت شکاف جابه‌جا می‌شوند و تراز آن ها به هم می‌خورد

اهمیت جایگزینی به موقع دندان از دست رفته 


هنگامی‌ که دندان خود را می‌کشید و جای آن خالی می‌ماند، دندان‌ های دیگر به سمت شکاف جابه‌جا می‌شوند و تراز آن ها به هم می‌خورد. دندان مقابل دندان کشیده شده نیز جایی برای تکیه کردن ندارد و ممکن است دچار قوس یا جابجایی شود. 

علاوه‌ براین، بافت استخوان فک شروع به از بین رفتن می‌کند و ساختار خود را تغییر می‌دهد. لثه خالی مانده نیز در معرض خطر عفونت قرار می‌گیرد، زیرا تمیز کردن آن سخت خواهد بود. همچنین جای خالی دندان ظاهر فرد را دچار ایراد کرده و اعتماد به‌ نفس او را برای حضور در اجتماع کاهش می‌دهد. 


عوامل مؤثر بر زمان کاشت ایمپلنت


وضعیت لثه و استخوان فک : سلامت کلی دهان شما نقش کلیدی در تعیین فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت دندانی ایفا می‌کند. اگر مشکلات زمینه‌ای مانند بیماری لثه یا تحلیل استخوان دارید، لازم است قبل از کاشت ایمپلنت به این مسائل رسیدگی کنید. دندانپزشک شما سلامت دهان و دندان شما را ارزیابی می‌کند و تعیین می‌نماید که آیا شما کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان هستید یا خیر.


نوع جراحی کشیدن دندان : دندان به دو صورت عادی و با جراحی کشیده می‌شود. واضح است که در روش جراحی، محل دندان دیرتر بهبود می‌یابد. در نتیجه زمان مناسب برای ایمپلنت تغییر خواهد کرد. 


محل دندان کشیده شده : نوع دندانی که کشیده شده است نیز بر تعیین زمان‌ بندی ایمپلنت تأثیر می‌گذارد. دندان‌ های جلو معمولاً به دلیل نقش به‌ سزایی که در ظاهر فرد دارند، نیاز به تعویض فوری دارند. درحالی‌که دندان‌ های عقب ممکن است فوریت کمتری داشته باشند.


وجود عفونت: هر گونه عفونت دهانی جلو انجام ایمپلنت دندان را می‌گیرد. به همین دلیل، علت کشیدن دندان شما بر تصمیم‌گیری برای زمان کاشت ایمپلنت تأثیر می‌گذارد. اگر به دلیل پریودنتیت یا پوسیدگی شدید دندان نیاز به کشیدن آن دارید، دریافت ایمپلنت‌های دهان بلافاصله پس از کشیدن دندان غیرممکن است.


سن بیمار: سن استاندارد ایمپلنت 18 سالگی است. چنانچه فرد قبل از رسیدن به 18 سالگی مجبور به کشیدن دندان باشد، نمی‌تواند از ایمپلنت استفاده کند. 


بیماری‌های زمینه‌ای : نکته دیگر سلامت کلی و عملکرد سیستم ایمنی بیمار است. اگر فردی شرایط پزشکی خاصی دارد یا داروهایی مصرف می‌کند که بر بهبودی او تأثیر می‌گذارد، ممکن است لازم باشد قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت مدت‌ زمان بیشتری منتظر بماند.

 

سن


بررسی فصول زمانی مختلف بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت


برای اینکه بدانید چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد، باید ابتدا انواع زمان‌ های مناسب برای ایمپلنت را بشناسید که عبارتند از:


کاشت فوری (بلافاصله پس از کشیدن)


کاشت فوری ایمپلنت دندان به ‌قرار دادن ایمپلنت دندان در همان روزی که دندان فرد کشیده می‌شود اشاره دارد. در این روش، ایمپلنت دندانی مستقیماً در قسمت ایجاد شده از دندان کشیده شده قرار می‌گیرد. همچنین این روش به حفظ استخوان و بافت لثه در اطراف محل استخراج دندان کمک می‌کند، زیرا ایمپلنت می‌تواند باعث تحریک رشد استخوان و بافت لثه جدید شود. 

بااین‌حال، کاشت فوری ایمپلنت دندان ممکن است برای همه بیماران مناسب نباشد و خطر از بین رفتن آن وجود داشته باشد، زیرا ایمپلنت در محلی قرار می‌گیرد که هنوز به طور کامل بهبود نیافته است. در موارد خاصی که دندانی که قرار است جایگزین شود سالم است و استخوان اطراف و بافت لثه در وضعیت خوبی قرار دارند، کاشت فوری ایمپلنت دندان توصیه می‌شود. 

همچنین برای بیمارانی که به دنبال جایگزینی یک دندان ازدست‌ رفته هستند، سیستم ایمنی قوی دارند و هیچ گونه مشکل اساسی سلامتی که ممکن است بر موفقیت ایمپلنت تأثیر بگذارد، مناسب است. در مواردی که عفونت قابل‌ توجه یا آسیب به استخوان و بافت لثه اطراف وجود دارد، کاشت فوری ایمپلنت دندان توصیه نمی‌شود. 

همچنین برای بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و سیگار می‌کشند نیز مناسب نیست. در چنین مواردی، دندانپزشک کاشت ایمپلنت را تا زمانی که محل استخراج به طور کامل بهبود یافته و هر گونه مشکل اساسی برطرف شود، به تعویق می‌اندازد.


مزایا


زمان درمان سریع‌ تر : یکی از مهم‌ ترین مزایای کاشت فوری ایمپلنت دندان این است که می‌تواند زمان درمان را کاهش دهد. با استفاده از این روش، می‌توانید به‌ جای چندین جلسه، تنها با یک جلسه مشکل دندان بیمار خود را برطرف نمایید.


استخوان و بافت لثه را حفظ می‌کند: زمانی که دندان کشیده می‌شود، استخوان و بافت لثه اطراف دندان شروع به تخریب می‌کند. قرار دادن فوری ایمپلنت دندان می‌تواند به حفظ این بافت‌ها و جلوگیری از تحلیل بیشتر استخوان کمک کند.


بازیابی فوری عملکرد: قرار دادن فوری ایمپلنت دندان به شما کمک می‌کند مشکلات نداشتن دندان را تجربه نکنید، به این معنی که می‌توانید با اطمینان به خوردن، نوشیدن و صحبت کردن طبیعی خود ادامه دهید.


معایب


خطر از بین رفتن ایمپلنت : سلامت و دوام ایمپلنت در کاشت فوری نسبت به کاشت تأخیری کمتر است، زیرا ایمپلنت در محلی قرار می‌گیرد که هنوز به طور کامل بهبود نیافته و می‌تواند ثبات آن را به خطر بیندازد و خطر عفونت را افزایش دهد.


هزینه بالاتر : قرار دادن فوری ایمپلنت دندان گران‌ تر از کاشت تأخیری است؛ زیرا به روش‌ های جراحی پیچیده‌ تر و مواد اضافی نیاز دارد.


برای همه بیماران مناسب نیست : قرار دادن فوری ایمپلنت دندان ممکن است برای همه بیماران مناسب نباشد، به‌ویژه کسانی که دارای مشکلات بهداشتی دهان و دندان هستند، مانند بیماری لثه یا سیستم ایمنی ضعیف.

 

کاشت فوری


کاشت زودهنگام (چند روز تا چند هفته پس از کشیدن دندان)


دندانپزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که حدود 10 هفته فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت باشد. استخوان فک و لثه‌ های شما باید به اندازه‌ ای بهبود یابند که در مقابل جراحی‌ های دیگر دندان مقاومت کنند. کشیدن دندان یک جراحی بزرگ است. 

اگر قصد دارید بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت دندانی کنید معمولاً باید حداقل 10 هفته صبر داشته باشید تا کاشت ایمپلنت دندان انجام شود. این دوره انتظار به دهان اجازه می‌دهد تا پس از جراحی کشیدن دندان بهبود یابد.


مزایا

 

  • قرار دادن زودهنگام ایمپلنت می‌تواند به حفظ بافت نرم و سخت لثه و فک کمک کند.

 

  • احتمال نیاز به پیوند استخوان در این مدت کمتر است.

 

  • افراد می‌توانند در مدت زمان کوتاهی سلامت دهان و امکان خورد و آشامیدن طبیعی را به دست آورند.


معایب

 

  • هر چه بیشتر بدون دندان بمانید، احتمال خراب شدن محل خالی دندان وجود دارد. یکی از مشکلات اصلی انتظار طولانی‌ مدت، تحلیل‌ رفتن استخوان است. 

 

  • انتظار بیش از حد برای جایگزینی دندان‌ ها می‌تواند باعث ایجاد مشکلات ارتودنسی شود که در آن دندان‌ های شما شروع به جابه‌ جایی می‌کنند. بنابراین ممکن است لازم باشد برای چند ماه از بریس استفاده کنید تا دوباره آنها را سر جای خود بازگردانید.

 

کاشت تاخیری

 

کاشت تأخیری (چند ماه پس از کشیدن دندان)


کاشت تأخیری ایمپلنت دندان به ‌قرار دادن ایمپلنت پس از بهبود کامل محل کاشت دندان اشاره دارد. در این روش، محل استخراج به طور کامل التیام می‌یابد و هر گونه مشکلات زمینه‌ ای، مانند عفونت یا آسیب به استخوان و بافت لثه اطراف، قبل از قرار دادن ایمپلنت از بین می‌روند. 

پس از اینکه دندان کشیده شده، بسته به شرایط فردی بیمار، محل کشیده‌ شدن برای چند هفته یا چند ماه خالی می‌ماند تا بهبود یابد. هنگامی که این محل به طور کامل خوب شد، می‌توانید ایمپلنت را قرار دهید. سپس ایمپلنت در طی چند ماه در فرایندی که به آن osseointegration می‌گویند، با بافت استخوانی اطراف ترکیب می‌شود. 

تأخیر در کاشت ایمپلنت دندان می‌تواند گزینه خوبی برای بیمارانی باشد که دارای مشکلات زمینه‌ای سلامت، سیستم ایمنی ضعیف یا سابقه مصرف سیگار هستند. این موارد می‌توانند بر موفقیت ایمپلنت تأثیر بگذارند. همچنین برای بیمارانی مناسب است که به روش‌ های اضافی مانند پیوند استخوان یا لیفت سینوس برای بهبود کیفیت یا کمیت بافت استخوانی در محل ایمپلنت نیاز دارند.


مزایا 


نرخ موفقیت بیشتر : کاشت تاخیری ایمپلنت دندانی نسبت به کاشت فوری درصد موفقیت بیشتری دارد؛ زیرا ایمپلنت در محل کاملاً بهبود یافته قرار می‌گیرد.


خطر کمتر عفونت : از آنجایی‌ که ایمپلنت در محلی قرار می‌گیرد که کاملاً درمان شده و سالم است، در مقایسه با کاشت فوری، خطر عفونت کمتری دارد.


زمان بهبودی استخوان و بافت لثه : تأخیر در قرار دادن ایمپلنت دندان به استخوان و بافت لثه اطراف محل کشیدن دندان اجازه می‌دهد تا به طور کامل بهبود یابند. این امر باعث ثبات ایمپلنت و ماندگاری طولانی‌تر آن می‌شود.


معایب


زمان طولانی‌تر درمان : کاشت تأخیری ایمپلنت دندان نیاز به جلسات متعدد در طول چند ماه دارد که می‌تواند زمان کلی درمان را افزایش دهد.


ممکن است به روش‌های اضافی نیاز داشته باشد : این نوع ایمپلنت به روش‌ های اضافی مانند پیوند استخوان یا لیفت سینوس نیاز دارد تا اطمینان داشته باشید که استخوان سالم کافی برای حمایت از ایمپلنت وجود دارد.


نیاز به ترمیم موقت: ممکن است کاشت تأخیری ایمپلنت دندان نیاز به قرار دادن ترمیم موقت در محل استخراج داشته باشد. اگرچه ایمپلنت بهبود می‌یابد، اما درمان طولانی مدت و دردناک و ویزیت‌ های پی‌ در پی دندانپزشکی کلافه کننده است.

 

کاشت

 

کاشت دیرهنگام (چند ماه تا چند سال پس از کشیدن دندان)


همه بیماران نمی‌توانند بلافاصله پس از کشیدن دندان کاشت ایمپلنت دندانی انجام دهند. برخی از بیماران ممکن است سال‌ ها صبر کنند تا در نهایت بتوانند ایمپلنت انجام دهند. اگرچه با گذر زمان و از بین رفتن استخوان، ناحیه کمی برای ایمپلنت باقی می‌ماند، اما با استفاده از روش پیوند، دندانپزشک می‌تواند ایمپلنت را برای شما قرار دهد. مسلماً این روش هزینه زیاد و مدت‌زمان درمان طولانی‌ تری دارد. 


مزایا

 

  • ماندگاری ایمپلنت دیر هنگام به دلیل نبود عفونت و بیماری در محل کاشت بیشتر است.

 

  • این نوع ایمپلنت نگهداری راحت‌ تری دارد.


معایب


کوچک شدن استخوان فک : اگر برای کاشت ایمپلنت بیش از حد صبر کنید، ممکن است استخوان های فک شما کوچک شده باشند. این امر می‌تواند چسبیدن ایمپلنت‌ ها را سخت‌ تر کند و منجر به مشکلات پایداری و ماندگاری شود.


مسائل مربوط به تراز و فضا : وقتی دندانی را از دست می‌دهید، دندان‌ های باقی مانده شما می‌توانند به سمت فضای باقی مانده از دندان از دست رفته حرکت کنند. این امر باعث می‌شود که دندان‌های شما هم تراز نباشند. در نهایت، هنگامی که تصمیم به کاشت ایمپلنت دارید، فضای باقی مانده از دندان کشیده شده شما ممکن است برای ایمپلنت بسیار کوچک شده باشد. ممکن است قبل از درمان ایمپلنت به درمان ارتودنسی نیاز داشته باشید تا دندان‌ها را تراز کرده و فضاهای بین آنها را مناسب نمایید. درمان ارتودنسی زمان‌بر، هزینه‌ بر و تا حدودی دردناک است.


جراحی اضافی : اگر فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت چند سال باشد، ممکن است به جراحی بیشتری نیاز داشته باشید تا فک خود را برای ایمپلنت آماده کنید. جراحی بیشتر به معنای درد بیشتر و زمان بهبودی طولانی‌ تر است.

 

ایمپلنت

 

بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت


همان‌ طور که می‌بینید، عوامل متعددی وجود دارد که تعیین می‌کند چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد. هیچ راهی وجود ندارد که خودتان بفهمید چه میزان فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت برای شما مناسب است. فقط یک دندانپزشک می‌تواند با استفاده از تصویربرداری ویژه دندان، تعیین کند که چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت کرد. به همین دلیل توصیه می‌کنم پس انتخاب یک جراح دندانپزشک ماهر، به پیشنهادات او عمل کنید و نتیجه بهتر به دست آورید.

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    163

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    156

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.