-
20 آذر 1403
عصب کشی که به صورت تخصصی به آن روت کانال (RCT) میگویند، یک روش برای درمان مشکلات ریشه دندان است
عصب کشی که به صورت تخصصی به آن روت کانال (RCT) میگویند، یک روش برای درمان مشکلات ریشه دندان است. وقتی دندانی خراب میشود و دیگر نمیتوان با پر کردن آن را ترمیم کرد، باید عصب کشی شود. اندودنتیست عصب کشی را انجام میدهد. دندانپزشکان میتوانند تخصص ریشه دندان را بگیرند و اندو انجام دهند. در عصب کشی عصب های ریشه دندان را از بین میبرند تا دیگر دردی احساس نکنید. بعد از عصب کشی ممکن است دچار درد شوید، اما این درد خیلی آزاردهنده نیست. درد دندان بعد از عصب کشی مدت زمان مشخصی دارد، معمولا بعد از چند روز بهبود مییابد.
تکنولوژی مدرن و استفاده از داروهای بی حسکننده باعث تسریع و کم درد شدن این روش شده است.در ادامه درباره درد عصب کشی دندان و روش های کاهش درد با شما صحبت میکنیم.
دندان درد پس از درمان ریشه یا همان عصب کشی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. تحقیقات نشان میدهند که بین چهار الی شش درصد از تمام دندان های عصب کشی شده بعد از درمان همچنان دردناک باقی میمانند. علت درد دندان بعد از عصب کشی در افراد مختلف متفاوت است و به روش انجام کار، پزشک، مراقبت های بعد از درمان و... بستگی دارد.
مثلا ممکن است بعد از عصب کشی لثه یا بافت های دهان ملتهب یا عفونی شوند. یا اینکه مثل ریشه به طور کامل برداشته نشود. گاهی اوقات هم ممکن است پزشک اشتباه تشخیص داده باشد و اصلا نیازی به عصب کشی نبوده باشد. در ادامه به چند علت درد دندان عصب کشی شده که رایج هستند میپردازیم.
یکی از دلایل درد بعد از عصب کشی عفونت است. در عصب کشی پالپ ( عروق و اعصاب دندان) یا کانال های عفونی را از دهان خارج میکنند. گاهی اوقات ممکن است بخشی از قسمت های عفونی در دهان باقی بمانند و ایجاد درد کند. همچنین ممکن است ریشه دندان دچار عفونت شود.
فرایند عصب کشی با سوزن های مخصوص انجام میگیرد. اگر این سوزن ها آلوده باشند یا اینکه جراح بهداشت را رعایت کند امکان عفونت وجود دارد. اگر بعد از عصب کشی همچنان درد دارید ممکن است دچار عفونت ریشه یا لثه شده باشید.
در فرایند عصب کشی دندانپزشک ریشه، کانال و بافت هایی که بیمار هستند را از دهان خارج میکند. حالا ممکن است بخشی از این قسمت ها باقی بمانند، عفونی شوند و باکتری ها در آنجا تجمع پیدا کنند. در ادامه باکتری ها به استخوان فک که در اطراف ریشه دندان است گسترش پیدا میکنند. در این شرایط استخوان فک هم عفونت میکند و باعث درد دندان عصب کشی شده میشود.
دندانپزشکان بعد از عصب کشی معمولا برای شما آنتی بیوتیک تجویز میکنند. درد نگرفتن دندان عصب کشی شده بعد از درمان مستقیما به مهارت دندانپزشک بستگی دارد. اگر دندانپزشک کار خود را بهدرستی انجام دهد، دندان درد بعد از عصب کشی خیلی کم خواهد بود. بعد از دو سه روز هم این درد کاملا برطرف میشود.
عصب کشی برای این انجام میشود که کانال های دچار مشکل و خراب و عفونی را از دهان خارج کنند. حالا ممکن است در این بین یک یا چند کانال جا بمانند و پزشک نتواند آنها را از بین ببرد. همین موضوع باعث میشود که درد ریشه دندان عصب کشی شده بعد از درمان هم باقی بماند.
به همین دلیل است که بیشتر دندانپزشکان بعد یا در حین عصب کشی هم برای شما عکس تجویز میکنند. بعد از اینکه عکس میگیرید دندانپزشک متوجه میشود که آیا تمام کانال ها را از بین برده یا اینکه کانالی باقی مانده است. اگر کانالی باقی مانده باشد جراح آن را خارج میکند تا دیگر بعد از عصب کشی دچار درد نشوید.
یکی دیگر از دلایل درد دندان بعد از عصب کشی ملتهب شدن لثه است. عصب کشی در واقع به عنوان یک نوع جراحی در نظر گرفته میشود. بعد از جراحی هم طبیعی است که بافت ملتهب شود و ورم کند. از دلایل این امر میتوان به عفونت ریشه یا کانال، آسیب دیدن لثه، رعایت نکردن بهداشت و... اشاره کرد.
برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید، در قدم اول باید به یک دندانپزشک حرفهای و باتجربه مراجعه کنید. بعد از عصب کشی هم باید بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید و توصیه های پزشک را جدی بگیرید.
در فرایند عصب کشی دندانپزشک معمولا بخشی از لثه را باز میکند و با سوزن های مخصوص اعصاب را از بین میبرد. در طول این درمان ممکن است بافت های اطراف دندان آسیب ببینند. لثه و قسمتهای دیگر داخل دهان و حتی لبها ممکن است در این فرایند دچار آسیب شوند.
همین اتفاقات میتوانند منجر به التهاب، تورم و عفونت شوند و درد بعد از درمان ریشه را به همراه داشته باشند. به همین دلیل است که در طول درمان نباید سر خود را تکان دهید. دندانپزشک هم باید خیلی حرفهای عمل کند و اجازه ندهد که سایر بافتهای دهان آسیب ببینند.
دندانهایی که به دلیل پر کردن یا عصب کشی ضعیف میشوند ممکن است دچار شکستگی ریشه دندان شوند. مینای این دندانهای ضعیف میشود و ممکن است ریشه آن بشکند. اگر دندانپزشک بهخوبی دندان را عصب کشی نکند یا فشار زیادی به آن وارد کند، ممکن است شکستگی ریشه دندان رخ دهد. در چنین حالتی درد دندان بعد از عصب کشی را تجربه خواهید کرد.
البته گاهی اوقات این مشکل هیچ علائمی ندارد. ممکن است فقط با حساسیت به گرما و سرما یا درد هنگام جویدن غذا همراه باشد. اگر چنین مواردی را بعد از عصب کشی تجربه کردید، حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
بعد از اینکه دندانپزشک دندان شما را عصب کشی کرد، باید مجددا آن را پر کنید. این کار باعث محکمتر شدن دندان و جلوگیری از شکستن آن میشود. تازه بعد از پر کردن دندان هم باید دندان را روکش کنید تا احتمال شکستن و فرو ریختن آن به حداقل برسد.
وقتی پزشک میخواهد دندان عصب کشی شده را پر کند باید دقت بالایی داشته باشد. اگر مقدار مواد ترمیم زیاد باشد ممکن است فشار زیادی به دندان وارد شود.
یکی از موادی که در دندانپزشکی کاربرد دارد سدیم هیپوکلریت است. این ماده برای درمان عصب کشی کاربرد دارد. دندانپزشک از این ماده برای از بین بردن باکتریهای ریشه دندان استفاده میکند.
حالا اگر دندانپزشک به مقدار زیاد از این ماده استفاده کند امکان نشت و نفوذ آن به بافتهای دهان افزایش پیدا میکند. همین موضوع باعث میشود که بعد از عصب کشی هم درد داشته باشید.
اگر بعد از جراحی ریشه دندان هنوز هم درد دارید میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید. این موارد خطری برای دندان نداند و میتوانند درد شما را تسکین دهند:
استفاده از کمپرس یخ: یکی از سادهترین و بهترین روشها برای مقابله با درد دندان بعد از عصب کشی استفاده از کمپرس یخ در ناحیه مورد نظر است. کمپرس را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی محل مورد نظر بگذارید.
استفاده از آب نمک: آب نمک یک درمان عالی برای درد دندان عصب کشی شده است. این ماده باکتریها را از بین میبرد و میتواند التهاب و ورم را کاهش دهد. برای انجام این کار یک لیوان آب گرم را با یک قاشق کوچک نمک ترکیب کنید. این ترکیب را کمکم در دهان خود بچرخانید و خالی کنید.
بالا نگه داشتن سر: معمولا درد دندان با سیستم عصبی در ارتباط است. درد بعد از عصب کشی را میتوانید با بالا بردن سر تسکین دهید.
نخوردن غذا: بعد از عصب کشی دندانها حساس میشوند و برای بهبود نیاز به زمان دارند. به همین دلیل بهتر است تا چند ساعت بعد از عصب کشی چیزی نخورید.
استفاده از روغن میخک: روغن میخک یک بیحسکننده طبیعی است. اگر بعد از عصب کشی احساس درد داشتید، چند قطره روغن میخک روی ناحیه بریزید. این ماده درد شدید را کاهش میدهد و دیگر نیازی به استفاده از لیدوکائین نیست.
اجتناب از سیگار کشیدن: سیگار کشیدن یکی از دلایل درد دندان بعد از عصب کشی است. این کار میتواند شدت عفونت باکتریایی پس از درمان کانال ریشه را افزایش دهد.
اجتناب از نوشیدنیهای سرد و الکل: به مدت یک هفته پس از عصب کشی دندان از نوشیدن الکل و نوشیدنیهای خنک خودداری کنید. این کار به طرز معجزه آسایی درد دندان را کاهش میدهد.
رعایت بهداشت دهان و دندان: بعد از عصب کشی حتما بهصورت منظم از نخ دندان و مسواک استفاده کنید. این کار خطر عفونت ریشه دندان را کاهش میدهد.
استفاده از داروهای مسکن: اگر نمیتوانید درد بعد از درمان ریشه دندان را تحمل کنید میتوانید از قرصهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن استفاده کنید.
مشورت با پزشک: اگر بعد از چند روز درد دندان عصب کشی شده کاهش پیدا نکرد، باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. احتمالا موضوعی باعث درد شده که دندانپزشک باید آن را مورد بررسی و درمان قرار دهد.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
17 شهریور 1403
بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکولها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
بله، البته این درد باید رو به کاهش برود و پس از چند روز کاملا خوب شود. اگر این طور نباشد غیرطبیعی است.
خیر، اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید دهان اصلا بو نمیگیرد. بوی بد دهان معمولا به دلیل عفونت بعد از عصب کشی است. اگر دچار عفونت شده باشید ممکن است دهانتان بو بگیرد.
سه الی پنج روز. البته اینکه عصب کشی دندان چند روز درد دارد به مهارت پزشک هم بستگی دارد.
خیر، این روش به دلیل استفاده از بی حسی هیچ دردی ندارد.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0