blog banner
3

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

11 فروردین 1404

بررسی پزشکی توسط

درد دندان بعد از پرکردن

یکی از روش‌های ترمیمی به منظور بازیابی سلامت دندان در افراد، پر کردن دندان است که می‌تواند از وارد شدن آسیب بیشتر به دندان جلوگیری کند

یکی از روش‌های ترمیمی به منظور بازیابی سلامت دندان در افراد، پر کردن دندان است که می‌تواند از وارد شدن آسیب بیشتر به دندان جلوگیری کند. پر کردن دندان‌ که به روش‌های مختلف انجام می‌شود ممکن است دارای عوارضی باشد؛ یکی از مهم‌ترین عوارض بعد از پر کردن دندان که ممکن است در افراد مختلف بروز پیدا کند، درد دندان است. درد دندان بعد از پر کردن یک عارضه رایج به حساب می‌آید که معمولا پس از مدت کوتاهی و در صورت توجه به نکات مراقبتی از بین می‌رود. اما در مواردی ممکن است درد شدید بوده و با ناراحتی‌های دیگر همراه شود. به همین دلیل آشنایی با دلایل و عوامل تشدید کننده درد دندان پس از پر کردن و نحوه پیشگیری و درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است. 

علل درد پس از ترمیم دندان


همانطور که اشاره شده یکی از رایج‌ترین عوارض پر کردن دندان، درد است که معمولا جدی نبوده و پس از مدت کوتاهی برطرف می‌شود. از مهم‌ترین علل درد دندان بعد از پر کردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


تحریک عصب دندان: برای پر کردن دندان، اعمالی مانند حذف پوسیدگی و سوراخ کردن باعث تحریک شدن عصب دندان می‌شوند که این موضوع می‌تواند باعث احساس درد در دندان پس از پر کردن شود. احساس درد در پرکردگی‌های عمیق که به عصب دندان نزدیک هستند بیشتر بوده و در مواردی ممکن است منجر به التهاب شود. 


التهاب لثه یا بافت‌های اطراف: انجام اعمال دندانپزشکی برای پر کردن دندان ممکن است باعث بروز تورم و التهاب در لثه و بافت‌های اطراف آن شود. این التهاب می‌تواند به دندان و عصب آن فشار وارد کرده و در نتیجه احساس درد در دندان بعد از پر کردن به وجود آید. 


عفونت: عدم توجه به بهداشت دهان و دندان و عدم رعایت نکات مراقبتی پس از پر کردن می‌‌تواند زمینه‌ساز بروز عفونت شود. عفونت می‌تواند عصب دندان را تحت تأثیر قرار داده و باعث احساس درد در دندان شود. 


فشار ناشی از پرکردگی: در برخی از موارد دندان پر شده به دندان‌های مجاور فشار وارد کرده و به همین دلیل باعث احساس درد می‌شود. 


واکنش به مواد پر کننده: در صورتی که فرد به ماده مورد استفاده برای پر کردن دندان حساسیت داشته و بدن وی به این ماده واکنش دهد، احتمال بروز درد در دندان بعد از پر کردن وجود خواهد داشت. 


عوارض ناشی از تکنیک نامناسب: در صورتی که دندانپزشک در تکنیک نامناسب برای پر کردن دندان استفاده کند، ممکن است پر کردگی به نحو صحیح انجام نشده و وارد شدن فشار به عصب دندان موجب درد شود. 


بالا بردن پرکردگی (کلوژن نامناسب): در صورتی که دندانپزشک در زمان پر کردن، دندان را بیش از حد پر کرده و ارتفاع آن را با سایر دندان‌ها تنظیم نکند، عمل گاز زدن باعث وارد شدن فشار به دندان و احساس درد خواهد شد. 

 

عوامل تشدید کننده درد


در کنار علت‌هایی که برای درد دندان بعد از پر کردن مورد اشاره قرار گرفت، برخی عوامل وجود دارند که می‌توانند درد ناشی از پر کردن دندان را تشدید کنند. از مهم‌ترین عوامل تشدید کننده در دندان پس از ترمیم و پر کردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


جویدن غذاهای سفت: مصرف مواد غذایی سفت مانند آجیل، یخ و... باعث وارد شدن فشار به دندان شده که نتیجه آن تشدید درد بعد از پر کردن خواهد بود. 


تغییرات دمایی: با توجه به اینکه دندان پس از پر کردن حساس است، تغییرات دمایی مانند خوردن و نوشیدن مواد غذایی و مایعات خیلی گرم یا خیلی سرد می‌تواند احساس درد در دندان را تشدید کند. 


عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: در صورتی که افراد پس از پر کردن دندان به نکات مراقبتی توجه نکرده و بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنند، احتمال تشدید درد افزایش پیدا می‌کند. 


فشار بیش از حد به دندان: در صورتی که به دندان پر کرده فشار بیش از حد وارد شود، مانند دندان قروچه کردن، درد دندان بعد از پر کردن به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. 

 

راه‌های درمان درد بعد از پر کردن دندان


همانطور که اشاره شد، درد دندان بعد از پر کردن پس از مدت کوتاهی بهبود پیدا کرده و از بین می‌‌رود. با این حال در صورتی که درد شدید باشد با استفاده از روش‌های زیر می‌توان آن را درمان کرد. 


مسکن‌های بدون نسخه: یکی از راه‌های درمان درد دندان بعد از پر کردن مصرف داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن است که در صورت مصرف مطابق دوز توصیه شده می‌تواند درد دندان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. 


کمپرس سرد: یکی دیگر از راه‌های مؤثر در درمان درد دندان کمپرس یخ است. برای این کار باید یک کیسه یخ را بر روی قسمت خارجی گونه خود در محلی که دندان در می‌کند قرار دهید؛ سرما باعث می‌شود که رگ‌های خونی در ناحیه اطراف دندان پر کرده منقبض شده و در نتیجه درد آن کاهش پیدا کند. 


دهانشویه ضد باکتری: استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال به صورت منظم و روزانه می‌تواند از بروز التهاب و عفونت که از عوامل به وجود آمدن درد دندان پس ازپرکردن هستند جلوگیری کند. 


خمیر دندان‌های مخصوص حساسیت: استفاده از خمیردندان‌های مخصوص دندان‌های حساس یکی دیگر از راه‌هایی است که با کاهش حساسیت دندان پر شده می‌تواند از بروز درد در دندان جلوگیری کند. 


مراجعه به دندانپزشک: در صورتی که درد دندان بعد از پر کردن تشدید شد، فرد باید به دندانپزشک مراجعه کرده تا در صورت نیاز درمان‌های لازم توسط دندانپزشک صورت بگیرد. 

 

روش‌های پیشگیری از درد بعد از ترمیم دندان


افرادی که دندان خود را پر می‌کنند می‌توانند با در نظر گرفتن یک سری روش‌ها از درد دندان بعد از ترمیم و پر کردن جلوگیری کنند. از روش‌های پیشگیری کننده درد دندان پس از ترمیم و پر کردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 


انتخاب دندانپزشک ماهر: برای انجام ترمیم دندان انتخاب یک دندانپزشک با تجربه و ماهر می‌تواند از بروز درد دندان بعد از پر کردن به میزان قابل توجهی جلوگیری کند. 


استفاده از مواد پر کننده با کیفیت: در صورتی که دندانپزشک برای پر کردن دندان از مواد با کیفیت استفاده کند احتمال حساسیت که یکی از عوامل بروز درد در دندان است، به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.


رعایت بهداشت دهان و دندان: افراد پس از پر کردن دندان در صورتی که بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه را رعایت کنند، می‌توانند از بروز درد در دندان پیشگیری کنند. 


مراقبت‌های بعد از پر کردن: رعایت نکات مراقبتی بعد از پر کردن دندان مانند عدم مصرف مواد خوراکی سفت، عدم مصرف مواد غذایی‌ و نوشیدنی‌های خیلی سرد و گرم و... به میزان مؤثری احتمال بروز درد در دندان را کاهش می‌دهد. 


 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب

    -

    4 اردیبهشت 1404

    کلوملا بینی چیست؟ [آیا عمل جراحی تنها روش اصلاح است؟]

    کلوملا، بخش میانی بینی، به شکل‌ها و ویژگی‌های مختلفی تقسیم می‌شود و تغییرات ...

    854

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    28 فروردین 1404

    هماتوم سپتوم : خطرات و عوارض عدم درمان هماتوم تیغه بینی

    هماتوم سپتوم بینی: تجمع خون بین تیغه و مخاط بینی در اثر ضربه، جراحی یا بیما ...

    581

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • بله؛ در صورتی که پر کردگی نزدیک به عصب باشد، دندان برای مدتی به سرما و گرما و فشار حساس است. در صورتی که این شرایط بیش از 2 الی 3 هفته به طول انجامد، باید عصب‌کشی انجام شود.

    • افراد در صورتی که پس از چند روز از پر کردن دندان از درد رنج برده یا درد دندان آن‌ها تشدید شود باید به دندانپزشک معالج خود مراجعه نمایند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.