blog banner
31

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

23 آبان 1403

بررسی پزشکی توسط

بلیچ دندان در خانه بی‌‌عارضه، اما هوم بلیچینگ چقدر موثر است؟

بلیچینگ دندان به معنای سفید شدن آن است، این امر در زیبایی ظاهر و لبخند شما بسیار موثر خواهد بود

بلیچینگ دندان به معنای سفید شدن آن است، این امر در زیبایی ظاهر و لبخند شما بسیار موثر خواهد بود. بلیچینگ دندان انواع مختلفی دارد. اگر روش‌های فردی را کنار بگذاریم، دو نوع بلیچینگ دندان در منزل و در مطب را خواهیم داشت. بسیاری از افراد بلیچینگ در منزل یا هوم بلیچینگ را ترجیح می‌دهند.

عموما هر دو روش بر پایه پروکسید‌ها صورت می‌گیرد. در واقع کیت بلیچینگ که شامل مواد مورد نیاز برای سفید شدن دندان هستند، حاوی غلظا‌های متفاوت پراکسید هستند. در مطب پروکسید‌هایی با غلظت بالاتر برای انجام بلیچینگ استفاده می‌ شوند. مدت زمان قرار دادن این مواد روی دندان نیز بر میزان تاثیرگذاری آن‌ها موثر است. البته که قرار دادن طولانی مدت مواد بلیچینگ روی دندان‌ ها می‌ تواند آن‌ها را تحریک کرده و سبب افزایش حساسیت دندان‌ ها شود. با در نظر گرفتن این موارد می‌ توان نیاز و اهمیت نظارت دندانپزشک بر هوم بلیچینگ را متوجه شد. 

 

مراحل انجام هوم بلیچینگ

 
نحوه انجام بلیچینگ در خانه تحت نظارت دندانپزشک خواهد بود. روش بلیچینگ در منزل طبق دستوراتی که دندانپزشک به شما می‌دهد، شامل مراحل زیر خواهد بود.

 

1. معاینه کامل دهان و دندان : پیش از شروع بلیچینگ دندانپزشک باید از سلامت دندان‌های شما مطمئن شود. بلیچینگ تنها روی دندان‌های سالم اثرگذار است. بلیچینگ روی دندان‌های پوسیده، ترمیمی و دارای روکش اثر نخواهد داشت. ممکن است دندانپزشک در جلسه معاینه نیاز به جرم‌گیری را تشخیص دهد. 

 

2. تهیه قالب توسط دندان پزشک : دندانپزشک در جلسه اول برای فک بالا و پایین شما قالب تهیه کرده تا از روی آن تری بسازد. تری‌ها برای دندان هر شخص به صورت اختصاصی تهیه می‌ شوند. تری‌ها از بلعیده شدن مواد بلیچینگ جلوگیری می‌ کنند. خوردن این مواد تاثیرات گوارشی خطرناکی دارد.

 

 3. آموزش نحوه استفاده : در جلسه دوم ماده بلیچینگ به شما تحویل داده می‌ شود. عموما بیمار باید به مدت دو هفته از این مواد استفاده کند. مدت زمان هربار استفاده طبق نظر دندانپزشک بین ۴ تا ۶ ساعت متغیر است. دندانپزشک نحوه استفاده از مواد و تری‌ها را به شما آموزش می‌ دهد. 

 

4. استفاده از مسواک و نخ دندان قبل از شروع : قبل از قرار دادن مواد بلیچینگ خانگی روی دندان‌ها باید مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. تمیز نبودن دندان‌ها و یا وجود مواد غذایی بین دندان‌ ها مضر است و اثر مواد بلیچینگ را کم خواهد کرد. 

 

 

5. آماده‌سازی تری‌ها : چند قطره از مواد بلیچینگ را در تری‌ ها بچکانید و با استفاده از نوک یک سرنگ آن‌ها را در سطح تری پخش کنید. تری‌ ها را همانطور که دندان پزشک به شما آموزش داده روی فک خود قرار دهید. 

 

6. قرار دادن ژل بلیچینگ : ژل بلیچینگ را از طریق یک براش یا نوار نازک روی دندان‌ها بگذارید. این عمل معمولا باید یک یا دو بار در روز، طی ۱۰ روز تا دو هفته مرتب انجام گیرد. طی این روش دندان‌های شما یک تا دو درجه روشن‌تر خواهند شد. 

 

7. قرار دادن تری‌ ها روی دندان‌ها به مدت تعیین شده : تری‌ها حداقل ۲ ساعت باید در دهان شما بمانند. اگر حین قرار دادن تری‌ ها در دهان، کمی از مواد خارج شد، بلافاصله با دستمال آن را پاک کنید. پس از خارج کردن تری‌ ها نیز، بهتر است مسواک بزنید تا اثری از مواد بلیچینگ در دهان شما نماند. در هر استفاده از تری‌ ها، تری مخصوص یک فک در دهان قرار گیرد و استفاده شما باید متناوب باشد. پس از هر استفاده تری‌ ها را با مسواک و مواد شوینده، تمیز کنید. 

 

تری ها


8. تکرار مراحل : این مراحل را به مدت دو هفته و در زمان و مدت تعیین شده توسط دندانپزشک تکرار کنید. 

 

9. بازدید دندانپزشک : پس از انجام مراحل، نیاز به بازدید مجدد دندانپزشک و بررسی شرایط دهان و دندان خود توسط وی دارید. 

 

چه زمانی از بلیچینگ در خانه نباید استفاده کرد؟ 


بلیچینگ در خانه مناسب همه افراد نیست. اگر دارای نظم و انضباط نباشید و یا در انجام توصیه های دندانپزشک کوتاهی کنید، روند بلیچینگ هوم شما دچار مشکل خواهد شد. همچنین افراد زیر ۱۶ سال، بیماران دیابتی و افراد با بیماری قلبی نباید از این روش استفاده کنند. در صورتی که چنین فردی هستید، ولی در دسته افراد زیر قرار نمی‌گیردی، هوم بلیچینگ برای شما مناسب است. به بیان دیگر این روش برای افراد زیر توصیه نمی‌ شود. 

 

تغییر رنگ شدید دندان‌ها:  همچنین این روش برای افرادی که دندان‌های زرد رنگ دارند مناسب است. اگر دندان‌ های شما به رنگ قهوه‌ای درآمده است بهتر است از سایر روش‌های موجود بهره ببرید. در واقع این روش برای دندان‌ هایی که تغییر رنگ شدید داشته‌اند، مفید نیست.

 

حساسیت شدید دندان‌ها : در صورتی که دندان‌های حساسی دارید، بهتر است از این روش استفاده نکنید. مواد بلیچینگ دندان‌ها را تحریک می‌کنند. اگر دندان‌های شما حساس باشند، ضمن استفاده از این روش حساسیت آن‌ها بیشتر شده و آزار دهنده خواهد بود.

 

وجود مشکلات دندانی : اگر دچار مشکلات دندانی هستید، بهتر است پیش از اقدام به بلیچینگ آن‌ها را رفع کنید. در نظر داشته باشید که بلیچینگ روی دندان‌های ترمیمی و مشکل دار اثری نخواهد داشت.

 

بارداری و شیردهی : با توجه به اثرات مواد بلیچینگ، استفاده از آن‌ها در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است. این مواد می‌ توانند بر مادر و کودک اثرات مضری داشته باشند. 

 

مراقبت‌های بعد از انجام بلیچینگ در منزل


چنانچه مراقبت‌های لازم پس از بلیچینگ را انجام ندهید، اثر آن در زمان کمی از میان خواهد رفت. برخی موارد نیز ماندگاری این روش را کاهش می‌دهند.

 

 پرهیز از مصرف مواد غذایی رنگی و اسیدی : مواد غذایی رنگی و اسیدی، خصوصا مواد غذایی با رنگ مصنوعی می‌ توانند رنگ دندان‌هاس شما را تغییر دهند. بهتر است پس از انجام بلیچینگ مصرف این مواد غذایی را تا حد امکان کاهش دهید. داشتن رژیم غذایی درست به سلامت دندان‌های شما و رنگ سفید آن‌ها کمک بسیاری خواهد کرد. 

 

پرهیز از سیگار کشیدن : سیگار و دخانیات بر رنگ دندان‌ها اثر می‌ گذارند. بهتر است پس از انجام بلیچینگ تا حد ممکن از سیگار کشیدن و مصرف هر گونه دخانیات بپرهیزید.

 

مراجعه منظم به دندانپزشک : پس از انجام بلیچینگ بهتر است به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. در صورت بروز مشکل وی به سرعت تشخیص خواهد داد. همچنین نظارت دندانپزشک بر مراقبت‌های لازم پس از بلیچینگ به داشتن نتیجه مطلوب‌ تر و ماندگارتر کمک خواهد کرد. 

 

استفاده از دهانشویه : استفاده از دهانشویه پس از انجام بلیچینگ، سبب می‌ شود موادی که می‌ توانند بر رنگ دندان‌ها اثر بگذارند، شسته شده و رنگ دندان حفظ شود. در واقع دهانشویه‌ ها اثراتی که نمی‌ بینیم را حذف می‌ کنند.

 

مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان : در دوران انجام بلیچینگ و پس از آن باید به طور منظم مسواک بزنید و همواره از نخ دندان استفاده کنید. این امر به ماندگاری سفیدی دندان‌های شما کمک خواهد کرد. 

 

 

مزایا هوم بلیچینگ

 

راحتی و آسایش : در این روش نیاز به مراجعه مداوم به دندانپزشک نیست و می‌ توانید در منزل خود آن را انجام دهید. بسیاری از افراد به دلیل نیاز به مراجعه به دندانپزشک، روند گرفتن وقت و زمان انتظار برای دیدن دندانپزشک، از درمان دوری می‌ کنند.

 

 هزینه کمتر : با توجه به اینکه بخش عمده درمان توسط بیمار و در منزل انجام می‌شود، هزینه بلیچینگ در خانه بسیار به صرفه‌تر خواهد بود. 

 

نظارت دندانپزشک : در این روش دندان پزشک بر دوره درمان شما نظارت دارد. این عمل نتیجه درمان را تضمین می‌کند. در واقع ضمن نظارت وی بر درمان شما می‌ توانید، با خیالی آسوده روش درمانی را انجام دهید. 

نظارت دندانپزشک


انعطاف در زمان و نحوه اجرا : زمان و نحوه اجرای بلیچینگ دندان در خانه بر عهده بیمار است. می‌توانید خود زمان و شکل اجرا را انتخاب نمایید. 

 

ایمن بودن : به دلیل اینکه کیت های خانگی ضعیف تر بوده میزان بسیار کمی عارضه ایجاد خواهد کرد. اگر کاملا به توصیه های دندانپزشک خود عمل کنید تقریبا می توان گفت که دچار هیچ عارضه ای نخواهید شد.

 

معایب بلیچینگ هوم

 

زمان‌بر بودن : اثر روش بلیچینگ خانگی در دو هفته خود را نشان می‌ دهد. در واقع اثر این درمان با اتمام آن قابل رویت خواهد بود. اگر دوست دارید تاثیر آن را در کوتاه مدت ببینید، این روش مناسب شما نیست. 

 

نیاز به نظم و انضباط : برای گرفتن نتیجه مطلوب باید در مدت درمان، به صورت منظم تمامی دستورات دندانپزشک اهم از استفاده از مسواک و نخ دندان تا نحوه استفاده از کیت بلیچینگ را انجام دهد. لازمه رسیدن به نتیجه مطلوب در روش هوم بلیچینگ داشتن نظم و انضباط است. 

 

احتمال حساسیت دندان : اگر مواد بلیچینگ را به درستی استفاده نکنید و یا زمان قرار دادن آن‌ها روی دندان‌ها را رعایت نکنید، یا فاصله استفاده از مواد را به درستی در نظر نگیرید، احتمال ایجاد حساسیت در دندان‌های شما وجود دارد. حساسیت دندانی به دلیل زیاد ماندن مواد بلیچینگ روی دندان و از بین رفتن مینای آن اتفاق می‌ افتد. 

 

نتایج متغیر : با توجه به شکل عملکرد شما و رعایت دستورات دندانپزشک نتایج متغیر خواهد بود. ممکن است بیماری با شرایط مشابه نتیجه مطلوب‌تری در مقایسه با شما بگیرد. همچنین میزان سفیدی دندان‌های شما ممکن است متفاوت باشد، به دلیل شدت و نوع قرار دادن ژل بلیچینگ روی آن‌ها. 

 

خطر آسیب به لثه : در صورتی که حین استفاده از مواد بلیچینگ مراقب نباشید و این مواد با لثه شما تماس پیدا کنند، سبب تحریک و ایجاد حساسیت در لثه‌ها می‌ شوند. اگر حساسیت دندانی داشته باشید، تاثیر مواد بلیچینگ بر لثه‌ها می‌ تواند شدیدتر باشد. در برخی موارد احتمال بروز سوختگی در لثه وجود دارد. 

 

تاثیر کمتر نسبت به بلیچینگ آفیس : به دلیل غلظت پایین مواد سفید کننده نوع خانگی میزان اثر گذاری آن در برابر نوعی که در مطب انجام می شود کمتر است. 

 

عوارض بلیچینگ خانگی

 

حساسیت دندان : مواد بلیچینگ می‌ توانند روی دندان‌ها اثرات مضری چون حساسیت داشته باشند. گاه این حساسیت‌ها ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از استفاده از بین خواهند رفت. در صورت بروز حساسیت دندانی بهتر است دندانپزشک خود را مطلع نمایید. 

 

تحریک لثه : چنانچه مواد بلیچینگ با لثه شما تماس داشته باشند، سبب تحریک لثه و بروز حساسیت در آن خواهند شد. احتمال ایجاد سوختگی در لثه‌ها وجود دارد.

 

تغییر رنگ مواد ترمیمی : ممکن است ژل بلیچینگ با قرار گرفتن در معرض پراکسید که ماده اصلی سفید کننده دندان است، تغییر رنگ داده و نارنجی شود. در این صورت حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید، و از وی راهکار بخواهید.

 

آسیب به مینای دندان : مواد بلیچینگ تغییرات بسیار جزئی در ساختار مینای دندان ایجاد می‌ کنند. این تغییرات عمدتا در سطح PH مینای دندان اتفاق می‌ افتد. اگر زمان استفاده بیش از حد مجاز باشد و یا غلظت مواد مصرفی زیاد باشد می‌ تواند بر مینای دندان شما اثرات مخربی وارد کند و به آن آسیب بزند. 

 

نتایج نامطلوب : در صورتی که روش هوم بلیچینگ را به درستی انجام ندهید، ممکن است نتایج نامطلوبی در پی داشته باشد. برای مثال بلعیدن یا خوردن مواد بلیچینگ می‌ تواند مشکلات گوارشی جدی ایجاد کند. همچنین باقی ماندن مواد در تری‌ ها و یا روی دندان‌ها پس از انجام یک مرحله هوم بلیچینگ اثر درمان سفید کردن دندان را از بین می‌ برد و تاثیرات مضری در پی خواهد داشت. همچنین بیرون ریختن مواد بلیچینگ از تری‌ ها، خطرناک است و باید به سرعت تمیز شود. 


 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    163

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    156

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • خیر. دندانپزشکان انجام بلیچینگ هوم و سایر روش‌های بلیچینگ در دوران بارداری و شیردهی را توصیه نمی‌کنند. بهتر است در صورت نیاز به انجام این عمل، پس از دوران بارداری و شیردهی اقدام کنید. در واقع ریسک انجام این درمان در دوران بارداری و شیردهی بالا می‌باشد.

    • هزینه هوم بلیچینگ قطعا از هزینه بلیچینگ در مطب کمتر است. اما نمی‌توان هزینه دقیقی برای آن بیان نمود. هزینه هوم بلیچینگ بسته به روش و مدت درمان، همچنین درصد مواد مورد نیاز شما تعیین می‌شود. البته که میزان تخصص دندانپزشک شما نیز می‌تواند در هزینه تفاوت ایجاد کند.

    • بین چند ماه تا چند سال. ماندگاری هوم بلیچینگ به شدت به شرایط زندگی شما و مراقبت‌های پس از بلیچینگ بستگی دارد. در صورت رعایت نکاتی که دندانپزشک به شما می‌گوید، می‌توانید این ماندگاری را تا چند سال افزایش دهید.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.