-
21 آبان 1403
پس از انجام عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی، رعایت برخی نکات و مراقبتهای بهداشتی لازم و ضروری است
پس از انجام عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی، رعایت برخی نکات و مراقبتهای بهداشتی لازم و ضروری است. عدم توجه به این مراقبتها باعث میشود تا دوره نقاهت طولانیتر شده و یا نتیجه دلخواه حاصل نشود. یکی از موارد مهم در دوره نقاهت، عدم استعمال دخانیات مانند مصرف سیگار و قلیان است.پزشکان کشیدن سیگار یا قلیان پس از جراحی بینی را بسیار مضر دانسته و بیمار را از این کار منع میکنند. استعمال دخانیات پس از جراحی زیبایی بینی خطرات بالقوهای را به دنبال دارد. در ادامه به سؤالات مربوط به کشیدن سیگار / قلیان بعد از عمل بینی پاسخ داده خواهد شد.
مصرف دخانیات از قبیل قلیان و سیگار به دلیل عوارضی که میتواند برای بیمار پس از جراحی بینی ایجاد کنند، منع شده است. البته این ممنوعیت پس از پایان دوره نقاهت وجود نخواهد داشت. مصرف این مواد روی سلامت بدن از قبیل گردش خون تأثیر منفی گذاشته و عوارض جانبی دیگری مانند التهاب، تورم شدید و کبودیهای گسترده را در بدن ایجاد خواهد کرد.
یکی از عوارض مهم کشیدن سیگار یا قلیان پس از جراحی، ایجاد مونوکسید کربن در خون است. این ماده با منبع هموگلوبین در بدن ترکیب شده و باعث ایجاد اختلال در اکسیژنرسانی خون به سلولها خواهد شد. در نتیجه سرعت بهبودی بدون تامین اکسیژن مناسب کاهش پیدا میکند. همچنین نیکوتین و مونوکسید کربن باعث کوچک شدن رگهای خونی شده و جریان خون را در بدن محدود خواهند کرد. کلیه این فرایند باعث کند شدن زمان بهبودی بیمار شده و ممکن است باعث بهبودی نامناسب و ایجاد نتایج نامطلوب جراحی شود.
کاهش اکسیژنرسانی به بافتها : استعمال دخانیات همراه با دود و با کاهش اکسیژنرسانی به بینی باعث اختلال در روند ترمیم سلولی شده و دوره نقاهت را طولانیتر خواهد کرد.
ایجاد لخته خون : احتمال ایجاد لخته در ناحیه جراحی به دلیل استعمال دخانیات وجود دارد.
کاهش تولید کلاژن : کلاژن یکی از مواد مهم تولید شده توسط بدن برای بهبودی ظاهری پوست است. ترکیبات مضر سیگار و قلیان در خون روند تولید کلاژن را دچار اختلال کرده و از این رو باعث ایجاد عوارض ناخواسته در محل زخم و ماندگاری اسکار به دلیل کشیدن سیگار / قلیان بعد از عمل بینی خواهد شد.
ایجاد اسکار : نیکوتین با ایجاد اختلال در خون رسانی لازم در بدن باعث میشود تا بافتهای آسیب دیده دسترسی درستی به مواد مغذی سالم و اکسیژن نداشته باشند. در نتیجه امکان ایجاد اسکار و عدم بهبودی جای زخم وجود دارد.
تغییر رنگ پوست : ایجاد وقفه در طول دوره بهبودی و کاهش جریان خون با افزایش مونوکسید کربن ممکن است باعث از دست دادن بافت پوست و تغییر رنگ آن شود.
نکروز بافت : افزایش سطح مونوکسید کربن در جریان خون میتواند باعث بروز بیماری نکروز پوست یا همان مرگ بافت بینی شود.
افزایش خطر عفونت : نیکوتین موجود در سیگار با تأثیر روی سلولهای خونی نوتروفیل باعث کاهش عملکرد آنها در بهبود بافتهای آسیب دیده خواهد شد. به همین دلیل توانایی بدن در جلوگیری از ایجاد عفونت کاهش پیدا خواهد کرد. این موضوع سلامتی و نتیجه جراحی بینی را به خطر میاندازد.
کاهش حس بویایی و چشایی : دود سیگار یا قلیان و هر محصول دیگری که درون خود نیکوتین داشته باشد باعث حساس شدن و آسیبپذیری مجاری بینی خواهد شد.
تأخیر در بهبود تورم و کبودی : کشیدن سیگار پس از جراحی، روند بهبودی در دوره نقاهت و جلوگیری از عوارض را با شکست مواجه خواهد کرد. زیرا با باریک شدن عروق در اطراف بینی به دلیل مصرف دخانیات، تورم و کبودی پس از جراحی با تأخیر بهبود پیدا خواهند کرد.
استعمال دخانیات، کشیدن سیگار و قلیان و مصرف مواد نیکوتین دار برای سلامت بدن مضر است. با این حال افراد پس از جراحی بینی، با گذشت ۲ تا ۴ هفته و بهبودی کامل میتوانند سیگار کشیدن را از سر بگیرند. عدم مصرف سیگار / قلیان بعد از عمل بینی در هفتههای اول بهبودی پس از جراحی بسیار مهم بوده و برای رسیدن به نتایج دلخواه باید از مصرف دخانیات اجتناب شود.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
17 شهریور 1403
بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکولها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
بله. مصرف دخانیات از قبیل تنباکو به دلیل عوارضی که در خون و اکسیژنرسانی به سلولهای بدن ایجاد میکنند، توصیه نشده و باید از مصرف آنها تا پایان دوره نقاهت اجتناب شود.
خیر. به دلیل عوارض ایجاد شده در اثر مصرف نیکوتین در دوره نقاهت بهتر است از مصرف آدامسهای نیکوتین دار پس از جراحی اجتناب شود.
بله. هر محصولی که دارای نیکوتین باشد، در زمان بهبودی پس از جراحی بینی برای بدن مضر است.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0