blog banner
47

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

25 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

عصب کشی مجدد دندان : با این علائم، به دندانپزشک مراجعه کنید

عصب کشی مجدد یا ری اندو دندان (RE ENDO) از جمله دشوارترین و پیچیده‌ ترین درمان‌ های دندانپزشکی است

عصب کشی مجدد یا ری اندو دندان (RE ENDO) از جمله دشوارترین و پیچیده‌ ترین درمان‌ های دندانپزشکی است. زمانی که عصب کشی و درمان ریشه اولیه به صورت ناقص انجام شود و یا شکستگی دندان و عفونت را به دنبال داشته باشد. اگرچه درمان مجدد ریشه می‌تواند بسیار سخت باشد، اما انجام آن از ضروریات است.عصب کشی مجدد دندان دشوار است اما عدم انجام آن سبب می‌شود مشکلات و عوارض جبران ناپذیری پیش آید. بهترین گزینه این است که در مورد اندودنتیک و عصب کشی مجدد دندان بیشترین اطلاعات را داشته باشید، بدانید بهترین گزینه و اقدام درمانی برای شما چیست. 

 

علت عصب کشی مجدد دندان 


بسیاری از افراد نمی‌دانند عصب کشی مجدد دندان چیست؟ و چرا افراد به انجام آن نیاز دارند. عوامل بسیاری در موفقیت درمان ریشه اولیه نقش دارند، خطا در هر کدام از این عوامل می‌تواند درمان ریشه را با شکست مواجه کرده و نیاز به درمان ریشه مجدد را بوجود آورد. 


اشتباه توسط دندانپزشک : دندانپزشک ممکن است به دلایل مختلفی در ترمیم ریشه دندان شما اشتباه کند. این اشتباه ممکن است در اثر خطا در عکس رادیوگرافی، انتخاب مواد، استفاده از تجهیزات نامناسب و یا عدم رعایت قوانین موجود بوجود آید. همچنین اگر به متخصص درمان ریشه مراجعه نکنید، ممکن است مشکلات یا خطاهایی پیش آید. 


عفونت کانال دندان:  کانال ریشه دندان ممکن است به دلایل مختلفی دچار عفونت شود. در برخی موارد عدم انجام صحیح پاکسازی و مهر و موم در درمان اولیه، عدم از بین رفتن باکتری‌ های درون دندان، باز بودن مسیر نفوذ باکتری‌ ها به کانال ریشه، شکستگی یا ترک دندان، پوسیدگی یا جراحت دندان و یا ترمیم دیر هنگام ریشه  می‌تواند سبب عفونت کانال ریشه دندان شده و التهاب پالپ دندان (رگ ها و اعصاب دندان) را به دنبال داشته باشد. 


پر کردن ناقص ریشه : در صورتی که درمان ریشه ناقص انجام شده باشد و یا کانال ریشه دندان شما کامل پر نشده باشد، می‌تواند مشکل ساز شده و نیاز به عصب کشی مجدد دندان را ایجاد نماید. 

 

عفونت


مراحل عصب کشی مجدد دندان


بی‌حسی : عصب کشی مجدد دندان از طریق بی‌ حسی موضعی انجام می‌شود. مرحله ابتدایی اعمال بی‌ حسی روی دندان است. 


جدا کردن دندان از محیط دهان : از طریق یک ورقه پلاستیکی محافظ دندان نیازمند درمان از محیط دهان و سایر دندان‌ ها جدا می‌شود، تا احتمال آلوده شدن آن به حداقل برسد. 


حذف روکش : اگر دندانی که نیازمند درمان مجدد ریشه است دارای روکش باشد، دندانپزشک در این مرحله باید روکش آن را بردارد. 


خالی کردن دندان از مواد پر شده قبلی : در عصب کشی اولیه مواد پر کردن مانند گوتاپرکا و سیلر در پالپ دندان قرار می‌گیرد. برای عصب کشی مجدد دندان باید ابتدا این مواد تخلیه شود. احتمالا در این مرحله دندانپزشک درخواست رادیوگرافی و عکس از دندان می‌دهد تا از تخلیه کامل آن مطمئن شود. 


پر کردن مجدد دندان : پس از تمیز کردن دندان، دندانپزشک باید دندان شما را مجددا پر کند. در این مرحله از مواد ویژه‌ ای به نام گاتا پرچکا استفاده می‌کند. این مواد باید به نحوی دندان را پر کنند، که فضای خالی باقی نماند. 


روکش کردن دندان : در نهایت روکش موقت روی دندان قرار می‌گیرد، تا روکش دائمی آماده شود.


درمان در این جلسه تقریبا تمام می‌شود، اما باید به صورت مرتب و در زمان مشخص به دندانپزشک مراجعه نمایید. بهتر است دندانپزشکی که به وی مراجعه می‌کنید  متخصص درمان ریشه یا اندودنتیست باشد. 

 

بی حسی

 

مراقبت‌های بعد از جراحی مجدد دندان 

 

  • از خوردن و آشامیدن در ساعات ابتدایی پس از انجام عصب کشی مجدد دندان خودداری کنید. ممکن است حین خوردن و آشامیدن زبان شما با ناحیه تحت درمان تماس داشته و مشکل ایجاد کند. در این زمان تنها نوشیدنی‌ های خنک مجاز هستند. 

 

  • اگر دندان شما پانسمان ندارد، مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. 

 

  • در صورتی که پانسمان دارید، از خوردن غذاهای سفت بپرهیزید، و نکات بهداشتی را رعایت نمایید. 

 

  • در روزهای ابتدایی پس از درمان ریشه در هنگام استراحت سر را بالاتر از سایر نقاط بدن قرار دهید. این امر کمک می‌کند خونرسانی بهتر انجام شود. 

 

  • در صورتی که دندانپزشک به شما مسکن و یا آنتی بیوتیک داد، حتما آن‌ها را در زمان خود و به صورت مرتب استفاده کنید. 

 

  • پس از انجام درمان ، ریشه دندان‌ ها و لثه‌ ها حساس‌ تر می‌شوند. در این زمان باید بیش از قبل به رژیم غذایی خود اهمیت دهید. 

 

  • سعی کنید خود را در معرض ضربه و یا فشار قرار ندهید. در این شرایط دندان آسیب‌ پذیرتر است.

 

  • مراجعه مرتب به دندانپزشک را در برنامه خود قرار دهید. 

 

  • از علائم مضر و نامطلوب آگاه باشید و در صورت مشاهده آن‌‌ها به دندانپزشک مراجعه نمایید. 

 

دندانپزشک

عوارض عصب کشی مجدد دندان 


حذف ناکامل ریشه عفونی : بهتر است دندان پزشک با استفاده از رادیوگرافی دندان از درمان کامل ریشه عفونی مطمئن شود. وجود عفونت ممکن است سبب انتقال آن به سایر دندان‌ ها شود. 


درد زیاد : ممکن است وجود بخشی از بافت مرده عصب با گذر زمان درد زیادی را برای بیمار به دنبال داشته باشد. 


ترک یا شکستگی دندان : به دلیل سختی عمل عصب کشی مجدد دندان ممکن است پیش بیاید. در این شرایط بهتر است دندانپزشک از روکش استفاده کند. 


مشکل سینوسی : نزدیکی و مجاورت سینوس‌ ها و کانال ریشه می‌تواند سبب احتقان سینوسی شود. 


در چه صورتی باید به دکتر مراجعه کنیم؟


عفونت مجد دندان خود را به روش‌ های مختلفی نشان می‌دهد. در صورتی که یک یا چند تا از علامت‌های زیر را دارید، باید سریعا به دندانپزشک مراجعه نمایید. 


خونریزی شدید : در صورت مشاهده خونریزی در محل دندان RTC شده خود بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید. هر چه زودتر مشکل شناسایی شود، درمان ساده‌ تر خواهد بود.


ورم : اگر پیرامون دندان تحت درمان خود تورم مشاهده کردید، بهتر است دندانپزشک آن را معاینه کند. 


درد مداوم : اگر دندان دردی دارید که بهبود ندارد و به صورت مداوم و آزار دهنده همراه شماست. به یاد داشته باشید که درد عصب کشی باید پس از چند روز برطرف شود. 


عفونت: عفونت می‌تواند خود را از طریق آبسه و یا ایجاد ترشحات نشان دهد.

 
تب لرز : یکی از نشانه‌ های وجود عفونت در بدن تب و لرز است. در صورت بروز این مشکل به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. 


تورم لثه : تورم لثه و حساسیت آن می‌تواند در نتیجه ایجاد عفونت و مشکل در کانال ریشه دندان شما باشد. از انجام RTC یا عصب کشی نترسید. 

 

ورم لثه


جایگزین‌های عصب کشی مجدد دندان


با توجه به پیچیدگی و دشواری‌هایی که عصب کشی مجدد دندان در پی دارد، روش‌های جایگزینی برای آن ارائه شده است. اولین جایگزین این عمل، حذف دندان مشکل‌دار است. در واقع کشیدن دندان اولین و ساده‌ترین جایگزین است. البته که پس از کشیدن دندان در این شرایط باید از ایمپلنت استفاده نمود. این کار معایب و دردسرهای بسیاری دارد. ممکن است در ابتدا مطلوب به نظر برسد، اما طبیعتا حذف دندانی که قابل ترمیم بوده، مشکلاتی به دنبال خواهد داشت. 


روش دوم موسوم به آپیککتومی است. در این روش بخش‌هایی از ریشه دندان و لثه که دارای عفونت هستند، جدا شده و با توجه به شرایط بیمار درمان انجام می‌شود. این روش یکی از بهترین جایگزین‌ها برای عصب کشی مجدد دندان است. 


روکش پالپ یا پالپ کپینگ روش جایگزینی دیگری است که در مواردی که کانال ریشه یا پالپ دندان بیرون زده اما عفونت ندارد استفاده می‌شود. این درمان دارویی است و دندانپزشک طی آن داروهای خاصی را روی پالپ قرار داده و سبب تحریک رشد تازه عاج دندان می‌شود و از این طریق از هسته اصلی دندان محافظت می‌کند.


بازسازی اندودنسی نیز روش دیگری است که طی آن با مهندسی بافت بهبود طبیعی و رشد عاج و پالپ دندان از طریق بازسازی بافت‌ها ایجاد می‌شود. 

 

Apicectomy


هزینه عصب کشی مجدد دندان


هزینه اندودنتیک یا عصب کشی مجدد دندان مانند تمامی عملیات پزشکی و دندانپزشکی وابسته به عوامل مختلفی است. عموما این هزینه مشابه عصب کشی اولیه است. با این وجود افزایش تعداد کانال‌های ریشه درگیر در عفونت می‌تواند بر هزینه بیفزاید. در واقع اینکه کدامیک از دندان‌های شما به چنین مشکلی برخورده در تعیین قیمت بسیار موثر است. مرکز درمانی و دندانپزشکی که انتخاب می‌کنید، نیز تفاوت قیمت ایجاد خواهند کرد. 
 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    224

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    207

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • تقریبا بیش از ۸۰ درصد بیماران از انجام عصب کشی مجدد دندان خود رضایت داشته و آن را موفقیت آمیز دانسته‌اند. انتخاب دندانپزشک متخصص و مرکز درمانی درست درصد موفقیت را افزایش خواهد داد.

    • خیر. حین انجام درمان ریشه دندانپزشک از بی‌حسی موضعی استفاده کرده و بیمار چیزی حس نخواهد کرد. پس از انجام درمان نیز به توصیه دندانپزشک می‌توانید از مسکن‌های مجاز استفاده نمایید.

    • این زمان برای افراد مختلف، متفاوت گزارش شده است. معمولا درد ناشی از عصب کشی بین ۷ تا ۱۰ روز از بین خواهد رفت. بهتر است در این مورد دستورات دندانپزشک خود را رعایت کنید و در صورت بروز مشکل وی را مطلع نمایید.

    • عموما دندانپزشک برای ترمیم مجدد ریشه دندان شما به ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد. اگر شرایط ویژه‌ای داشته باشید، ممکن است این زمان کم یا زیاد شود. از سوی دیگر ممکن است با توجه به دندان تحت درمان و نیاز آن به روکش و موارد این چنینی نیاز به بیش از یک جلسه درمان داشته باشید.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.