blog banner
85

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

21 مرداد 1403

بررسی پزشکی توسط

عمل بینی بدون بیهوشی

عمل بینی بدون بیهوشی چیست؟

رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی پر طرفدار ترین جراحی پلاستیک در جهان است

عمل بینی بدون بیهوشی چیست؟

رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی پر طرفدار ترین جراحی پلاستیک در جهان است. رینوپلاستی که در گذشته فقط طی بیهوشی عمومی انجام می شد،  امروزه طی بی حسی موضعی نیز انجام می شود که به آن رینوپلاستی بدون بیهوشی می‌گویند. 
در عمل بینی بدون بیهوشی یا عمل بینی با بی حسی، پزشک پس از  تزریق بی حس کننده موضعی که  انواع مختلفی دارد، مثل مارکائین  زایلوکائین، فرآیند عمل را شروع می کند. باید گفت پس از تزریق بی حسی موضعی به بینی و اطراف آن،  انقباضی رگ‌های خونی در این ناحیه به حداقل رسیده و از رسیدن سیگنال های درد به مغز جلوگیری می شود. 

 

کاندیدای عمل بینی بدون بیهوشی

افراد زیر کاندیدای مناسبی برای این روش هستند:

افرادی که از بیهوشی عمومی می ترسند: ترس از بیهوشی یکی از شایع ترین دلایل تمایل افراد به انجام عمل بینی بدون بیهوشی است. اگر شما از بیهوشی عمومی واهمه دارید، عمل بدون بیهوشی می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.


افرادی که سابقه مشکلات بیهوشی دارند: برخی از افراد ممکن است در گذشته تجربه بدی با بیهوشی عمومی داشته باشند و یا به داروهای بیهوشی حساسیت داشته باشند که در این موارد، عمل بدون بیهوشی می تواند جایگزین مناسبی برای آن ها باشد.


افرادی که عمل بینی جزئی انجام می دهند: عمل های جزئی بینی که  نیازی به تغییرات گسترده ندارند، معمولاً با روش بدون بیهوشی قابل انجام هستند.
افراد ی که به بیماری خاصی مبتلا نیستند: به طور کلی، برای انجام عمل بینی بدون بیهوشی، فرد باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشد و به بیماری های خاص مبتلا نباشد.


مزایای عمل بینی بدون بیهوشی

رینوپلاستی با بیهوشی موضعی مزایای متعددی برای بهبودی به همراه دارد، از جمله:

ریکاوری سریعتر: به دلیل عدم استفاده از بیهوشی، دوره ریکاوری بعد از جراحی  بینی بدون بیهوشی کوتاه تر و راحت تر است.

عوارض جانبی کمتر: بیهوشی عمومی می تواند عوارض جانبی مانند تهوع، استفراغ و سردرد را در پی داشته باشد. با انجام جراحی بینی با بی حسی این عوارض جانبی را به حداقل خواهد رسید.

ترس و اضطراب کمتر: برخی افراد از بیهوشی عمومی می‌ترسند و نسبت به آن واهمه دارند.  برای این افراد  جراحی بینی بدون بیهوشی گزینه بهتری است.
 

معایب عمل بینی بدون بیهوشی

عمل دماغ بدون بیهوشی، علاوه بر این که مزایای بسیاری دارد، گاها با معایبی نیز همراه است که برخی از آن ها عبارتند از:

احتمال احساس درد حین عمل: اگر بینی و یا اطراف بینی فرد به خوبی بی حس نشود ممکن است حین عمل درد ناشی از برش های جراحی را احساس کند. 

عدم امکان انجام برخی از اصلاحات: برخی از اعمال پیچیده تر جراحی بینی ممکن است با استفاده از روش بدون بیهوشی قابل انجام نباشند چرا که محدودیت جراح در این روش جراحی بیشتر است.

نیاز به همکاری بیشتر بیمار: در حین عمل، بیمار باید بیشتر با جراح همکاری کند و از حرکت کردن خودداری کند. این امر می تواند برای برخی از افراد به خصوص افراد مضطرب یا مبتلا به برخی از اختلالات مثل adhd دشوار باشد.

احتمال افزایش اضطراب: برخی از افراد ممکن است در حین عمل بدون بیهوشی، اضطراب بیشتری را تجربه کنند چرا که آنها هوشیار هستند و می توانند تمام مراحل عمل را ببینند.


اقدامات قبل از عمل بینی بدون بیهوشی

عمل جراحی، چه با بیهوشی و چه بدون بیهوشی، نیاز به آمادگی های لازم دارد چرا که انجام این اقدامات فرآیند عمل را ساده تر خواهد کرد. در ادامه  به برخی از اقدامات قبل از عمل دماغ بدون بیهوشی اشاره می کنیم:

 

انجام آزمایشات

قبل از عمل باید شما باید آزمایشاتی که از سمت پزشک با هدف اطمینان از سلامتی شما تجویز می شود را  انجام دهید. این آزمایشات غالبا شامل آزمایش خون و تصویر برداری از آناتومی بینی شماست.


مصرف یا عدم مصرف داروها

برخی از داروها مانند داروهای رقیق کننده خون می توانند بر روند عمل و لخته شدن خون تاثیر بگذارند. قبل از عمل، حتماً جراح خود را در جریان تمام داروهایی که مصرف می کنید، قرار دهید چرا که جراح ممکن است به شما توصیه کند که مصرف برخی از داروها را قبل از عمل قطع کنید.

اگر تمایل دارید راجع به اقدامات قبل از عمل جراحی بینی بدون بیهوشی بدانید، ما یک مقاله تحت عنوان اقدامات قبل از عمل بینی برای شما آماده کرده ایم که برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید آن را مطالعه کنید.

 

خودداری از مصرف دخانیات و الکل

مصرف دخانیات و الکل می تواند روند بهبودی بعد از عمل را کند کند و خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین دلیل، توصیه می شود که حداقل دو هفته قبل از عمل از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.


مراحل انجام عمل بینی بدون بیهوشی

عمل بینی بدون بیهوشی، به طور کلی  طی مراحل زیر انجام می شود:

 بی حس کردن: جراح ابتدا با استفاده از یک ضدعفونی کننده، ناحیه عمل را ضدعفونی می کند. سپس با تزریق داروهای بی حس کننده موضعی به نواحی اطراف بینی، گیرنده های درد در این ناحیه را تحت تاثیر قرار می دهد تا سیگنال های مربوط به احساس درد به مغز ارسال نشود. در برخی موارد، ممکن است از داروهای آرامبخش نیز برای کاهش اضطراب بیمار استفاده شود.

انجام عمل جراحی: بعد از اینکه بینی به طور کامل بی حس شد، جراح با استفاده از ابزارهای جراحی، اقدام به اصلاح شکل و ساختار بینی می کند. جراح برای اصلاح فرم بینی ممکن است از برش های مختلفی در داخل یا خارج بینی برای دسترسی به ساختارهای زیرین استفاده کند. 

 بخیه زدن: پس از این که اصلاحات لازم انجام شد، جراح برش های ایجاد شده را با بخیه می بندد. در برخی موارد نیز، ممکن است از پانسمان یا اسپلینت برای ثابت نگه داشتن بینی در حین بهبودی استفاده شود.

 

مراقبت های پس از عمل بینی بدون بیهوشی

مراقبت های بعد از عمل بینی بدون بیهوشی، تا حد زیادی شبیه به مراقبت های بعد از عمل با بیهوشی عمومی است که برخی از آن ها عبارتند از: 

  • استراحت کافی
  • بالا نگه داشتن سر
  • استفاده از کمپرس سرد
  • مصرف داروهای تجویز شده

 

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری راجع به مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی بدون بیهوشی  دارید، از آنجایی که مراقبت های بعد از این عمل کاملا شبیه به عمل بینی با بیهوشی است، ما یک مقاله تحت عنوان مراقبت های بعد از عمل بینی برای شما آماده کرده ایم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

نکات مهم عمل بینی بدون بیهوشی

 

  • مدت زمان عمل بینی بدون بیهوشی معمولاً بین 1 تا 2 ساعت است.
  • در طول عمل، بیمار هوشیار است و می تواند با جراح صحبت کند.
  • اگر بیمار در حین عمل احساس درد یا ناراحتی شدیدی داشته باشد، جراح میتواند عمل را متوقف کند و از بیهوشی عمومی استفاده کند.
برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    132

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    128

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.