blog banner
48

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

24 بهمن 1403

بررسی پزشکی توسط

جراحی بینی و بارداری: عوارض احتمالی و نکات مهم که باید بدانید!

جراحی بینی یا رینوپلاستی یکی از جراحی‌های زیبایی محبوب به ویژه در بین زنان است

جراحی بینی یا رینوپلاستی یکی از جراحی‌های زیبایی محبوب به ویژه در بین زنان است. یکی از دوران‌های مهم و حساس در زندگی زنان، دوران بارداری است. برای بسیاری از خانم‌ها این سوال وجود دارد که آیا در زمان بارداری یا پس از آن می‌توانند جراحی بینی انجام دهند؟ یا اینکه پس از جراحی بینی تا چه زمانی باید برای باردار شدن صبر کنند؟ با توجه به حساس بودن شرایط خانم‌ها در دوران بارداری، آگاهی نسبت به سوالات در خصوص جراحی بینی و بارداری از اهمیت زیادی برخوردار بوده و می‌تواند در اتخاذ تصمیم نهایی توسط آن‌ها نقش بسیار موثری ایفا کند. 

جراحی بینی قبل از بارداری 

همانطور که گفته شد یکی از سوالات متداول خانم‌ها در مورد عمل بینی قبل از بارداری است. در خصوص جراحی بینی و بارداری باید به این موضوع اشاره کرد که قبل از اقدام به باردار شدن مشکل خاصی برای جراحی بینی یا رینوپلاستی وجود ندارد. اما اگر خانم‌ها قصد بارداری بعد از عمل بینی داشته باشند، باید یک سری نکات را مورد توجه قرار دهند. 

فاصله مناسب بین جراحی و بارداری

همانطور که اشاره شد جراحی بینی پیش از بارداری در صورت توجه به یک سری نکات، مشکل خاصی ندارد. یکی از این نکات مهم رعایت کردن فاصله مناسب بین جراحی بینی و بارداری است. با توجه به اینکه پس از عمل بینی نیاز به ترمیم زخم‌ها، رفع ورم بینی و مستحکم شدن ساختار بینی وجود دارد، پزشکان توصیه می‌کنند که حداقل تا 6 ماه پس از انجام عمل بینی‌، اقدام به بارداری صورت نگیرد. بر اساس نظر پزشکان، ایده‌آل‌ترین فاصله زمانی بین جراحی و بارداری، یک سال است. 

مزایا

از مزایای انجام جراحی بینی پیش از بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبودی کامل زخم و ورم بینی
  • تثبیت نتیجه جراحی بینی
  • عدم تاثیر شرایط هورمونی دوران بارداری بر نتیجه عمل

معایب

معایب انجام جراحی بینی بعد از بارداری بیشتر مربوط به زمانی است که فاصله مناسب بین جراحی بینی و بارداری رعایت نشود. در این شرایط به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیکی که در بدن خانم‌ها رخ می‌دهد ممکن است نتیجه عمل و همچنین روند و پروسه بهبود نیز تحت تأثیر قرار بگیرد. 

اقدامات قبل

از مهم‌ترین اقدامات قبل از جراحی بینی پیش از بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام آزمایش یا تست بارداری
  • خودداری از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
  • خودداری از مصرف داروهای رقیق کننده خون
  • مصرف آب آشامیدنی کافی
  • انجام آزمایشات و عکسبرداری‌های مورد نیاز

مراقبت‌های بعد

از جمله مراقبت‌های بعد از عمل رینوپلاستی که باید مورد توجه قرار بگیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رعایت فاصله زمانی ایده‌آل به منظور باردار شدن پس از جراحی بینی
  • رعایت رژیم غذایی
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
  • خودداری از وارد شدن ضربه و فشار به ناحیه بینی
  • رعایت نحوه صحیح خوابیدن
  • عدم انجام ورزش‌ها و کارهای سنگین
  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم
  • عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی

جراحی بینی بعد از بارداری

در خصوص جراحی بینی بعد از بارداری باید به این موضوع اشاره کرد که با توجه به اینکه پس از بارداری و به دنیا آمدن نوزاد، برای مدتی بدن خانم‌ها تحت تأثیر هورمون‌های مختلف بوده و به تعادل نرسیده و همچنین مصرف شیر مادر توسط نوزاد، بهتر است جراحی بینی انجام نشود. با این حال در صورتی که یک سری نکات مورد توجه قرار بگیرد امکان انجام جراحی بینی پس از بارداری و به دنیا آمدن نوزاد وجود دارد. 

فاصله مناسب بین بارداری و جراحی

یکی از نکات مهم در موضوع جراحی بینی و بارداری این است که تقریبا 2 ماه پس از زایمان امکان اقدام برای جراحی بینی وجود دارد. با توجه به اینکه در جراحی بینی از داروهای بیهوشی استفاده می‌شود و بدن مادر تحت تأثیر این داروها قرار دارد، توصیه می‌شود که تا 12 ساعت پس از عمل شیردهی به نوزاد انجام نشود. 

مزایا

به عنوان تنها مزیت انجام جراحی بینی پس از بارداری می‌توان به کمتر شدن احتمال تأثیر شرایط هورمونی بدن روی نتیجه نهایی اشاره کرد. در صورتی که فاصله مناسب بین بارداری و جراحی بینی رعایت شود، بدن مادر از لحاظ فیزیکی و هورمونی به یک تعادل رسیده و احتمال تأثیر منفی آن بر روی نتیجه جراحی بینی کمتر می‌شود. 

معایب

با توجه به اینکه در دوران پس از زایمان، نوزاد وابستگی زیادی به مادر داشته و از شیر مادر تغذیه می‌کند از مهم‌ترین معایب جراحی بینی در این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم امکان در آغوش گرفتن نوزاد پس از جراحی به دلیل امکان وارد شدن فشار یا ضربه به بینی
  • عدم امکان شیردهی به نوزاد تا چند روز پس از جراحی به دلیل تأثیر داروهای مختلف

اقدامات قبل

در خصوص اقدامات پیش از جراحی بینی پس از بارداری باید گفت که مهم‌ترین کار انجام آزمایش‌های لازم و مشورت با پزشک متخصص به منظور بررسی شرایط و امکان انجام جراحی است. عدم مصرف داروها، مصرف الکل و دخانیات و... از دیگر اقداماتی است که مانند جراحی بینی در شرایط عادی باید مورد توجه قرار بگیرد. 

مراقبت‌های بعد

در مورد مراقبت‌های بعد از جراحی بینی پس از زایمان باید گفت که این مراقبت‌ها با زمان انجام جراحی در شرایط عادی تفاوت زیادی ندارد. از مهم‌ترین مراقبت‌هایی که با شرایط عادی متفاوت است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم شیردهی به نوزاد پس از عمل جراحی تا زمان اتمام مصرف داروها
  • خودداری از در آغوش گرفتن نوزاد به دلیل احتمال وارد شدن فشار و ضربه

جراحی بینی در بارداری

در خصوص جراحی بینی در زمان بارداری باید گفت که این جراحی در این دوران به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. به طور کلی در زمان حاملگی انجام جراحی‌هایی که در آن بیهوشی صورت می‌گیرد ممنوع است. زیرا ماده و داروی بیهوشی مورد استفاده در جراحی برای جنین خطرناک بوده و می‌تواند باعث تأخیر ورود جریان خون به رحم شود. با توجه به اینکه بعد از عمل جراحی بینی نیاز به مصرف داروهای مختلف برای جلوگیری از درد و عفونت وجود دارد، این داروها می‌توانند اثرات سوء بر جنین داشته باشند. به همین دلیل انجام جراحی بینی در دوران حاملگی ممنوع است؛ به طوری که پزشکان برای افرادی که قصد انجام جراحی داشته و باردار نیستند، به منظور حصول اطمینان تست بارداری انجام می‌دهند. 

در مورد جراحی بینی و بارداری باید به این موضوع اشاره کرد که در برخی از افراد مشکلات عملکردی بینی مانند انحراف، شکستگی و... باعث تنگ شدن مجاری تنفسی می‌شود که این مشکلات تأمین اکسیژن مورد نیاز بدن را با مشکل مواجه می‌کند. در چنین مواردی با توجه به اینکه امکان اثر سوء عدم تأمین اکسیژن کافی بر جنین وجود دارد، ممکن است جراحی بینی برای رفع مشکل تحت تدابیر خاص انجام شود. 

عمل بینی در دوران شیردهی

پس از زایمان، نوزاد مانند دوران جنینی به مادر خود وابسته است و باید برای تأمین غذای خود از شیر مادر تغذیه کند. با توجه به اینکه همه غذاها و موادی که مادر مصرف می‌کند وارد شیر شده و به صورت مستقیم روی نوزاد تأثیر می‌گذارد، مصرف برخی از غذاها و داروها در دوران شیردهی ممنوع بوده و توصیه نمی‌شود. به این دلیل که در صورت انجام جراحی بینی، به منظور تسکین درد و جلوگیری از عفونت نیاز به مصرف برخی از داروها وجود دارد، انجام جراحی در دوران شیردهی توصیه نشده و بهتر است خانم‌ها در صورتی که قصد جراحی بینی دارند، آن را به بعد از دوران شیردهی موکول کنند. 


 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    کلوملا بینی چیست؟ [آیا عمل جراحی تنها روش اصلاح است؟]

    کلوملا، بخش میانی بینی، به شکل‌ها و ویژگی‌های مختلفی تقسیم می‌شود و تغییرات ...

    420

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    16 شهریور 1403

    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    320

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.