-
۷ اسفند ۱۴۰۳
کودکان معمولا کارهای غیر قابل پیش بینی زیادی انجام میدهند و به همین دلیل مشکلات بیشتری برای آنها پیش میآید
کودکان معمولا کارهای غیر قابل پیش بینی زیادی انجام میدهند و به همین دلیل مشکلات بیشتری برای آنها پیش میآید. پف چشم در کودکان هم یکی از همین مشکلات است. البته این مشکل گاهی به دلیل سهل انگاری والدین و کارهایی است که کودک انجام میدهد. گاهی اوقات هم پف چشم به دلایلی که کودک در آن دخیل نیست ایجاد میشود.
تورم زیر چشم یا پلک در کودکان گاهی نگران کننده است. این مشکل میتوان به دلیل آلودگی، مالیدن چشمها، نیش حشرات و... ایجاد شود. گاهی اوقات هم مسائل جدیتری باعث میشوند تا کودک به این مشکل دچار شود. به هر حال اگر فرزند خردسالی دارید که دچار پف چشم شده در ادامه با ما همراه باشید. در این مطلب به دلایل ایجاد پف چشم نوزادان و کودکان میپردازیم. همچنین راه حلهایی برای این مشکل ارائه میدهیم.
نیش حشرات : یکی از علل پف چشم کودکان نیش حشرات است. کودکان معمولا حشرات را تشخیص نمیدهند. به همین دلیل هم ممکن است نتوانند آنها را از خود دور کنند. زنبور و حشراتی مانند پشه ممکن است چشم کودکان را در محیطهای باز نیش بزنند و باعث پف کردن چشم شوند.
مالش چشم : کودکان معمولا چشمهای خود را با دست میمالند. این کار اگر با دست آلوده انجام شود ممکن است باعث عفونت شود. این عفونت یا حتی التهاب ناشی از مالیدن چشمها میتواند باعث پف زیر چشم بچهها یا پف پلکها شود.
گل مژه : وقتی فولیکولهای موی مژه یا غدد چربی زیر پوست دچار عفونت میشوند، گل مژه به وجود میآید. این مشکل در کودکان شایعتر از بزرگسالان است، زیرا کودکان بیشتر با دستها آلوده چشمان خود را لمس میکنند. گل مژه تودههای قرمز و دردناکی است که میتواند باعث پف شدن زیر چشم کودک یا روی پلک شود.
انسداد مجرای اشک : مجرای اشک در برخی کودکان به صورت مادرزادی مسدود است. تقریبا ۶ درصد از نوزادان با این مشکل به دنیا میآیند. به این بیماری داکریو استنوز میگویند. این بیماری باعث مسدود شدن مجرای اشک میشود و اشک راهی برای تخلیه از چشمها پیدا نمیکند. به همین دلیل ممکن است زیر چشم یا روی چشم و پلکهای کودک پف کند.
درماتیت تماسی : تماس یک شی خارجی یا ماده محرک با چشم کودک هم میتواند یکی دیگر از علل پف چشم در کودکان باشد. این مشکل زمانی ایجاد میشود که یک ماده محرک خارجی مانند گردوخاک یا مثلا صابون و شامپو با چشم کودک برخورد میکند.
سلولیت چشم : سلولیت یک عفونت باکتریایی شدید است که معمولا پلک و بافتهای اطراف آن را تحت تاثیر قرار میدهد. همین موضوع میتواند باعث پف چشم، درد و تب شود و آسیبهای جدیتری را نیز برای چشم ایجاد کند.
اگزما : اگزما هم یکی دیگر از مشکلات رایج پوستی است که باعث خشکی پوست و خارش و سوزش میشود. اگر کودک چنین مشکلی در اطراف چشم داشته باشد ممکن است چشمها خود را بمالد یا بخاراند که باعث تورم میشود.
گرد و غبار در هوا : گرد و غبار موجود در هوا میتواند هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد و باعث پف آنها شود. در اثر ورود گردوخاک به هر دو چشم یا آلرژی ممکن است پف زیر چشم بچهها در هر دو طرف ایجاد شود.
ادم : ادم باعث میشود که مایعات اضافی در بافتهای بدن تجمع پیدا کنند. در اثر این اتفاق ممکن است هر قسمت از بدن ورم کند. بافت زیر چشم یا پلکهای کودکان هم ممکن است تحت تاثیر ادم قرار بگیرد و پف کند. جمع شدن مایع در بافتهای اطراف چشم میتواند نشانهای از نارسایی کلیه، قلب یا کبد باشد.
کمبود آهن : آهن در اکسیژن رسانی به بافتهای بدن تاثیر دارد. کمبود آهن در کودکان باعث میشود که اکسیژن کافی به بافت اطراف چشم نرسد. همین موضوع باعث پف کردن و تیرگی اطراف چشم میشود.
وجود رنگدانه غیر طبیعی در پوست : وجود رنگدانه غیر طبیعی در بافت اطراف چشم خطر ابتلا به ملانوم چشمی را افزایش میدهد. ملانوم چشمی نوعی سرطان است که باعث ایجاد تودههایی در چشم میشود. این تودهها میتوانند پف چشم را به همراه داشته باشند.
انگل روده : انگل روده یک بیماری است که کودکان را بیشتر درگیر میکند. کودکان معمولا هر چیزی را بدون توجه به شسته بودن یا نشسته بودن آن میخورند. همچنین ممکن است خوراکیهای خود را به هر جایی بزنند و بعد بخورند. به همین دلیل خطر ابتلا به انگل روده در آنها بالا است. این انگل میتواند به اندامهایی مانند چشم آسیب بزند و باعث پف چشم در کودکان شود.
آنافیلاکسی : آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که به دلایل مختلف ممکن است رخ دهد. این واکنش در کودکان میتواند پف کردن چشمها را به دنبال داشته باشد.
مشخصترین نشانه پف چشم خود پف یا ورم است. حتی اگر چشم از داخل ورم کرده باشد از بیرون قابل مشاهده و تشخیص خواهد بود. از دیگر علائم پف چشم نوزاد و کودک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قرمز شدن چشمها : اگر حساسیت و آلرژی باعث پف چشمها شده باشند کودک دچار قرمزی چشم میشود. این قرمزی میتواند چشم و بافتهای اطراف آن را در بر بگیرد.
درد چشم : عفونت، خارش، ایجاد توده، بسته شدن مجرای اشکی و... باعث درد همراه با پف چشم میشوند. همچنین کشیده شدن پوست اطراف چشم به دلیل ورم میتواند دردناک باشد.
بی قراری نوزاد : اگر چشم نوزاد پف کرده باشد معمولا نوزاد بیقرار میشود و گریه میکند. همچنین خروج اشک و ترشحات از چشم میتوانند نشانهای از پف چشم باشند.
اشک زیاد : پف کردن چشم و تحریک و التهاب پلک باعث جمع شدن و جاری شدن اشک زیاد از چشم میشوند. اگر چشم کودک بی دلیل اشکی میشود ممکن است دچار پف شده باشد.
ترشح از چشم : عفونت چشم اصلیترین دلیل خروج ترشحات چشمی چرکی است. اگر از چشم کودک ترشحات چرکی و زرد رنگ خارج میشود ممکن است دچار عفونت و پف چشم شده باشد.
خارش چشم : یکی دیگر از نشانههای پف چشم در کودکان خارش چشم است. اگر کودک خیلی چشمهای خود را میخاراند ممکن است دچار پف شدگی چشم شده باشد.
حساس شدن چشمها به نور : وقتی چشمها پف میکنند در ساختار آنها تغییر ایجاد میشود. این تغییر میتواند حساسیت به نور را به همراه داشته باشد؛ پس اگر کودک شما چشم خود را در نور کوچک میکند یا میبندد ممکن است دچار پف چشم شده باشد.
از بین رفتن چینهای رو و زیر پلک : یکی دیگر از نشانههای پف چشم این است که چین و چروکهای طبیعی زیر و روی چشم از بین میروند. وقتی چشم و بافتهای اطراف آن ورم کنند این چینها و خطوط از بین میروند یا کمتر میشوند.
برای درمان پف چشم در کودکان دو روش خانگی و پزشکی وجود دارد. اگر پف چشم خیلی شدید نیست و کودک هم درد یا مشکل خاصی ندارد میتوانید از روش خانگی برای کاهش ورم و بهبود علائم استفاده کنید. اگر علائم کودک شدید هستند و دچار مشکلاتی مانند تاری دید، تب و لرز و... شد، باید فورا او را به بیمارستان برسانید.
استفاده از کمپرس یخ : اولین و بهترین راه برای درمان پف چشم کودک استفاده از کمپرس یخ است. این کار هم به کاهش تورم کمک میکند و هم التهاب، قرمزی و سوزش ناشی از پف چشم را کاهش میدهد.
آنتی هیستامینها برای نیش حشرات : برای کاهش پف، التهاب، قرمزی و واکنشهای آلرژیک ناشی از نیش حشرات میتوانید از آنتی هیستامینها استفاده کنید. البته استفاده از این داروها در کودکان حتما باید با تجویز پزشک باشد، اما شما میتوانید از آنتی هیستامینهای طبیعی هم استفاده کنید. مثلا سیر، عسل، آویشن و زنجبیل از ضد حساسیتهای طبیعی هستند. شما میتوانید به کودک دمنوش آویشن بدهید یا اینکه عسل را به محل نیش حشره بمالید.
آنتی بیوتیک ها : یکی از بهترین روشها برای درمان پف چشم ناشی از عفونت مصرف آنتی بیوتیک است. توجه داشته باشید که در صورت پف چشم سر خود به کودک آنتی بیوتیک ندهید. شما باید به پزشک مراجعه کنید تا در ابتدا علت پف چشم را تشخیص دهد.
اگر پزشک تشخیص دهد که چشم کودک عفونت کرده و دچار پف شده، برای او آنتی بیوتیک مناسب کودکان تجویز میکند. به این ترتیب بعد از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک عفونت درمان میشود و پف چشم هم از بین میرود.
پف چشم در کودکان خیلی طبیعی نیست و اگر در اثر نیش حشره یا آلرژی نباشد، ممکن است دلیل جدی دیگری داشته باشد. در هر صورت اگر علائم زیر را در کودک مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید:
-
۵ آذر ۱۴۰۳
کلوملا، بخش میانی بینی، به شکلها و ویژگیهای مختلفی تقسیم میشود و تغییرات ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
۱۶ شهریور ۱۴۰۳
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
بله، ماساژ آرام بافت اطراف چشم باعث افزایش خونرسانی به بافتها و کاهش پف چشم میشود.
بله، کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین A و K میتواند منجر به پف زیر چشم شود. همچنین کمبود آهن میتواند منجر به اکسیژن رسانی ضعیف به بافتهای اطراف چشم و در نهایت پف چشم شود.
بهتر است کودک را سرگرم کنید، برای او دستکش بپوشید یا چشمهای او را با آب ولرم شستشو دهید تا اگر چیزی باعث خارش آن شده از بین برود.
مشخص نیست. زمان بهبودی به علت ایجاد پف چشم بستگی دارد و ممکن است بین یک روز الی ۱۰ روز طول بکشد تا ورم برطرف شود.
نمک، کافئین و خوراکیهای حساسیتزا مانند خربزه، گوجه فرنگی، توت فرنگی و... میتوانند باعث ایجاد پف چشم کودکان شوند.
گاهی اوقات بله. این مشکل میتواند نشانهای از نارسایی قلبی، کلیوی یا کبدی باشد. همچنین میتواند بروز یک واکنش آلرژیک شدید را هشدار دهد.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0