-
11 فروردین 1404
پر کردن دندان یکی از روشهای ترمیمی است که میتواند پوسیدگی موجود در دندان را تا حد زیادی از بین برده و همچنین از پیشرفت پوسیدگی به سمت عصب دندان جلوگیری کند
پر کردن دندان یکی از روشهای ترمیمی است که میتواند پوسیدگی موجود در دندان را تا حد زیادی از بین برده و همچنین از پیشرفت پوسیدگی به سمت عصب دندان جلوگیری کند. به همین دلیل پر کردن دندان یکی از رایجترین روشهای ترمیم دندان به حساب میآید. اما زمانی که برای پر کردن دندان اقدام میشود توجه به یک سری نکات و مراقبتها میتواند باعث حفظ و تثبیت نتایج آن شود. به همین دلیل اطلاع از روشهای مراقبت بعد از پر کردن دندان و رعایت آنها از اهمیت زیادی برخوردار بوده و میتواند به ماندگاری دندان پر شده کمک کند.
همانطور که اشاره شده رعایت نکات مراقبت بعد از پر کردن دندان میتواند در حفظ و تثبیت نتیجه این عمل تأثیر بسزایی داشته باشد. از مهمترین دلایل اهمیت مراقبت صحیح از دندان پس از پر کردن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش طول عمر پرکردگی: رعایت نکات مراقبتی طول عمر و ماندگاری دندان پر شده را افزایش داده و از خراب شدن مجدد آن و نیاز به پر کردن جلوگیری میکند.
کاهش خطر پوسیدگی مجدد: توجه به نکات مراقبتی از به میزان قابل توجهی خطر پوسیدگی مجدد در دندان پر شده را کاهش میدهد.
کاهش درد و حساسیت: با توجه به اینکه دندان پس از پر شدن حساس بوده و ممکن است درد داشته باشد، رعایت نکات مراقبتی از درد و حساسیت دندان به میزان قابل توجهی کم میکند.
حفظ سلامت دندانهای مجاور: رعایت نکات مراقبتی پس از پر کردن دندان باعث میشود که دندانهای مجاور نیز از آسیب در امان مانده و سلامت آنها حفظ شود.
در مورد مراقبتهای اولیه پس از پر کردن دندان باید به این موضوع اشاره کرد که این نکات مراقبتی، مواردی هستند که در ساعات و روزهای اولیه پس از پر کردن باید رعایت شود تا نتیجه عمل حفظ و تثبیت شود.
تا چند ساعت بعد از پر کردن دندان نباید چیزی خورد؟ این سوالی است که اغلب افراد پس از پر کردن دندان از دندانپزشک میپرسند. در پاسخ به این سوال باید گفت که تا زمان از بین رفتن اثر داروی بیحسی به صورت کامل باید از خوردن و آشامیدن پرهیز شود. زیرا در این شرایط درک گرما و سرما و همچنین فشار مختل شده و در نتیجه امکان وارد شدن آسیب به دهان و دندان وجود دارد. همچنین توصیه میشود که پس از رفع اثر ماده بیحسی به مورد 24 ساعت مواد غذایی نرم یا مایعات مصرف شود.
پس از پر کردن دندان باید از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن دارد خودداری شود؛ زیرا این غذاها باعث وارد شدن فشار به مواد پر کننده شده و میتوانند به آن آسیب وارد کنند. همچنین مواد خوراکی چسبنده مانند آدامس، آبنبات، پاستیل، شکلات و... نباید مصرف شود؛ زیرا ممکن است این مواد باعث خارج شدن مواد پر کننده از محل دندان شده و در نتیجه نیاز به پر کردن مجدد وجود داشته باشد. مصرف مواد قندی و اسیدی نیز باید متوقف شود زیرا این مواد میتوانند باعث آسیب به مواد پر کننده یا گسترده شدن پوسیدگی در زیر مواد پرکننده شوند.
یکی دیگر از موارد مراقبت بعد از پر کردن دندان، خودداری از مصرف نوشیدنیهای خیلی سرد یا خیلی گرم است. مصرف این نوع نوشیدنیها ممکن است باعث تخریب مواد پر کننده دندان و همچنین ایجاد درد و حساسیت در دندانها شوند.
برای مراقبت بهتر از دندان پر شده، توصیه میشود که افراد تا مدتی پس از پر کردن دندان خود برای جویدن غذا از سمت دیگر دهان خود استفاده کنند تا حساسیت ایجاد شده در دندان از بین برود. این کار با کاهش دادن فشار وارده بر دندان پر شده باعث میشود که مواد پر کننده دندان فرصت کافی برای سفت و مقاوم شدن پیدا کنند.
افراد پس از پر کردن دندان باید از مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کرده و دندانهای خود را به صورت ملایم و به طور منظم مسواک بزنند. در این شرایط باید از وارد کردن فشار بیش از حد در زمان مسواک زدن خودداری شود تا احتمال آسیب دندان کاهش پیدا کند.
بروز درد در دندان پر کرده یکی از رایجترین عوارض به حساب میآید که تا مدتی پس از پر کردن وجود دارد. به همین دلیل دندانپزشکان به منظور کنترل و مدیریت درد، داروهای مسکن تجویز میکنند. در این شرایط افراد برای کاهش درد باید داروهای تجویز شده را به صورت منظم مصرف نمایند.
پس از اینکه مراقبتهای اولیه از دندان پس از پر کردن صورت گرفت و دندان پر شده تا حدود زیادی به شرایط عادی برگشت، یک سری نکات و مراقبتها باید در دستور کار به صورت بلند مدت قرار بگیرد تا با رعایت این موارد، طول عمر و ماندگاری دندان پر شده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.
رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از موارد مراقبت بعد از پر کردن دندان است که باید مورد توجه قرار بگیرد. مسواک زدن یکی از مهمترین اقدامات در رعایت بهداشت دهان و دندان است که باید به صورت منظم و حداقل دو بار در روز و به شکل صحیح انجام شود.
در صورتی که افراد پس از وعدههای غذایی از نخ دندان به صورت منظم استفاده کنند، باقیمانده مواد غذایی از لابلای دندانها خارج شده و بهداشت اطراف دندان پر شده بیشتر رعایت میشود. این کار باعث جلوگیری از خراب شدن دیوارههای جانبی دندان پر شده و آزاد شدن ماده پرکننده میشود.
یکی دیگر از اقدامات مهم پس از پر کردن دندان به منظور حفظ سلامتی و ماندگاری آن، مراجعه منظم به دندانپزشک است. افراد باید به صورت دورههای و حداقل دو بار در سال به دندانپزشک معالج مراجعه کرده تا دندانها و وضعیت سلامتی آنها مورد بررسی قرار بگیرد. معاینات دورهای به تشخیص زودهنگام مشکلات احتمالی و اقدام به درمان آنها کمک میکند.
برخی از عادات مضر مانند دندان قروچه یا شکستن آجیل سفت با دندان، گاز زدن یخ و... از مهمترین عاداتی هستند که میتوانند باعث وارد شدن آسیب به دندانها به ویژه دندانهای پر کرده شوند. به همین دلیل افراد پس از پر کردن دندان باید این عادات را ترک کرده و از انجام آن خودداری کنند.
رعایت رژیم غذایی سالم برای بدن و همچنین حفظ سلامت و ماندگاری دندانها نقش بسیار مهمی ایفا میکند. به همین دلیل توصیه میشود که افراد یک سبد غذایی مناسب و سالم شامل پروتئینها، میوهها، سبزیجات، حبوبات و... را با میزان چربی پایین در نظر گرفته و رعایت کنند.
استعمال دخانیات و همچنین مصرف نوشیدنیهای الکلی از عواملی هستند که مواد پر کننده دندان را تحت تأثیر قرار داده و باعث وارد شدن آسیب به آن میشوند. به همین دلیل توصیه میشود که از مصرف این مواد خودداری شده یا در صورت مصرف بلافاصله دندانها مسواک زده شوند.
-
4 اردیبهشت 1404
کلوملا، بخش میانی بینی، به شکلها و ویژگیهای مختلفی تقسیم میشود و تغییرات ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
28 فروردین 1404
هماتوم سپتوم بینی: تجمع خون بین تیغه و مخاط بینی در اثر ضربه، جراحی یا بیما ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
این زمان معمولا بین 1 تا 3 ساعت است که بسته به نوع بیحسی و بدن هر فرد متفاوت خواهد بود. به طور کلی پس از پر کردن دندان تا زمان از بین رفتن اثر ماده بیحسی باید از خوردن و آشامیدن پرهیز کرد.
خیر: تفاوت چندانی بین مراقبت بعد از پر کردن دندان با آمالگام یا کامپوزیت وجود ندارد و نکات مراقبتی اشاره شده در این مطلب در هر دو حالت باید مورد توجه قرار بگیرد.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0