blog banner
18

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

۳ آذر ۱۴۰۳

بررسی پزشکی توسط

درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت[کدام مناسب شمااست؟]

دلایل ایجاد اپن بایت


ناهنجاری‌های دندانی به مشکل‌هایی گفته می‌شود که از عملکرد طبیعی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند

دلایل ایجاد اپن بایت


ناهنجاری‌های دندانی به مشکل‌هایی گفته می‌شود که از عملکرد طبیعی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند. عارضه اپن بایت که نوعی مال اکلوژن یا نامرتبی دندان است، به‌دلایل مختلفی به‌وجود می‌آید. مانند:

ژنتیک: رایج‌ترین دلیل این عارضه، ژنتیک و نوع رشد فک و دندان‌ها است. این مشکل ژنتیکی باعث می‌شود فک بالا و پایین رشد هماهنگی نداشته باشند و اپن بایت تنها یکی از نتایج بد آن برای دندان و دهان است.

مکیدن پستانک یا انگشت شست: مکیدن انگشتان یا پستانک هم‌ترازی فک و دندان‌ها را از بین می‌برد. به‌همین دلیل باید کودکان را بعد از 3 سالگی از آن منع کنید. 

عادت‌های بد دهانی: مثلا قرار دادن زبان پشت دندان‌های جلویی یا بین دندان‌های بالا و پایین به‌مرور زمان باعث شکل‌گیری اپن بایت می‌شود.

ناهنجاری مفصل گیجگاهی فکی (TMJ): این اختلال یکی از دلایل نادر اپن بایت بوده که درد مزمن فک اصلی‌ترین نشانه آن است. این درد مزمن باعث تحرک‌های شدید زبان، فک و دندان می‌شود و یکی از نتایج آن، اپن بایت است. 

بیماری‌های لثه: بیمار شدن لثه و کوتاهی در درمان آن به مرور باعث لق شدن دندان‌ها و حرکت آن‌ها به جلو یا عقب می‌شود. این موضوع در موارد شدیدتر عارضه اپن بایت را ایجاد می‌کند. 
سایر دلایل عبارت‌اند از:

  • ضعف ماهیچه زبان
  • عادت بلع نامناسب
  • روماتیسم مفصلی
  • نبودن فضای کافی برای رشد دندان‌ها
  • مکیدن لب پایین
  • سندرم داون

اپن بایت تنها به ظاهر دندان‌ها محدود نمی‌شود و مشکلات دیگری را نیز برای بیمار به‌وجود می‌آورد. از جمله مشکلات تلفظ و گفتار، اختلال در بلع و جویدن غذا، درد در ناحیه فک و دندان و مشکل در گاز گرفتن. بنابراین درمان آن را جدی بگیرید. 

 

مکیدن انگشت


فرآیند درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت


رایج‌ترین راه درمان اپن بایت حتی در موارد شدید، ارتودنسی بوده که یکی از روش‌های درمانی مرتب کردن دندان است. اما روندی طولانی و پرهزینه دارد. به‌همین دلیل پزشکان به بسیاری از افرادی که به اپن بایت خفیف مبتلا هستند، پیشنهاد می‌کنند از لمینت یا کامپوزیت بهره ببرند. توضیح خلاصه این دو به شرح زیر است:

لمینت: پوسته‌های نازک و سفارشی‌سازی شده‌ای هستند که به سطح جلویی دندان‌ها چسبانده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند برای پوشاندن تراشه‌ها، ترک‌ها، فاصله‌ها و تغییر رنگ استفاده شوند.

کامپوزیت: ماده‌ای همرنگ دندان است که مستقیما روی دندان‌ها اعمال شده و به شکل دلخواه فرم داده می‌شود. می‌توان از آن برای پر کردن فاصله‌ها، ترمیم تراشه‌ها و بهبود ظاهر کلی دندان‌ها استفاده کرد.

اگرچه لمینت و کامپوزیت می‌توانند برای موارد خفیف اپن بایت موثر باشند، اما برای همه شرایط مناسب نیستند. در موارد شدیدتر، ممکن است به درمان‌های زیبایی مثل ارتودنسی یا جراحی نیاز باشد. مشورت با یک دندانپزشک متخصص برای تعیین بهترین گزینه درمانی برای نیازهای خاص شما بسیار مهم است. 
دندانپزشک در این روش فاصله بین دندان‌ها را با مواد لمینت یا کامپوزیت پر می‌کند تا دندان‌ها با هم هم‌پوشانی داشته باشند. این روند درمانی شامل مراحل زیر است.

مراجعه به دندانپزشک: دندانپزشک در جلسه مشاوره بعد از معاینه برای درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت تصمیم می‌گیرد. 

آماده‌سازی دندان‌ها: سپس دندان‌ها را برای اعمال کامپوزیت یا لمینت آماده می‌کند. این آماده‌سازی شامل جرم‌گیری و یک‌دست کردن سطح دندان می‌شود. 

تراشیدن مینای دندان: بسیاری از روش‌های امروزی به تراشیدن مینای دندان نیازی ندارند. اما اگر لازم باشد، در این مرحله انجام می‌شود. 

اعمال لمینت یا کامپوزیت: در این مرحله اگر انتخاب شما و پزشک کامپوزیت باشد، پزشک مواد را لایه لایه اضافه می‌کند و پس از شکل دادن به آن، با نور مخصوص مواد را در جای خود ثابت و محکم می‌کند. اما برای لمینت باید از دندان قالب بگیرید و صبر کنید تا لمینت شما آماده شود و سپس آن را نصب کنید. 

بررسی نهایی: در نهایت پزشک برای مطمئن شدن از نتیجه، دندان‌ها و فک را به‌شکل کامل بررسی می‌کند. درمان اپن بایت با کامپوزیت و لمینت فوری است و نتیجه در پایان جلسه مشخص می‌شود. 

 

بررسی دندان


کاندیدای مناسب برای درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت


افرادی که اپن بایت خفیف دارند: اگر عارضه برای شما جزئی و نامحسوس است،‌ می‌توانید به‌جای انتخاب روش‌های تهاجمی و سختی مثل جراحی فک یا ارتودنسی، از این روش بهره ببرید. 

افرادی که به ظاهر دندان‌های خود اهمیت می‌دهند: لمینت و ارتودنسی علاوه‌بر درمان اپن بایت، لبخندی زیبا و روشن را به‌شما هدیه می‌دهند. 

افرادی که به دنبال نتیجه سریع هستند: این روش بسیار فوری است و در یک یا دو جلسه تمام می‌شود. 

افرادی که از روش‌های تهاجمی می‌ترسند: جراحی فک روشی تهاجمی برای درمان اپن بایت است که به بی‌هوشی یا بی‌حسی نیاز دارد. با بهره بردن از روش فوق دیگر لازم نیست نگران روش‌های تهاجمی باشید. 


چه کسانی کاندیدای مناسبی برای درمان اپن بایت با این روش ها نیستند؟


متاسفانه این روش برای همه افراد با این عارضه مناسب نیست و تنها افرادی با شرایط خاص می‌توانند از آن بهره ببرند. از قبیل:

افرادی که هنوز دلیل آن را درمان نکردند: این روش درمانی بیشتر مناسب کسانی است که به‌دلیل ژنتیک دچار این عارضه شدند. آن‌هایی که هنوز با دلیل این عارضه درگیرند، نمی‌توانند از آن بهره ببرند. 

افرادی که نا‌هم‌ترازی شدید دارند: لمینت و کامپوزیت توانایی اصلاح ناهم‌ترازی‌های شدید را ندارند و در این شرایط مناسب نخواهند بود. 

افرادی که لثه‌ها و دندان‌های حساسی دارند: تراشیدن دندان و اعمال لمینت بر دندان‌های بسیار حساس پزشک را با چالش مواجه می‌کند. او در جلسه مشاوره واجد شرایط بودن بیمار را بررسی می‌کند.

افرادی که نمی‌خواهند بافت دندان‌هایشان تغییر کند: اعمال لمینت و کامپوزیت در بسیاری از موارد به تراشیدن جزئی مینای دندان نیاز دارد.

افراد زیر 20 سال: این روش برای کودکان و افرادی که رشد دندان‌هایشان ادامه دارد، مناسب نیست. زیرا باعث جرم گرفتن و پوسیدگی دندان می‌شود. ارتودنسی برای این آن‌ها گزینه مناسب‌تری است.


مزایای درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت


نتیجه فوری: نتیجه درمان را با این روش می‌توانید در پایان یک یا دو جلسه مشاهده کنید.

بدون بی‌هوشی یا بی‌حسی: لمینت و کامپوزیت به‌سادگی نصب می‌شوند و نیازی به بی‌هوشی یا بی‌حسی ندارند.

روش غیرتهاجمی: این کار کاملا غیر تهاجمی، بدون درد و خون‌ریزی است. عوارض جانبی شدید ندارد و فقط کمی حساسیت دندان‌ها را در روزهای ابتدایی بالا می‌برد. 

زیبایی بیشتر دندان: با این روش علاوه‌بر درمان اپن بایت می‌توانید به زیبایی دندان‌هایتان هم رسیدگی کنید. انتخاب مدل و رنگ روکش‌ها به عهده شما است. 


معایب درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت


درمانی نبودن این روش: این روش تنها به ظاهر مشکل رسیدگی می‌کند و دلیل به‌وجود آمدن آن را از بین نمی‌برد. در این شرایط باید احتمال پوسیدگی و خراب شدن دندان را هم در نظر بگیرید. 

تغییر مینای دندان: در بسیاری از موارد پزشک مقداری از مینای دندان را می‌تراشد که تغییری غیرقابل‌برگشت است.

نیاز به مراقبت بیشتر: لمینت و کامپوزیت دائمی نیستند و ماندگاری آن‌ها به مراقبت‌های بعد از آن بستگی دارد.

امکان شکستگی، سایش و تغییر رنگ: این روکش‌ها مقاومت بالایی دارند. بااین‌حال ممکن است بر اثر فشار زیاد، بشکنند یا لب پر شوند.

محدودیت درمانی: این روش برای همه بیمار ها مناسب نیست و افرادی که اپن بایت شدیدتری دارند، باید از روش‌های دیگری مثل ارتودنسی استفاده کنند.


مراقبت‌های بعد از نصب لمینت و کامپوزیت برای درمان اپن بایت


برای بالا بردن دوام کامپوزیت و لمینت باید موارد زیر را رعایت کنید:

ترک عادت‌های بد دهانی: عادت‌هایی را که باعث ایجاد اپن بایت شدند، ترک کنید. دندان قروچه، شکستن و خم کردن اجسام با دندان به لمینت و ایمپلنت آسیب می‌رساند.

رعایت بهداشت دهان و دندان: بعد از انجام این روش درمانی، مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه را بیشتر جدی بگیرید.

پرهیز از مصرف غذاهای رنگی: مصرف غذاهای رنگی در طولانی‌مدت باعث رنگ گرفتن و لکه شدن کامپوزیت می‌شوند.

پرهیز از استعمال دخانیات: سیگار کشیدن عمر دندان‌های طبیعی و روکش‌ها را کوتاه می‌کند. ترک سیگار زیبایی و سلامت آن‌ها را تضمین می‌کند.

مراجعه به دندانپزشک: در فواصل معقول به دندانپزشکتان مراجعه کنید تا وضعیت روکش‌ها و اپن بایت را بررسی کند.

 

دندانپزشک


هزینه درمان اپن بایت با لمینت و کامپوزیت


تعرفه دقیق درمان اپن بایت مشخص نیست و به عوامل زیادی بستگی دارد. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به تکنیک پزشک، تجربه او، متریال استفاده‌شده، تجهیزات و موقعیت مکانی کلینیک اشاره کنیم. اما به‌شکل کلی لمینت قیمت بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد. این افزایش قیمت به‌دلیل ظاهر طبیعی و دوام بالاتر آن نسبت به کامپوزیت است. دندانپزشک در جلسه مشاوره بهترین روش را با توجه به انتظارهای شما معرفی کرده و قیمتش را عنوان می‌کند.


مقایسه کلی بین درمان اپن بایت بوسیله لمینت و کامپوزیت 


به‌کمک جدول زیر با مقایسه ویژگی‌های این دو روش، انتخاب را برای شما ساده‌تر می‌کنیم:

ویژگی ها لمینت کامپوزیت
نتیجه نهایی

مطلوب و وابسته به مهارت پزشک

مطلوب و وابسته به مهارت پزشک
ماندگاری دوام زیاد و بیشتر از کامپوزیت

دوام معمولی

طبیعی بودن بسیار طبیعی و شبیه به دندان طبیعی طبیعی
قیمت قیمت بالا و بیشتر از کامپوزیت قیمت مناسب
نیاز به مراقبت دارد دارد و حساس‌تر از لمینت است

 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب

    -

    ۱۶ شهریور ۱۴۰۳

    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    136

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    130

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • با مراقبت درست می‌توانید تا سال‌های سال از این درمان بهره ببرید. این زمان برای کامپوزیت بین 4 تا 8 سال و برای لمینت بیش از 10 سال است. زمان دقیق به مراقبت‌های بعد از آن بستگی دارد.

    • پاسخ این سوال به وضعیت فک و دندان‌ها و میزان این عارضه بستگی دارد. در بعضی موارد نمی‌توان اپن بایت را با لمینت و کامپوزیت درمان کرد و ارتودنسی تنها راه درمان آن خواهد بود.

    • خیر. لمینت و کامپوزیت برای کودکان به‌دلیل تراشیدن مینای دندان‌ها و رشد آن‌ها تا سال‌ها بعد مناسب نیستند و پزشک روش‌های بهتری را به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.