blog banner
9

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

26 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

مزوتراپی برای بیماران مبتلا به بیماری‌ خاص:برسی اثرات و احتیاط ها

مزوتراپی برای مبتلایان به بیماری‌های خاص


آیا قصد انجام مزوتراپی دارید، اما شرایط ویژه سلامتی، شما را دچار تردید کرده است؟ مزوتراپی یک روش درمانی برای ریزش موها است. این روش در میان کسانی که دارای مشکلات ریزش مو هستند، محبوبیت بسیاری دارد. ممکن است بپرسید آیا همه افراد می‌توانند از این روش استفاده کنند؟ افراد با بیماری‌های خاص همواره در رابطه با درمان سایر مشکلات بدنی خود، نظیر ریزش مو، دچار تردید در انتخاب روش درمانی هستند.  در اینجا به بررسی مزوتراپی در شرایط وجود برخی بیماری‌های خاص در مراجعه کننده خواهیم پرداخت.

 

مزوتراپی مو و ام اس


ام اس یا اسکلروزیس چندگانه یک بیماری مزمن سیستم عصبی است. این بیماری که به باور پزشکان نوعی بیماری خودایمنی سیستم عصبی است، رفتاری متفاوت در بدن دارد. در واقع واکنش بیمار و بیماری غیرقابل پیش‌بینی هستند. در افراد مختلف نشانه‌های خفیف تا بسیار شدید در این بیماری قابل مشاهده است. در بیماری ام اس بدن به غلاف سلول‌های عصبی موسوم به میلین حمله کرده و آن را تخریب می‌کند. این امر در انتقال پیام‌های عصبی به مغز اختلال ایجاد می‌کنند.
یکی از عوارض معمول بیماری ام اس ریزش موها است. طبیعتا یکی از درمان‌های محبوب آن مزوتراپی خواهد بود. البته که با توجه به ضعف سیستم ایمنی در این بیماران پزشک باید با مهارت بالا و ضمن رعایت تمامی نکات و استانداردهای بهداشتی مزوتراپی را انجام دهد.


ام اس و تاثیر آن بر مو


ریزش موها در بیماری ام اس شایع است.ریزش مو در بیماران ام اسی می‌تواند موقت یا دائمی باشد. همچنین شکل آن ممکن است به صورت تکه‌ای یا در تمام نواحی سر اتفاق افتد. علل ریزش مو در بیماران مبتلا به ام اس را می‌توان به صورت زیر بیان نمود.
بیماری خود ایمنی: ممکن است سیستم ایمونولوژیک بدن به فولیکول‌های مو نیز حمله کند.
التهاب
داروها: ریزش مو می‌تواند از اثرات جانبی داروهای ام اس باشد.
استرس

مزایای مزوتراپی مو برای بیماران ام اسی


تغذیه فولیکول‌های مو: مزوتراپی با تزریق مواد مغذی به پوست سر سبب تغذیه فویکول‌های مو می‌شود. در بیماری ام اس با توجه به شرایط بیماری و مشکل سیستم ایمنی نیاز است که این بافت‌ها تغذیه شوند.
بهبود گردش خون در پوست سر: مزوتراپی گردش خون در محدوده پوست سر را افزایش می‌دهد. این روند با توجه به نوع درمانی که در مزوتراپی وجود دارد، اتفاق می‌افتد و برای بیمار مفید است.
افزایش ضخامت و حجم مو: با تغذیه فولیکول‌های مو از طریق مزوتراپی ضخامت و حجم موها افزایش یافته و بافت مو بهبود کلی خواهد داشت.
کاهش التهاب: یکی از علل ریزش مو در بیماران ام اسی التهاب است. این التهاب در فولیکول‌های مو سبب ریزش آن می‌شود. مزوتراپی از طریق کاهش التهاب می‌تواند از ریزش موها جلوگیری کند.

خطرات


تداخل با داروهای ام اس: در مزوتراپی مواد مغذی و لازم به سر بیمار تزریق می‌شود تا فولیکول‌های مو رشد کنند. این روش ممکن است با داروهای بیمار تداخل ایجاد کند. برای جلوگیری از این مشکل پیش از انجام مزوتراپی داروهای خود را به پزشک معرفی کنید. بیماران ام اس با توجه به شدت بیماری و شرایطی که دارند، داروهای متفاوتی مصرف می‌کنند.
سیستم ایمنی ضعیف و افزایش خطر عفونت: به طور کلی در پروسه مزوتراپی احتمال عفونت وجود دارد و پزشک و بیمار باید موارد بسیاری را قبل، حین و بعد از انجام مزوتراپی رعایت کنند. در بیماران ام اس با توجه به ضعف سیستم ایمنی این امر شدت زیاد پیدا می‌کند. مواردی که باید رعایت شوند نیز دقت و شدت بیشتری نیاز دارند.
اثربخشی متغیر در افراد مختلف: همانطور که پیش از این گفتیم بیماری ام اس در بیماران مختلف اثرات متفاوتی دارد. در واقع حمله این بیماری در بیماران مختلف اثرات متفاوتی به جا می‌گذارد. همین مسئله باعث شده که اثربخشی مزوتراپی در افراد ام اسی نتایج متغیری داشته باشد.


مزوتراپی مو و پسوریازیس


پسوریازیس یک بیماری پوستی خود ایمنی است. در این بیماری سلول‌های پوستی فرد به صورت زیاد و به سرعت تولید می‌شوند. برای یک فرد عادی جایگزینی سلول‌های پوستی بین ۲۶ تا ۲۸ روز زمان نیاز دارد. در یک فرد مبتلا به پسوریازیس این زمان تنها ۴ روز است. این امر سبب می‌شود، دفع سلول‌ها پیر و مرده پوست به درستی اتفاق نیفتد و بدن آن‌ها را به عنوان عامل خارجی و مضر شناخته و به این بخش حمله کند. در پوست این بیماران لکه‌های قرمز و سفید زیادی دیده می‌شود.
یکی از عوارض این بیماری ریزش موها است که ممکن است موقت یا دائم باشد.

تاثیر پسوریازیس بر مو


بیماری پسوریازیس و پوسته پوسته شدن در ناحیه سر سبب خارش می‌شود. این خارش می‌تواند منجر به ریزش موقت موها گردد. البته که با درمان پسوریازیس که از طریق تشخیص به موقع و داروهای مناسب، امکان پذیر است، می‌توان این ریزش مو را متوقف کرد. با این وجود در برخی از بیماران وجود زخم‌های ناشی از پسوریازیس منجر به ریزش دائمی موها شده و کم پشتی مو را به مشکلی جدی تبدیل می‌کند. در این شرایط یکی از بهترین درمان‌ها مزوتراپی خواهد بود.


مزایای مزوتراپی برای مبتلایان به پسوریازیس


کاهش التهاب: مزوتراپی با تغذیه بافت سر می‌تواند از التهاب این نواحی کم کند. کاهش التهاب به کاهش زخم‌ها و اثراتی چون خارش کمک خواهد کرد.
تقویت فولیکول‌های مو: در مزوتراپی مواد مغذی لازم جهت رشد موها به پوست سر تزریق می‌شوند. این امر سبب تقویت فولیکول‌های مو شده و کاهش ریزش موها را به دنبال خواهد داشت.
بهبود گردش خون: تزریق مواد مغذی به پوست سر گردش خون در این نواحی را افزایش می‌دهد. در واقع سبب بهبود گردش خون خواهد شد.
کاهش ضخامت ضایعات پسوریازیس: با توجه به تغذیه فولیکول‌های مو و مواد مغذی که در این ناحیه وارد پوست می‌شوند، احتمال کاهش ضخامت ضایعات و خود آن‌ها وجود دارد.
اثرات ضد میکروبی: مزوتراپی با تقویت بافت مو و تغذیه آن می‌تواند اثرات ضد میکروبی بر بدن و سیستم پوستی داشته باشد.

خطرات


تشدید پسوریازیس: با توجه به آنکه تزریق‌های مزوتراپی در ناحیه سر زخم‌هایی ایجاد می‌کند و پوست نیاز به ترمیم دارد، احتمال تشدید پسوریازیس وجود دارد. در واقع زخم‌های مزوتراپی می‌تواند به پسوریازیس پوستی و تشدید آن ختم شود.
عفونت: در درمانی چون مزوتراپی همواره خطر عفونت وجود دارد. زمانی که بیمار تحت درمان ، یکی از انواع بیماری‌های خود ایمنی را دارد، این احتمال شدت بیشتری دارد.
تداخل دارویی: داروهایی که برای بیماری پسوریازیس تجویز می‌شود، با توجه به شدت و شکل بروز بیماری متفاوت است. مزوتراپی می‌تواند در این بیماری سبب تداخل دارویی شود. بهتر است قبل از انجام مزوتراپی در رابطه با داروهای خود با پزشک خود مشورت کنید.


مزوتراپی مو و دیابت


دیابت دارای سه نوع، یک و دو و بارداری می‌باشد. در دیابت نوع یک فرد دچار نوعی بیماری خود ایمنی است. در این نوع از بیماری دیابت، سیستم ایمنی فرد با حمله به سلول‌های پانکراس سبب از بین رفتن توانایی تولید هورمون انسولین می‌شود. کمبود هورمون انسولین در بدن سبب افزایش قند خون شده و جذب قند در بدن را دچار اختلال شدید می‌کند. درمان موثر در این روش تزریق انسولین به بدن است. در واقع در این روش انسولین از خارج از بدن وارد شده و روند جذب خون را بهبود می‌بخشد. در دیابت نوع دو، فرد در اثر عوامل ژنتیکی و چاقی و کم تحرکی عملکرد انسولین را مختل می‌کند. در واقع بدن به انسولین پاسخی نمی‌دهد و انسولین تولید شده نمی‌تواند عملکرد مطلوب را داشته باشد. در دیابت بارداری فرد باردار بدون سابقه دیابت دچار قند خون بالا می‌شوند.
دیابت با توجه به اختلالی که در گردش خون ایجاد می‌کند، می‌تواند اثرات شدید در ریزش مو داشته باشد. همچنین دیابت سبب اختلال در رشد موها نیز می‌شود.


تاثیر دیابت بر ریزش مو


دیابت از طرق مختلف بر موها اثر می‌گذارد و می‌تواند سبب نازک شدن و ریزش شدید موهای فرد شود. دیابت در چرخه رشد موها اختلال ایجاد می‌کند و مانع رشد موهای جدید می‌شود. دیابت همچنین سبب تضعیف فولیکول‌های مو می‌شود. با توجه به این موارد مزوتراپی می‌تواند روشی موثر در درمان ریزش و کم پشتی موها در بیماران دیابتی باشد.

 

مزایای مزوتراپی مو برای بیماران دیابتی


تقویت فولیکول‌های مو: فولیکول‌های مو از طریق تزریق مواد مغذی در مزوتراپی تقویت می‌شوند. در واقع مواد مغذی لازم از طریق مزوتراپی به این بافت‌ها می‌رسد.
بهبود گردش خون در پوست سر: مزوتراپی با تغذیه کردن فولیکول‌های مو گردش خون در پوست سر و ناحیه سر را بهبود می‌دهد. از سوی دیگر دیابت کنترل نشده با توجه به افزایش قند خون سبب بروز مشکل در گردش خون و خون رسانی به بافت‌ها مي‌شود. مزوتراپی این مشکل را در محدوده پوست سر برطرف می‌کند.
کاهش التهاب: بهبود گردش خون و تغذیه بافت‌ها در محدوده پوست سر سبب افزایش خون‌رسانی و کاهش التهاب در این نواحی می‌شود.
تغذیه پوست سر: پوست سر از طریق مواد مغذی تزریقی تغذیه و تقویت می‌شود. با توجه به اختلال خون رسانی در بیماران دیابتی و بروز مشکلاتی در این محدوده، از جمله ریزش مو و کاهش رشد موها، مزوتراپی می‌تواند این مشکل را از طریق تغذیه پوست سر بهبود بخشد.
کاهش ریزش مو: با افزایش مواد مغذی لازم در ناحیه سر و بخش‌هایی که دچار ریزش مو شده‌اند، ریزش مو به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
افزایش ضخامت و حجم مو: تغذیه فولیکول‌های مو افزایش حجم و ضخامت موها را به دنبال خواهد داشت.

 

خطرات


عفونت: با توجه به آنکه زخم‌ها در بیماران دیابتی دیرتر از سایر افراد بهبود می‌یابد، احتمال عفونت در محدوده زخم‌های مزوتراپی بیشتر است.
کبودی و تورم: کبودی و تورم یکی از عوارض معمول مزوتراپی است. این عارضه در بیماران دیابتی با شدت بیشتری خود را نشان می‌دهد و بهبود آن زمان بیشتری نیاز دارد.
ریزش مو موقت: ممکن است پس از انجام مزوتراپی با توجه به ایجاد زخم و عوارض آن در بیماران دیابتی بخشی از موها به صورت موقت دچار ریزش شوند. در واقع ممکن است شدت ریزش موها افزایش یابد.
نتیجه نگرفتن: ممکن است در بیماران دیابتی نتایج متفاوت باشند. همچنین احتمال عدم بدست آمدن نتیجه در این بیماران مشاهده شده است. دلیل عدم نتیجه در این بیماران می‌تواند اختلالات خون رسانی به بافت‌ها باشد.

 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    164

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    157

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.