-
26 آذر 1403
ایمپلنت های دندانی از سه جزء مختلف تشکیل شده اند که با اتصال روی استخوان فک همانند دندان های طبیعی دیده میشوند
ایمپلنت های دندانی از سه جزء مختلف تشکیل شده اند که با اتصال روی استخوان فک همانند دندان های طبیعی دیده میشوند. ایمپلنت دندانی در اغلب موارد با موفقیت نصب میشوند. اما ممکن است برخی افراد با مشکل پس زدن ایمپلنت درگیر شوند. عوامل مختلفی بر موفقیت یا شکست این روش درمانی مؤثر هستند. این مشکل علائم مختلفی داشته و ممکن است پس از جراحی یا حتی ماه ها پس از آن مشاهده شود. آیا اطلاعاتی در زمینه موفقیت آمیز نبودن کاشت ایمپلنت دندان و عوامل بروز این مشکل خطرناک دارید؟
به طور کلی درمان با ایمپلنت با موفقیت همراه بوده و ممکن است در افراد بسیار اندکی همراه با عوارض باشد. در این افراد علائم پس زدن به مرور ظاهر خواهد شد. این روش درمانی شامل دو نوع ثبات در استخوان فک است. ثبات مکانیکی که در ابتدای درمان ایجاد شده و ثبات ثانویه که حدود سه ماه پس از کاشت مشاهده خواهد شد. ثبات ثانویه یا استئو اینتگراسیون از طریق تماس استخون فک و پایه فلزی ایمپلنت ایجاد میشود. در برخی موارد ممکن است ثبات ثانویه به دلایل مختلف ایجاد نشود. از این رو علائم زیر پس از کاشت ایمپلنت ظاهر خواهند شد.
درد و ناراحتی : پس از کاشت ایمپلنت درون لثه تا یک هفته درد و ناراحتی طبیعی خواهد بود. در صورتی که مدت زمان درد ادامه پیدا کرده و یا میزان آن شدیدتر شود، باید به دندانپزشک مراجعه کرد. در صورتی که درد ایجاد شده به دلیل ضربه یا موارد دیگر نباشد، احتمالاً یکی از علائم پس زدن کاشت ایمپلنت است.
تورم و قرمزی لثه : تورم و قرمزی در لثه در روزهای نخست پس از جراحی، امری طبیعی است. اما شدت یافتن یا تداوم آن در آینده ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی باشد. در صورتی که این التهابات بیشتر از یک هفته طول بکشد میتواند نشان دهنده عفونت بوده و همراه با تحلیل رفتن لثه به مشکلات دیگر منجر شود.
خونریزی لثه : از علائم دیگر جوش نخوردن ایمپلنت دندانی با استخوان فک، ایجاد خونریزی در لثه است.
شل شدن ایمپلنت : در صورتی که پس از کاشت ایمپلنت شاهد شل شدن آن و آسیب به دندان های مجاور باشید، احتمالاً دچار پس زدن ایمپلنت شدهاید. شل شدن ایمپلنت یکی از شرایط غیر طبیعی پس از کاشت محسوب شده و در صورت بروز مشکل حتماً باید به دندانپزشک مراجعه کرد.
تغییر رنگ لثه : در صورتی که لثه در ناحیه کاشت ایمپلنت دچار تغییر رنگ شود، نشان دهنده عفونت و پس زدن کاشت ایمپلنت است.
مشکل در جویدن : ایمپلنت پس از کاشت همانند دندان طبیعی سفت بوده و از استحکام بالایی برخوردار است. در صورتی که پس از کاشت در هنگام غذا خوردن دچار درد و ناراحتی میشوید، یکی از نشانه های پس زدن در ایمپلنت خواهد بود.
فرورفتگی لثه : ایمپلنت نامناسب میتواند بافت لثه را از بین برده و باعث تحلیل آن شود. در این حالت در اطراف دندان کاشته شده التهاب مشاهده خواهد شد و روکش آن نیز به شکلی غیرطبیعی بلندتر است. مهارت و تخصص دندانپزشک باعث میشود تا بتواند به طور درست و با زاویه مناسب ایمپلنت را درون بافت لثه قرار داده و از بروز عوارض جلوگیری کند.
عفونت باکتریایی : ایجاد درد در ناحیه کاشت ایمپلنت و حتی در قسمت هایی مانند چانه و پوست صورت همراه با تورم نشان دهنده عفونت باکتریایی و آبسه لثه است. در این حالت به دلیل احتمال گسترش عفونت تا استخوان فک، باید به دندانپزشک مراجعه کرد. پس از برطرف شدن عفونت میتوان با پیوند زدن لثه، مشکل را برطرف کرد و دیگر نیازی به خارج کردن پایه ایمپلنت نخواهد بود.
تحلیل استخوان : تراکم ناکافی استخوان فک از دیگر دلایل پس زدن ایمپلنت است. دندانپزشک باید پیش از استفاده از این روش درمانی، به تراکم استخوان فک دقت کند. تراکم ناکافی استخوان باعث خواهد شد تا پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش نخورده و در نهایت این روش با شکست مواجه شود.
عدم تطابق ایمپلنت با بدن : برای ساخت ایمپلنت، پزشک از دهان نمونه گیری کرده و سپس آن را برای ساخت تاج دندان به لابراتوار ارسال میکند. قالب گیری اشتباه و ساخت نمونه نامناسب میتواند در عملکرد دندان های کاشته شده مشکل ایجاد کند.
ضربه به ناحیه ایمپلنت : ایجاد فشار یا ضربه روی ایمپلنت میتواند باعث شکست در این نوع جراحی شود. به همین دلیل مراقبت های پس از جراحی یکی از نکات مهم برای موفقیت این روش محسوب میشود.
بیماری های زمینهای : افرادی که دچار بیماری های زمینه ای از قبیل بیماری های خود ایمنی هستند ممکن است در استفاده از این نوع درمان با شکست مواجه شوند. همچنین بیماری هایی نظیر دیابت و آرتریت روماتوئید نیز به دلیل مشکلات مربوط به بهبود زخم و مبارزه با عفونت باعث افزایش عوارض ایمپلنت دندانی خواهند شد.
سیگار کشیدن : استعمال دخانیات از قبیل سیگار، قلیون و یا مواد مخدر میتوانند احتمال شکست ایمپلنت دندانی را افزایش دهند. از طرفی درمان شکست ایمپلنت در این گونه افراد دشوارتر است.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان : حفظ بهداشت دهان و دندان و اجتناب از مصرف مواد غذایی سفت همراه با مراقبت های پس از کاشت، موفقیت این روش را افزایش میدهند. در صورتی که فرد دستورالعمل های توصیه شده پس از جراحی را رعایت نکند، ایمپلنت دندانی با شکست مواجه شده و بیماری پری ایمپلانتایت یا همان التهاب نواحی اطراف ایمپلنت ایجاد خواهد شد.
نصب نادرست ایمپلنت : از دلایل شایع پس زدن ایمپلنت عدم تخصص و تجربه دندانپزشک و جراح لثه است. نصب نادرست ایمپلنت توسط افراد غیر ماهر میتواند مشکلاتی را پس از کاشت ایمپلنت ایجاد کند.
ترک مصرف سیگار : اجتناب از استعمال دخانیات یا مصرف الکل خطر پس دادن ایمپلنت دندانی را کاهش میدهد.
درمان بیماری های لثه قبل از ایمپلنت : دندانپزشک قبل از انجام جراحی ایمپلنت باید بیماری های لثه از قبیل عفونت و تحلیل استخوان را تشخیص داده و درمان کند. درمان بیماری های لثه از ایجاد ترومای دندانی پس از عمل ایمپلنت جلوگیری خواهد کرد.
بررسی تراکم استخوان : بیماران دچار تراکم استخوان فک پایین در معرض شکست ایمپلنت قرار دارند. به همین دلیل پیش از کاشت باید استخوان فک بررسی شده و به میزان تراکم آن برای کاشت دندان توجه شود.
رعایت بهداشت دهان و دندان : استفاده منظم از مسواک، نخ دندان و دهانشویه ضد باکتری از تشکیل عفونت جلوگیری کرده و بیماری های مربوط به لثه را کاهش میدهد. بدین ترتیب احتمال از دست رفتن ایمپلنت نیز کاهش پیدا میکند.
انتخاب دندانپزشک متخصص : تجربه و دانش اندک دندانپزشک یا جراح در زمینه ایمپلنت ممکن است در آینده با عوارض متعددی همراه شود. پیش از انجام ایمپلنت بهتر است دندانپزشک متخصص و با تجربه بالا برای کاشت انتخاب شود.
کنترل بیماریهای زمینهای : کنترل بیماری هایی از قبیل دیابت و آرتریت روماتوئید میتواند در پیشگیری از شکست ایمپلنت مؤثر باشند.
ترک عادات مضر : عاداتی از قبیل ایجاد فشار روی دندان مانند دندان قروچه، خوردن غذاهای سفت و سخت مانند یخ یا آبنبات و موارد دیگر روی ایمپلنت دندانی اثرات منفی دارند. برای جلوگیری از پس زدن ایمپلنت بهتر است از عادات مخرب پرهیز شود.
انجام صحیح مراقبت های بعد از عمل : انجام دقیق و به موقع مراقبت ها و دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشک میتواند از شکست جراحی ایمپلنت جلوگیری کند.
مراجعه منظم به دندانپزشک : پس از انجام ایمپلنت نیاز است تا به طور منظم به دندانپزشک مراجعه شود. بدین ترتیب هر گونه مشکل در دندان کاشته شده به سرعت شناسایی شده و از روش های مختلف برای جلوگیری از شکست ایمپلنت استفاده خواهد شد.
درمان ایمپلنت آسیب دیده چندان دشوار نیست. دندانپزشک ابتدا علت و میزان آسیب دیدگی ایمپلنت ها را بررسی میکند. در صورتی که سلامت استخوان فک مناسب باشد امکان خارج کردن ایمپلنت ها به راحتی فراهم خواهد بود.
خارج کردن ایمپلنت ها در فک بالایی از حساسیت بیشتری برخوردار است. زیرا این ایمپلنت ها به حفره سینوسی و عصب نزدیک تر هستند. زمان و نحوه کاشت نیز با درمان شکست ایمپلنت ارتباط مستقیم دارند. زیرا با گذشت زمان استحکام بیشتری بین ایمپلنت و استخوان فک ایجاد شده و ممکن است خارج کردن آنها برای درمان دشوارتر باشد.
در صورتی که پس زدن دندان ایمپلنت شده به دلیل عفونت لثه ای ایجاد شده باشد، باید تا زمان برطرف شدن عفونت منتظر ماند. درمان این مشکل شامل تمیز کردن ایمپلنت و رعایت بهداشت دهان و دندان است. در صورتی که تراکم استخوان برای درمان پس زدن وجود نداشته باشد، میتوان از پیوند استخوان برای درمان استفاده کرد.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
17 شهریور 1403
بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکولها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0