blog banner
36

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

22 بهمن 1403

بررسی پزشکی توسط

کاشت مو در بیماران مبتلا به لوپوس: آیا اصلا امکانپذیر است؟

شاید شما دچار بیماری لوپوس بوده قصد کاشت مو داشته باشید و می خواهید درباره این موضوع اطلاعات کسب کنید

شاید شما دچار بیماری لوپوس بوده قصد کاشت مو داشته باشید و می خواهید درباره این موضوع اطلاعات کسب کنید. در ابتدا باید بدانید که شما تنها نیستید، ریزش مو یکی از شایع‌ترین علائم لوپوس است و تا ۸۵٪ از بیماران مبتلا به لوپوس آن را تجربه می‌کنند. خوشبختانه کاشت مو در بیماران لوپوس امکان پذیر است، ولی نسبت به کاشت مو در افرادی بدون بیماری لوپوس برخی پیچیدگی ها دارد که در ادامه توضیح می دهیم. نگران نباشید، چون در این مقاله هر آنچه نیاز است در این مورد بدانید و همچنین درباره اقداماتی که باید قبل و بعد از انجام کاشت مو انجام دهید صحبت می کنیم. 

 

تأثیر لوپوس بر پوست و مو

 

تقریباً ۷۰٪ از افراد مبتلا به لوپوس دچار مشکلات پوستی می‌شوند که شدت و ظاهر آن‌ها متفاوت است. بیماری‌ های خودایمنی مانند لوپوس زمانی رخ می‌دهند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول‌ ها، بافت‌ها یا اندام‌ های سالم را به عنوان مهاجمین خارجی شناسایی کند. سیستم ایمنی توانایی تمایز بین سلول‌های طبیعی و پاتوژن‌های خارجی مانند ویروس‌ ها یا باکتری‌ ها را از دست می‌ دهد و به جای حمله به این عوامل خارجی، به بدن حمله می‌کند گویی که این سلول‌ها مهاجم هستند. این موضوع نه تنها می‌تواند به فولیکول‌های مو آسیب برساند بلکه می‌تواند رشد موهای جدید را نیز مختل کند.

 

تأثیر لوپوس بر پوست

 

لوپوس پوستی حاد: معمولاً به‌صورت راش پروانه‌ای شکل روی گونه‌ها و بینی ظاهر می‌شود.
لوپوس پوستی مزمن: به شکل ضایعات گرد و ضخیم با پوسته‌های سفت روی صورت و پوست سر ظاهر می‌ شود. (در صورت عدم درمان می‌توانند باعث ایجاد اسکار (جای زخم) و تغییر رنگ دائمی پوست شوند).

 

تأثیر لوپوس بر مو

 

ریزش مو (آلوپسی): بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس دچار ریزش مو می‌شوند که ممکن است به دلیل خود بیماری یا به عنوان عارضه‌ای از مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی و استروئیدها باشد.
موهای شکننده: موهای شما ممکن است نازک، شکننده و مستعد شکستگی شوند، که باعث کم‌پشتی یا ایجاد طاسی در برخی نواحی سر می‌ شود.

 

ریزش موی دائمی: اگر زخم‌های ناشی از لوپوس دیسکوئید روی پوست سر ایجاد شوند، ممکن است منجر به از بین رفتن دائمی فولیکول‌های مو و طاسی دائمی در آن ناحیه شوند.
توجه داشته باشید که تمامی افرادی که به لوپوس مبتلا هستند، ریزش مو را تجربه نمی‌کنند و نه همه کسانی که ریزش مو دارند، این مشکل را به یک شکل تجربه می‌کنند. نوع ریزش موی مرتبط با لوپوس بستگی به نوع خاص بیماری دارد و به دو دسته ریزش موی همراه با زخم و بدون زخم تقسیم می‌شود که هر کدام تجربه‌ها و پیامدهای خاص خود را دارند. علاوه بر این، نوع دیگر ریزش مو که ناشی از داروهایی است که برای درمان لوپوس مانند کورتیکو استروئیدها و داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌شود، می‌تواند بر برخی افراد تأثیر بگذارد.

 


چالش های کاشت مو در بیماران لوپوس

 

برخی چالش ها برای کاشت مو در بیماران لوپسی وجود دارند که روند درمان را با چالش مواجه می کنند. در این قسمت 3 مورد از این چالش ها را بیان می کنیم که باید حتماً بیمار در مورد آنها با متخصصی که قصد کاشت مو را دارد صحبت کند:
خطر تشدید بیماری پوستی پس از جراحی: اگر به برخی از انواع بیماری لوپوس  به ویژه لوپوس دیسکوئید اریتماتوز مبتلا باشید، کاشت مو ممکن است التهاب و اسکار پوست را تشدید کرده و وضعیت بیماری پوستی را بدتر کند. 
تاثیر داروهای ضد لوپوس بر روند بهبود: برای درمان لوپوس معمولاً از دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی و کورتیکواستروئیدها استفاده می شود.  ولی یکی از موارد منفی در مورد این دارو ها این است که می توانند زمان بهبودی را طولانی تر کنند.
احتمال افزایش خطر عفونت: درصورت ابتلا به لوپوس احتمالاً سیستم ایمنی ضعیفی در این بیماران وجود دارد. به همین دلیل خطر عفونت ها به خصوص پس از جراحی بیشتر است. حتماً باید از آنتی بیوتیک هایی که توسط پزشک یا متخصص تجویز می شود استفاده کرد تا خطر عفونت به حداقل برسد.

 

اقدامات قبل از انجام کاشت مو در مبتلایان لوپوس

 

برخی اقدامات قبل از انجام کاشت مو باید انجام دهید که حتماً باید با نظر پزشک متخصص باشد. اگر پزشک تائید کرد، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
عدم فعال بودن بیماری لوپوس: نکته بسیار مهمی که باید در نظر بگیرید این است که حتماً باید در دوره بهبودی بیماری لوپوس باشید. به این دلیل که فعال بودن بیماری لوپوس می‌ تواند روند بهبود را مختل کرده و خطر عوارض را افزایش دهد.
قطع کردن برخی دارو ها: بعضی از دارو ها می توانند روند بهبودی را مختل کنند یا در کاشت مو مشکل ایجاد کنند که باید از قبل، آنها را مصرف نکنید. همچنین  سه هفته قبل از عمل، مصرف ویتامین E و روغن ماهی را قطع کنید و ده روز قبل از جراحی، آسپرین را متوقف کنید. باید 7 روز قبل از عمل از مصرف الکل و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی نیز پرهیز کنید.
تغییر در مصرف دارو های لوپوس: حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید چه تغییری لازم است تا در مصرف دارو های لوپوس خود دهید. به این دلیل که ممکن است نیاز باشد مصرف برخی دارو ها را کم یا متوقف کنید و بعضی دارو ها را نیز مصرفشان را شروع کنید.
پرهیز از سیگار و دخانیات: سیگار کشیدن می‌ تواند جریان خون را کاهش داده و بهبودی زخم ها را مختل کند؛ بنابراین بهتر است قبل از عمل جراحی به‌طور کامل سیگار را ترک کنید تا روند بهبودی بهتر انجام شود.
شست و شوی مناسب سر: روز قبل از عمل، موهای خود را به‌طور کامل بشویید تا چربی‌ها و آلودگی‌ ها پاک شوند. همچنین از استفاده از هرگونه محصولات موی مانند ژل یا اسپری خودداری کنید.

 

مراقبت های بعد از کاشت مو در بیماران لوپوس

 

شست و شوی با شامپو ملایم: سعی کنید از شامپوهای ملایم که مو را تحریک نمی کنند مانند شامپوی بچه برای شستشوی پوست سر استفاده کنید.
عدم استفاده از مواد شیمیایی روی مو: از برخی مواد شیمیایی مثل انواع ژل و حالت دهنده مو و همچنین رنگ مو روی پوست سر خودداری کنید.
عدم قرار گرفتن زیر نور آفتاب: قرار گیری زیر نور آفتاب باعث می شود که پوست سر تحریک شده و بیماری لوپوس تشدید شود. به همین دلیل سعی کنید زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
معاینه منظم: بعد از کاشت مو لازم است برای مدتی که توسط پزشک توصیه می شود معاینه های منظم را انجام دهید. این معاینات کمک می کنند که اگر مشکلی در طول فرایند کاشت مو به وجود آمد، پزشک به سرعت آن را تشخیص داده و برای حل آن برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.
مراقب عوارض بودن: در صورتی که به هر عارضه ای مثل عفونت یا زخم مبتلا شدید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
تنظیم مصرف برخی دارو ها: به این دلیل که دارو های لوپوس ممکن است بر روی روند بهبودی تاثیر بگذارند، حتماً با پزشکتان در مورد تنظیم دارو ها (کم یا زیاد کردن آنها) مشورت کنید.

 

عوارض احتمالی کاشت مو برای مبتلایان به لوپوس

 

  • افزایش عوارض بیماری لوپوس: به دلیل اینکه لوپوس یک بیماری خودایمنی است، انجام کاشت مو می‌تواند باعث تشدید علائم آن مثل افزایش التهاب و خستگی شود.
  • افزایش خطر عفونت: به دلیل اینکه مبتلایان به لوپوس اغلب سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطر عفونت در محل برداشت یا کاشت زیاد است. 
  • مشکل در بهبود زخم: بیماری لوپوس می تواند توانایی بدن در درمان زخم ها را با مشکل مواجه کند؛ مثلاً درمورد کاشت مو می تواند باعث تأخیر در بهبودی، افزایش زخم و یا عفونت در محل کاشت شود.
  • عدم موفقیت کاشت مو: کاشت مو افرادی که لوپوس دارند در مقایسه با افراد عادی پیچیده تر است؛ مثلاً باید حتماً باید متخصص کاشت موی مجرب این کار را انجام دهد و نکته های بسیاری را هم شما و هم متخصص کاشت مو در بیماران لوپوس رعایت کنید. در غیر این صورت به دلیل کاهش گردش خون یا التهاب در پوست سر، ممکن است فولیکول‌های کاشته‌ شده به درستی رشد نکنند که منجر به شکست پیوند و نتایج نامطلوب شود.
  • ایجاد زخم: هم در ناحیه ای که برداشت انجام شده و هم ناحیه کاشت به دلیل بیماری لوپوس می تواند زخم و اسکار ایجاد شود.
  • ریزش موی غیر قابل پیشبینی: نوعی از ریزش مو که با لوپوس مرتبط است به نام آلوپسی می تواند ایجاد شود. نکته مهم این است که آلوپسی می تواند غیر قابل پیشبینی بوده و در صورت ادامه دار بودن بیماری لوپوس شما باعث ریزش مو های کاشته شده شود.

 

 
هزینه کاشت مو برای بیماران آلوپسی 

 

هزینه کاشت مو برای بیماران آلوپسی به عوامل مختلفی وابسته است و نمی توان قیمت دقیقی برای آن اعلام کرد. به طور خلاصه این هزینه به عوامل زیر وابسته است:

 

 

  1. روش کاشت مو: برای کاشت مو به طور کلی دو روش اصلی شامل استخراج واحد فولیکولی (FUE) و پیوند واحد فولیکولی (FUT) وجود دارند. در روش FUE، فولیکول‌های مو به‌صورت جداگانه استخراج می‌شوند که به دلیل دقت بالا و ماهیت کم‌تهاجمی آن، معمولاً هزینه بیشتری دارد. در روش FUT، نواری از پوست سر برداشته می‌شود تا فولیکول‌ها استخراج شوند که ممکن است هزینه کمتری داشته باشد اما احتمال باقی ماندن جای زخم وجود دارد.
  2. وسعت ریزش مو و تعداد گرافت‌های مورد نیاز: هرچه ریزش مو بیشتر باشد گرافت‌ های بیشتری مورد نیاز خواهد بود که هزینه را افزایش می‌دهد. معمولاً کلینیک‌ ها هزینه را بر اساس تعداد گرافت‌ها محاسبه می‌کنند مثلاً مناطق بزرگ‌تر (مانند جلوی سر، تاج یا کل سر) به گرافت‌های بیشتری نسبت به قسمت‌های کوچک‌ تر نیاز دارند.
  3. تجربه و تخصص جراح: در صورتی که پزشک انتخاب شما در کاشت مو به خصوص برای افراد با بیماری لوپوس سابقه و نمونه کارهای خوبی داشته باشد، هزینه و دستمزد بالاتری دریافت می کند.
  4. موقعیت جغرافیایی: اگر در شهر هایی مثل تهران بخواهید کاشت مو انجام دهید، باید هزینه بیشتری بپردازید. همچنین کلینیک هایی که در شمال تهران و مناطقی مثل سعادت آباد یا زعفرانیه قرار دارند هزینه های بیشتری طلب می کنند.
  5. هزینه های جانبی: حتماً هزینه‌ های جانبی کنار کاشت مو را نیز در نظر بگیرید؛ مثلاً هزینه‌ های مشاوره‌های قبل از عمل، داروهای پس از عمل، درمان‌های دوره بهبودی.
برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    کلوملا بینی چیست؟ [آیا عمل جراحی تنها روش اصلاح است؟]

    کلوملا، بخش میانی بینی، به شکل‌ها و ویژگی‌های مختلفی تقسیم می‌شود و تغییرات ...

    366

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    16 شهریور 1403

    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    302

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • نتایج کاشت مو به وضعیت کنترل بیماری بستگی دارد. اگر لوپوس فعال شود، ممکن است موهای کاشته‌ شده نیز تحت تأثیر قرار گرفته و دچار ریزش شوند.

    • بله، بیماری لوپوس می‌تواند بر نتایج کاشت مو تأثیر بگذارد؛ مثلاً اگر بیماری فعال باشد ممکن است گرافت‌ های کاشته‌ شده دچار ریزش شوند یا فرآیند بهبودی طولانی‌ تر شود. به همین دلیل کنترل بیماری قبل از کاشت مو برای افزایش موفقیت ضروری است.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.