-
22 بهمن 1403
کاشت مو در بیماران ام اس یک موضوع مهم است، زیرا داروهای ام اس معمولا باعث ریزش مو میشوند
کاشت مو در بیماران ام اس یک موضوع مهم است، زیرا داروهای ام اس معمولا باعث ریزش مو میشوند. کاشت مو در بیماران ام اس به روشهای خاصی انجام میشود. این افراد شرایط ویژهای دارند و مثل افراد عادی نمیتوانند مدت طولانی زیر دست جراح یا تکنسین کاشت مو قرار بگیرند. به همین دلیل کاشت موی این افراد باید با سرعت بیشتری انجام بگیرد.
ام اس یک بیماری خود ایمنی است و افراد مبتلا برای کنترل این بیماری باید داروهای خاصی مصرف کنند. مصرف این داروها هم باعث ریزش مو میشود و هم بر روی موهای کاشته شده تاثیر میگذارد. اگر میخواهید با موثرترین روش کاشت مو در افراد مبتلا به ام آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
کاشت مو در بیماران مبتلا به ام اس چالشهایی دارد که باید قبل از کاشت آنها را بدانید. عدم توانایی در تحمل زمان طولانی کاشت، تاثیر داروها بر روی موهای کاشته شده، سیستم ایمنی ضعیف و خطر عفونت و نوسانات بیماری همگی بر روی کاشت مو تاثیر میگذارند.
شاید افراد مبتلا به ام اس هم مانند افراد عادی بخواهند کاشت مو انجام دهند. اگر این افراد با چالشهای کاشت مو آشنا باشند و بتوانند آنها را مدیریت کنند، میتوانند کاشت مو انجام دهند.
برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای اصلاح کننده بیماری (DMTs) ممکن است بر روی رشد موهای پیوندی اثر بگذارند. کورتیکواستروئیدها التهاب را کاهش میدهند و از حملات ام اس جلوگیری میکنند. در میان این داروها پردنیزولون باعث نازک شدن تارهای مو میشود. مصرف این داروها میتواند از رشد موهای پیوندی هم جلوگیری کند و باعث ریزش آنها شود.
افراد مبتلا به ام اس سیستم ایمنی ضعیفی دارند و زود بیمار میشوند. همین موضوع باعث میشود که عفونت هم به راحتی وارد بدن این افراد شود. یکی از چالشهای کاشت مو در بیماران ام اس هم همین عفونت است. اگر در زمان کاشت مو نکات بهداشتی و مراقبتی را جدی نگیرید، خطر ابتلا به عفونت در این افراد افزایش پیدا میکند.
نوسانات بیماری ام اس شامل التهاب، افسردگی، استرس و... است. تمام این موارد بر روی سیستم ایمنی فرد تاثیر میگذارند و میتوانند نتیجه کاشت مو را خراب کنند.
مثلا فردی که به دنبال ام اس افسردگی میگیرد مجبور است از داروهای افسردگی استفاده کند. این داروها به خودی خود تاثیرات منفی بر روی کاشت مو دارند. استرس هم خودش عاملی برای ریزش مو، تضعیف سیستم ایمنی و عدم پاسخ بدن به کاشت مو است.
التهابی هم که در مفاصل فرد مبتلا به ام اس ایجاد میشود ممکن است به طور مستقیم بر روی کاشت مو تاثیر نداشته باشد. با این حال باعث درد و کلافه شدن فرد میشود و به فرد اجازه نمیدهد که فرایند کاشت مو را تحمل کند.
مشاوره با پزشک متخصص ام اس: اولین کاری که قبل از کاشت مو باید انجام دهید این است که با پزشک خود صحبت کنید. پزشکی که برای درمان ام اس تحت نظر او هستید، باید کاشت مو را برای شما تایید کند. اگر پزشک به شما اجازه ندهد نمیتوانید این کار را انجام دهید.
مشاوره با پزشک کاشت مو: در مرحله بعد باید با یک متخصص کاشت موی حرفهای و با تجربه صحبت کنید. پزشک شرح حال شما را میپرسد و پرونده ام اس شما را بررسی میکند. در صورتی که بدن شما به کاشت مو جواب دهد این کار را برای شما انجام میدهد.
شرایط بدنی: اگر شرایط جسمی شما سخت باشد و درد زیادی داشته باشید، شاید نتوانید عمل کاشت را تحمل کنید. به همین دلیل باید از این بابت اطمینان داشته باشید و سپس برای کاشت مو اقدام کنید.
مصرف دارو: برخی از افراد مبتلا به ام اس با ورزش و روشهای دیگر بیماری خود را کنترل میکنند. برخی افراد هم از داروهای مختلف برای مدیریت و درمان بیماری استفاده میکنند. شما باید متخصص کاشت را در جریان تمام داروهایی که مصرف میکنید قرار دهید. به این ترتیب پزشک میتواند بررسی کند که داروها بر روی کاشت مو تاثیر میگذارند یا خیر. همچنین میتواند درباره نتیجه بخش بودن یا نبودن کاشت مو تصمیم بگیرد.
انتخاب روش کاشت: یکی از مهمترین اقدامات قبل از کاشت مو در بیماران ام اس انتخاب روش کاشت است. بهترین روش کاشت را پزشک متخصص کاشت با توجه به شرایط انتخاب میکند.
تمیز نگهداشتن پوست سر: بعد از کاشت مو باید پوست سر را تمیز نگه دارید. از قرار گرفتن در محیطهای آلوده جدا خودداری کنید. افراد مبتلا به ام اس سیستم ایمنی ضعیفی دارند. اگر سری که به تازگی مو روی آن کاشته شده در معرض آلودگی قرار بگیرد به سرعت عفونت میکند.
نخوابیدن بر روی بالش: بعد از کاشت مو نباید روی بالش بخوابید. اصلا نباید سر خود را روی چیزی بگذارید. به همین دلیل بهتر است چند روز به صورت نشسته بخوابید تا زخمها کامل خوب شوند.
مصرف داروهای تجویز شده: بعد از کاشت مو پزشک برای شما دارو تجویز میکند. ممکن است این داروها برای افراد مبتلا به ام اس بیشتر باشند تا از عفونت هم جلوگیری کنند. شما باید این داروها را به موقع و مرتب مصرف کنید تا کاشت مو بهتر نتیجه بدهد.
قرار نگرفتن در معرض تابش آفتاب: آفتاب میتواند بر روی نتیجه کاشت مو تاثیر منفی داشته باشد. بعد از کاشت مو در معرض آفتاب قرار نگیرید.
پرهیز از ورزش و فعالیتهای سنگین: بعد از کاشت مو از انجام فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین خودداری کنید. البته افراد مبتلا به ام اس ورزشهای سبکی دارند که بعد از کاشت هم میتوانند آنها را انجام دهند.
انجام معاینات دورهای: بعد از کاشت مو به صورت دورهای حتما به پزشک خود مراجعه کنید تا روند کاشت را بررسی کند.
بی حس شدن پوست سر: یکی از عوارض کاشت مو در بیماران ام اس بی حس شدن پوست سر است. افراد مبتلا به ام اس در اندامهای مختلف بدن دچار بی حسی میشوند. این عارضه ممکن است بعد از کاشت مو در پوست سر رخ دهد.
ریزش مو: بیماران ام اس بعد از کاشت مو ممکن است دچار ریزش موی موقت شوند. این مشکل بعد از مدتی برطرف میشود و موها دوباره رشد میکنند.
عفونت پوست سر یا نقاط کاشت مو: سیستم ایمنی مبتلایان به ام اس ضعیف است. همین موضوع خطر عفونت پوست سر یا نقاط کاشت مو را افزایش میدهد.
خونریزی: یکی دیگر از عوارض کاشت مو در افراد مبتلا به ام اس خونریزی بیشتر از افراد معمولی است.
کبودی: ممکن است این افراد بعد از کاشت مو با کبودی زیر چشم مواجه شوند.
تورم: تورم در پوست سر یا اطراف نواحی کاشت شده هم یکی از عوارض کاشت مو است. این عارضه ممکن است برای افراد عادی و افراد مبتلا به ام اس بعد از کاشت رخ دهد.
پوستپوست شدن سر: بعد از کاشت مو ممکن است پوست سر خشک شود و بریزد. این مشکل برای اکثر افرادی که کاشت مو انجام میدهند رخ میدهد.
خارش: خارش پوست سر هم که یکی از عوارض شایع کاشت مو است. این مشکل در افراد مبتلا به ام اس هم دیده میشود.
هزینه کاشت مو در بیماران ام اس با افراد عادی فرقی ندارد. البته روشهای کاشت مو برای بیماران ام اس با افراد عادی متفاوت است. در افراد مبتلا به MS معمولا از روش میکروگرافت برای کاشت استفاده میشود.
این روش با بیحسی موضعی، انجام میگیرد. متخصص کاشت گرافتها را از پشت گردن بر میدارد. سپس گرافتهای پوستی کوچک را از خط رویش مو در ناحیهای که فولیکولهای مو قویتر هستند برمیدارند. در مرحله بعدی این گرفتها را در دستگاهی شبیه سانتریفیوژ قرار میدهند تا سلولهای بنیادی، سلولهای پیش ساز و فاکتورهای رشد را از آنها جدا کند. سپس این سلولهای استخراج شده را به نواحی از سر که موهای نازکی دارند تزریق میکنند. این مواد تزریقی باعث تحریک رشد مو و تقویت موهای کاشته شده میشوند.
این روش کاشت حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد و بهترین روش برای کاشت موهای افراد مبتلا به ام اس است. هزینه این روش در کلینیکهای مختلف و توسط پزشکان مختلف متفاوت است. به همین دلیل بهتر است قبل از کاشت مشاوره انجام دهید و درباره هزینه هم از متخصص سوال کنید.
-
5 آذر 1403
کلوملا، بخش میانی بینی، به شکلها و ویژگیهای مختلفی تقسیم میشود و تغییرات ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
بله، افراد مبتلا به این بیماری شرایط ویژهای دارند، دارو مصرف میکنند و ممکن است تحت تاثیر حملات ام اس قرار بگیرند.
بله، برخی از این داروها ممکن است جلوی رشد موهای کاشت شده را بگیرند.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0