blog banner
67

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

22 بهمن 1403

بررسی پزشکی توسط

بیماران صرعی بخوانند: آیا می‌توان بدون خطر کاشت مو انجام داد؟

صرع نام یک بیماری مغزی است که در صورت ابتلا به آن، بیمار تشنج‌های مکرر و اعلام نشده را تجربه می‌کند

صرع نام یک بیماری مغزی است که در صورت ابتلا به آن، بیمار تشنج‌های مکرر و اعلام نشده را تجربه می‌کند. یکی از مشکلاتی که بیماران مبتلا به صرع با آن مواجه هستند ریزش مو است؛ به همین دلیل یکی از سوالاتی که در مورد افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد این است که آیا این افراد می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟ با توجه به اینکه بیماری صرع یک بیماری مغزی است، امکان کاشت مو برای بیماران صرع یکی از دغدغه‌های درصد زیادی از افراد است. زیرا این تصور وجود دارد که به دلیل تشنج‌ها مکرر در این افراد نمی‌توان از روش‌های کاشت مو برای رفع مشکل تاسی یا ریزش مو استفاده کرد. 

چالش‌های کاشت مو در بیماران صرعی

در خصوص امکان انجام کاشت مو برای بیماران صرع باید گفت که این بیماران نیز می‌توانند مانند سایر افراد برای این کار اقدام کنند؛ زیرا روش‌های کاشت مو در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی را تجربه کرده و ایمنی و اثربخشی آن‌ها به میزان قبل توجهی افزایش پیدا کرده است. به هر حال کاشت مو برای بیماران مبتلا به صرع می‌تواند با چالش‌های زیر همراه باشد:

خطر آسیب به موهای پیوندی در حین حملات: با توجه به اینکه در بیماران مبتلا به صرع،‌ تشنج و حملات به صورت مکرر رخ می‌دهد، امکان وارد شدن آسیب به موهای پیوند شده در زمان حملات بالا است.

تأثیر داروهای ضد صرع در روند بهبود: افرادی که مبتلا به بیماری صرع هستند، به منظور کنترل بیماری و حملات یک سری داروهای خاص مصرف می‌کنند. یکی از چالش‌های کاشت مو در بیماران صرع این است که این داروها می‌توانند روند بهبودی پس از عمل را تحت تأثیر قرار دهند. 

احتمال افزایش شدت حملات پس از جراحی: یکی از نگرانی‌ها و چالش‌های موجود در مورد کاشت مو در بیماران مبتلا به صرع این است که احتمال دارد با توجه به نوع و روش انجام عمل، شدت حملات افزایش پیدا کند. 

اقدامات لازم قبل از انجام کاشت مو در مبتلایان به صرع

همانطور که گفته شد امکان کاشت مو برای بیماران صرع مانند سایر افراد وجود دارد؛ با این تفاوت که در افراد مبتلا به این بیماری باید یک سری اقدامات قبل از انجام عمل صورت بگیرد. از مهم‌ترین اقدامات لازم پیش از کاشت مو در بیماران مبتلا به صرع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشاوره با متخصص مغز و اعصاب: افرادی که مبتلا به بیماری صرع هستند و از داروهای ضد صرع استفاده می‌کنند باید پیش از اقدام برای کاشت مو با پزشک متخصص مشورت نموده و نظر پزشک معالج را در مورد کاشت مو به متخصص مربوطه انتقال دهند تا بتواند بر اساس دانسته‌های خود و همچنین در نظر گرفتن نظر پزشک معالج، تصمیم نهایی را اتخاذ نماید. 

کنترل کامل تشنج‌ها: در خصوص کاشت مو برای بیماران صرع باید گفت که این عمل در بیماران مبتلا باید زمانی انجام شود که بیمار در یک دوره آرام و بدون اضطراب قرار دارد. در صورتی که از آخرین حمله صرع در بیمار مدت زمان زیادی گذشته و علائم بیماری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده، انجام کاشت مو ایرادی ندارد. 

انتخاب روش مناسب کاشت مو: با توجه به اینکه کاشت مو به دو روش تهاجمی و غیر تهاجمی انجام می‌شود، با توجه به شرایط بیمار باید روش مناسب انتخاب شده و اجرا شود. به طور معمول توصیه می‌شود برای بیماران مبتلا به صرع از روش‌های غیر تهاجمی استفاده شود. 

آماده‌سازی قبل از عمل: یکی دیگر از اقداماتی که قبل از عمل کاشت مو برای بیماران صرع باید انجام شود، آمادگی از نظر ذهنی قبل از عمل است. با توجه به اینکه هر گونه استرس، اضطراب و هیجان می‌تواند باعث تشدید علائم بیماری شود، بیمار باید از لحاظ ذهنی آمادگی لازم را پیش از عمل پیدا کند.

مراقبت‌های لازم بعد از کاشت مو در بیماران صرعی

بیماران مبتلا به صرع در صورتی که کاشت مو انجام دادند به دلیل شرایط بیماری که دارند باید یک سری نکات و مراقبت‌های لازم را بعد از انجام عمل در دستور کار خود قرار دهند. توجه به این نکات و مراقبت‌ها باعث می‌شود که روند بهبودی پس از عمل تسریع شده و همچنین احتمال تشدید علائم بیماری صرع نیز کاهش پیدا کند. از مهم‌ترین مراقبت‌های لازم بعد از کاشت مو در این بیماران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توجه به دستورات پزشک: رعایت دستورات پزشک معالج بیماری صرع و پزشک متخصص کاشت مو مانند مصرف داروها در موعد مقرر، رعایت محدودیت‌های گزارش شده و...
  • حفاظت از نواحی کاشت شده: خودداری از وارد شدن هر گونه آسیب فیزیکی، اعمال فشار یا مالیدن نقاط کاشت شده به دلیل حساس بودن این نقاط
  • رعایت رژیم غذایی مناسب: خودداری کردن از خوردن و آشامیدن مواد غذایی و نوشیدنی‌های افزایش دهنده التهاب در بدن، خودداری از نوشیدن الکل و تنقلات ناسالم
  • رعایت نکات مراقبتی هنگام شستشوی سر: انجام شستشوی سر با توجه به دستورات و توصیه‌های ارائه شده توسط پزشک به دلیل حساس بودن و دردناک بودن نواحی کاشت شده پس از عمل کاشت مو به منظور جلوگیری مشکلات احتمالی در بیماران مبتلا به صرع
  • محدود کردن فعالیت روزمره: خودداری کردن از انجام فعالیت‌های روزانه کاری و ورزشی سنگین و پرفشار به دلیل کاش میزان فشار خون و همچنین عدم استفاده از سونا و حمام‌های گرم برای مدت زمان تعیین شده توسط پزشک معالج

مقایسه نتایج کاشت مو در بیماران صرعی با سایر افراد

در افراد عادی که به بیماری صرع مبتلا نیستند، به دلیل عدم مصرف داروها روند بهبودی طبیعی بوده و معمولا نتیجه نهایی رضایت‌بخش است. اما در بیماران صرع به دلیل مصرف داروهای کنترل کننده بیماری، احتمال دارد که روند بهبود در مقایسه با افراد عادی کندتر باشد. همچنین با توجه به اینکه ممکن است پس از انجام کاشت مو، فرد بیمار دچار تشنج و حمله شود، احتمال وارد شدن آسیب به موهای کاشته شده وجود دارد. از این رو احتمال دارد که کیفیت کاشت مو در بیمار مبتلا به صرع در مقایسه با سایر افراد کمتر باشد و نتیجه مطلوب حاصل نشود. 

به طور کلی منشاء بیماری صرع مربوط به عمق مغز در افراد مبتلا به این بیماری است و با توجه به اینکه کاشت مو روی لایه بیرونی پوست سر انجام می‌شود، مشکلی برای بیماری به وجود نخواهد آمد. از نظر نتیجه هم در صورتی که اقدامات قبل، حین و پیش از عمل به خوبی رعایت شود، تفاوتی با سایر افراد وجود نخواهد داشت و افراد مبتلا به صرع نیز می‌توانند کاشت مو با نتایج عالی و با کیفیت بالا را تجربه کنند. 

عوارض کاشت مو برای مبتلایان به صرع

همانطور که اشاره شد بیماری صرع یک بیماری مربوط به اختلال در عملکرد نورون در مغز است که باعث بروز تشنج و حملات مکرر در فرد مبتلا می‌شود. با اینکه کاشت مو بر روی پوست سر انجام شده و به مغز ارتباطی ندارد و نمی‌تواند باعث تشدید بیماری به صورت مستقیم شود، اما به هر حال این کار می‌تواند برای مبتلایان به بیماری صرع عوارضی به همراه داشته باشد. بسیاری از این عوارض مانند موارد زیر، عوارض احتمالی هستند که ممکن است در افراد عادی نیز پس از انجام کاشت مو مشاهده شود: 

  • واکنش آلرژیک نسبت به داروی بیهوشی
  • ریزش مو در اثر شوک
  • خونریزی
  • التهاب پوست سر
  • عفونت
  • خارش پوست سر
  • ایجاد کیست زیر پوستی
  • درد و تورم
  • باقی ماندن جای اسکار و زخم

عوارض اشاره شده در بالا معمولا موقتی بوده و در صورتی که نکات مراقبتی رعایت شود پس از مدت کوتاهی رفع می‌شوند. در افراد مبتلا به بیماری صرع ممکن است برخی از عوارض در مقایسه با سایر افراد رخ دهد. این عوارض در بیماران مبتلا به صرع در صورتی رخ می‌دهد که اقدامات پیش از عمل مورد توجه قرار نگیرد و فرد بدون در نظر گرفتن نظر پزشک معالج و شرایط بیماری خود اقدام به کاشت مو کند. در این شرایط ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری به وجود آید. 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    کلوملا بینی چیست؟ [آیا عمل جراحی تنها روش اصلاح است؟]

    کلوملا، بخش میانی بینی، به شکل‌ها و ویژگی‌های مختلفی تقسیم می‌شود و تغییرات ...

    420

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    16 شهریور 1403

    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    320

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • در مورد هزینه کاشت مو برای بیماران مبتلا به صرع باید گفت که هزینه آن با هزینه کاشت مو برای سایر افراد تفاوتی ندارد؛ تنها نکته مهم این است که این افراد باید تحت نظر پزشک معالج و رعایت کردن برخی اقدامات نسبت به کاشت مو اقدام کنند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.