blog banner
31

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

17 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

جراحی لثه برای ایمپلنت به چه علت انجام می‌شود؟

دلایل انجام جراحی لثه قبل از کاشت ایمپلنت


افزایش ضخامت لثه : لثه نقش اصلی در حمایت و حفظ ایمپلنت بازی می‌کند

دلایل انجام جراحی لثه قبل از کاشت ایمپلنت


افزایش ضخامت لثه : لثه نقش اصلی در حمایت و حفظ ایمپلنت بازی می‌کند. افزایش ضخامت لثه برای حفظ سلامت دندان‌ های اطراف ایمپلنت نیز مهم خواهد بود. به همین دلیل پیش از انجام ایمپلنت و در صورت نیاز جراحی افزایش ضخامت لثه انجام می‌شود.


اصلاح شکل لثه : با استفاده از این نوع جراحی می‌توان شکل ظاهری لثه را بهبود بخشیده و ضمن افزایش زیبایی ظاهری به تطابق بهتر آن با دندان‌های ایمپلنت شده کمک کرد.


درمان بیماری‌های لثه : در برخی موارد دندانپزشک با هدف درمان بیماری‌ های لثه از جراحی پیش از انجام ایمپلنت استفاده می‌کند تا از بروز عوارض پس از کاشت دندان جلوگیری کند. وجود لثه‌ های سالم و قوی موفقیت ایمپلنت را افزایش داده و از التهاب و عفونت جلوگیری می‌کند. ‌


آماده‌ سازی محل کاشت ایمپلنت : برای اینکه لثه‌ ها به حالت سالم و مناسبی برسند نیاز است تا قبل از ایمپلنت جراحی لثه انجام شود. این جراحی یک اقدام تکمیلی پیش از فرایند ایمپلنت محسوب شده و نقش مهمی در موفقیت آن خواهد داشت. قرارگیری درست ایمپلنت در جای خود نیز به سلامت لثه‌ ها بستگی دارد.

 

کاشت ایمپلنت


انواع مختلف پیوند لثه


جراحی لثه برای ایمپلنت یکی از مراحل مهم و ضروری محسوب می‌شود. در برخی موارد ممکن است این جراحی تنها با هدف بهبود زیبایی ظاهری انجام گیرد. اما در اغلب موارد همراه با پیشگیری از عوارض جدی پس از ایمپلنت خواهد بود. بنابراین این جراحی با توجه به هدف آن ممکن است از طریق یکی از روش‌ های زیر انجام شود.


پیوند بافت همبند : در برخی موارد لثه به مرور زمان عقب نشینی کرده و نیاز است تا جراحی پیوند بافت همبند Connective tissue Graft برای منظم کردن خط لثه انجام شود. برای این کار با استفاده از چند برش ، لایه اپیتلیال ( لایه سطحی لثه ) از بافت همبند مورد نظر جدا میشود .پس بافت همبند به دقت از سقف دهان جدا می شود. بسته به نیاز جراحی، جراح ممکن است بافت همبند را به اندازه و شکل مورد نظر برش دهد.

 به طور کلی پیوند بافت همبند یک روش موثر و استاندارد برای تقویت لثه در اطراف ایمپلنت و جلوگیری از پس زدن آن است.


پیوند آزاد لثه‌ای : در صورتی که فرد پیش از ایمپلنت دارای لثه‌های بسیار نازک باشد از بافت سقف دهان یک قطعه برداشته شده و به قسمتی که نیاز دارد بخیه‌ زده می‌شود. در پیوند Free Gingival Graft از تحلیل لثه در آینده جلوگیری خواهد شد.


افزایش طول تاج : جراحی افزایش طول تاج دندان با هدف برداشتن بخشی از بافت لثه از روی دندان‌ ها و بلندتر دیده شدن آن‌ ها انجام می‌شود. افزایش طول تاج می‌تواند با هدف زیبایی و یا درمان برخی بیماری‌ های لثه انجام شود.


جراحی فلپ لثه : جراحی فلپ با هدف حذف رسوبات و باکتری‌ ها در قسمت‌ های عمیق لثه انجام می‌شود. اغلب در این نوع جراحی، پس از تمیز شدن ناحیه مورد نظر لثه را بخیه می‌زنند. در برخی موارد در این جراحی تغییر شکل استخوان نیز انجام می‌شود.

 

فلپ لثه


مراحل انجام پیوند لثه


بی‌حسی موضعی : پزشک پس از بررسی و ارزیابی لثه‌ ها و منطقه اطراف ایمپلنت، جراحی لثه برای ایمپلنت را با بی‌حسی موضعی آغاز می‌کند. منطقه جراحی با استفاده از مواد ضدعفونی و شستشو‌ها تمیز خواهد شد.


برداشت بافت از ناحیه دهنده : در مرحله بعد یک برش روی سقف دهان ایجاد شده و بخش کوچکی از بافت داخلی آن برداشته می‌شود. سپس با استفاده از بخیه یا پانسمان محل مورد نظر را می‌بندند. بافت برداشته شده در محل کاشت ایمپلنت قرار گرفته و با استفاده از بخیه در بافت لثه پیوند‌ زده می‌شود.


آماده‌سازی محل پیوند : محل پیوند روی لثه باید پیش از کاشت ایمپلنت به طور کامل تمیز شود. پیش از کاشت باید ریشه دندان بدون کمترین آسیب به استخوان فک از لثه خارج شده باشد.


قرار دادن بافت پیوند شده : بافت‌های برداشته شده روی ریشه دندان‌ های در معرض دید در منطقه مورد نظر جراح پیوند زده می شوند.


بخیه زدن : در مرحله نهایی نیز پریودنتال بافت لثه را بخیه می‌زند. بخیه‌ ها ممکن است از نوعی باشند که خود به خود جذب شده و نیازی به کشیدن آن‌ ها نیست.


مراقبت‌های بعد از پیوند لثه


مصرف دارو‌های مسکن : دارو‌های مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک باید به طور منظم مصرف شوند.


استفاده از دهانشویه : استفاده از دهانشویه و تمیز نگه داشتن محیط دهان برای جلوگیری از عفونت و پس زدن ایمپلنت ضروری است.


استفاده از کیسه یخ : از کمپرس یخ برای کاهش تورم در روز‌های اولیه پس از جراحی استفاده شود.


اجتناب از خوردن غذا‌های سفت یا تند : در چند روز اول پس از جراحی باید از مصرف غذا‌های سفت و تند اجتناب شود.


ترک مصرف الکل و دخانیات : مصرف دخانیات و الکل می‌تواند بهبودی لثه و درمان آن را به تأخیر بیندازند.


مصرف غذا‌های نرم و خنک: تا چندین روز پس از جراحی لثه برای ایمپلنت باید از غذا‌های نرم و خنک برای کاهش تحریک لثه و تسریع بهبودی استفاده شود.


مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ملایم: مسواک زدن و استفاده از نخ دندان باید بدون تأثیر مستقیم روی ناحیه جراحی شده و به آرامی انجام شود.


مراجعه منظم به دندانپزشک: دستورات و راهنمایی‌ های دندانپزشک باید به صورت منظم پیگیری شود. هرگونه علائم از قبیل خونریزی زیاد، درد شدید یا تورم غیر طبیعی را نیز باید گزارش داد. مراجعه منظم به دندانپزشک پس از جراحی باعث تسریع بهبودی و کاهش عوارض پس از جراحی لثه خواهد شد.

 

دهانشویه


مزایای پیوند لثه


کاهش خطر بیماری لثه : پیوند لثه از بروز بیماری‌ های مرتبط با لثه در آینده جلوگیری می‌کند. یک لثه سالم می‌تواند از عفونت و مشکلات پس از کاشت ایمپلنت جلوگیری کند.


کاهش خطر پوسیدگی دندان : با اضافه کردن بافت لثه و حمایت بیشتر از ریشه دندان‌ ها، از پوسیدگی آن‌ ها جلوگیری خواهد شد.


کاهش حساسیت دندان‌ها : اضافه کردن بافت لثه در جراحی، حساسیت دندان‌ ها در اثر عقب رفتگی لثه را کاهش می‌دهد.


محافظت از ریشه دندان‌ها : از طریق پیوند لثه می‌توان از ریشه دندان‌ ها محافظت کرده و از ضعیف، ناپایدار و لق شدن آن‌ها جلوگیری کرد.


افزایش طول عمر دندان‌ ها و ایمپلنت‌ها : داشتن لثه‌های سالم و محکم علاوه بر افزایش طول عمر دندان، مکان مناسبی برای استقرار ایمپلنت در استخوان فک خواهد بود.

 

ایمپلنت


عوارض پیوند لثه


عفونت : از عوارض مهم پس از جراحی پیوند لثه، احتمال بروز عفونت در ناحیه جراحی است. ‌


خونریزی : پس از جراحی پیوند لثه احتمال بروز عفونت و خونریزی در موارد اندک وجود دارد.


حساسیت دندان‌ها : پس از جراحی لثه برای ایمپلنت حساسیت دندان‌ ها افزایش پیدا می‌کند.


تورم و کبودی : تا چند روز پس از جراحی لثه، تورم و کبودی در ناحیه جراحی مشاهده می‌شود که طبیعی بوده و برطرف خواهد شد.


تغییر رنگ لثه : در برخی موارد پیوند بافت لثه باعث تغییر رنگ لثه در ناحیه جراحی می‌شود.


احساس بی‌ حسی یا گزگز: پس از جراحی لثه امکان ایجاد بی‌ حسی یا حسی شبیه به گزگز در ناحیه جراحی شده وجود دارد که پس از بهبودی کامل از بین می‌رود.


هزینه جراحی لثه برای ایمپلنت


هزینه این جراحی به عوامل مختلفی بستگی دارد که باید همه آن‌ ها را در نظر گرفت. میزان و گستردگی جراحی لثه، تجربه و میزان تخصص پزشک، نوع و پیچیدگی پیوند لثه یا استخوان و موقعیت جغرافیایی مطب روی هزینه این نوع جراحی تأثیر می‌گذارند. در برخی موارد پزشک متخصص باید از مواد یا تجهیزات خاصی در حین جراحی استفاده کند. هرچه تعداد ایمپلنت‌ ها برای نصب در دهان بیشتر باشد، میزان ناحیه جراحی نیز بیشتر شده و هزینه آن نیز افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که فرد دچار بیماری‌ های لثه و استخوان بوده و نیاز به درمان پیش از جراحی داشته باشد، هزینه این جراحی بیشتر خواهد شد.
 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    224

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    207

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • انجام جراحی لثه و کاشت ایمپلنت به طور همزمان به وضعیت بیمار بستگی دارد. دندانپزشک پس از بررسی شرایط لثه و استخوان در مورد جراحی و کاشت به طور همزمان تصمیم‌گیری می‌کند.

    • خیر. اغلب از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس شدن ناحیه عمل استفاده می‌شود. در برخی موارد نادر ممکن است دندانپزشک اجازه استفاده از بیهوشی عمومی را برای فرد صادر کند.

    • زمان بهبودی برای هر فردی متفاوت است. اغلب بهبودی اولیه پس از جراحی لثه برای ایمپلنت پس از یک الی دو هفته حاصل خواهد شد.

    • دندانپزشک در طول جراحی از بی‌حسی استفاده می‌کند. اما پس از جراحی ممکن است درد خفیفی احساس شود. استفاده از مسکن و دستورالعمل‌های پس از جراحی این درد را به حداقل کاهش می‌دهد.

    • مدت زمان این جراحی به تعداد دندان‌های دچار تحلیل بستگی دارد. در صورتی که تنها یک پیوند لثه در طول جراحی انجام شود ممکن است حدود یک ساعت طول بکشد.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.