blog banner
25

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

10 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

کامپوزیت دندان جلو از مزایا و معایب تا مراقبت‌ها و هزینه ها

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت دندان جلو هستند؟


افرادی که توانایی پرداخت هزینه کامپوزیت کل دندان‌ هایشان را ندارند :اگر می‌ خواهید لبخندی زیبا داشته باشید اما توانایی پرداخت هزینه کامپوزیت کامل را ندارید، می‌ توانید با این کار روی دندان‌ های جلو هرچه سریع‌ تر به هدف خود برسید

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت دندان جلو هستند؟


افرادی که توانایی پرداخت هزینه کامپوزیت کل دندان‌ هایشان را ندارند :اگر می‌ خواهید لبخندی زیبا داشته باشید اما توانایی پرداخت هزینه کامپوزیت کامل را ندارید، می‌ توانید با این کار روی دندان‌ های جلو هرچه سریع‌ تر به هدف خود برسید. هزینه کامپوزیت به‌شکل واحد‌های مستقل حساب می‌ شود. در نتیجه تعداد کمتر واحدها، هزینه کمتری خواهد داشت. 


افرادی که از ظاهر دندان‌ های خود راضی نیستند : ونیر کامپوزیت دندان جلو یکی از محبوب‌ ترین روش‌ های زیبایی دندان است که آسیب کمی به دندان می‌ رساند. این کار مشکلات مختلفی مثل نامرتبی، بدرنگی و شکستگی دندان را می‌ پوشاند و لبخندی جذاب به شما می‌ دهد.

 

افرادی که دندان‌ های نسبتا سالمی دارند : بسیاری از افراد از ظاهر کلی دندان‌ هایشان راضی هستند و فقط می‌ خواهند لبخند زیباتری داشته باشند. این افراد لازم نیست کل دندان‌ هایشان را کامپوزیت کنند و تنها با اصلاح دندان‌ های قدامی، تغییری جذاب را به خود هدیه می‌ دهند.


کامپوزیت دندان جلو برای چه کسانی مناسب نیست؟


متاسفانه این روش برای همه افراد مناسب نیست و ممکن است پزشک قبل از شروع کامپوزیت، روش‌ های درمانی دیگری را به شما پیشنهاد کند. مشکلات زیر ممکن است کامپوزیت دندان را به زمان دیگری موکول کند:


پوسیدگی دندان : اگر دندان‌ های جلویی شما پوسیدگی شدید دارد و خراب است، ابتدا باید آن‌ ها را درمان کرده و بعد برای کامپوزیت اقدام کنید. کامپوزیت تنها عیب‌ های ظاهری را می‌ پوشاند و به درمان دندان کمکی نمی‌ کند. حتی ممکن است پوسیدگی را تشدید کند. 


شکستگی بزرگ : متاسفانه نمی‌ توان شکستگی‌ های بزرگ را با کامپوزیت پوشش داد. دندان‌ هایی که بیشتر بخش‌ های آن‌ ها شکسته است، بستر مناسبی برای اعمال کامپوزیت ندارند. 


تیرگی زیاد : اگر تیرگی دندان‌ های جلویی زیاد باشد، کامپوزیت توانایی پوشش آن را ندارد. کامپوزیت‌ های باکیفیت و طبیعی شفاف هستند و ممکن است لکه‌ های پررنگ از زیر آن‌ها مشخص باشد. 


دندان‌های کج: اگر کجی دندان زیاد باشد، امکان نصب کامپوزیت روی آن وجود نخواهد داشت. پزشک معمولا در این شرایط ابتدا ارتودنسی را پیشنهاد می‌ دهد و بعد از مرتب شدن دندان‌ ها، آن‌ ها را کامپوزیت می‌ کند.

 

دندان‌های کج

 

انواع مشکلات قابل رفع دندان های جلو به کمک کامپوزیت


همان‌ طور که گفتیم، دندان‌ های جلو مهم‌ ترین نقش را در ساختن لبخندی جذاب دارند. اما کامپوزیت چگونه به این موضوع کمک می‌ کند؟ با روش ونیر کامپوزیت دندان جلو می‌ توانید بیشتر مشکلات ظاهری دندان را اصلاح کنید. از جمله:


یک اندازه کردن دندان‌ های جلو : دندان‌ های جلویی بسیاری از افراد، به‌دلایل مختلفی مثل ژنتیک یا شکستگی هم‌اندازه نیستند. با این روش می‌ توانید قد و اندازه دندان‌ ها را یکی کنید تا ظاهر مرتب‌ تری داشته باشند. 


پر کردن فاصله بین آن‌ها : فاصله بین دندان به‌ویژه اگر زیاد باشد، آزاردهنده است و ممکن است جویدن را هم سخت کند. با این کار می‌ توانید این فاصله را پر کرده و هماهنگی دندان‌ هایتان را بیشتر کنید.


سفید کردن دندان‌ها : زرد شدن و تیره شدن دندان به‌دلایل مختلفی اتفاق میافتد. این تیرگی در دندان‌ های جلویی نمای بیشتری دارد. با کامپوزیت دندان‌ های جلویی، لبخندی درخشان خواهید داشت. 


اصلاح ترک و شکستگی دندان : شکستگی دندان‌ های جلویی علاوه‌بر ظاهر نامناسب، جویدن را هم سخت‌ تر می‌کند. با کامپوزیت دندان‌ های جلویی هر دوی این مشکلات رفع می‌ شوند.


اصلاح کوتاهی دندان : یکی از مشکلاتی که بیشتر با افزایش سن پیش می‌ آید، کوتاه شدن دندان و تحلیل مینای آن است. کامپوزیت این مشکل را هم حل می‌ کند. 


اصلاح نامنظمی دندان : دندان‌ های قدامی بسیاری از افراد به‌دلیل کوچک بودن فک یا موارد دیگر کج و نامنظم شده است. یکی از راه‌ های اصلاح این نامنظمی، استفاده از روکش‌ های دندان، کامپوزیت و لمینت است. 

 

کامپوزیت

 

مراحل انجام کامپوزیت دندان جلو


آماده‌سازی دندان : دندانپزشک با برداشتن بافت‌ های پوسیده یا آسیب‌ دیده، دندان را آماده می‌ کند. این ممکن است شامل تراشیدن یا شکل دادن به دندان برای اطمینان از تناسب مناسب با ماده کامپوزیت باشد.


اچ کردن : سطح دندان با محلول اسید ملایم اچ می‌ شود تا سطحی خشن ایجاد شود و چسبندگی بین دندان و ماده کامپوزیت بهبود یابد.


باندینگ : یک عامل باندینگ به سطح اچ شده دندان اعمال می‌ شود تا چسبندگی ماده کامپوزیت را افزایش دهد.


کاربرد کامپوزیت : دندانپزشک با دقت لایه‌ هایی از رزین کامپوزیت را روی دندان اعمال می‌ کند و آن را شکل می‌ دهد تا با دندان‌ های اطراف هماهنگ شود.


پلیمریزاسیون : هر لایه کامپوزیت با نور مخصوص پلیمریزه می‌شود تا سفت و تنظیم شود.


پایان کار و پولیش : مرحله نهایی شامل شکل دادن، پولیش کردن و تنظیم کامپوزیت برای دستیابی به نتیجه‌ای طبیعی است.

 

مراحل


انواع کامپوزیت دندان جلو


کامپوزیت دندان‌ های جلو با کامپوزیت‌ های معمولی تفاوتی ندارد. امروزه کامپوزیت‌ های سرامیکی به‌دلیل ظاهر طبیعی محبوبیت بیشتری دارند. کامپوزیت‌ های لیتیوم دی سیلیکات، زیرکونیا، فلدسپاتیک، آلومینا و شیشه‌ ای از مدل‌های معروف هستند.

انتخاب یکی از آن‌ها به هدف شما از انجام کامپوزیت، فاکتورهایی که در نظر دارید و بودجه شما بستگی دارد. درباره آن‌ها با دندان پزشک خود مشورت کنید تا بهترین پیشنهاد را به شما بدهد. در این جلسه مدل کامپوزیت‌هایتان را نیز عنوان کنید. برخی افراد دوست دارند دندان‌های جلویشان نسبتا بزرگ باشند و عده‌ای دیگر طبیعی‌ترین حالت را می‌پسندند. این موضوع به وضعیت دندان‌های طبیعی و نظر شما بستگی دارد. 

 

مزایای کامپوزیت دندان جلو نسبت به سایر روش‌ها


ظاهر زیبا : پرکردگی‌ های کامپوزیت می‌ توانند با رنگ دندان‌ های طبیعی هماهنگ شوند و ظاهر لبخند را بهبود بخشند.


درمان محافظه‌کارانه : حداقل ساختار دندان برداشته شده و بیشتر دندان طبیعی حفظ می‌ شود.


دوام : مواد کامپوزیت مدرن ماندگار هستند و با مراقبت مناسب می‌ توانند سال‌ها دوام بیاورند.


تنوع کاربرد : پرکردگی‌ های کامپوزیت می‌ توانند برای ترمیم تراشه‌ ها، ترک‌ ها و فاصله‌ های بین دندان‌ ها استفاده شوند.


تنوع رنگ : می‌ توانید با توجه به سلیقه و رنگ دندان‌ های طبیعی خود، از بین رنگ‌ های متفاوت آن یکی را انتخاب کنید. 


هزینه مناسب : قیمت این کار نسبت به لمینت و البته کامپوزیت کردن همه دندان‌ ها، کمتر است. 

 

کامپوزیت


معایب و عوارض کامپوزیت دندان های جلو


امکان تغییر رنگ : ونیر کامپوزیت دندان جلو با گذر زمان و به‌دلیل مصرف مواد غذایی رنگی، تغییر رنگ می‌ دهد.


حساسیت دندان‌ها : برداشتن بخشی از مینای دندان برای نصب کامپوزیت، حساسیت دندان‌ ها را به خوراکی‌ های سرد یا داغ به‌ ویژه در روزهای ابتدایی بیشتر می‌ کند.


نیاز به مراقبت بیشتر : کامپوزیت نسبت به دندان طبیعی به مراقبت بیشتری نیاز دارد.


آسیب به مینای دندان : با برداشتن بخشی از مینای دندان، تغییر برگشت‌ ناپذیری در ساختار دندان به‌وجود می‌ آید.


عدم هماهنگی با دندان‌های مجاور : اگر رنگی که برای کامپوزیت انتخاب کردید با دندان‌ های طبیعی تفاوت زیادی داشته باشد، تضاد بین آن‌ ها به‌ویژه هنگام لبخند زدن نمایان می‌ شود. بنابراین ظاهری مصنوعی و فیک به دندان‌ هایتان می‌ دهد.


مراقبت‌ های پس از کامپوزیت دندان جلو


رعایت بهداشت دهان و دندان : رعایت نکات بهداشتی مثل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از کامپوزیت اهمیت بیشتری دارد. کامپوزیت‌ ها نسبت به دندان طبیعی حساس‌ ترند و رنگ غذا و جرم را بیشتر نشان می‌ دهند.


پرهیز از عادت‌های مضر دندانی : دندان‌ های جلویی حساس‌ترند و عادات مضری مثل تخمه شکستن آسیب‌ های جبران‌ناپذیری به آن‌ها می‌ زند. 


استفاده از دهانشویه‌های ضد باکتری : استفاده از دهانشویه از تجمع باکتری‌ ها در لبه دندان و لثه جلوگیری می‌ کند و مانع از زرد شدن دندان‌ های قدامی می‌ شود. نوع دهانشویه را با مشورت پزشک انتخاب کنید.


پرهیز از خوردن مواد غذایی رنگی : ادویه‌ های رنگی، قهوه و رنگ غذا با گذشت زمان رنگ اولیه دندان‌های شما را تغییر می‌ دهند.


ترک مصرف سیگار : ترک کردن سیگار تضمینی برای حفظ زیبایی، رنگ و البته سلامت دندان‌ها و کامپوزیت است.


مراجعه به دندانپزشک : بهتر است در فواصل زمانی مناسب (حداقل هر 6 ماه یک‌بار) به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامت و ظاهر روکش‌ها را بررسی کند.

 

مراقبت


کامپوزیت دندان جلو برای کودکان


پزشک‌ ها از کامپوزیت برای زیبایی دندان‌ های کودکان استفاده نمی‌ کنند. در دوران کودکی و نوجوانی حتی بعد از افتادن دندان‌ های شیری و در آمدن دندان‌ های دائمی، رشد دندان ادامه پیدا می‌ کند.
حال تصور کنید دندان‌ های جلویی کودک را کامپوزیت کردید. با رشد دندان‌ ها بین لثه و دندان فاصله می‌ افتد و ظاهری زشت و نامرتب به آن می‌ دهد. علاوه‌ بر ظاهر، این فاصله محل رشد و تجمع انواع باکتری‌ ها و جرم دندان می‌ شود و دندان را دچار پوسیدگی می‌ کند.

رعایت نکات بهداشتی برای کودکان سخت‌ تر است و همین موضوع پوسیدگی را تشدید می‌ کند. با این‌حال از کامپوزیت برای ترمیم و پر کردن دندان‌ های کودکان استفاده می‌ کنند. مزایای استفاده از کامپوزیت برای پر کردن دندان، رنگ و ترمیم‌ پذیری آن است. بهتر است کامپوزیت دندان‌ های جلویی بعد از 19 سالگی انجام شود. 

 

کودکان


هزینه کامپوزیت دندان جلو 


روش‌ های زیبایی و درمانی هزینه مشخصی ندارند و برای فهمیدن قیمت آن‌ ها باید به مراکز مختلف مراجعه کنید یا با آن‌ ها تماس بگیرید. تعرفه کامپوزیت دندان های جلو با توجه به تکنیک پزشک، برند مواد، تجهیزات و آدرس کلینیک متفاوت است. بهتر است برای فهمیدن قیمت کامپوزیت دندان جلو، در جلسه‌ ای با پزشک خود مشورت کنید. قیمت هر واحد کامپوزیت را بپرسید و نسبت به تعدادی که در نظر دارید، قیمت نهایی را حساب کنید. 
 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    163

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    156

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • لمینت‌های سرامیکی نسبت به کامپوزیت‌ها ماندگاری بیشتری دارند و طبیعی‌تر هستند. اما قیمت آن‌ها بالاتر است. این انتخاب به شرایط و اولویت‌های شما و البته نظر پزشک بستگی دارد.

    • اگر دندان و لثه سالم باشد، کامپوزیت دندان‌های جلو به بی‌هوشی یا بی‌حسی نیاز ندارد و تقریبا بدون درد است. فقط ممکن است در ساعت‌های ابتدایی کمی حساسیت دندان‌های شما بیشتر شود.

    • ماندگاری کامپوزیت به نوع آن و مراقبت‌های بعدش بستگی دارد. اما در شرایط نرمال و به‌شکل کلی بین 4 تا 8 سال دوام دارد.

    • اگر دندان‌های شما مشکل خاصی نداشته باشد، این کار در یک یا نهایتا دو جلسه تمام می‌شود. دندان‌هایی که به پر کردن، جرم‌گیری و رسیدگی بیشتر نیاز دارند، زمان بیشتری می‌خواهند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.