blog banner
24

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

25 آبان 1403

بررسی پزشکی توسط

تفاوت مزوتراپی و پی آر پی

احتمالا پزشک روش‌های مزوتراپی و پی آر پی را به شما پیشنهاد کرده، اما شما تفاوت این دو را نمی‌ دانید

احتمالا پزشک روش‌های مزوتراپی و پی آر پی را به شما پیشنهاد کرده، اما شما تفاوت این دو را نمی‌ دانید. این روزها روش‌ های زیادی برای درمان مشکلات مو و پوست به کلینیک‌ ها آمده‌ اند. از رایج‌ ترین مشکلات پوستی می‌ توان به جوش و آکنه و جای جوش و اسکار، لک و تیرگی و... اشاره کرد. ریزش مو هم که رایج‌ترین مشکل زیبایی در بین خانم‌ها و آقایان به شمار می‌ رود.


اگر به تازگی به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرده باشید، احتمالا اصطلاحات مزوتراپی یا پی آر پی را شنیده‌ اید. این دو روش تقریبا جدید هستند و هم برای پوست و هم برای مو کاربرد دارند. اگر ریزش مو دارید یا اینکه صورتتان جای جوش دارد می‌ توانید به انتخاب پزشک یکی از این روش‌ های درمانی را انتخاب کنید. اطلاع از تفاوت مزوتراپی و پی آر پی می‌تواند به شما در تصمیم گیری نهایی کمک کند. در ادامه درباره اینکه پی آر پی بهتر است یا مزوتراپی با شما صحبت می‌ کنیم. همچنین تفاوت‌ های این دو در رابطه با نحوه انجام، عوارض و ماندگاری را به اطلاع شما می‌رسانیم. 


تفاوت از نظر روش انجام هر کدام


مزوتراپی یک روش غیر تهاجمی است که طی آن از میکروسوزن‌ ها برای تزریق کوکتل‌ های مخصوص استفاده می‌ کنند. این کوکتل‌ها از ویتامین، آنتی اکسیدان و هیالورونیک اسید ساخته می‌شوند. پزشک متخصص این کوکتل‌ها را به مزودرم که لایه میانی پوست است تزریق می‌ کند.

از سوی دیگر، در روش پی آر پی پلاسمای بدن فرد را به پوست تزریق می‌ کنند. پی آر پی به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است که به یک درمان نوآورانه اشاره دارد. در این روش نمونه‌ هایی از پلاسمای بدن فرد را جدا کرده و آن را به پوست صورت یا سر فرد تزریق می‌ کنند. پلاکت‌ ها و فاکتورهای رشد به طور طبیعی در پلاسمای خون وجود دارند و محرک‌های قوی ای برای بهبود پوست و رشد مو هستند. این روش می‌ تواند مشکلات پوستی و ریزش مو را درمان کند. مراحل انجام هر کدام از این روش‌ها را در ادامه برای شما آورده‌ایم:


روش انجام مزوتراپی

آماده سازی کوکتل: در مرحله اول پزشک کوکتل موردنیاز فرد را آماده می‌کند.

 

تزریق کوکتل: در مرحله بعدی کوکتل را به مزودرم پوست، جاهایی که دارای لک یا فرورفتگی هستند یا تیرگی دارند تزریق می‌کنند. این تزریق به پوست سر هم انجام می‌شود تا ریزش مو را درمان کند. این کار مواد مغذی را به پوست می‌رساند و گردش خون را نیز افزایش می‌دهد.

 

مزوتراپی


روش انجام پی آر پی

گرفتن نمونه خون: در مرحله اول از پی آر پی نمونه خون شما را می‌گیرند.

 

قرار دادن نمونه در سانتریفیوژ: در مرحله بعدی نمونه را در سانتریفیوژ قرار می‌دهند و آن را می‌چرخانند. به‌این‌ترتیب پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) آن را جدا می‌کنند.

 

تزریق پی آر پی : در مرحله آخر هم این ماده را به نواحی آسیب دیده پوست یا مو تزریق می‌کنند. پی آر پی باعث ترمیم سلول‌ها می‌شود و پوستی شفاف و جدید برای شما به ارمغان می‌آورد. این روش می‌تواند ریزش مو را نیز متوقف کند و باعث رشد موهای جدید شود.

 

پی آر پی


تفاوت پی آر پی و مزوتراپی از نظر موارد استفاده از هر یک


تفاوت مزوتراپی و پی آر پی به نحوه انجام آنها محدود نمی‌شود. این دو روش در موارد استفاده و کاربرد هم با هم تفاوت دارند.
وقتی صحبت از مبارزه با علائم پیری به میان می‌آید، پزشکان مزوتراپی و پی آر پی را به‌عنوان روش‌های موثر مطرح می‌کنند. در مزوتراپی مواد مغذی، ویتامین‌ها، مواد معدنی، هیالورونیک اسید و... را به مزودرم تزریق می‌کنند. این کار باعث بهبود خاصیت ارتجاعی پوست، کاهش چین و چروک، آبرسانی پوست، روشن شدن پوست، جلوگیری از ریزش مو و... می‌شود. درخشندگی و جوانی پوست هم یکی دیگر از اثرات مزوتراپی است.

پی آر پی از پلاسمای خود فرد تامین می‌شود و به همین دلیل غنی از فاکتورهای رشد است. این روش به افزایش کلاژن سازی کمک می‌کند و باعث سفت شدن پوست و کاهش چین و چروک می‌شود.
پی آر پی برای رشد مو و جلوگیری از ریزش مو مناسب‌تر است. PRP حاوی فاکتورهای رشد است که می‌تواند فولیکول‌های مو را برای رشد و بهبود تراکم مو تحریک کند.

 


مراقبتهای بعد از مزوتراپی آسانتر است یا پی آر پی؟


مراقبت‌های بعد از مزوتراپی و پی آر پی فرق چندانی با هم ندارند. هر دو روش به‌صورت تزریق انجام می‌گیرند و به همین دلیل به مراقبت قابل توجهی نیاز ندارند. بااین‌حال مراقبت‌های بعد از مزوتراپی و پی آر پی را برای شما ذکر می‌کنیم تا از آنها مطلع شوید: 


مراقبت‌های بعد از مزوتراپی


فعالیت: تا روز بعد از تزریق هیچ فعالیت بدنی سنگینی انجام ندهید.

 

دست زدن به موضع: تا ۱۲ ساعت بعد از تزریق کوکتل‌های مزوتراپی نباید به صورت یا موی سر خود دست بزنید. در صورت نیاز به استفاده از دارو یا مالیدن پماد و... حتما دست‌های خود را خوب بشویید.

 

حمام کردن: بهتر است تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق حمام نکنید. رفتن به سونا و جکوزی و استخر هم در این مدت ممنوع است. در صورت نیاز می‌توانید دوش آب سرد بگیرید.

 

استفاده از لایه بردار: درصورتی‌که مزوتراپی صورت انجام داده‌اید، تا یک هفته نباید لایه برداری کنید. از محصولات لایه بردار حاوی رتینول یا گلیکولیک اسید در این مدت خودداری کنید.

 

آرایش کردن: به مدت حداقل ۲۴ ساعت از مواد آرایشی روی پوست و موی خود استفاده نکنید. در صورت مزوتراپی صورت حتما از ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید.


مراقبت‌های بعد از پی آر پی


فعالیت: بعد از تزریق پی آر پی هم بهتر است تا ۲۴ ساعت از انجام فعالیت و ورزش سنگین بپرهیزید. 

 

دست زدن به موضع: حداقل به مدت ۸ ساعت پس از تزریق به ناحیه درمان دست نزنید و آن را دست‌کاری نکنید. کبودی، قرمزی، خارش، درد و تورم در ناحیه تزریق طبیعی هستند و نباید به آنها دست بزنید.

 

مصرف دارو: از داروهای ضد التهاب مانند آسپرین، موترین، ایبوپروفن و... استفاده نکنید. این داروها التهاب را از بین می‌برند. در حالی که برای روند بازسازی و ترمیم پوست صورت و سر به کمی التهاب نیاز است. در صورت احساس درد می‌توانید استامینوفن مصرف کنید.

 

کمپرس یخ: برای کاهش درد و تورم می‌توانید از کمپرس یخ بر روی موضع استفاده کنید. البته بهتر است این کار را انجام ندهید، زیرا التهاب موردنیاز برای ترمیم را کاهش می‌دهد.

 

آرایش کردن: حداقل تا شش ساعت بعد از تزریق از هیچ ماده آرایشی بر روی محل تزریق استفاده نکنید. کرم، لوسیون، تافت، ژل مو و... از جمله این مواد آرایشی هستند. حتما از ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ بر روی صورت استفاده کنید.

 

مصرف الکل و سیگار: تا حداقل ۴۸ ساعت بعد از تزریق الکل و سیگار مصرف نکنید. استعمال دخانیات زمان بهبودی را افزایش می‌دهد و ممکن است باعث عوارض شود.


 

رژیم غذایی: بهتر است تا چند روز پس از تزریق رژیم غذایی سالمی داشته باشید. در طول روز هم حداقل ۸ لیوان آب بنوشید.

 

فرق مزوتراپی و پی ار پی در مراقبت‌های بعد از انجام آنها زیاد نیست. بعد از تزریق کوکتل‌های مزوتراپی یا تزریق پی آر پی باید دستورالعمل‌های پزشک خود را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. 


کدام روش عوارض بیشتری دارد؟


عوارض روش مزوتراپی بیشتر از روش پی آر پی است. در روش پی آر پی، پلاسمای غنی از پلاکت را به همه لایه‌های پوست تزریق می‌ کنند. در روش مزوتراپی کوکتل‌ ها را فقط به لایه میانی یا همان مزودرم تزریق می‌ کنند.

یک تفاوت مزوتراپی و پی آر پی در حساسیت بعد از تزریق است. چون پی آر پی از پلاسمای بدن فرد گرفته می‌ شود، هیچ‌گونه حساسیت یا واکنش آلرژیک ایجاد نمی‌ کند. درحالی‌که این موضوع ممکن است در تزریق مزو وجود داشته باشد؛ یعنی ممکن است بدن شما به کوکتل مزوتراپی واکنش آلرژیک نشان دهد.

در هر دو روش ممکن است شاهد التهاب، قرمزی، سوزش، خارش، تورم و کبودی محل تزریق باشید. این عوارض موقتی هستند و نهایتا تا ۱۰ روز بعد از تزریق از بین می‌روند.

در هر دو روش بعد از تزریق می‌توانید به زندگی عادی خود برگردید و نیازی به استراحت ندارید. البته حواستان باشد که تا یک روز بعد از تزریق فعالیت سنگین انجام ندهید. مثلا اگر باشگاه می‌ روید بهتر است آن را یک روز به تعویق بیندازید.


میزان ماندگاری کدام یک از دو روش بیشتر است؟


ماندگاری پی آر پی بیشتر از مزوتراپی است. البته ماندگاری مزوتراپی و پی آر پی بیشتر به مهارت پزشک و تعداد جلسات تزریق بستگی دارد. کوکتل‌ های مزوتراپی هم باید باکیفیت باشند. همچنین کلینیکی که به آن مراجعه می‌کنید باید بادقت پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی را جدا کنند. به‌ این‌ ترتیب درصد ماندگاری نتایج درمان افزایش پیدا می‌ کند. بااین‌ حال به نکات زیر در رابطه با ماندگاری پی آر پی و مزوتراپی توجه داشته باشید: 

پی آر پی: برای پی آر پی بهتر است یک دوره درمانی را در طول چند هفته تکمیل کنید. شما می‌توانید شش هفته بعد از شروع دوره درمانی نتایج تزریق را مشاهده کنید.

 

مزوتراپی: این درمان هم شامل یک دوره کامل است که البته پزشک آن را با توجه به نیازهای شما مشخص می‌کند. بعد از چند جلسه می‌توانید نتایج تزریق را مشاهده کنید.

 

در نهایت نتیجه می‌ گیریم که چون پی آر پی از پلاسمای خون خود فرد گرفته می‌شود، نتایج ماندگارتری دارد.

 


مزایا و معایب دو روش مزوتراپی و پی آر پی مو


تفاوت مزوتراپی و پی آر پی شامل مزایا و معایب این دو روش هم می‌شود. در ادامه به مزایا و معایب هر کدام ازا ین روش‌ها به‌صورت جداگانه می‌پردازیم.


مزایای مزوتراپی 

 

  • زمان تزریق کوتاه و بین ۱۵ الی ۳۰ دقیقه
  • مقرون به صرفه بودن این روش درصورتی‌که به جلسات متعدد نیاز نباشد
  • تقویت فولیکول‌های مو
  • عوارض جانبی و درد بسیار خفیف
  • دوره نقاهت بسیار کوتاه و در حد چند ساعت
  • تحریک گردش خون در پوست سر و افزایش رشد مو
  • درد نداشتن در حین تزریق


معایب مزوتراپی

 

  • جدید بودن این روش و نتایج متفاوت در بیماران مختلف
  • احتمال عفونت در محل تزریق
  • نیاز داشتن به جلسات متعدد
  • عدم درمان طاسی
  • نیاز به تمدید جلسات یک الی دو بار در سال یا هر شش ماه


مزایای پی آر پی

 

  • یک روش غیر جراحی و غیر تهاجمی قابل اعتماد
  • زمان بهبودی و نقاهت کوتاه
  • بدون باقی ماندن اسکار در محل تزریق
  • یک درمان همه کاره برای مشکلات متعدد پوست، مو و حتی آرتروز و...
  • افزایش ضخامت ساقه مو
  • بدون عارضه و حساسیت
  • قابل انجام برای افراد از هر سنی
  • بدون درد در هنگام تزریق


معایب پی آر پی

 

  • نیاز به جلسات متعدد برای رفع مشکلات پوستی یا ریزش مو
  • نتیجه ندادن پی آر پی درصورتی‌که از داروی خاصی استفاده کنید. قبل از تزریق حتما این مورد را با پزشک خود در میان بگذارید. 


مزوتراپی و پی آر پی؛ دو غول احیاکننده پوست و مو


تفاوت مزوتراپی و پی آر پی شاید خیلی محسوس نباشد. به همین دلیل هم افراد در انتخاب بین این دو روش دچار تردید می‌شوند. در هر دو روش ماده‌ای مغذی را با سرنگ مخصوص به نواحی مختلف سروصورت تزریق می‌کنند. محل تزریق به مشکل فرد بستگی دارد. متخصص پوست نواحی تزریق را مشخص می‌کند.

افرادی که ریزش مو دارند می‌توانند از پی آر پی یا مزوتراپی برای رشد مو استفاده کنند. در روش مزوتراپی کوکتل‌های از قبل آماده شده را به پوست فرد تزریق می‌کنند. در روش پی آر پی از پلاسمای غنی از پلاکت را از پلاسمای خون می‌گیرند. پلاسما قسمت مایع و زرد رنگ خون است که تقریبا ۵۵ درصد خون را تشکیل می‌دهد. این ماده حاوی تکه هایی از سلول‌ های بنیادی است که می‌توانند به ترمیم بافت‌های آسیب دیده پوست کمک کنند. 

روش پی آر پی می‌تواند به جلوگیری از ریزش مو و رشد مجدد موها هم کمک کند. در این روش از خون خود فرد پلاسما می‌گیرند، به همین دلیل هیچ عارضه‌ای فرد را تهدید نخواهد کرد.
 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    132

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    128

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • تقریبا سه جلسه یا شش هفته برای مزوتراپی و حدود سه ماه برای پی آر پی زمان می‌برد تا نتایج مشخص شوند.

    • پی آر پی. در این روش باید PRP را از خون شما استخراج کنند. به همین دلیل هزینه آن بیشتر است.

    • مزوتراپی. مزوتراپی در ۱۵ الی ۳۰ دقیقه به اتمام می‌رسد، اما پی آر پی به حداقل یک ساعت زمان نیاز دارد.

    • پی آر پی به سه جلسه و مزوتراپی به حدود پنج الی ۸ جلسه ترزریق نیاز دارد.

    • مزوتراپی. در مزوتراپی سوزن تا لایه میانی پوست یعنی مزودرم داخل می‌شود، اما ممکن است در روش پی آر پی سوزن را عمیق‌تر وارد کنند.

    • پی آر پی. روش پی آر پی را می‌توان در سنین کم هم انجام داد، زیرا از بدن خود فرد PRP را می‌گیرند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.