blog banner
61

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

23 بهمن 1403

بررسی پزشکی توسط

درآوردن ایمپلنت دندان: چرا و چه زمانی باید انجام شود؟

ایمپلنت‌های دندانی یک درمان عالی برای کسانی است که از لثه‌های ناسالم، دندان‌های آسیب دیده یا افتاده رنج می‌برند

ایمپلنت‌های دندانی یک درمان عالی برای کسانی است که از لثه‌های ناسالم، دندان‌های آسیب دیده یا افتاده رنج می‌برند. در حال حاضر میزان موفقیت ایمپلنت دندانی 90 تا 95 درصد است، اما در 10 درصد دیگر نیاز به درآوردن ایمپلنت دندان داریم. اگرچه ایمپلنت یک فناوری انقلابی در حوزه دندان‌پزشکی است، اما گاهی با دلایلی مانند عدم ادغام با استخوان فک، عفونت و یا شکستن مجبور به بیرون آوردن آن می‌شویم. 

روش برداشتن ایمپلنت به مدت‌زمان حضور آن در دهان بستگی دارد و گاهاً نیاز است با جراحی پیچیده آن را خارج کنیم. در ادامه علاوه‌بر دلایل درآوردن ایمپلنت دندان، عوارض، روش‌ها و مراقبت‌های پس از خارج کردن ایمپلنت را توضیح داده‌ام. همچنین چنانچه می‌خواهید از هزینه‌های این جراحی کوچک دندان‌پزشکی مطلع شوید، با هم تا انتها این مطلب همراه باشید.

دلایل اصلی برای درآوردن ایمپلنت دندان

عفونت: اگر ایمپلنت عفونی شود، برای جلوگیری از گسترش عفونت باید برداشته شود.

عدم ادغام با استخوان: منطق پشت کاشت ایمپلنت دندانی در توانایی آن برای ادغام استخوانی نهفته است. این فرآیند به ایمپلنت اجازه می‌دهد تا پایدار و محکم شود. عدم اتصال ایمپلنت دندان با استخوان فک منجر به شکست ایمپلنت می‌شود. بهداشت نامناسب دهان، عفونت، کمبود ارتفاع و عرض استخوان کافی و کیفیت نامناسب استخوان دلایل این اتفاق هستند.

آسیب به ایمپلنت: فشار بیش از حد، تصادف و جویدن ناصحیح باعث آسیب رساندن به ایمپلنت و ترک خوردگی آن می‌شوند. همچنین، اگر تاج یا پایه ایمپلنت آسیب ببیند، ترمیم آن غیرممکن خواهد بود و مجبور به درآوردن ایمپلنت دندان می‌شوید.

مشکلات لثه‌ای: یکی از مشکلات لثه‌ای که باعث عدم موفقیت ایمپلنت می‌شود، عفونت، جراحی لثه و بیماری‌های لثه است. این شرایط منجر به شل شدن و خراب شدن ایمپلنت می‌شود.

تحلیل‌رفتن استخوان فک: یکی از دلایل مهم شکست ایمپلنت، تحلیل استخوان فک اطراف آن است. پری ایمپلنتایتیس یا عفونت و عدم تناسب ایمپلنت با تراکم استخوان فک دلیل تحلیل رفتن استخوان و درآوردن ایمپلنت دندان هستند. عدم استحکام استخوان فک باعث می‌شود ایمپلنت لق شده و پایداری نداشته باشد. 

آلرژی به مواد ایمپلنت: در موارد نادر، افراد ممکن است واکنش آلرژیک به مواد مورداستفاده در ایمپلنت‌های دندانی داشته باشند. اگر این اتفاق بیفتد، برای جلوگیری از عوارض بیشتر، ایمپلنت باید برداشته شود.

مشکلات مربوط به پروتز روی ایمپلنت: اگر پروتز دندانی که روی ایمپلنت نصب شده است به‌درستی طراحی یا تنظیم نشده باشد، باعث بروز مشکل در جویدن، تحریک لثه، یا درد و ناراحتی می‌شود. این مشکلات عملکرد کلی ایمپلنت را کاهش می‌دهند و درصورتی‌که نتوانیم آن را مجدد تنظیم کنیم، باید آن را از دهان خارج کنیم.

علائم نیاز به خارج‌کردن ایمپلنت دندان

  • التهاب
  • سرخی
  • خونریزی
  • درد
  • ایمپلنت شل

روش‌های مختلف برداشتن ایمپلنت دندان

برداشت ساده ایمپلنت

موارد استفاده: ایمپلنت‌های دندانی که به تازگی کاشته شده‌اند؛ ایمپلنت‌ها در جلو دندان و فک بالا؛ ایمپلنت‌هایی که باریک و کوتاه هستند؛ ایمپلنت‌هایی که لق شده‌اند.

روش کار: در این روش از ابزار ساده و امواج اولتراسونیک، مانند پیزو الکترونیک استفاده می‌کنیم تا ایمپلنت‌هایی که به استخوان جوش نخورده‌اند را به‌راحتی از دهان خارج کنیم. 

برداشت ایمپلنت با جراحی کوچک

موارد استفاده: ایمپلنت‌هایی که حداکثر 18 ماه از کاشت آنها می‌گذرد؛ ایمپلنت‌هایی که در فک پایین و در کنار دهان قرار دارند؛ ایمپلنت‌هایی که طول و عرض اتصال آنها بیشتر است؛ ایمپلنت‌های نزیدک اعصاب فک و سینوس. 

روش کار: در این روش جراح با ایجاد برش‌های کوچک در لثه و استخوان‌های اطراف ایمپلنت، فشار را از روی آن برمی‌دارد و سپس با روش گشتاور معکوس پیچ آن را خارج می‌کند.

برداشت ایمپلنت با جراحی پیچیده

موارد استفاده: ایمپلنت‌هایی که 24 ماه از کاشت آنها می‌گذرد و به‌خوبی با استخوان فک ادغام شده‌اند؛ ایمپلنت‌هایی که آسیب دیده‌اند و نمی‌توان به‌راحتی پیچ آنها را باز کرد؛ ایمپلنت‌هایی که پهن هستند و در عمق بیشتری کاشته شده‌اند.

روش کار: در این روش جراح حدود 0.5 تا 1 میلیمتر از استخوان اطراف ایمپلنت را با ابزاری به نام Through bur برش می‌دهد و سپس با استفاده از ابزار خاصی پیچ ایمپلنت را از دهان در می‌آورد. 

 

عوارض احتمالی درآوردن ایمپلنت دندان

بسیاری از افراد با سؤالاتی در مورد خطرات و عوارض احتمالی مربوط به جراحی برداشتن ایمپلنت دندان به من مراجعه می‌کنند. قبل از اینکه این خطرات را عنوان کنم، باید بگویم که مسائلی ازاین‌دست فقط در شرایط بسیار منحصربه‌فردی به وجود می‌آیند. دندان‌پزشکان حرفه‌ای به‌طور اصولی کار می‌کنند تا مطمئن شوند که چنین مسائلی پیش نمی‌آیند. 

عفونت

در هر جراحی خطر بروز عفونت وجود دارد. بااین‌حال، خطر عفونت با برداشتن ایمپلنت به دلیل وجود پیچ‌ها و پست‌های فلزی در استخوان فک افزایش می‌یابد. علائم عفونت شامل تب، قرمزی و تورم در محل جراحی است. اگر هر یک از این علائم را بعد از جراحی خود تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

آسیب عصبی

اعصابی از استخوان فک عبور می‌کنند که در حین برداشتن ایمپلنت آسیب می‌بینند. این مشکل می‌تواند منجر به بی‌حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در لب‌ها، لثه‌ها، چانه یا صورت شود. آسیب عصبی معمولاً موقتی است، اما در برخی موارد می‌تواند دائمی باشد.

مراقبت‌های بعد از برداشت ایمپلنت

پس از برداشتن ایمپلنت، مهم است که تمام دستورالعمل‌های دندانپزشک خود را برای مراقبت از دهان رعایت کنید. این دستورالعمل‌ها عبارتند از:

  • غذاهای نرم بخورید؛
  • از خوردن نوشیدنی‌های گرم خودداری کنید؛
  • از نی برای نوشیدن استفاده کنید؛
  • داروهای مسکن را طبق دستور مصرف کنید؛
  • یک برنامه خواب سالم داشته باشید.

هزینه درآوردن ایمپلنت دندان

هزینه برداشتن ایمپلنت دندان بسته به عوامل مختلفی می‌تواند بسیار متفاوت باشد، از جمله:

  • پیچیدگی روش: پیچیدگی روش برداشتن ایمپلنت عامل مهمی است که می‌تواند بر هزینه تأثیر بگذارد. برداشتن ایمپلنت ساده، در جایی که ایمپلنت به‌راحتی در دسترس و بدون عارضه است، ممکن است هزینه کمتری نسبت به برداشتن‌های پیچیده‌تر داشته باشد که به تکنیک‌ها یا تجهیزات جراحی اضافی نیاز دارند.
  • محل ایمپلنت: محل ایمپلنت دندان در داخل دهان می‌تواند بر هزینه درآوردن ایمپلنت دندان تأثیر بگذارد. نواحی دردسترس‌تر دهان، مانند دندان‌های جلو، راحت‌تر و ارزان‌تر از ایمپلنت‌های ناحیه خلفی (پشت) دهان خواهد بود.
  • نیاز به روش‌های اضافی: در برخی موارد، جراح باید از روش‌های اضافی، مانند پیوند استخوان، تقویت بافت نرم یا بازسازی بافت هدایت شده پس از برداشتن ایمپلنت دندان استفاده کند تا محل را برای درمان آینده آماده نماید. نیاز به این روش‌ها می‌تواند بر هزینه کلی برداشتن ایمپلنت تأثیر بگذارد.
  • تخصص دندانپزشک یا جراح دهان: تجربه و تخصص دندانپزشک یا جراح دهان بر هزینه تأثیر می‌گذارد.
  • تصویربرداری تشخیصی: تصویربرداری تشخیصی قبل از عمل مانند اشعه ایکس یا اسکن توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی (CBCT) ممکن است برای ارزیابی محل ایمپلنت و برنامه‌ریزی روش برداشتن ضروری باشد. هزینه این تصویربرداری‌ها هزینه کلی را افزایش می‌دهد.
  • بی‌حسی یا آرام‌بخش: نوع بی‌حسی یا آرام‌بخشی که در طول عمل برداشتن ایمپلنت دندان استفاده می‌شود، می‌تواند بر هزینه آن تأثیر بگذارد.
برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    کلوملا بینی چیست؟ [آیا عمل جراحی تنها روش اصلاح است؟]

    کلوملا، بخش میانی بینی، به شکل‌ها و ویژگی‌های مختلفی تقسیم می‌شود و تغییرات ...

    420

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    16 شهریور 1403

    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    320

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.