-
23 بهمن 1403
ایمپلنتهای دندانی یک درمان عالی برای کسانی است که از لثههای ناسالم، دندانهای آسیب دیده یا افتاده رنج میبرند
ایمپلنتهای دندانی یک درمان عالی برای کسانی است که از لثههای ناسالم، دندانهای آسیب دیده یا افتاده رنج میبرند. در حال حاضر میزان موفقیت ایمپلنت دندانی 90 تا 95 درصد است، اما در 10 درصد دیگر نیاز به درآوردن ایمپلنت دندان داریم. اگرچه ایمپلنت یک فناوری انقلابی در حوزه دندانپزشکی است، اما گاهی با دلایلی مانند عدم ادغام با استخوان فک، عفونت و یا شکستن مجبور به بیرون آوردن آن میشویم.
روش برداشتن ایمپلنت به مدتزمان حضور آن در دهان بستگی دارد و گاهاً نیاز است با جراحی پیچیده آن را خارج کنیم. در ادامه علاوهبر دلایل درآوردن ایمپلنت دندان، عوارض، روشها و مراقبتهای پس از خارج کردن ایمپلنت را توضیح دادهام. همچنین چنانچه میخواهید از هزینههای این جراحی کوچک دندانپزشکی مطلع شوید، با هم تا انتها این مطلب همراه باشید.
عفونت: اگر ایمپلنت عفونی شود، برای جلوگیری از گسترش عفونت باید برداشته شود.
عدم ادغام با استخوان: منطق پشت کاشت ایمپلنت دندانی در توانایی آن برای ادغام استخوانی نهفته است. این فرآیند به ایمپلنت اجازه میدهد تا پایدار و محکم شود. عدم اتصال ایمپلنت دندان با استخوان فک منجر به شکست ایمپلنت میشود. بهداشت نامناسب دهان، عفونت، کمبود ارتفاع و عرض استخوان کافی و کیفیت نامناسب استخوان دلایل این اتفاق هستند.
آسیب به ایمپلنت: فشار بیش از حد، تصادف و جویدن ناصحیح باعث آسیب رساندن به ایمپلنت و ترک خوردگی آن میشوند. همچنین، اگر تاج یا پایه ایمپلنت آسیب ببیند، ترمیم آن غیرممکن خواهد بود و مجبور به درآوردن ایمپلنت دندان میشوید.
مشکلات لثهای: یکی از مشکلات لثهای که باعث عدم موفقیت ایمپلنت میشود، عفونت، جراحی لثه و بیماریهای لثه است. این شرایط منجر به شل شدن و خراب شدن ایمپلنت میشود.
تحلیلرفتن استخوان فک: یکی از دلایل مهم شکست ایمپلنت، تحلیل استخوان فک اطراف آن است. پری ایمپلنتایتیس یا عفونت و عدم تناسب ایمپلنت با تراکم استخوان فک دلیل تحلیل رفتن استخوان و درآوردن ایمپلنت دندان هستند. عدم استحکام استخوان فک باعث میشود ایمپلنت لق شده و پایداری نداشته باشد.
آلرژی به مواد ایمپلنت: در موارد نادر، افراد ممکن است واکنش آلرژیک به مواد مورداستفاده در ایمپلنتهای دندانی داشته باشند. اگر این اتفاق بیفتد، برای جلوگیری از عوارض بیشتر، ایمپلنت باید برداشته شود.
مشکلات مربوط به پروتز روی ایمپلنت: اگر پروتز دندانی که روی ایمپلنت نصب شده است بهدرستی طراحی یا تنظیم نشده باشد، باعث بروز مشکل در جویدن، تحریک لثه، یا درد و ناراحتی میشود. این مشکلات عملکرد کلی ایمپلنت را کاهش میدهند و درصورتیکه نتوانیم آن را مجدد تنظیم کنیم، باید آن را از دهان خارج کنیم.
موارد استفاده: ایمپلنتهای دندانی که به تازگی کاشته شدهاند؛ ایمپلنتها در جلو دندان و فک بالا؛ ایمپلنتهایی که باریک و کوتاه هستند؛ ایمپلنتهایی که لق شدهاند.
روش کار: در این روش از ابزار ساده و امواج اولتراسونیک، مانند پیزو الکترونیک استفاده میکنیم تا ایمپلنتهایی که به استخوان جوش نخوردهاند را بهراحتی از دهان خارج کنیم.
موارد استفاده: ایمپلنتهایی که حداکثر 18 ماه از کاشت آنها میگذرد؛ ایمپلنتهایی که در فک پایین و در کنار دهان قرار دارند؛ ایمپلنتهایی که طول و عرض اتصال آنها بیشتر است؛ ایمپلنتهای نزیدک اعصاب فک و سینوس.
روش کار: در این روش جراح با ایجاد برشهای کوچک در لثه و استخوانهای اطراف ایمپلنت، فشار را از روی آن برمیدارد و سپس با روش گشتاور معکوس پیچ آن را خارج میکند.
موارد استفاده: ایمپلنتهایی که 24 ماه از کاشت آنها میگذرد و بهخوبی با استخوان فک ادغام شدهاند؛ ایمپلنتهایی که آسیب دیدهاند و نمیتوان بهراحتی پیچ آنها را باز کرد؛ ایمپلنتهایی که پهن هستند و در عمق بیشتری کاشته شدهاند.
روش کار: در این روش جراح حدود 0.5 تا 1 میلیمتر از استخوان اطراف ایمپلنت را با ابزاری به نام Through bur برش میدهد و سپس با استفاده از ابزار خاصی پیچ ایمپلنت را از دهان در میآورد.
بسیاری از افراد با سؤالاتی در مورد خطرات و عوارض احتمالی مربوط به جراحی برداشتن ایمپلنت دندان به من مراجعه میکنند. قبل از اینکه این خطرات را عنوان کنم، باید بگویم که مسائلی ازایندست فقط در شرایط بسیار منحصربهفردی به وجود میآیند. دندانپزشکان حرفهای بهطور اصولی کار میکنند تا مطمئن شوند که چنین مسائلی پیش نمیآیند.
در هر جراحی خطر بروز عفونت وجود دارد. بااینحال، خطر عفونت با برداشتن ایمپلنت به دلیل وجود پیچها و پستهای فلزی در استخوان فک افزایش مییابد. علائم عفونت شامل تب، قرمزی و تورم در محل جراحی است. اگر هر یک از این علائم را بعد از جراحی خود تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
اعصابی از استخوان فک عبور میکنند که در حین برداشتن ایمپلنت آسیب میبینند. این مشکل میتواند منجر به بیحسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در لبها، لثهها، چانه یا صورت شود. آسیب عصبی معمولاً موقتی است، اما در برخی موارد میتواند دائمی باشد.
پس از برداشتن ایمپلنت، مهم است که تمام دستورالعملهای دندانپزشک خود را برای مراقبت از دهان رعایت کنید. این دستورالعملها عبارتند از:
هزینه برداشتن ایمپلنت دندان بسته به عوامل مختلفی میتواند بسیار متفاوت باشد، از جمله:
-
5 آذر 1403
کلوملا، بخش میانی بینی، به شکلها و ویژگیهای مختلفی تقسیم میشود و تغییرات ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0