blog banner
31

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

بررسی پزشکی توسط

رنگ کامپوزیت دندان:عوامل ماندگاری رنگ کامپوزیت دندان

رنگ‌های استاندارد کامپوزیت


برای انتخاب راحت‌تر، انواع رنگهای کامپوزیت را به دسته‌های مختلف تقسیم کرده‌اند

رنگ‌های استاندارد کامپوزیت


برای انتخاب راحت‌تر، انواع رنگهای کامپوزیت را به دسته‌های مختلف تقسیم کرده‌اند. این دسته‌بندی را بر اساس گروه رنگی که در ساختار آن نقش دارد، انجام می‌دهند. میزان روشنی هر یک از این گروه‌ها با 4 شماره نشان داده می‌شود. برای رنگ روشن از شماره 1 و برای تیره‌ترین رنگ از شماره 4 استفاده می‌کنند. 
مثلا «1آ» روشن ترین سایه و «4آ» تیره‌ترین سایه گروه «آ» است. در ادامه هر یک از دسته‌بندی‌ها را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید مناسب‌ترین رنگ را برای خود انتخاب کنید. 

گروه آ : رنگ‌های قهوه‌ای مایل به قرمز

گروه بی : رنگ‌های قهوه‌ای مایل به زرد

گروه سی: رنگ‌های خاکستری

گروه دی: رنگ‌های خاکستری مایل به قرمز

طبیعی ترین رنگ کامپوزیت دندان


برای انتخاب طبیعی‌ترین رنگ کامپوزیت، نمی‌توانیم به‌سادگی یکی از رنگ‌ها را به شما معرفی کنیم. طبیعی‌ترین رنگ برای هر فردی متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. طبیعی‌ترین رنگ، رنگی است که کمترین تضاد را در چهره شما نمایان کند. بااین‌حال بیشتر افرادی که پوست روشن و موهای تیره‌ای دارند، رنگ‌های 3آ و 2ب را انتخاب می‌کنند. 
برای انتخاب بهتر، رنگ دندان‌های خودتان را در نظر بگیرید و نزدیک‌ترین رنگ را به آن،‌ انتخاب کنید. با این کار ظاهر دندان‌های شما در کنار سالم بودن، طبیعی به‌نظر می‌رسد. 

 

رنگ کامپوزیت


پرکاربردترین رنگ کامپوزیت دندان


پرطرفدارترین و پرکاربردترین رنگ‌های کامپوزیت از بین رنگ‌های یادشده، 1آ، 3آ و 1ب هستند. بسیاری از افراد معروف این رنگ‌ها را برای زیبایی دندان‌های خود استفاده می‌کنند. 
اما شرکت‌های دیگری که در زمینه تولید کامپوزیت‌های باکیفیت فعالیت می‌کنند، طیف‌های جدیدی را به بازار عرضه کردند. یکی از این شرکت‌ها، Kerr نام دارد که با معرفی طیف XL طرفداران زیادی پیدا کرده است. این طیف رنگی خیلی سفید نیست، اما حالتی کاملا طبیعی و روشن دارد. کیفیت بالای این کامپوزیت و هماهنگی آن با دندان‌های طبیعی زیباجویان، آن را به یکی از پرکاربردترین رنگ‌ها تبدیل کرده است. 
شرکت ژاپنی شفو یکی دیگر از پرطرفدارترین سایه رنگ‌های کامپوزیت را تولید می‌کند که BW نام دارد. این رنگ لبخند هالیوودی را وعده می‌دهد. کامپوزیت‌های این سایه رنگ، علاوه‌بر رنگ روشن، درخشندگی چشم‌گیری دارند. شرکت شفو در ارائه رنگی بسیار زیبا و جذاب، کیفیت بالایی را برای محصولاتش در نظر گرفته است. این کامپوزیت‌ها در برابر سایش و تغییر رنگ بسیار مقاوم هستند و دوام بالایی دارند. 

 

رنگ کامپوزیت


سفید ترین رنگ کامپوزیت دندان


اگر بخواهیم سفیدترین گزینه را از بین سایه‌های مختلف کامپوزیت معرفی کنیم، باید بگوییم که 1آ روشن‌ترین رنگ را بین گروه‌های نام‌برده دارد. یکی از برندهایی که برای کامپوزیت‌های سفید برفی، سفید یخچالی یا سفید هالیوودی خود معروف است، برند سوییسی سارمکو نام دارد.
رنگ sw++از همه رنگ‌های این برند روشن‌تر است و با حالت طبیعی دندان کمی تفاوت دارد. محصولات این شرکت سوییسی کیفیت بالایی دارند و سارمکو جزو پرطرفدارترین برند‌های تولید‌کننده کامپوزیت است. 


عوامل موثر در انتخاب رنگ


همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، اگر می‌خواهید نتیجه کامپوزیت شما کاملا طبیعی باشد، باید عوامل مختلفی را هنگام انتخاب رنگ در نظر بگیرید. از جمله: 

رنگ دندان‌های دیگر: یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در نظر بگیرید، هماهنگی رنگ دندان‌های طبیعی با رنگ انتخابی است. اهمیت این موضوع زمانی که می‌خواهید فقط دندان‌های جلو را کامپوزیت کنید، بیشتر می‌شود. اگر رنگ انتخابی با دندان‌های شما تضاد داشته باشد، ظاهری فیک و غیرطبیعی به چهره شما می‌دهد. 

رنگ پوست: رنگ‌های خیلی روشن و خنک برای پوست‌های روشن و رنگ‌های گرم و تیره‌تر برای پوست‌های تیره مناسب هستند. پس باید رنگی را انتخاب کنید که تضاد پوست و دندان شما را به‌خوبی مدیریت کند. 

رنگ لب‌ها: لب‌های صورتی و گوشتی با طیف رنگی خنک و لب‌های قهوه‌ای با رنگ‌های گرم‌تر سازگارند. 

رنگ مو: موی بلوند با رنگ‌های خنک هماهنگی بیشتری دارد. از طرفی موهای تیره سایه‌های گرم را بهتر می‌پذیرند. بااین‌حال رنگ پوست راهنمای بهتری برای انتخاب رنگ کامپوزیت دندان است. 

رنگ چشم: یکی از نکاتی که هنگام انتخاب به شما کمک می‌کند، توجه به نزدیک بودن رنگ انتخابی با رنگ صلبیه چشم است. 

سلیقه: در نهایت سلیقه زیباجو است که انتخاب را نهایی می‌کند. برخی افراد تضاد زیاد پوست و دندان را می‌پسندند و رنگ‌های سفید یخچالی را بیشتر دوست دارند. 

سن: سن زیباجو یکی دیگر از عواملی است که پزشک با در نظر گرفتن آن می‌تواند پیشنهادهایش را محدود کند. 

 

انتخاب رنگ


عواملی که بر ماندگاری رنگ کامپوزیت تاثیر می‌گذارند


متاسفانه ماندگاری رنگ کامپوزیت همیشگی نیست. عوامل مختلفی روی این موضوع اثر می‌گذارند، مانند:

نوع مواد استفاده شده: مهم‌ترین نکته درباره ماندگاری رنگ کامپوزیت، جنس و برند مواد آن است. کامپوزیت‌هایی که از برندهای معتبر هستند، به‌راحتی رنگ نمی‌گیرند و رنگ مواد خوراکی از روی آن‌ها شسته می‌شود. کامپوزیت‌های بی‌کیفیت لکه می‌شوند و در زمان کوتاهی رنگ اولیه خود را از دست می‌دهند. 

تکنیک دندانپزشک: انتخاب دندانپزشک مناسب به‌اندازه مواد باکیفیت، مهم است. اگر تکنیک پزشک خوب نباشد، دندان‌هایتان بعد از گذشت مدتی کوتاه نامرتب، بدرنگ و حتی لق می‌شوند.

آسیب دیدن کامپوزیت: کامپوزیت‌های باکیفیت بسیار نازک و شفاف هستند. در نتیجه ساییده شدن یا شکستن بخشی از آن باعث نمایان شدن دندان‌های طبیعی می‌شود که معمولا رنگی تیره‌تر از کامپوزیت دارند.

مراجعه مرتب به دندانپزشک: این کار باعث می‌شود از سلامت دندان‌ها و وضعیت کامپوزیت‌های خود مطمئن شوید. اگر دلیل خاصی برای زرد یا خراب شدن کامپوزیت وجود داشته باشد، دندانپزشک با توصیه‌های خود از گسترش آن جلوگیری می‌کند. 

 

دندانپزشک


روشهای مراقبت از کامپوزیت دندان و حفظ رنگ آن


هرچه مراقبت‌های بعد از نصب را بیشتر و بهتر انجام دهید، ماندگاری انواع رنگ کامپوزیت دندان، بیشتر خواهد شد. از جمله:

رعایت کردن بهداشت دهان و دندان: اگر می‌خواهید درخشندگی و زیبایی دندان‌های شما برای سال‌ها ماندگار باشد، باید مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را بیش از پیش جدی بگیرید. 
باقی ماندن جرم و رنگ غذا روی کامپوزیت رنگش را به‌مرور زمان تغییر می‌دهد. توجه داشته باشید که مسواک زدن افراطی هم خوب نیست و باعث کدر شدن کامپوزیت می‌شود. 

پرهیز از مصرف بیش از حد خوراکی‌های رنگی: مصرف روزانه خوراکی‌های رنگی مثل قهوه باعث تغییر رنگ کامپوزیت در گذر زمان می‌شود. سعی کنید بعد از مصرف غذاهای رنگی در زمان کوتاهی مسواک بزنید تا رنگ آن‌ها از روی دندان شسته شود. 

پرهیز از استعمال سیگار: سیگار کشیدن باعث پوسیدگی، جرم‌گیری دندان و لثه و زرد شدن آن در گذر زمان می‌شود. بنابراین بهتر است برای حفظ ظاهر و البته سلامت دندان‌هایتان مصرف دخانیات را به‌حداقل برسانید. 

پرهیز از عادت‌های بد دهانی: دندان قروچه، استفاده از دندان به‌عنوان ابزار و خوردن خوراکی‌های سفت باعث ساییده شدن، شکستن یا لب پر شدن کامپوزیت می‌شود. در نتیجه رنگ طبیعی دندان به‌شکل لکه‌هایی روی کامپوزیت نمایان می‌شود. 

نوشیدن آب بعد از غذا: نوشیدن یک لیوان آب بعد از خوردن غذا به شسته شدن رنگ مواد غذایی کمک کرده و از تغییر رنگ کامپوزیت دندان جلوگیری می‌کند.

استفاده از دهانشویه: تجمع باکتری‌ها در لبه لثه و فضای بین دندان‌ها باعث پوسیدگی دندان و زرد شدن آن می‌شود. با استفاده از دهانشویه‌های ضدباکتری و با هماهنگی پزشک از آن جلوگیری کنید. 

 

بهداشت


 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    163

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    156

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • به مراقبت‌های بعد از آن بستگی دارد. اما به‌شکل کلی دوام کامپوزیت بین 5 الی 7 سال است و بعد از آن به تعویض نیاز دارد.

    • با در نظر گرفتن عوامل موثر و سلیقه زیباجو، دندانپزشک بهترین گزینه‌ها را پیشنهاد می‌دهد و در نور مناسب از زیباجو می‌خواهد یکی را انتخاب کند.

    • خیر. روشی برای سفید کردن و تغییر رنگ کامپوزیت در خانه وجود ندارد و روش‌های غیراستاندارد ممکن است به کامپوزیت آسیب برسانند.

    • دوام و حفظ ظاهر لمینت‌های سرامیکی بیشتر از مدل‌های کامپوزیتی است. لمینت‌های سرامیکی رنگ را جذب نمی‌کنند و با گذر زمان ظاهر اولیه خود را نگه می‌دارند.

    • بله. یکی از بهترین راه‌های تغییر رنگ کامپوزیت مراجعه به دندانپزشک و استفاده از تکنیک پالیش کامپوزیت است.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.