blog banner
23

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

بررسی پزشکی توسط

شرایط کامپوزیت دندان برای همه؟ این افراد استثنا هستند!

موارد انجام کامپوزیت دندان


همانطور که اشاره شد یکی از نکات مهم در خصوص این روش درمانی، برخورداری از شرایط کامپوزیت دندان است

موارد انجام کامپوزیت دندان


همانطور که اشاره شد یکی از نکات مهم در خصوص این روش درمانی، برخورداری از شرایط کامپوزیت دندان است. به طور کلی می‌توان گفت که کامپوزیت دندان یک روش درمانی و زیبایی برای افرادی است که از مشکلات جزئی در دندان‌های خود رنج می‌ برند. در واقع افرادی که از سلامت عمومی خوب در دهان و لثه برخوردار هستند و پوسیدگی و شکستگی دندان‌ها آن‌ها زیاد نیست می‌ توانند از این روش برای درمان مشکل خود استفاده کنند. بر این اساس می‌ توان گفت که کامپوزیت دندان برای موارد زیر در افراد کاندید این عمل انجام می‌ شود:


پر کردن حفره‌های ناشی از پوسیدگی : پوسیدگی دندان در مواردی باعث ایجاد حفره بر روی دندان می‌ شود؛‌ در این شرایط با استفاده از کامپوزیت می‌توان این مشکل را برطرف کرد. 


ترمیم دندان‌های شکسته یا لب‌ پر شده : اگر دندان‌ هایی دارید که به هر دلیل لب‌ پر یا شکسته شده می‌ توانید با کامپوزیت آن‌ ها را ترمیم کنید. 


بازسازی دندان‌ هایی که قسمت زیادی از آن‌ ها از بین رفته است : اگر دندان‌ هایی دارید که به دلایل مختلف بخش زیادی از آن‌ها از بین رفته با استفاده از کامپوزیت می‌ توان این دندان‌ ها را ترمیم کرد. 


رفع لکه‌ ها و تغییر رنگ دندان‌ ها: به مرور زمان ممکن است دندان‌ ها دارای لکه شده یا تغییر رنگ دهند. با استفاده از کامپوزیت و مواد مورد استفاده در این روش می‌ توان این مشکل را برطرف کرد.


پر کردن فاصله بین دندان‌ ها : وجود فاصله زیاد بین دندان‌ ها باعث مشکلاتی به خصوص در تکلم می‌ شود. با استفاده از کامپوزیت می‌ توان به راحتی این فاصله را از بین برد. 


اصلاح شکل و اندازه دندان‌ ها : اگر دندان‌ های شما دارای شکل و اندازه نامنظم هستند بهترین روش برای اصلاح آن استفاده از روش کامپوزیت است. 


رفع ناهمترازی جزئی دندان‌ ها : در برخی افراد ناهمترازی بین دندان‌ ها وجود دارد که این موضوع می‌ تواند بر ظاهر و همچنین سلامت دندان‌ ها تأثیر منفی داشته باشد. کامپوزیت دندان بهترین روش برای رفع این مشکل به حساب می‌ آید. 


محافظت از دندان‌ های حساس : همانطور که گفته شد در روش کامپوزیت یک لایه مواد رزینی از جنس و رنگ دندان برای ترمیم استفاده می‌ شود. به همین دلیل این مواد می‌توانند از دندان‌ های حساس محافظت کنند. 


بهبود طرح لبخند : اصلی‌ ترین موارد کاربرد کامپوزیت دندان اصلاح طرح لبخند است. افرادی که از این روش استفاده می‌ کنند در زمان لبخند دندان‌ هایی براق و درخشان خواهند داشت که به زیباتر شدن آن‌ها می‌ افزاید. 

 

کامپوزیت دندان


چه کسانی واجد شرایط لازم برای انجام کامپوزیت دندان نیستند؟


همانطور که گفته شد یکی از مهم‌ترین شرایط کامپوزیت دندان، جزئی بودن مشکلات مختلف است. بر این اساس افرادی که از مشکلات دندان شدید رنج می‌ برند نمی‌ توانند از این روش برای درمان استفاده کنند. از جمله افرادی که واجد شرایط لازم برای کامپوزیت نیستند می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد: 


افرادی با دندان قروچه شدید : دندان قروچه در اکثر موارد یک مشکل غیر ارادی است که در زمان خواب و بیداری به صورت ناخودآگاه رخ داده و در آن فرد دندان‌ های خود را روی هم فشار می‌ دهد. این فشار می‌ تواند باعث ساییده شدن دندان‌ ها شود. به همین دلیل این مشکل نه تنها به کامپوزیت بلکه به دندان‌ های طبیعی فرد نیز آسیب وارد می‌ کند؛ در نتیجه این افراد گزینه مناسبی برای کامپوزیت نیستند. 


افرادی با مینای دندان ضعیف : یکی از الزامات کامپوزیت دندان این است که دندان‌ های افراد از ساختار قوی و محکم برای ایجاد پیوند مناسب برای نصب کامپوزیت برخوردار باشد. افرادی که مینای دندان ضعیف دارند نمی‌ توانند از کامپوزیت دندان به خوبی پشتیبانی کنند و در نتیجه افراد مناسبی برای استفاده از این روش محسوب نمی‌ شوند. 


افرادی با ناهنجاری شدید فکی : وجود ناهنجاری شدید در فک یکی از مواردی است که می‌ تواند منجر به وارد شدن آسیب به کامپوزیت دندان شود. به همین دلیل افراد مبتلا به ناهنجاری شدید در فک       نمی‌ توانند گزینه مناسبی برای کامپوزیت دندان باشند. 


افراد بی توجه به بهداشت دهان و دندان : توجه به بهداشت دهان و دندان نه تنها برای مراقبت از کامپوزیت و روکش بلکه برای مراقبت از دندان‌ های اصلی از اهمیت زیادی برخوردار است. معمولا افراد تصور می‌ کنند که با کامپوزیت کردن دندان، نیاز به رعایت بهداشت و دندان کم می‌ شود؛ در صورتی که این تصور اشتباه است و دندان‌ های کامپوزیت شده بیش از گذشته نیاز به مراقبت و توجه دارند. به همین دلیل افرادی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌ کنند، از شرایط کامپوزیت دندان برخوردار نیستند. 


افراد دارای عادات غلط دهانی مانند جویدن ناخن : برخی افراد از عادات غلط دهانی رنج می‌ برند و با دندان‌ های خود مانند یک ابزار برخورد می‌کنند. افرادی که عادت به گاز زدن سر مداد، جویدن ناخن و اجسام سفت مانند یخ، باز کردن درب بطری با دندان، شکستن پسته و آجیل و... دارند، می‌ توانند آسیب جدی به دندان‌ های خود وارد کنند. به همین دلیل افرادی که دارای چنین عادت‌ هایی هستند به دلیل آسیب زدن به روکش کامپوزیت، گزینه مناسبی برای کامپوزیت دندان محسوب نمی‌ شوند. 


افراد دارای پوسیدگی شدید دندان : همانطور که گفته شد کامپوزیت دندان برای اتصال صحیح و محکم به یک پایه مناسب نیاز دارد. در صورتی که پوسیدگی دندان‌ ها در یک فرد شدید باشد، این پایه از استحکام کافی برای اتصال کامپوزیت برخوردار نیست و به همین دلیل این افراد گزینه مناسبی برای انجام این عمل نیستند. 


افرادی که دچار مشکلات شدید لثه هستند: افرادی که دارای بیماری شدید لثه و ضعف در لثه‌ های خود هستند نیز به این دلیل که نمی‌ توانند پایه محکمی برای اتصال کامپوزیت به دندان‌ها فراهم کنند، گزینه مناسب محسوب نمی‌ شوند. 

 

جویدن ناخن


سن مناسب برای کامپوزیت دندان


به طور کلی نمی‌ توان محدوده سنی مشخصی را به عنوان شرایط کامپوزیت دندان مشخص کرد؛ زیرا در صورتی که شرایط برای انجام این عمل در افراد مساعد باشد، محدودیت سنی خاصی وجود ندارد.افراد در هر سن و سال به منظور بررسی اینکه می‌توانند از کامپوزیت برای رفع مشکلات دندان‌ های خود استفاده کنند، باید با دندانپزشک با تجربه و ماهر مشورت کنند. 

به طور کلی در مورد سن مناسب برای کامپوزیت دندان می‌ توان گفت که بعد از 18 سالگی بهترین زمان برای انجام این کار است. هرچند انجام این روش برای افراد زیر 18 سال در صورت صلاحدید دندانپزشک منعی ندارد. 


موارد استفاده از کامپوزیت برای دندان‌ های شیری


دندان‌ های شیری در انسان پس از مدتی از بین رفته و جای خود را به دندان‌های دائمی می‌ دهند؛ به همین دلیل بسیاری از والدین اعتقاد دارند که این دندان‌ ها از اهمیت زیادی برخوردار نبوده و به مراقبت و توجه نیاز ندارند. اما این تصور اشتباه بوده و عدم توجه به سلامت دندان‌های شیری می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت دندان‌های دائمی داشته باشد. 

در گذشته بر اساس این باور که دندان‌ های دائمی جایگزین دندان‌ های شیری می‌ شوند، در صورتی که دندان‌ های شیری با شکستگی یا پوسیدگی مواجه می‌ شدند، دندان توسط دندانپزشک کشیده می‌ شد. اما امروزه در صورت پوسیده شدن، شکستگی یا ترک در دندان‌ های شیری از کامپوزیت برای ترمیم دندان استفاده می‌شود تا به این شکل دندان‌ ها تا زمان افتادن و جایگزین شدن ظاهری مناسب داشته و از سلامت کامل برخوردار باشند. 

 

دندان شیری


 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    163

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    156

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • بله؛ این اقدام می‌تواند از دندان‌ها تا زمان افتادن و جایگزین شدن توسط دندان‌های دائمی محافظت کند.

    • خیر؛ زیرا کامپوزیت یک لایه بسیار نازک است که روی دندان قرار می‌گیرد به همین دلیل باعث بزرگ‌تر شدن و نامناسب شدن اندازه دندان نمی‌شود.

    • بله ممکن است اما با توجه به این که دود سیگار و نیکوتین داخل آن به مرور می‌تواند باعث ایجاد لکه و زرد شدن دندان‌ها شود، به همین دلیل بهتر است افراد سیگار را ترک کرده و سپس برای کامپوزیت دندان اقدام کنند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.