blog banner
17

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

28 آبان 1403

بررسی پزشکی توسط

جراحی بینی کودکان : آیا عمل زیبایی در کودکان مجاز است؟

دلایل پزشکی برای جراحی کودکان


جراحی کودکان با توجه به شرایط ویژه و رشد این گروه سنی نیاز قطعی به دلایل پزشکی دارد

دلایل پزشکی برای جراحی کودکان


جراحی کودکان با توجه به شرایط ویژه و رشد این گروه سنی نیاز قطعی به دلایل پزشکی دارد. دلایل پزشکی برای جراحی بینی کودکان عموما در دسته موارد زیر قرار می‌گیرند. 

 

مشکلات تنفسی (انحراف تیغه بینی، بزرگی آدنوئید‌ها و….): این مشکلات ناشی از اشکال در دیواره داخلی بینی هستند، که می‌تواند نتیجه نقص مادرزادی یا تروما باشد. این امر بر تنفس و ایجاد تنگی و گرفتگی نفس در کودکان اثر گذار خواهد بود. 

 

مشکلات ساختاری (ناهنجاری‌های مادرزادی): ناهنجاری‌های مادرزادی مانند کرانیوسینوستوز (مشکلات سینوسی)، شکاف لب و کام (لب شکری) و مشکلات ساختار استخوانی می‌توانند طیف وسیعی از ناهنجاری‌های ساختاری بینی را شامل شوند. چنانچه آناتومی بینی تغییر کند، کودک در تنفس و گفتار دچار مشکل می‌شود. لذا باید مداخله نموده و جراحی در سنین کودکی انجام شود.

 

آسیب‌ها و شکستگی‌ها: شکستگی یا ترک روی استخوان پل بینی و آسیب به این عضو می‌تواند سبب جابه‌جایی غضروف یا ایجاد زخم در تیغه بینی شود. در این شرایط جراح می‌تواند غضروف و یا استخوان آسیب دیده را تنظیم و مسیر باز بینی را بازیابی کند، همچنین ظاهر بهتری برای بینی ایجاد نماید. 

 

مشکلات بینی

 

خطرات و عوارض جراحی بینی کودکان


خطرات و عوارض جراحی‌ها همیشه مهم و مورد توجه هستند، اما زمانی که در مورد جراحی کودکان صحبت می‌کنیم، با توجه به کامل نشدن مسیر رشد آن‌ها این عوارض از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود. عوارض جراحی بینی در کودکان می‌تواند روی رشد استخوانی آن‌ها در ناحیه بینی و صورت اثر گذار باشد. در ادامه عوارض این جراحی را در دسته‌‌بندی‌های مختلف بیان نموده‌ایم. بهتر است پیش از گرفتن تصمیم نهایی در رابطه با جراحی بینی کودک خود تمام این موارد را در نظر بگیرید و با پزشک وی در این رابطه صحبت کنید. 


عوارض عمومی جراحی 

1.1. خونریزی داخلی: احتمال خونریزی داخلی با توجه به جوان بودن بافت‌ها در کودکان بیشتر است. در واقع تمامی واکنش‌هایی که به عنوان واکنش دفاعی شناخته می‌شوند، در کودکان شدید‌تر خواهند بود. 

 

1.2. عفونت: خطر عفونت در تمامی جراحی‌ها وجود دارد. در مورد کودکان با توجه به نیاز شدید به رعایت موارد بهداشتی جهت جلوگیری از بروز عفونت، بهتر است والدین بر رعایت اصولی نکات بهداشتی پس از عمل توسط کودک خود نظارت داشته باشند. 

 

1.3. واکنش به بی‌هوشی: بی‌هوشی در بزرگسالان نیز می‌تواند واکنش‌های متفاوتی ایجاد کند. این واکنش در کودکان می‌تواند با شدت بیشتری باشد و ممکن است در کودک تروما و ترس از بی‌هوشی برای تمام عمر را ایجاد کند.

 

1.4. لخته شدن خون: خطر لخته شدن خون در بافت‌ها طی جراحی نیز وجود دارد، بهتر است برای جلوگیری از این مورد پیش از جراحی، در انتخاب تیم متخصص و در نظر گرفتن تمام شرایط دقت ویژه داشته باشید.

 

عوارض خاص جراحی بینی کودکان 


2.1. تغییر در حس بویایی: با توجه به سنی که کودک در آن تحت جراحی بینی قرار می‌گیرد و میزان رشد او، حس بویایی می‌تواند دستخوش تغییراتی شود. این تغییرات می‌تواند قوی‌تر شدن این حس نیز باشد. 

 

2.2. مشکلات تنفسی: ممکن است مشکلات تنفسی کودک برطرف نشوند. همچنین با رشد کودک ممکن است، مشکلات تنفسی خود را نشان دهند. این مشکلات می‌توانند، گرفتگی نفس، دشواری از تنفس از طریق بینی و خرخر باشند. 

 

2.3. بی‌حسی: ممکن است بعد از عمل کودک شما در ناحیه تحت جراحی دچار بی‌حسی شود. در صورت بروز این مشکل بهتر است بلافاصله پزشک را مطلع نمایید. البته که عموما این بی‌حسی به مرور زمان از میان خواهد رفت. 

 

2.4. عدم تقارن: عدم تقارن یکی از مشکلاتی است که در تمامی جراحی‌های بینی احتمال بروز آن وجود دارد. در مورد جراحی بینی کودکان با توجه به روند رشد صورت این احتمال کمی بیشتر است.


2.5. مشکلات در بهبود زخم: ممکن است کودک شما در بهبود زخم‌های ناشی از جراحی دچار مشکل باشد و این زخم‌ها زمان بیشتری برای ترمیم نیاز داشته باشند. 


2.6. آسیب به ساختارهای داخلی بینی: با توجه به اینکه جراحی در سنینی انجام می‌شود که رشد ادامه دارد، ممکن است به ساختارهای داخلی بینی آسیب وارد شود و در روند رشد اثر بگذارد. 


عوارض دراز مدت


3.1. تغییر در رشد بینی:جراحی بینی در سنین کودکی می‌تواند در روند رشد بینی کودک تغییراتی ایجاد کند. این تغییرات می‌توانند مثبت یا منفی باشند. برای مثال ممکن است بینی کودک کوچک باقی بماند. 

 

3.2. نیاز به جراحی مجدد: با توجه به عوارضی که بیان شد، احتمال نیاز به جراحی مجدد در بزرگسالی برای کودکانی که در سنین کم تحت جراحی بینی قرار می‌گیرند وجود دارد. در واقع در جراحی اولیه مشکلات حاد برطرف می‌شوند. در جراحی مجدد مشکلات برطرف نشده و عوارضی که ممکن است ناشی از جراحی اولیه باشند، برطرف خواهند شد. 


سن مناسب جراحی زیبایی برای کودکان


جراحی بینی بهتر است در موارد انجام شود که حداقل به ۹۰ درصد بلوغ جسمانی رسیده باشند. در برخی موارد صبر برای رشد بیشتر کودک سبب انجام اعمال جراحی واقع بینانه‌تر می‌شود. در صورتی که مشکل کودک قابل درمان با سایر روش‌ها تا رسیدن به بزرگسالی باشد، بهتر است صبوری کنید. اما در دیگر شرایط گفته می‌شود بهتر است کودک از نظر جسمی و ذهنی بالغ باشد تا بتواند شرایط جراحی را درک کرده و انتظارات منطقی داشته باشد. سن مناسب این جراحی در پسران ۱۷-۱۸ سالگی و در دختران ۱۵-۱۶ سالگی در نظر گرفته می شود.

با این وجود شرایط، مشکل پزشکی و راه‌های درمانی موجود بسیار تعیین کننده هستند.


تفاوت‌های جراحی بینی کودکان و بزرگسالان


رشد بینی: در بزرگسالان رشد بینی کامل شده و جراح عمل را بهتر و کامل‌تر می‌تواند انجام دهد. در کودکان شرایط رشد سبب می‌شود ریسک جراحی بیشتر باشد. 

 

دلایل جراحی: عموما دلایل جراحی در کودکان دلایل پزشکی و مشکلاتی است که کودک به دلیل این مشکلات در روند طبیعی زندگی و رشد خود دارد. در بزرگسالان دلایل جراحی می‌تواند متفاوت باشد، این دلایل زیبایی و عدم رضایت از چهره تا انواع دلایل پزشکی را شامل می‌شود. 

 

تکنیک‌های جراحی: تکنیک‌های جراحی در بزرگسالان تنوع بیشتری دارد. در حقیقت پزشک با دست بازتری می‌تواند روی بینی بزرگسالان جراحی انجام داد. 

 

بی‌هوشی: بی‌هوشی و اثرات آن در بزرگسالان بسیار کمتر است. همچنین خطرات بی‌هوشی و تروما هایی که می‌تواند بر کودکان بگذارد بیشتر خواهد بود. علاوه بر این موارد بی‌هوشی کودکان روش‌های خاص و متفاوتی دارد. 

 

مدت زمان بهبودی: زمان بهبودی در کوکان طولانی‌تر خواهد بود، معمولا ۲ تا۳ هفته زمان به عنوان دوره نقاهت برای کودکان در نظر گرفته می‌شود. حال آنکه این زمان برای بزرگسالان کوتاه‌تر خواهد بود.

 

نتایج: نتایج جراحی در بزرگسالان معمولا ثابت است و با گذر زمان تغییر نخواهد کرد. این در حالی است که رشد استخوانی و رشد صورت در کودکان سبب ایجاد تغییر در نتایج جراحی بینی کودک خواهد شد. 


اهمیت مشاوره روانشناسی قبل از اقدام به رینوپلاستی کودکان


یکی از معضلاتی که والدین با آن روبرو هستند این است که چگونه به کودک خود نیاز به عمل جراحی را توضیح دهند. علاوه بر این دوران نقاهت کودک را از همسالان خود و مدرسه دور خواهد کرد. این امر می‌تواند در ناخودآگاه کودک اثرات منفی بگذارد. توصیه شده برای به حداقل رساندن این مشکلات پیش از اقدام به جراحی بینی برای کودک خود با یک روانشناس کودک تماس بگیرید. بهتر است برای تمام مراحل جراحی از مشاور مخصوص کودکان کمک بخواهید. در واقع مشاور به شما و کودکتان راهکارهایی ارائه خواهد داد، تا بتوانید شرایط را تحت کنترل درآورید. این راهکارها همچنین مشکلات روحی، روانی قبل، حین و بعد از جراحی را به حداقل خواهند رسانید.

 

مشاوره


جایگزین‌های احتمالی جراحی بینی کودکان 


چنانچه مشکل پزشکی کودک شما تا کامل شدن رشد وی قابل درمان با روشی غیر از جراحی باشد، پزشک آن روش را به شما پیشنهاد خواهد داد. اکثر روش‌های غیر جراحی در موارد زیر خلاصه می‌شوند. 


درمان دارویی: چنانچه بتوان مشکل کودک را با دارو کنترل یا برطرف نمود، در اولویت قرار دارد. 

 

فیزیوتراپی تنفسی: فیزیوتراپی تنفسی نوع خاصی از فیزیوتراپی است که با روش‌های مختلف و تمرینات متفاوت مشکلات تنفسی بیمار را برطرف می‌کند. 

 

بریس‌های بینی: بریس‌های بینی را امروزه در تبلیغات زیبایی به عنوان کوچک کننده‌ها و فرم دهنده‌های بینی می‌بینیم. در واقع بریس‌ها بینی شبیه پلاک‌های ارتودنسی هستند که برای بینی طراحی می‌شوند و می‌توانند فرم آن را اصلاح کنند. 

 

تزریق فیلر: تزریق فیلر بینی به عنوان رینوپلاستی غیر جراحی نیز شهرت دارد. در این روش با تزریق فیلر به بینی مشکلات ظاهری و پوستی آن را برطرف می‌کنند. 

 

دستگاه CPAP : این دستگاه به عنوان یک وسیله کمک تنفسی شناخته می‌شود. در واقع این دستگاه با قرار دادن یک ماسک روی صورت و اعمال فشار هوا به مجاری هوایی بیمار، به بهتر نفس کشیدن وی کمک می‌کند. معمولا این دستگاه در زمان خواب استفاده می‌شود تا بیمار بتواند تنفس طبیعی داشته باشد. 

 

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    133

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    128

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • بله. با توجه به رشد کودک و رسیده به تکامل احتمال بازگشت مشکلات بینی وجود دارد. همچنین در صورتی که جراحی به خوبی انجام نشده باشد، ممکن است این مشکلات بازگشت کنند. در این شرایط فرد نیاز به جراحی ترمیمی یا مجدد دارد.

    • عموما برای جراحی کودکان از بی‌هوشی کامل استفاده می‌شود. این روند باعث خواهد شد کودک درد و یا هر مورد دیگری مربوط به جراحی را حس نکند.

    • هزینه جراحی کودکان به موارد بسیاری بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین موارد تعیین کننده قیمت جراحی کودکان دلیل آن است. پزشک با توجه به دلیل جراحی، تکنیک و استراتژی عملکرد خود را می‌چیند. همچنین پزشکی که جهت انجام این جراحی انتخاب می‌کنید در تعیین قیمت بسیار اثر گذار است.

    • چنانچه این جراحی به درستی انجام شود خیر. اگر عمل به درستی صورت نپذیرد می‌تواند تاثیرات منفی بر رشد بینی و صورت کودک در آینده داشته باشد.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.