-
18 آذر 1403
انواع مشکلات تنفسی که ممکن است پس از جراحی برای افراد ایجاد شود میتوان به گرفتگی بینی، تنگی نفس یا سوت کشیدن بینی در زمان تنفس اشاره کرد
انواع مشکلات تنفسی که ممکن است پس از جراحی برای افراد ایجاد شود میتوان به گرفتگی بینی، تنگی نفس یا سوت کشیدن بینی در زمان تنفس اشاره کرد. از طرفی هر یک از این مشکلات دارای دلایلی بوده که در ادامه به آن میپردازیم.
تورم : از دلایل بارز مشکل تنفسی پس از جراحی، تورم بینی است که به مرور زمان و پس از چند روز برطرف خواهد شد. در صورتی که این تورم مدت زمان بیشتری طول بکشد، باید برای درمان و تشخیص مشکل به پزشک مراجعه کرد.
پانسمان و تامپون : وجود پانسمان درون بینی میتواند از دلایل بروز مشکلات تنفسی پس از جراحی باشد. پزشک برای جذب ترشحات از تامپون آغشته به پماد درون بینی استفاده میکند. این پانسمان تنفس را با مشکل مواجه کرده و افراد در روزهای ابتدایی پس از جراحی باید تنفس را از راه دهان انجام دهند. در حال حاضر، استفاده از تامپون چندان رایج نبوده و بیشتر از اسپلینت بینی پس از جراحی استفاده میشود.
لخته خون : وجود لخته های خون درون بینی به مشکل تنفسی پس از جراحی منجر میشود. برای حل این مشکل باید از طریق شستشوی بینی، لخته های خونی را پاکسازی کرده و مشکل تنفسی را برطرف نمود.
کوچک شدن بیش از حد سوراخ های بینی : بینی های فانتزی و سوراخ های کوچک میتوانند باعث ایجاد مشکل تنفس بعد از عمل بینی شوند. کوچک شدن پره های بینی یا بالا بردن بیش از حد سر بینی نیز نقش مؤثری در ایجاد تنگی نفس خواهند داشت. بی تجربگی جراح بینی باعث کوچک کردن بیش از اندازه سوراخ ها شده و چنین مشکلی را ایجاد میکند.
انحراف تیغه بینی : ایجاد انحراف در تیغه بینی یا خارج کردن بیش از اندازه غضروف، باعث نزدیک شدن دیواره های جانبی بینی در هنگام نفس کشیدن شده و مسیر عبور هوا را مسدود میکنند.
آسیب به دریچههای بینی : در صورتی که دریچه های بینی در زمان جراحی آسیب ببینند، فرد دچار گرفتگی بینی شده و مشکل تنفس پس از جراحی ایجاد میشود.
عفونت: یکی از خطرات جدی پس از جراحی بینی، عفونت است که میتواند به مشکلاتی از قبیل درد، تورم و یا انسداد مجاری تنفسی منجر شود. حفظ بهداشت در ناحیه جراحی، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و مراجعه منظم به پزشک از بروز عفونت جلوگیری میکند.
چسبندگی : ایجاد چسبندگی بین دیواره های جانبی تیغه میانی بینی و یا ترمیم نشدن زخم و برش ها پس از جراحی، باعث ایجاد چسبندگی و بروز مشکل تنفسی در فرد خواهد شد.
آلرژی : در صورتی که فرد پیش از جراحی بینی به آلرژی مبتلا باشد، پس از عمل زیبایی علائم آن تشدید شده و مشکل تنفسی ایجاد میشود.
پولیپ بینی: در صورتی که مشکل انحراف بینی یا پولیپ بینی به خوبی درمان نشود، فرد پس از جراحی دچار مشکل تنفسی خواهد شد. اغلب به دلیل عدم انجام جراحی به شیوه درست، مشکلات تنفسی پس از عمل زیبایی بینی ایجاد میشوند.
بخش زیادی از مشکلات تنفسی پس از جراحی بینی به دلیل التهاب و وجود لختههای خونی درون بینی ایجاد شدهاند. با این حال دلایل دیگری نیز برای بروز این عارضه وجود دارند. به طور کلی مشکلات تنفسی پس از جراحی زیبایی بینی را میتوان به موارد زیر دسته بندی کرد.
گرفتگی بینی: بینی پس از جراحی تا مدتی دارای تورم بوده و علاوه بر داخل بینی، ظاهر آن را نیز درگیر میکند. بروز تورم باعث گرفتگی، مسدود شدن و سخت شدن تنفس میشود. با برطرف شدن تورم این عارضه نیز از بین خواهد رفت.
تنگی نفس: ایجاد التهاب در ناحیه مخاط بینی باعث بروز مشکل نفس کشیدن بعد از عمل بینی خواهد شد. البته این مورد نیز موقتی بوده و پس از مدتی از بین میرود. در صورت ادامهدار شدن مشکل تنگی نفس باید برای انجام جراحی ترمیمی به پزشک متخصص مراجعه کرد.
خروپف: یکی از مشکلات تنفسی که اغلب پس از جراحی بینی ایجاد میشود، خروپف و مشکلات تنفسی در طول خواب شبانه است.
سوت کشیدن بینی: از دیگر مشکلات تنفسی پس از جراحی، شنیدن صدای سوت از بینی در حین دم و بازدم است. اغلب به دلیل کوچک شدن بیش از اندازه سوراخهای بینی مشکلات مربوط به فیزیولوژی تنفس روی میدهد.
خشکی بینی و گلو: به دلیل گرفتگی و انسداد مجاری تنفسی پس از جراحی، خشکی بینی و گلو ایجاد میشود که میتواند به مشکلات دیگر از قبیل حساسیت و یا آلرژی منجر شود.
در صورتی که مشکلات تنفسی پس از جراحی زیبایی بینی ایجاد شده باشد، در ابتدا باید به یک جراح پلاستیک مراجعه کرده و درمان را طبق تشخیص درست پزشک پیگیری کرد. از روشهای درمانی مختلفی میتوان برای حل این مشکل کمک گرفت.
پیوند غضروف برای رفع مشکل تنفس: در صورتی که آسیب به دیوارههای جانبی و دریچه بینی اندک باشد، اغلب از درمانهای فرکانس رادیویی در مطب استفاده میشود. در غیر این صورت باید قطعات غضروف از قبیل اسپریدر گرافت یا پیوند غضروف برای حمایت از دیوارههای جانبی را برای رفع مشکل تنفس بعد از عمل بینی مورد استفاده قرار داد.
استفاده از گراف: در صورتی که چسبندگی باعث بروز مشکل تنفسی پس از جراحی بینی باشد، از گراف استفاده میشود. البته ایجاد چسبندگی در دریچه داخلی تنها از طریق پیوند غضروف و جراحی ثانویه بهبود پیدا میکند.
بزرگ کردن پرههای بینی: در صورتی که جراح به دلیل عدم تجربه کافی پرههای بینی را کوچک در نظر بگیرد، باید جراحی ترمیمی با هدف بزرگ کردن پرههای بینی انجام شود.
استفاده از داروهای ضد حساسیت: ایجاد آلرژی و حساسیت در افراد با تجویز داروهای ضد حساسیت برطرف شده و بدین ترتیب تنگی نفس نیز درمان خواهد شد.
راهکارهای خانگی برای بهبود تنفس
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
17 شهریور 1403
بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکولها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
تنگی نفس پس از جراحی زیبایی بینی طبیعی بوده و اغلب پس از برداشتن تامپونها و با گذشت زمان برطرف میشود.
تنگی نفس پس از جراحی برای هر فردی متفاوت بوده و به طور معمول برای بهبودی کامل به یک ماه زمان نیاز است.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0